FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Ma kakav Weigl, trenutno nepotreban. Ukoliko se zeli dovoditi prije toga se moraju neki veznjaci prodati. Trenutno smo tu prenatrpani, a kvaliteta itekako ima, pa ni Busquetsa ne bih prihvatio prije nekih drugih pozicija. Da se razumijemo, Weigl je odlican igrac i porediti njega i Goretzku je isto kao porediti Busquetska i Javi Martineza. Weigl je poseban tip zadnjeg veznog koji odgovara posebnom stilu igre. Goretzka je box to box i moze se inkorporirati u razlicite koncepte fudbala. Dovodjenje Weigla bi podrazumijevalo i dovodjenje trenera koji potencira possession game fudbal.
Spamm
Weigl je prosjecan igrac koji apsolutno nije potreban Bayernu..nekakav lik spominje da je neko poredio Weigla sa Benderom..prvo nek malo bolje nauci citat jer ocito ne zna tumaciti recenicu
- muhamedhulk
- Kontakt:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Na osnovu cega tvrdis da je prosjecan igrac? Sasvim dobro igra na svojoj poziciji i obavlja svoj zadatak. Ne znam sta se ocekuje da covjek kao zadnji vezni cini. Pass kvota velika, siguran na lopti, dobro postavljanje, tehnika odlicna- igrac kakvog bi npr. Pep pozelio. Vidjet cemo da li ce ga dovesti. Opet, igrac kakav Juppu ne treba.edo07 je napisao/la:Weigl je prosjecan igrac koji apsolutno nije potreban Bayernu..nekakav lik spominje da je neko poredio Weigla sa Benderom..prvo nek malo bolje nauci citat jer ocito ne zna tumaciti recenicu
Kazem, Weigla bih objerucke prihvatio kad bih znao da TT dolazi, ali da je prije toga rijeseno pitanje krilnih igraca. Medjutim nema potrebe za raspravom oko ovoga kada ga nece dovesti jer smo prenatrpani na ovim pozicijama i Weigl nije potreban.
Spamm
-
- Kontakt:
Objasnio čovjek.FCBAYERN je napisao/la:Dovodjenje Weigla bi podrazumijevalo i dovodjenje trenera koji potencira possession game fudbal.
Također, Weigl nije destruktivac i on je tu čisto da gradi igru.
Zasnivati defanzivu na njemu bi bilo suludo, a presing je isuviše rizičan.
Opet bi nas mlatili na kontre kako ko stigne.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- farinelli123
- Kontakt:
Da sam znao u sta ce se pretvoriti sve ovo nikad ne bih napisao ovo za Gorecku i Vajgelaeffe_sa je napisao/la: A nije Weigl bolji od Goretzke, teško je njih porediti, različiti su to tipovi igrača. Weigl je mekan na lopti, tehnički potkovan, ima kreativnost. Goretzka ima neke druge karakteristike, a opet nije ni tehnički loš.
A šta misliš npr. mi prodamo Vidala i Tolissa i eto kupimo još i Weigla. Za dobru lovu možemo možda i Thiaga prodati pod uslovom da se on ne vrati na pravi način....![]()
I šta ti misliš da li bi u tom defanzivnijem dijelu veznog reda, na tim šesticama ili pozicijama 6 i 8 mogli igrati npr Weigl i Martinez u paru ili možda Weigl i Goretzka??

Pazi, meni je podjednako tesko da zamislim igru i sa Havijem i Goreckom u sredini, to mi deluje tromo. Zamisli dodje Tuhel, to bo se tesko videlo. A gde ce Tijago, gde ce preporodjeni Hames?
Opet Toliso, koliko god mi se ne dopadale njegove partije, znam da ima veliki potencijal, mozda da bude bolji i od Svajnstajgera. Ali on to ne pokazuje.
Doduse, ja imam neke druge ideje fudbala. U ovom haosu, mozda je najbolje da Jup ostane. Negde se pominje da je Gorecka zamena za Tijaga, a negde za Vidala.
Mada je previse pisem, a premalo gledam utakmice, mozda sam stvarno napisao gomilu besmisla.
Mada ako su igrali Xabi i Gerrard, vala mogli bi i Weigl i Goretzka. Npr, imam utisak da bi potencijalnim dolaskom Tuhela Martinez izgubio ulogu u ekipi. Kao sto kod Tuhela ne vidim Kimiha na beku. To mi je takodje nezamislivo/
•
Mi mislili da je Weigl destruktivac, jesmo glupi! 

Normalno da te mlate kad dovedeš trenera koji igra na posjed a nemaš igrače za to. Greška odmah u startu, tu ili dovedeš nekog ko će nastaviti sa istom filozofijom ili tom treneru dovedeš igrače kakve treba.Bundesliga je napisao/la: Opet bi nas mlatili na kontre kako ko stigne.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Pa džaba sam istipkao odgovor, ti izbrisa post. Normalno da imam argumente za sve što tvrdim i stojim iza toga.Bundesliga je napisao/la:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Ne znam šta je tu toliko smiješno, pogledaš ko igra DMF u trenutnom sistemu i sve će ti biti jasno. Javi ili Vidal kojima se pridodaju James, Thiago, Rudy ili čak Tolisso. Sa Weiglom bi to vjerovatno išlo na 4-1-4-1 gdje bi on obnašao identičnu funkciju kakvu je imao Alonso kod Pepa. (Pod uslovom da Tuchel dođe). Tuchel neće žrtvovati dodatnog igrača na sredini zbog stila igre koji gaji. Tako da bi opet gubili utakmice na isti način.harden je napisao/la:Mi mislili da je Weigl destruktivac, jesmo glupi!![]()
Ko kaže da nismo imali igrače za to? Bayern je imao procentualno najviši posjed lopte u Europi kod Pepuna a ja te pitam kako ako nemaš igrače za to. Ne možeš ti držati posjed sa Šunjićem i Vranješom. Pepunov problem nije bio posjed već ranjivost na kontre protivnika koje su imali Barcelona, Bayern, a evo sada i City. Uostalom Pepun je znao u šta se upušta, ili su ga možda natjerali da trenira Bayern? Znam ja da ti voliš Pepuna ali neargumentovano ismijavaš i pokušavaš predstaviti tadašnje igrače Bayerna kao skupinu koja nije bila dorasla zadatku što nije tačno.harden je napisao/la:Normalno da te mlate kad dovedeš trenera koji igra na posjed a nemaš igrače za to. Greška odmah u startu, tu ili dovedeš nekog ko će nastaviti sa istom filozofijom ili tom treneru dovedeš igrače kakve treba.
Pep je naslijedio odlican tim. Zao mi je samo sto mu neki uslovi nisu ispunjeni, a za koje vjerujem da bi doveli do odlicnih rezultata. Ako izuzmemo nekoliko pogresaka koje je uprava nacinila (mislim na Neymara i KdB-a cije bi se dovodjenje bez obzira na cijenu isplatilo, Kroosa), Pep je dobio sta je htio. Nije tu problem igracki kadar, koliko to sto se, bar ja tako mislim, Pep jos uvijek trenerski educirao (iako je to konstantan proces, ali nadogradjivao je osnove). Dobro, Barcelonu je digao na vrhunski nivo, ali trebalo je isprobati ideje u drugim sredinama. City pokazuje da je lekcije savladao (to sto je potrosio stavimo na stranu, jer svi veliki treneri trose i traze igrace adekvatne za provedbu svog plana). Bayern je kako su sezone odmicale postajao i udaljeniji od kopije Barcelonine igre. Prva sezona je bila temeljena na 4-1-4-1 sistemu, da bi se kroz drugu eksperimentima doslo do one trece sezone gdje je ekipa prilicno poslozena bila. Kada je skoro sve sredio, otisao je. U Cityu je nastavio tamo gdje je u Bayernu stao: osnovnu ideju prilagodjava kontekstu u kojem se ona razvija. Ovo sve kazuje da je Pep imao svojih gresaka, te da nije samo do limitiranog tima, koji uopce nije bio limitiran. Stvar je jasna: Pep je trebao vise vremena i neke kotace, koje nije dobio.
Bayern je bio stanica za ucenje treneru koji se prvi put susrece u sredini koja je razlicita od one u kojoj je trenerski odrastao.
Bayern je bio stanica za ucenje treneru koji se prvi put susrece u sredini koja je razlicita od one u kojoj je trenerski odrastao.
Spamm
Ne znam ni zašto raspravljamo o Weiglu, lik se ni ne povezuje sa Bayernom. Smiješno mi je to što si ti napisao ovo kao da mi to nismo znali. Evo mi mislili da je on destruktivac pa ga priželjkujemo. Fino je momak napisao da bi Weigl bio dobar ako bi Tuchel došao.Bundesliga je napisao/la: Ko kaže da nismo imali igrače za to? Bayern je imao procentualno najviši posjed lopte u Europi kod Pepuna a ja te pitam kako ako nemaš igrače za to. Ne možeš ti držati posjed sa Šunjićem i Vranješom. Pepunov problem nije bio posjed već ranjivost na kontre protivnika koje su imali Barcelona, Bayern, a evo sada i City. Uostalom Pepun je znao u šta se upušta, ili su ga možda natjerali da trenira Bayern? Znam ja da ti voliš Pepuna ali neargumentovano ismijavaš i pokušavaš predstaviti tadašnje igrače Bayerna kao skupinu koja nije bila dorasla zadatku što nije tačno.
Imali smo procentualno najviši posjed? Šta je posjed zapravo, zašto ga Pep hoće? Posjed sam po sebi nije nikada cilj, samo oružje. NE MOŽEŠ igrati na posjed a vezu ti drže Vidal i Javi. Odnosno možeš, imat ćeš posjed ali ništa nećeš dobiti od toga.
Jeste, mana takve filozofije je da si ranjiv na kontre. Zato ti i trebaju igrači koji će znati sačuvati loptu, a recimo da ti Vidal i Javi drže vezni red i da očekuješ nešto od takvog posjeda, neće moći. Pa nije on slučajno stavljao Lahma u sredinu, Javija na štopera itd.
Nije ni Pep savršen, ja ga ne želim predstaviti takvim, da se razumijemo. Samo mi je bezveze kad se ovdje priča kao da je lika tamburao ko je stigao a ne da je uzeo 7 trofeja u tri godine i svake godine igrao polufinale LP.
Djelomično bih se složio i za @FCBAYERN. Pep je otišao baš kad je skoro pa složio sve kako treba. Grijeh je što se nije izbacio Atletico zadnju godinu.
-
- Kontakt:
Nisam ja to nigdje napisao niti mislio da vi to niste znali, to što si ti to tako protumačio je druga priča.harden je napisao/la:Ne znam ni zašto raspravljamo o Weiglu, lik se ni ne povezuje sa Bayernom. Smiješno mi je to što si ti napisao ovo kao da mi to nismo znali. Evo mi mislili da je on destruktivac pa ga priželjkujemo. Fino je momak napisao da bi Weigl bio dobar ako bi Tuchel došao.
Što se tiče Guardiole, nema šanse da se vraćam na tu milion puta ponovljenu priču.
Pošteno, slažem se.Bundesliga je napisao/la:Nisam ja to nigdje napisao niti mislio da vi to niste znali, to što si ti to tako protumačio je druga priča.harden je napisao/la:Ne znam ni zašto raspravljamo o Weiglu, lik se ni ne povezuje sa Bayernom. Smiješno mi je to što si ti napisao ovo kao da mi to nismo znali. Evo mi mislili da je on destruktivac pa ga priželjkujemo. Fino je momak napisao da bi Weigl bio dobar ako bi Tuchel došao.
Što se tiče Guardiole, nema šanse da se vraćam na tu milion puta ponovljenu priču.

Ovo je sve jasnije i sve se više spominje njegov odlazak.Bayern have told Arturo Vidal that he is free to seek out a summer move. Manchester United are said to be interested (@BILD)
James' all goals and assists in the Bundesliga were against top clubs. (goal vs RB Leipzig, goal and assist vs Schalke, 2 assists vs Dortmund, goal and assist against Leverkusen) He provided an amazing assist against PSG too.

- Barbarossa
- Kontakt:
Fit Weigl kao pivot je ponajbolji na svijetu. Bolji je i od Kimmicha na toj poziciji,bolji sad ,a pogotovo sezone 15/16 kada su igrali slične role.
Goretzka je box to box veznjak trenutno, pošto se on prati tek od skora , mi koji smo upućeniji znamo da je dobre dvije godine tipa sezona 13-14 i dio 14-15 igrao kao desno krilo , i od tuda njegov dobar njuh za neke cirkus golove ili second Ball golove.
Od svih ovih naprednijih veznjaka on ima dosta pogrešnih dodavanja , još nisam razotkrio tu enigmu
Goretzka je box to box veznjak trenutno, pošto se on prati tek od skora , mi koji smo upućeniji znamo da je dobre dvije godine tipa sezona 13-14 i dio 14-15 igrao kao desno krilo , i od tuda njegov dobar njuh za neke cirkus golove ili second Ball golove.
Od svih ovih naprednijih veznjaka on ima dosta pogrešnih dodavanja , još nisam razotkrio tu enigmu
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Ne vadi se lopino, namjerno si ti to....farinelli123 je napisao/la: Da sam znao u sta ce se pretvoriti sve ovo nikad ne bih napisao ovo za Gorecku i Vajgela![]()

Ma neka si.....Ovo ti je pravi potez....

Samo, hoćemo li mi sada po Weigla ili nećemo????

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Eno njega u Minhenu, čekamo službeno predstavljanje.effe_sa je napisao/la: Samo, hoćemo li mi sada po Weigla ili nećemo????![]()
![]()

- Barbarossa
- Kontakt:
Sve dok je Martinez u Bayernu , svaki igrač ,zadnji vezni bi bio budala da dođe. Ne možeš igrati ,a ne možes se ni gurati na klupi sa Rudyem i Tollissom.
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
-
- Kontakt:
Glupost je usporedivati weigla i goretzku,skroz drugačiji profil...
Meni je pak upitno sto ce biti s tolissom nakon dolaska goretzke.Vec i sad u dva kola nije odigrao niti minute.
Moguće da danas krene nakon odsustva javia jer sumnjam da će opet startati sa Jamesom u paru zadnjih veznih nakon što je to bilo propusno kontra bremena...
Meni je pak upitno sto ce biti s tolissom nakon dolaska goretzke.Vec i sad u dva kola nije odigrao niti minute.
Moguće da danas krene nakon odsustva javia jer sumnjam da će opet startati sa Jamesom u paru zadnjih veznih nakon što je to bilo propusno kontra bremena...
- muhamedhulk
- Kontakt:
Vidal, Tolisso, James? Odmoriti Robbena desno i ubaciti Müllera. 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.