FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

partibrejker1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la partibrejker1921 » 08 avg 2008, 00:21

Mislim da se radii o dobrom igraču, koji zaslužuje mjesto u početnoj postavi. I ovaj Softić je odličan. S njima dvojicom, biće to mnogo bolje. Hrkač bi mogao na desnog beka, Bučan ofanzivno desno a Šimić u sredinu. Uzgred, mislim da će Željo u Mostaru pokazati svoje pravo lice. Neće biti iznenađenje i ako se vrate s punim plijenom, mada ni bod ne bio loš.

Šehić - Cocalić, Bajić, Sadiković, Hrkač - Bučan, Bekrić, Pelak, Šimić - Dialiba, Šešlija.

Diavolo
Kontakt:

Post Postao/la Diavolo » 08 avg 2008, 12:35

simic moze na desni bok tako da se bucan pogura naprijed blize golu... nadam se pobjedi...
Il regno del Diavolo!

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 09 avg 2008, 21:45

0-0 s Veležom u Mostaru ipak se mora okarakterisati kao uspjeh. Još ako se uzme u obzir da je Željo bio mnogo bliži pobjedi, onda se s pravom možemo nadati dobroj sezoni. Čini se da nam je regularan gol poništen, ne vjerujem da bi tm pravio belaj bezveze. U sljedećoj utakmici protiv Modriče trebali bi debitovati Šimić i Softić, a možda i Hrkač. To bi trebalo mnogo bolje funkcionisati.

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 10 avg 2008, 03:11

otvoren je novi portal o zeljeznicaru, ima live prijenos i jos svasta...pravo dobar :D

http://www.fkzeljeznicar.com
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 11 avg 2008, 12:45

sve u svemu sam zadovoljan igrom koju su pokazali u ove 2 tekme nismo imali srece imacemo ako bog da ;)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ATATURK
Kontakt:

Post Postao/la ATATURK » 13 avg 2008, 16:30

U utakmici sa modricom najvjerovatnije ce nastupiti Hrkac , Softic i Simic da li ce igrati od pocetka ili uci kao izmjene ostaje da se vidi.Bizno je dobiti modricu i onda zapeti do maximuma u laktasima bar po bod nakon toga igramo 2 kuci sa laksim protivnicima i ABD nalazimo se u vrhu tabele
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 13 avg 2008, 23:39

Ljudi gola nismo dali dvije tekme :oops: :oops: :oops:
Bubin gol je bio neregularan bio sam u liniji.
Nisam se javljao par dana jer popusio bi ban beze ,sta nam se desilo nije normalno,**** rezultat i sve vise kad covjek na ledja ne moze leci,ali da ne serem i trunim i pocnem koristiti'lijepe''rijeci,toliko od mene o mostaru.
AMAR OSIM!!!

TZ_hooligan
Kontakt:

Post Postao/la TZ_hooligan » 14 avg 2008, 14:44

ATATURK je napisao/la:U utakmici sa modricom najvjerovatnije ce nastupiti Hrkac , Softic i Simic da li ce igrati od pocetka ili uci kao izmjene ostaje da se vidi.Bizno je dobiti modricu i onda zapeti do maximuma u laktasima bar po bod nakon toga igramo 2 kuci sa laksim protivnicima i ABD nalazimo se u vrhu tabele
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
najjaci ste

pozz iz Tuzle

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 14 avg 2008, 15:43

Buba otisao sad nam je pusa tek,ali pisaj ga nista novo u nasem fudbalu .....
AMAR OSIM!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 avg 2008, 18:45

evo na stranici od Murcie pise da je Buba stigao na probu, danas ima prvi trening i ostace nekoliko sedmica prije konacne odluke o transferu

http://www.realmurcia.es/mur05/press_a. ... bi=2&sop=0

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 16 avg 2008, 15:00

Danas prva pobjeda i put u evropu,FORZA ŽELJO 8-)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 16 avg 2008, 17:53

Od kada Zeljo u evropi nije bio :D

Boubacar Dialiba
Kontakt:

Post Postao/la Boubacar Dialiba » 17 avg 2008, 01:24

Večeras Buba asistir'o i zabio protiv Ajaxa. Murcia uzela 2:1. Bio igrač utakmice.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 avg 2008, 11:32

Znaci ostaje Buba u Murciji sigurno... Koliko cete dobiti za njega?

Evo asistencije i gola
http://www.realmurcia.info/mur05/press_ ... .flv&ver=1

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 18 avg 2008, 10:39

Nisu objavili rekli su da ce ako se potpise ugovor (a hoce)biti najveci transfer u historiji zelje,ali to je vijest iz novina koju ne treba bas preozbiljno shvatati.
AMAR OSIM!!!

tm 87
Kontakt:

Post Postao/la tm 87 » 18 avg 2008, 12:50

buba hvala ti vec ga zabio ajaxu i to pokazuje kakvog je zeljo imao igraca kod sebe

Diavolo
Kontakt:

Post Postao/la Diavolo » 18 avg 2008, 12:53

Dijaliba strijelac i asistent u pobjedi nad Ajaksom
Potpisat će na tri godine • Španska liga je bila moj san, kaže Senegalac s bh. pasošem...
18.08.2008. 12:05

Bubakar Dijabang Dijaliba (Diabang Dialiba) već je nakon prve utakmice u dresu Mursije postao ljubimac navijača španskog drugoligaša.

Fudbaler Željezničara i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine asistirao je za prvi i postigao drugi gol za Mursiju u prijateljskom meču s višestrukim evropskim prvakom Ajaksom. Mursija je pobijedila rezultatom 2:1.

Obilježen jubilej

Senegalac s bh. pasošem, koji će, prema svim najavama, u narednim danima potpisati za španski klub, ušao je u igru u drugom poluvremenu i bio centralna figura utakmice u kojoj je Mursija obilježila veliki jubilej - 100 godina postojanja.

Sa Dijalibom smo razgovarali u nedjelju. Sa Ristom Vidakovićem, nekadašnjim fudbalerom Sarajeva, a danas prvim saradnikom trenera Mursije Havijera Klementea (Javier Clemente), išao je na plažu. Oduševljen je ovim gradom na jugoistoku Španije kako zbog blizine mora, što ga podsjeća na dom u Senegalu, tako i zbog izvrsnog prijema u Mursiji.

- Super je, sve je super. Španska liga je bila moj san. Dobro su me prihvatili, ekipa je odlična i zasluženo smo savladali Ajaks. Želju neću zaboraviti, moj brat Musa ostao je na Grbavici da nastavi mojim putem - rekao nam je u telefonskom razgovoru Dijaliba (20), koji će sa Mursijom potpisati trogodišnji ugovor.

Partija života

Prema riječima Enesa Delimustafića, člana Predsjedništva FK Željezničar, koji je išao sa Dijalibom u Mursiju, mladi fudbaler je oduševio sve na stadionu.

- Utakmica je bila spektakularna. Mursija slavi 100 godina postojanja, a Ajaks je došao u najjačem sastavu. Dijaliba je ušao u drugom dijelu i pružio partiju života. Svi su na stadionu bili oduševljeni. Već je sada jasno da će biti veliko pojačanje Mursije, koja je uložila sve da bi se vratila u špansku Primeru - rekao je Delimustafić.

"Pojeo Ajaks"

Dijaliba je odmah nakon utakmice protiv Ajaksa postao zvijezda španskih medija, a "Marca" i "As" su istaknuli kako je bio junak pobjede nad slavnim Ajaksom.

"Dijaliba pojeo Ajaks", naslov je u dnevniku "As", dok je u "Marci" izvještaj s utakmice naslovljen s "Dijaliba donio Mursiji trijumf nad Ajaksom". Na internetskoj stranici Mursije mladi bh. reprezentativac proglašen je herojem velikog trijumfa.

Vidaković: BiH nema ovakvog igrača

Najbolji igrač Želje brzo se uklopio u novu sredinu, a u privikavanju mu mnogo pomaže i Risto Vidaković, prvi saradnik trenera Havijera Klementea, sa kojim razgovara na bosanskom jeziku.

- Klemente dobro govori francuski jezik tako da se i sa šefom može direktno sporazumijevati. Dijaliba je već sada veliki igrač. Kada sam ga kao dječaka preporučio Željezničaru, znao sam da ima predispozicije, a trebalo je samo malo da sazri.

Bosna i Hercegovina nema ovakvog igrača, on je trenutno najbolji na svojoj poziciji i nadam se da će ubrzo postati standardni reprezentativac - kaže nekadašnji fudbaler Sarajeva, Crvene zvezde, Betisa i Osasune.

Ambicije Mursije, ali i Dijalibe su, prema Vidakovićevim riječima, visoke.

- Mursija je veliki, historijski klub u Španiji. Svi su se digli da se vratimo u Prvu ligu. Dijalibu ćete možda veoma brzo gledati u Barceloni ili u nekom drugom gigantu - rekao je Vidaković.

Autor: Z. ŠARIĆ

Dnevni Avaz

Risto iz tvojih usta u Bozije usi!
Il regno del Diavolo!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 avg 2008, 12:15

Danas najteze utakmica do sada,mi pomalo oslabljeni ali i laktasi potreseni nemirima,sve u svemu bod bi bio uspjeh :?

ATATURK
Kontakt:

Post Postao/la ATATURK » 23 avg 2008, 12:45

Na nama je da odigramo hrabro i muski svih 90 minuta niko nece zamjeriti igracima i da zijane ako budu tako igrali u kost ni sudije ni politika SAMO ZELJO ocekujem prvu dobijenu na strani bio bi dobar i bod

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 25 avg 2008, 12:01

bistrikboy je napisao/la:Danas najteze utakmica do sada,mi pomalo oslabljeni ali i laktasi potreseni nemirima,sve u svemu bod bi bio uspjeh :?

Ljudi jeste li gledali inserte PL? Mislim da je doslo vrijeme da se Sehic premjesti na klupu! Jednostavno u posljednje vrijeme sklon je velikim pogreskama. Uprava je napravila veliki kiks sto je tako lahko pustila Zdenka Baotica koji je po mom misljenju mnogo kvalitetniji golman.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.