FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 25 jan 2018, 21:52

Svake godine ima tih naših što pokažu kvalitet ali jednostavno unazad 7 godina nijedan ne postade igrač poslije one generacije 2010. Prvi sam ja mislio da će Gaudino postati igrač, pa Hojbjerg, pa Weiser, pa Benko, pa Green itd. napravili smo mnoštvo prosječnih igrača BL, negdje je zakazalo u procesu i ne treba se zavaravati da će neko biti fudbaler od trenutnih, kad su nastali kao i ovi nabrojani. Bayern krenuo da pravi centar fudbalski u Šenženu, u Kini yebenoj, to sigurno neće nijednog fudbalera napravit.

Ovaj u Minhenu, što je otvoren valjda potrefi bilo šta, dok se nismo pretvorili u Manchester United.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 jan 2018, 21:57

Koliko sam ja vjerovao da će Hojbjerg biti igračina :lol: :lol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 jan 2018, 22:12

Niko neće postat igračina niti igrač ukoliko ne igra, ako ćeš ga razvijati onda treba da igra i kad treba i kad ne. Manje sredine ti daju priliku za to ali one imaju drugi problem a to je što nema dovoljno jake konkurencije (ili je obratno ovamo gdje od konkurencije ne možeš doći do terena) i jakih internacionalnih utakmica.

Klare

Post Postao/la Klare » 25 jan 2018, 22:38

A evo ostali Top timovi štancaju igrače, ne znaju šta će s njima.
Možeš u 15-20 godina stvoriti 5 klasnih igrača i to je to, sve preko toga su bajke i video igrice.

U svijetu je možda 1 vrstan igrač na 1000 imena, kako onda očekivati da jedna sredina koja broji 100 talenata izrodi 5 Top igrača, apsolutno nemoguće.

Imali smo Švajna, Lama, Milera i Badstubera, Kros i Alaba su pridošlice, nešto drukčiji put su imali Humels i Wagner, tu je i Owen Hargreaws te Kufour koji su valjda došli godinu-dvije pred seniorsku karijeru kao Alaba.

Dakle u 15 godina naša akademija je dala 5 TOP igrača, još je tu solidnih imena bilo kao Trochowski i Can.

I tih 5 igrača u 15 godina je izvrstan rezultat, jer tokom '90 godina igrači su postali Babel i Haman, Kufour stigao iz daleka u mladi pogon kad je već imao 17 godina.

Na sljedećeg istinskog igrača moramo se vratiti čak u '76 gdje smo promovisali Augentalera, pa onda i '70 po Breitnera,
a '60 ostaju kao najbolje gdje je u 5 godina isplivao čuveni trio Beckenbauer, Maier, Schwarzenbeck.

I šta onda vi očekujete da svake godine akademija daje top talenta?

Isti slučaj je sa svim ostalim Top klubovima, a i ovi manji ne daju tako često Top klase, daju dobrih igrača dosta, ali rijetko one koji traju na najvećem nivou.

Podaci nisu 100% provjereni, ali su vrlo blizu, ako i nisu 100% tačni, možda se tu može prikrasit 1-2 solidna igrača o to je to.

Teško da će uspjeti i ova trenutna mlada garda jer već sa 19 godina treba da biju, nema se tu šta čekati, svi ovi gore igrači su već u tinejdžerskim danima nagovjestili klasu, ovi ostali pa i Friedl mogu biti solidni igrači, nema tu puno mudrovanja.

Nego kad sam se tek reg. na ovaj forum prije skoro 8 godina aktuelan je bio onaj naš mali Ronaldinjo, Noah Shaw kako li se zvao.
Vjerovatno se neko od starijih sjeća imao je tad eventualno 6 godina i čudesa je po malim terenima radio, znači već sada bi trebao biti tinejdžer.
Ima li njega igdje?

edit

evo ga :D
prema TMu sad igra za 1860,
znači ništa i od njega.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 jan 2018, 22:46

Doguro je, vjerujem, do konobara.

Eno ga u komšiluku M1860 igra za U17. Tu je zadnji put tagiran.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 jan 2018, 22:55

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 25 jan 2018, 23:09

Lewu treba prodati. :kafa:
Spamm

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 jan 2018, 23:14

FCBAYERN je napisao/la:Lewu treba prodati. :kafa:
Previše škrt, igra za sebe a ne za ekipu. :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Klare

Post Postao/la Klare » 25 jan 2018, 23:31

Lewandowski ispred Rumenigea ne može ni u snovima, a takđer ne može ni ispred trenutnog Milera,
a tu je i Elber ispred koga također ne može.

O Makaayu bi se dalo diskutovati, samo Makaay nije imao sreću da igra u najboljem Bayernu svih vremena, nego naprotiv,
a mana mu je što je rano u formi pao čim je prošao 30, malo trajao svega 3 godine, tako eto zbog toga nek Levat bude ispred njega,
nek se zadovolji pozicijom 4 i šuta u guzicu.

Da bi bio tu gdje ga se piše mora povuću u LP,
mada opet teško ikako da može ispred T.Milera.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 25 jan 2018, 23:44

Nije stvar da li objektivno pripada ovoj listi ili ne, stvar je ta da je ovo samo ironicni komentar na sve one koji ne shvataju vaznost najboljeg klasicnog napadaca na svijetu. Kaze se igra u odlicnoj ekipi, sto je tacno, ali igrao je i u BvB-u, a i tamo je bio jedan od najvaznijih, ako ne i najvazniji kotac ekipe. Lewa ne ovisi toliko o saigracima, on je igrac koji i sam moze sansu proizvest. Drugim rijecima, nije Mario Gomez (a i ovaj je odlican napadac). Zato budimo zadovoljni sto imamo ovakvog igraca u ekipi i manimo se svakakvih komentara u kojima se misli da je ovakvog igraca lahko zamijeniti.
Spamm

Klare

Post Postao/la Klare » 25 jan 2018, 23:51

ok, to što kažeš, nemam ništa protiv toga, dokazan je u LP protiv najjačih tu je i najbolji,
samo sam rekao da ga se rano stavlja ispred Rumenigea i Elbera, a također bih u napadu pored Gerda dao prednost Tomasu a ne Robertu.

Nezahvalno je porediti ove igrače, Elber je igrao u skromnom Bayernu gdje smo se u Bundesligi morali dobro pohrvati sa svakim protivnikom, nisu naši napadači imali puno prostora, a za LP je nevjerovatno kako smo tako dobro igrali,
dok danas Lewandowski ima cijelu ekipu iza sebe gdje protivnicima same gaće spadaju, a on ima luksuz da i pored velikih fula poslije Gerda ima najbolju statistiku kao napadač Bayerna.
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 26 jan 2018, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 25 jan 2018, 23:59

Ako se pravi lista all time-a valjda se gleda značaj igrača za taj klub a ne kvalitet...

Lewandowski dok ne osvoji LP sa Bayernom i ne bude imao isti značaj u istoj kao što je imao Elber ne može biti u istoj ravni sa njime...

Pa ako ćemo gledati kvalitet Neuer je kompletniji golman od Kahn-a ali niko lud ne može staviti ga ispred jer Kahn je gotovo pa sam donio titulu LP Bayernu...

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 26 jan 2018, 00:02

Dijelim misljenje. Da zasluzeno bude na ovoj listi treba biti ovdje jos bar 2, 3 godine i nastaviti zabijati ovim ritmom ili bar priblizno.

Dakako da Muller spada u uzi krug za listu, iako sam ja na neki nacin ljut na tog igraca u posljednje vrijeme. Neprepoznatljiv je. Medjutim, cinjenica je da je dao klubu dosta toga, iako objektivno sada nema mjesta u prvih 11.

I Neuer nije daleko da bude najbolji golman. Htjeli priznati neki ili ne, Neuer je najkompletniji golman sto se pojavio u posljednje vrijeme. Brani na liniji, dobar ispred linije, plus komandant kaznenog prostora. Neuerova pojava ulijeva sigurnost, a njegove kvalitete su neupitne.

EDIT: Aludirao sam na kvalitete igraca, posebice potencirajuci Lewandowskog zbog nekih komentara koji su letjeli na njegov racun. Za Mullera sam dodao kako bih ukazao da je Muller ipak odlican fudbaler, ali na specifican nacin, koji je u padu (zasto, ne znam). Dodao sam za Neuera kako bi potencirao kakve mi majstore u ekipi imamo a mozda nismo ni svjesni. Neuer kao linijski golman mozda ima nekih konkurenata, ali kao moderni golman u potpunosti je broj 1. Ova ekipa uz male korekcije moze mnogo.
Spamm

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 26 jan 2018, 02:01

Nek je onaj klaun gore popljuvao Lewu opet.
Otidjite na jos par diskusija, da vidite kako mu se raja smije. Klasicni cirkusant.

Emre Can je otjeran kao zadnje nistavilo, a sad se pola Evrope otima za njega, cak je švercer pokusavao da ga vrati.
Njegov menadzer je u startu rekao, da Bayern ne dolazi u obzir.
Bild objavio da je Tuchel novi trener na ljeto.
Nije da nismo znali.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 jan 2018, 02:07

Bild | Bayern no longer consider Julian Nagelsmann as candidate for the manager job - The club wants to keep Jupp Heynckes beyond the summer - If Heynckes refuses to stay then Thomas Tuchel would be the top candidate to replace him
Znači ako Jupp ne produži, Tuchel. Sve zavisi od njega. Od Nagelsmanna se definitivno odustalo, bar za sada, jer je još mlad i treba mu iskustva. Puno veće su šanse da će on u BVB nego kod nas ali neće ni Hoffenheim da ga pusti tako lako.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 26 jan 2018, 02:27

Ma kakvi, ne može Tuchel, uzeli bi ga naši odmah nakon Carla da je opcija. :hmmmm:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 jan 2018, 03:12

Za Cana se otima pola Europe :rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 jan 2018, 03:16

Bundesliga je napisao/la:Za Cana se otima pola Europe :rol:
Ja ovo čitam i kontam WC igrač a ne neki obični vodonoša od igrača. Taj u Bayernu ne bi imao mjesta ni da prodamo pet veznjaka :rol:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 jan 2018, 07:28

Jupp idi u penziju, uzivaj, pusti fudbal.

Kad bi Can dos'o da ordinira sredinom ja bih prest'o pratit Bayern, i fudbal na kraju. To je drvo, panj, trkac.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 26 jan 2018, 12:34

Naravno, ko ce se prvi javiti, jos jedan klaun :roll:
harden je napisao/la:Ja ovo čitam i kontam WC igrač a ne neki obični vodonoša od igrača. Taj u Bayernu ne bi imao mjesta ni da prodamo pet veznjaka :rol:
Zasto su se onda raspitivali o mogucnosti povratka u Bayern ?

Izmedju ostalih, traze ga Bayern, Juventus, Real (ako dodje Low)..

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: eaglebvb09 i 4 gosta.