Polica ti je 230 KM. Ak je registrovano, pogodis cijenu, idete u neko osiguranje, naprave se ugovor, platis to neku sicu, das saobracajnu da naprave na tvoje ime (to preko osiguravajuceg gdje ces registrivati) i to je to. . Znaci ti ces uz sve ovo platit onoliku policu koliko je ostalo registracije. Npr. ak je pola godine onda placas 115KM svom osiguranju za 6 mjeseci police.
Znci imas kupoprodajni, odjava, saobracajnu, vlasnicku i prijavis auto u svojoj opcini. Naravno auto ako je cisto tj. bez kazni mos prevest i odjavit.
Sto se neregistrovanog tice, imas probne tablice koje platis, dobit ces novu saobracajnu, policu (ovog puta placas pun iznos na 12 mjeseci, logicno).
Naravno jos se raspitaj jer sam davno uzimao auto a ako odem sa poznanikom onda to budu registrovana.
Uglavnom sve to rade ove agencije, recemo kad registrujem ima jedna ljepotica zbog koje sam bas u tom osiguranju, ona sve rijesi i sam Mupom i ostalo, samo me zovne za par dana, odem na gotovo a tak je bilo i kad sam kupovao.

Without a moral compass, the human mind will justify anything.