FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 29 jan 2018, 12:58

sljivo je napisao/la:Ne mozes ocekivati da bilo ko igra protiv alavesa ili bilo kojeg protivnika koji nije real, atletiko kao protiv reala. Vidjet cete kad budete igrali jake tekme protiv nekoga u LP kako sve bolje ide I funkcionise. Pa eno primjer je ono gostovanje protiv reala.
Vidjeli smo. Ove sezone smo igrali protiv Juventusa 2 puta. Protiv Atletica na Calderonu, Valencie na Mestalli, Rejala na Bernabeu, Seville... I svaku smo tekmu prekucali.

Ja se ne bojim Chelsea sekunde, vise bi se bojao slabijih ekipa.
27.10.2020

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 29 jan 2018, 13:15

Nezasluzena pobjeda sinoc, i to protiv slabasnog Alavesa kojem su bodovi potrebniji nego nama. Za nadat se da ce sudije do kraja sezone obavljati bolji posao i da nece nepotrebno bacati mrlju na buducu titulu.

Ove slabije tekme ce morati gurati neko drugo, jer je ocigledno da se Messiju ne igraju. Nadam se da ce to biti Coutinho na pravoj poziciji.

@leorey gotovo sve te tekme je Barca odigrala jedno poluvrijeme dobro, jedno lose. Atletico i Real su nas prvo poluvrijeme stisli, i trebao je biti drugaciji rezultat na poluvremenu. I protiv Juveta do Messijeve genijalnosti je bila troma utakmica, bez prilike Barce. To ne moze tako ici u ligi prvaka, sjeti se samo pocetka protiv Juventusa i PSGa. Dzaba ti dobro drugo poluvrijeme ako te ovi natrpaju u prvom. Pogotovo tipa Chelsea ako zabije jedan dva u Londonu, igrat ce s 10 ljudi u sesnaestercu do kraja utakmice

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2018, 13:35

Blejzer10 je napisao/la:Nezasluzena pobjeda sinoc, i to protiv slabasnog Alavesa kojem su bodovi potrebniji nego nama. Za nadat se da ce sudije do kraja sezone obavljati bolji posao i da nece nepotrebno bacati mrlju na buducu titulu.

Ove slabije tekme ce morati gurati neko drugo, jer je ocigledno da se Messiju ne igraju. Nadam se da ce to biti Coutinho na pravoj poziciji.

@leorey gotovo sve te tekme je Barca odigrala jedno poluvrijeme dobro, jedno lose. Atletico i Real su nas prvo poluvrijeme stisli, i trebao je biti drugaciji rezultat na poluvremenu. I protiv Juveta do Messijeve genijalnosti je bila troma utakmica, bez prilike Barce. To ne moze tako ici u ligi prvaka, sjeti se samo pocetka protiv Juventusa i PSGa. Dzaba ti dobro drugo poluvrijeme ako te ovi natrpaju u prvom. Pogotovo tipa Chelsea ako zabije jedan dva u Londonu, igrat ce s 10 ljudi u sesnaestercu do kraja utakmice
To se slazem i pisao sam gore da jedno lose poluvrijeme te u LP salje kuci. Morat ce se bas disciplinovano igrati i zalaganje ce morati biti maksimalno. Ako bude kao jucer, ili kao na Anoeti prvo poluvrijeme, mi smo onda svoj put u Europi zavrsili.

Ne znam zasto je to tako, mozda je vid taktike da se izmori suparnik ili da budu spremini za drugi dio sezone, nije mi jasno nikako. Ali raduje to sto Valverde sjajno cita igru i ispravlja greske kad vidi da nesto ne ide. Jucer lagano oba beka zamijenio i odmah bolja igra. Ernesto je takticar i zbog toga polazem nade i u LP. Realno bi bilo steta da se ne pokusa i to napasti s obzirom da imamo vec u januaru 2 titule u dzepu.
27.10.2020

Hendrix
Kontakt:

Post Postao/la Hendrix » 29 jan 2018, 16:23

Navodno, Messi je odmah odlučio da održi sastanak sa igračima Barcelone kako bi ih upoznao s tom odlukom. U katalonskom klubu su svjesni da će El Clasico biti žešći nego ikad ukoliko Neymar na kraju odlučio da zaigra za Kraljeve i tako zabije nož u leđa navijačima Barcelone.
Vrhunac sapunice. Fudbalski novinari. :urnebes:
Sóc Culer.

"Simple football is the most beautiful. But playing simple football is the hardest thing." - Johan Cruyff

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2018, 16:31

Hendrix je napisao/la:
Navodno, Messi je odmah odlučio da održi sastanak sa igračima Barcelone kako bi ih upoznao s tom odlukom. U katalonskom klubu su svjesni da će El Clasico biti žešći nego ikad ukoliko Neymar na kraju odlučio da zaigra za Kraljeve i tako zabije nož u leđa navijačima Barcelone.
Vrhunac sapunice. Fudbalski novinari. :urnebes:
Vjerovatno Don Balon, Express ili The Sun. :lol: :lol:

SAmo oni znaju kako se svakodnevno Messi osjeca i sta govori i misli.
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 jan 2018, 18:52

Španski mediji pišu da Dembeleov oporavak napreduje po planu, a Francuz bi se na teren mogao vratiti za sedmicu dana.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 29 jan 2018, 19:07

Definitivno odbrana će biti slabija kad budu igrali Osman i Coutihno.. Nijedan od njih nije nesto posebno dobar u defanzivi. Da bi to kompenzirali, kontrola nad loptom će morati biti bolja.. Inače će teško Busquets i Rakitić/Roberto to moći pokriti

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 jan 2018, 19:11

mandraX je napisao/la:Iniesta i Coutinho ne mogu i ne smiju igrati više nikad zajedno.
Iniesta u vezi, Coutinho na krilu.

Valjda je to i bila prvobitna ideja ?

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2018, 19:12

sombrero je napisao/la:Definitivno odbrana će biti slabija kad budu igrali Osman i Coutihno.. Nijedan od njih nije nesto posebno dobar u defanzivi. Da bi to kompenzirali, kontrola nad loptom će morati biti bolja.. Inače će teško Busquets i Rakitić/Roberto to moći pokriti
Nije ni bitno s obzirom da niti jedan od njih nece igrati Ligu Prvaka. Dembele mozda bude ulazio posljednih 15ak minuta i to je to.

@Rajaz, da to sam i ja govorio, nije mi jasno kako ne kontaju ljudi to.
27.10.2020

Hendrix
Kontakt:

Post Postao/la Hendrix » 29 jan 2018, 20:22

AlfredNobel je napisao/la:
Španski mediji pišu da Dembeleov oporavak napreduje po planu, a Francuz bi se na teren mogao vratiti za sedmicu dana.
Ekstra će ekipa izgledati u punom sastavu. Coutinho i Dembele su savršen dodatak već uigranom tandemu.

Pique grandissimo. :thumbup:
Sóc Culer.

"Simple football is the most beautiful. But playing simple football is the hardest thing." - Johan Cruyff

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 jan 2018, 20:26

Delofeo na pozajmicu u Watford do ljeta.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 jan 2018, 20:46

Delofeo :lol:

Bez opcije otkupa izgleda, dakle ovaj se sto posto vraća. Vidal može i ostati što se mene tiče, bitno je da su otišla tri beskorisna krpelja, barem do ljeta. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jan 2018, 21:05

Delo i Ričarlison, pa Watford će bit čisti sex
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 29 jan 2018, 21:25

Ne bil još ovog Vidala uvaljali Sevilli i riješili smo se (za sad) debila...
Mes Que Un Club ● Visça Barça ● Visça Catalunya

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jan 2018, 21:49

Fernando Polo :zviz:

slika
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2018, 21:54

Lillard je napisao/la:Fernando Polo :zviz:

slika
Pa onda komotno mogu Kantea zaganjat , ako ce vec Rakitic da bude pluca ekipe. :lol:

Svasta procitat.
27.10.2020

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 29 jan 2018, 22:05

Rajaz je napisao/la: Iniesta u vezi, Coutinho na krilu.

Valjda je to i bila prvobitna ideja ?
Možda Bartina ideja. Dembele desno, Cou lijevo Suarez sredina i Messi gdje, nemoj mi samo reći u vezu.
Don't hate what you don't understand.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 29 jan 2018, 23:28

Demba desno, suki malo ulijevo,mesi u sredini, coutinjo gdje bog zapovijeda iza njih kao ofanzivni vezni, a iza njega buskec i raketa,roberto ili neko treci, i to je jednostavno.

Naravna bice prica o zavaljivanju suareza, a ja sam odma govorio i kasnije se pokazalo, suki kad je izgledao lose malo ulijevo izgkedao je lose bilo gdje, sad kad je podigao formu izgkeda odlicno i malo ulijevo, s te pozicije ubio je sociedada, a i kad tako igra u stvari veci dio utakmice opet bude u samom spicu jer se mesi veci dio utakmice izvlaci dublje u sredinu, tako da tu nema nikakvih problema, suki nece biti klasicno lijevo krilo,ide vise prema golu i otvara prostor albi i to sjajno funkcionise

Kad igramo 4-4-2 bez dembe onda coutinjo ide iza mesija i sukija, i tad moze igrati zajedno s iniestom, a u trecoj opciji koju valverde koristi u 4-4-2 coutinjo i demba igrali bi krila, a mesi i suki u sredini, to cesto valverde koristi samo sto ce umjesto inieste i vidala npr koji su igrali krila sad imati puno brze i prodornije igrace dembu i coutinja

Ne sumnjam ja da ce valverde sve to fino uklopiti i koristiti, i cvrscu formaciju bez krila i ofanzivniju s krilima, sve po potrebi, samo opusteno, imamo jako dobrog i raznovrsnog trenera i nikad siri roster dobrih igraca, to ce valvere sigurno znati iskoristiti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 30 jan 2018, 00:19

diktator :kafa:

Nego gledam Messijevu konstantu u ligi do sada:

Zabio: Betisu, Alavesu, Espanyolu, Eibaru, Las Palmasu, Bilbau, Celti, Villarealu, Realu, Levanteu, Sociedadu (11 tekmi = 20 golova, 5 asistencija)
Nije zabio: Getafe(A), Gironi, Atleticu, Malagi(A), Sevilli, Leganesu , Valenciji (A), Deportivu(A) (8 tekmi = 0 golova, 4 asistencije)

Malo je toplo-hladno, i iako je bio presudan u nekim gdje nije zabio, imam osjećaj da je bolju konstantu imao prošle sezone. Naravno, i dalje je neuporediv s bilo kojim drugim u ligi ili Barci. Što se mene tiče, nek nastavi ovako, sasvim je dovoljno za osvajanje lige, ali za ligu prvaka mora biti mnogo bolji nego zadnje dvije sezone!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jan 2018, 01:25

Qurcobolju u LP ne prastati nikom, pa ni Messiu. Prosla sezona je ocit primjer bila, pogotovo utakmica u Parisu. Zijani loptu na sredini, niti ne okrene se, Barca prima gol.
Pustite se vi te price, on moze da seta i da igra 10 minuta i dovoljno. U ozbiljnoj fazi LP protiv ozbiljnog protivnika, deset minuta nece biti dovoljno. Svi moraju trcati i igrati. Ako zeli biti najbolji ilad, setanjem 80 minuta to nece postici.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.