Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

dino-92
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la dino-92 » 24 jan 2018, 23:00

ta jedna sto fali ce biti slabije rangirana izmedju svedske i spanije

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 24 jan 2018, 23:12

Raonffa je napisao/la:"Preostale reprezentacije u dokvalifikacijama su Srbija, Island, Norveška, Bjelorusija, Austrija, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Češka, Mađarska
Mi ni jednu od ovih repki u 2 utakmice ne mozemo nadigrati ... s tim sto bi nas Norveska, Slovenija, Ceska i Hrvatska rastavile na proste faktore vec u prvoj utakmici ... sve ostale ce nas rijesit u prvih 15 minute druge tekme ...

I da, u barazu smo ... :kafa:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 jan 2018, 23:53

dino-92 je napisao/la:ta jedna sto fali ce biti slabije rangirana izmedju svedske i spanije
Bravo, jesam glup :mrgreen:

@davinci

Tako nekako i dođe, kažem ti bolje da nismo u baražu :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 25 jan 2018, 11:28

Ja mislim da bi se mogli nositi sa Česima.Oni osim Zdrahale,Pavlaseka,Cipa, i onog bradonje Horaka, i nemaju neki kvalitet.Sve se svodi na njih 4 oricu.Naravno ako nas ne izbaci EHF.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

KanistuViniga
Kontakt:

Post Postao/la KanistuViniga » 25 jan 2018, 11:31

HPCompaq je napisao/la:Ja mislim da bi se mogli nositi sa Česima.Oni osim Zdrahale,Pavlaseka,Cipa, i onog bradonje Horaka, i nemaju neki kvalitet.Sve se svodi na njih 4 oricu.Naravno ako nas ne izbaci EHF.
Zato kod nas pršti ekipa od kvaliteta.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 jan 2018, 14:07

Po meni najvise sanse imamo protiv Srbije i Makedonije a moglo bi se igrat s Cesima i Bjelorusima ma da su oni na ovom prvenstvu pokazali jako dobar rukomet .

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 25 jan 2018, 14:10

Dušan Živanov, novi je član RK”Gračanica”!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 25 jan 2018, 14:13

hajmo bjelorusijaaaa

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 25 jan 2018, 14:16

A ipak su heroji vratili WC za Svjetsko. Kakva debilna praksa. Ovo znači da recimo Rusi ili Mađari ni ne moraju nešto aman zapinjati. Doduše, vazda ima preči od prečeg.

Od ovih ekipa koje možemo dobiti, mislim da su nam šanse ovakve:
a) Hrvatska, Norveška, Švedska/Španija 0%
b) Slovenija 5%
c) Island 10%
d) Srbija 15%
e) Češka 20%
d) Bjelorusija 30%
e) Makedonija 40%

Gledajući Makedoniju na ovom EP, mislim da uopšte nisu strašni, a i reprezentacija je s kojom se mi uvijek možemo nositi. Jači jesu, više psihe radi, ali ako bi mi dobro ušli u te utakmice, s malim problemima s njihove strane, moglo bi se. Lazarov, Jonovski, Mirkulovski su u godinama i to je naša šansa. Bit je da naša odbrana zaustavi Stoilova da pravi nered i to bi trebalo biti ok.
Bjelorusija je standardno nezgodna, ali nije nepremostiva, što smo pokazali i u tekmama prije 2 godine. Obje smo trebali dobiti, realno, a Bjelorusi sad nisu ništa spektakularno jači nego tad. Štaviše, mislim da je naš pomak značajniji.
Češka mi se stvarno sviđa i simpatična su ekipa na ovom EP, imaju fine rezultate, ali mislim da bi to čak i nas uozbiljilo, oni će sigurno poletiti i tu je naša šansa. Uglavnom, uz pravi pristup, i ovo bi bio najlakši baraž do sad (prethodni svakako).
Srbija bi bila makar na mjestu Bjelorusije da pišem ovo s aspekta navijača Litvanije, Crne Gore ili Mađarske. Međutim, psiha je čudo i nama sa Srbijom treba da smo duplo jači da bi ih dobili. Džaba i kvalitet i voljni momenat i sve.
Ovo iznad je naučna fantastika. Island je s ovolikim procentom zbog razočarenja na ovom EP (mada je ono igrački bilo ok sem posljednjih 15 minuta kontra Srbije), ali i zbog prošlog baraža.
Slovenija je svemirski brod s našeg aspekta, ali opet kontam da ih je nerealno izjednačiti s ovom a) skupinom :D
I protiv a) skupine mislim da ne bi mogli proći da igramo 10 baraža, a samo jedan prolaz nam treba. Štaviše, mislim da bi od 10 utakmica s bilo kojim od ovih protivnika imali nekih 0-1-8, u vrh glave (ako ovako gledamo, prosto vjerujem da bi sa Makedonijom mogli biti na 4-0-6 makar, Bjelorusijom 3-1-6 itd.)

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 25 jan 2018, 14:38

Nisam dugo bio na ovom forumu pratio sam prvevenstvo i nisam ništa propustio .Iskreno mi bolju reprezentaciju nismo ni zaslužili na stranu savez koji je postoji i nestručni selektor,mi obični ljudi ovdje na forumu naši novinari i obični ljudi ne zaslužujemo bolje.Ukoliko pratite Hrvasku ona je sila u rukometu top 5 zadnji 15 godina,e sada pogledajte njihove forume i portale vidjeti ćete ogromne kritike upućene Červaru i mnogim igračima.Alilovicu su kući kamenovali Itd.,ljudi prate rukomet kritikuju svaku sitnicu najmanje greške selektora igrača iako su sila rukometna.,E sad pogledajte naše nisam vidio pet ljudi da je kritikovalo Sumana niti novinara od pozivaja stari igrača do neki koji nemaju ni klubova do guranja neki šaban igrača.Nazalost to ovdje niko ne vidi niti se buni dobijemo neke amatere Švicarce i svi sve zaborave kažu dobri smo idemo u baraz.Zbog toga mi i nezasluzijemo da ikad ništa napravimo kad nam je ovo dobro vako nam i treba,,Hrvaska je sila pa Nemogu ostati od novinara i svoji navijača,mi smo zadnja rupa i opet je sve uredu super bajno,..Nevjerovatno

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jan 2018, 16:16

Fagus501 je napisao/la:Nisam dugo bio na ovom forumu pratio sam prvevenstvo i nisam ništa propustio .Iskreno mi bolju reprezentaciju nismo ni zaslužili na stranu savez koji je postoji i nestručni selektor,mi obični ljudi ovdje na forumu naši novinari i obični ljudi ne zaslužujemo bolje.Ukoliko pratite Hrvasku ona je sila u rukometu top 5 zadnji 15 godina,e sada pogledajte njihove forume i portale vidjeti ćete ogromne kritike upućene Červaru i mnogim igračima.Alilovicu su kući kamenovali Itd.,ljudi prate rukomet kritikuju svaku sitnicu najmanje greške selektora igrača iako su sila rukometna.,E sad pogledajte naše nisam vidio pet ljudi da je kritikovalo Sumana niti novinara od pozivaja stari igrača do neki koji nemaju ni klubova do guranja neki šaban igrača.Nazalost to ovdje niko ne vidi niti se buni dobijemo neke amatere Švicarce i svi sve zaborave kažu dobri smo idemo u baraz.Zbog toga mi i nezasluzijemo da ikad ništa napravimo kad nam je ovo dobro vako nam i treba,,Hrvaska je sila pa Nemogu ostati od novinara i svoji navijača,mi smo zadnja rupa i opet je sve uredu super bajno,..Nevjerovatno

Hrvati realno nemaju alternative i zadnjih deset godina nisu ulagali u rukomet Koliko su trebali. Imas slobodu da se ugledas u hrvate. Ja licno veci primitivaca i neznalica nepoznajem od tih VIP nacionalista.Bilo hrvatskih ili nasih. Ocekivalo se da ce hrvati tesko do polufinala. Francuze koji nisu morali pobijediti, nisu bili u stanju ugrozoti. Sve je bilo na silu i zbog domacinstva.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 25 jan 2018, 16:50

samoposmatram je napisao/la:
Fagus501 je napisao/la:Nisam dugo bio na ovom forumu pratio sam prvevenstvo i nisam ništa propustio .Iskreno mi bolju reprezentaciju nismo ni zaslužili na stranu savez koji je postoji i nestručni selektor,mi obični ljudi ovdje na forumu naši novinari i obični ljudi ne zaslužujemo bolje.Ukoliko pratite Hrvasku ona je sila u rukometu top 5 zadnji 15 godina,e sada pogledajte njihove forume i portale vidjeti ćete ogromne kritike upućene Červaru i mnogim igračima.Alilovicu su kući kamenovali Itd.,ljudi prate rukomet kritikuju svaku sitnicu najmanje greške selektora igrača iako su sila rukometna.,E sad pogledajte naše nisam vidio pet ljudi da je kritikovalo Sumana niti novinara od pozivaja stari igrača do neki koji nemaju ni klubova do guranja neki šaban igrača.Nazalost to ovdje niko ne vidi niti se buni dobijemo neke amatere Švicarce i svi sve zaborave kažu dobri smo idemo u baraz.Zbog toga mi i nezasluzijemo da ikad ništa napravimo kad nam je ovo dobro vako nam i treba,,Hrvaska je sila pa Nemogu ostati od novinara i svoji navijača,mi smo zadnja rupa i opet je sve uredu super bajno,..Nevjerovatno

Hrvati realno nemaju alternative i zadnjih deset godina nisu ulagali u rukomet Koliko su trebali. Imas slobodu da se ugledas u hrvate. Ja licno veci primitivaca i neznalica nepoznajem od tih VIP nacionalista.Bilo hrvatskih ili nasih. Ocekivalo se da ce hrvati tesko do polufinala. Francuze koji nisu morali pobijediti, nisu bili u stanju ugrozoti. Sve je bilo na silu i zbog domacinstva.
Neznam jesi li me skontao šta sam želio da kažem,oni kao mala država su rukometna sila i opet žele vise i vise,.kritiju selektora pojedine igrače vide gdje griješe i pljuju ih jer žele da budu bolji,, a kod nas sve štima sve je uredu igraju nam starci od 40 godina i neki otpadi iz Hercegovine i opet se niko ne budi sve je uredu super bajno

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jan 2018, 17:14

Pa zelimo i mi vise i vise, kao i sto zele i svicarci, holandjani, belgijanci. Pljuvanjem i vandalizmom niko nije osvojio nesto vrijedno spomena. Mozemo mi kritikovati a i nemoramo. Nikakvu razliku necemo napraviti za rukomet u BiH. A ti kao sto sam rekao imas slobodu da kritikujes i pljujes. Do sad je to urodilo toliko ploda, da Dzeko skoro nikako nekomunicira sa nasim medijima. Dzumhur danas uzvraca kriticarima svojim revoltom. Mislim da ce biti sve vise toga pljuvanja, jer malo ko danas drzi do svog obraza.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 jan 2018, 18:09

Problem je kod nas što mi ne razlikujemo pljuvanje od konstruktivne kritike, mislimo da sve što napišemo da je konstruktivna kritika.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 25 jan 2018, 19:36

Nije pljuvanje ako napise neko greške koje se rade kod naši godinama i koje doveo do ovoga gdje jesmo,i da se dalje sve isto radi svjesno uništava rukomet.Kad se niko ne budi Terzic i ova klapa će igrati još 10 godina

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 jan 2018, 20:09

mi nemamo pravo da kritikujemo momke , nas problem je u organizaciji sporta opcenito . nema uslova za seniore ne radi se s mladima itd itd sto se tice rukometne reprezentacije sasvim solidno igra na sve okolnosti u nasem sportu .

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jan 2018, 20:38

Ja kritikujem kad mi bas nesto zasmeta. U rukometu je daleko najgora situacija, ali rukomet je i u svijetskim razmjerama sport sa sitnim ulaganjima. Trenutno sutim iz razloga, sto nam je spasitelj familija Boesen. Da oni nisu pruzili podporu Sumanu, nebi ga danas imali kao selektora. Koliko god ga osporavali, on je moderan rukometni trener.

MenaB5
Kontakt:

Post Postao/la MenaB5 » 26 jan 2018, 00:32

Bolje i da nisi dolazio na forum....

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 26 jan 2018, 23:50

Sad kad su se Alilovic i Buntic oprostili od HR repke ocekujem ih za koju godinu u nasoj ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 jan 2018, 00:16

DaVinci je napisao/la:Sad kad su se Alilovic i Buntic oprostili od HR repke ocekujem ih za koju godinu u nasoj ...
Stekli iskustvo, mada sačekao bih još godinu ili dvije dok potpuno ne sazriju kao igrači :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.