EP u rukometu za muškarce - Hrvatska 2018
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: EP u rukometu za muškarce - Hrvatska 2018
Odoše mi favoriti. 

The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
- branimir85
- Kontakt:
Šterbik se do neki dan odmarao, a sad u prilici uzeti zlato 

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Španija zasluženo nema šta, raspoloženi u napadu, raspoloženi u odbrani, golmani na odličnom procentu odbrana, par lopti što su Francuski golmani skinuli im se vratilo tj. sreća je bila na njihovoj strani, sudijski kriterij ujednačen, eto "samo" im se sve to poklopilo i dobili su Francusku četiri razlike 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Da je Abalo ono zabio za -2 bilo bi do kraja svega i svačega
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Nisam vjerovao da spanjolci mogu izbaciti francuze ali eto desilo se, na moju radost
Francuzi losi ali nije ni do njih samo, odigrali su spanjolci odlicno, zasluzen prolaz, valjda odu do kraja.

Ma ne bi me čudilo da popuše finale bez obzira na današnju odličnu partijubranimir85 je napisao/la:Šterbik se do neki dan odmarao, a sad u prilici uzeti zlato

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
U 45minuti se ne mozes pojaviti na tekmi i ocekivati nesto drugo osim poraza. Ubijedjen sam da su usli u utakmicu sa razmisljanjem "lako cemo". Da se dokopase Hrvati polufinala, ni titula nebi bila iskljucena jer na ovom prvenstvu iz tekme u tekme ekipe idu iz sjaja u ocaj i obrnuto.
☆Leo Messi☆
☆Roger Federer☆
☆Roger Federer☆
Španci fantastični u odbrani, cijela odbrana na nivou sa golmanima. Šterbik donijeo dodatni impuls i te odbrane sedmeraca s njegove strane donijele su određenu prevagu, jer je to nekako izbacilo Francuze. Psihološki ih malo potreslo (čak i malo više
). A jednostavno Španci su imali brza jednostavna rješenja, pozada čvrsti skroz...I na kraju pobjeda.
Za Špance interesantno da kada vode i preuzmu vodstvo, dođu do imalo većeg vodstva oni to drže, privode kraju. A kada krenu gubiti malo više i protivnik ih iznervira jakom odbranom (jedan od primjera zadnje EP - finale protiv Njemačke), onda se više ne mogu vratiti. Bilo je još takvih primjera kod njih i u rukometu su skroz nepredvidljivi.
Po nekom pravilu bi sada trebali izgubiti finale...
Ali bit će uzbudljivo ko god da bude protivnik. Ja vjerujem da će biti Danci.
Pa ne tako mali dio javnosti je čak za smjenu selektora, bar mu ljudi ne vjeruju baš na pravi način. Izgleda da nema potpune hemije između njega i ekipe. Teško da će još dobiti otkaz, jer još iza njega stoji posebno potpredsjednik njemačkog rukometnog saveza Bob Hanning (koji ga je i doveo), koji je određene reforme uveo pa je jedna od pozitivnih stvari bila i ta titula evropskog prvaka na prošlom EP (koja je u tom trenutku, kao što je poznato bila i svojevrsno iznenađenje, jer ekipa se faktički iznova gradila). Sigurdsson je bio jedan od jako dobrih poteza i pokrenuo je dobar proces. Dok vrlo moguće da je Prokop fula. Heiner Brandt i Henning Fritz za sada daju podršku Prokopu, ali broj kričnih glasova nije mali.
P.S. Minimalni cilj Nijemaca je bio polufinale, tako da se ovo prvenstvo naravno posmatra kao neuspjeh.

Za Špance interesantno da kada vode i preuzmu vodstvo, dođu do imalo većeg vodstva oni to drže, privode kraju. A kada krenu gubiti malo više i protivnik ih iznervira jakom odbranom (jedan od primjera zadnje EP - finale protiv Njemačke), onda se više ne mogu vratiti. Bilo je još takvih primjera kod njih i u rukometu su skroz nepredvidljivi.
Po nekom pravilu bi sada trebali izgubiti finale...

Raonffa je napisao/la:Šta kažu u Dojčland komšija, jesu li zadovoljni plasmanom?
Komšija ti ne odgovori pa ću ja...Raonffa je napisao/la: Onaj selektor će dobiti nogu garant.

P.S. Minimalni cilj Nijemaca je bio polufinale, tako da se ovo prvenstvo naravno posmatra kao neuspjeh.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Golmani opet rade razliku 

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- Nerminovic
- Kontakt:
Hajde Mikkele uradi nesto 

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
- alan_kardec
- Kontakt:
Hansen ih vuče sam. Ne možeš tako u finale
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
izdrži Sverige

- Nerminovic
- Kontakt:
Hajmoooooo to nam je trebalo 2 min idemo na + 1

BackSpace United
BackSpace United
Gotovo..zasluženo Švedi.
Rezultat je trend, ideal je vječan!
Ovcina i Vrazalic krenuli igrat za Dansku
- Nerminovic
- Kontakt:
Landin ovo prvenstvo ne moze nista odbraniti, mogao je skinuti uzas broj suteva

BackSpace United
BackSpace United
Danska - Francuska za broncu. Slaba utjeha 

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
2016 Crna Gora u dva meča pobijedila Švedsku u baražu za SP xD
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.