FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Inijesta
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Inijesta » 22 jan 2018, 17:13

BosnianKingdom je napisao/la:Ne razumijem sta vi zelite na krilu? Kakvog igraca?
Imate Hebibovica koji ima ubjedljivo najvise asistencija u ligi + 2 gola. Sto je sasvim korektna statistika za jedno krilo. Naravno slazem se ja da on pored te statistike ima 10 promasenih 100% sansi, ali i pored toga momak je iznad prosjeka. Zamislite da imamo i lijevo krilo sa takvom statistikom, pa gdje bi nam kraj bio?
Pa kad nam je Hebib najbolje krilo onda znas dokle smo pali
Ja licno zelim krilo koje je u svakom segmentu kvalitetnije od Hebiba i koji ce nam biti prevaga, i zelim stopera uz kojeg ce Marko postati igracina i dobiti i na sigurnosti i samopouzdanju i iskustvu, a ne stopera kojeg momak od 21 god mora da pokriva i popravlja njegove greske
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 22 jan 2018, 17:14

BordoSarajevo je napisao/la:Ja ne vjerujem ni jednom mladom igraču i više sam za iskustvo. A nemamo se pravo zaliti, jedna smo od najmlađih ekipa u ligi i imamo dosta mladih igrača sa solidnom minutažom.

Mene boli samo činjenica što je ljudima u klubu cilj evropa, što su doveli klub na taj nivo da se bori i zadovoljava evropom. Ne moramo mi svake sezone osvajati trofeje, ali ne smijemo dozvoliti da prođu dvije sezone zaredom bez trofeja.

Živim za dan kad će doći ljudi koji znaju historiju i veličinu kluba unutar države, da imaju jasan cilj i viziju, da otvoreno i javno kažu na početku sezone da su cilj trofeji a ne ako se "ukaže prilika" i da ako se isti ciljevi ne ispune, svi napuštaju svoje pozicije kako bi svoje mjesto ustupili novim sposobnijim ljudima koji će pokušati ono što oni nisu znali/mogli.

Pa nema svinjski bolje uslove i finansije toliko da ne možemo i mi bar svake druge sezone osvojiti neki od trofeja.

Meni bi ekipa bila odlična za našu ligu da se pojačamo na bekovskim pozicijama tj. da imamo i tu konkurenciju i da dovedemo alternativu za Ahmetovića, al ništa od bekova..
:urnebes: :urnebes:
Btw, mi u sezonu ulazimo sa samo DVA beka sa seniorskim iskustvom. HUSREFE ODLAZI !!!
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 jan 2018, 17:20

DenchiNL je napisao/la: to što je Mustafić imao dobar nastup na prijateljskoj na pripremama, apsolutno ne znači da je to njegov nivo niti da će se na njeg ozbiljno računati...ovo mu je prvi susret sa profi fudbalom, dali mu da primiriše malo kao incentiv, nagradu jer je dobar bio u juniorima...da vide da li će se nastaviti razvijati , nakon ovoga će morati sačekati da dobije priliku, nemojte se čuditi tome...ima dobar pregled i miran je na lopti to je pozitivno ali treba nastaviti raditi....Herić i Radovac će nastaviti sa klupe dobijati priliku, čak iako Sarić ode, mislim da je opet Rahmanović prije njih , ako ništa zbog konstitucije....Radovac je bio više nego solidan i čvrst na lopti kad god je dobio priliku ove polusezone....
Istina, al govorimo o poziciji gdje i bez Mustafića mi imamo 4 igrača koja prirodno igraju tu i još dvojicu kojim je to 'sekundarna pozicija'. Znači Adukor, Stanojević, Herić, Radovac, i pored njih Sarić i Rahmanović koji mogu igrat centralnog/zadnjeg veznog. Nepotrebno bi bilo dovodit sedmog igrača tu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 22 jan 2018, 17:25

skoroalen je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la: to što je Mustafić imao dobar nastup na prijateljskoj na pripremama, apsolutno ne znači da je to njegov nivo niti da će se na njeg ozbiljno računati...ovo mu je prvi susret sa profi fudbalom, dali mu da primiriše malo kao incentiv, nagradu jer je dobar bio u juniorima...da vide da li će se nastaviti razvijati , nakon ovoga će morati sačekati da dobije priliku, nemojte se čuditi tome...ima dobar pregled i miran je na lopti to je pozitivno ali treba nastaviti raditi....Herić i Radovac će nastaviti sa klupe dobijati priliku, čak iako Sarić ode, mislim da je opet Rahmanović prije njih , ako ništa zbog konstitucije....Radovac je bio više nego solidan i čvrst na lopti kad god je dobio priliku ove polusezone....
Istina, al govorimo o poziciji gdje i bez Mustafića mi imamo 4 igrača koja prirodno igraju tu i još dvojicu kojim je to 'sekundarna pozicija'. Znači Adukor, Stanojević, Herić, Radovac, i pored njih Sarić i Rahmanović koji mogu igrat centralnog/zadnjeg veznog. Nepotrebno bi bilo dovodit sedmog igrača tu.
tačno, jedino u slučaju da ode Sarić i Said...možemo razmišljati o desetci playmakeru ali samo kvalitetom za prvih 11....sve osim toga možemo zakrpiti ovim što već imamo...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 22 jan 2018, 17:36

BosnianKingdom je napisao/la:Ne razumijem sta vi zelite na krilu? Kakvog igraca?
Imate Hebibovica koji ima ubjedljivo najvise asistencija u ligi + 2 gola. Sto je sasvim korektna statistika za jedno krilo. Naravno slazem se ja da on pored te statistike ima 10 promasenih 100% sansi, ali i pored toga momak je iznad prosjeka. Zamislite da imamo i lijevo krilo sa takvom statistikom, pa gdje bi nam kraj bio?
Hebiba trpimo evo već koju sezonu? i taman kad se priučio malo kako treba igrat, davat korisne lopte(asistencije) neko bi ga tjerao?? a kompletnu onu sezonu kad su se igrali ronalda pa svi šutali na go(crnkić, dulja i on) umjesto da dodaju špicu pravom , pravili po 50 šansi po tekmi a možda 1 gol zabijali od toga, taman kad ga je Hus ustrojio sad nevalja...a najbolje godine, vrhunac pred njim...a ne znam hajd eto koje prirodno desno krilo još valja da ga znate??? da ga dovedemo? na Hebibu se može pinka uzet fina posebno ako se uzme trofej neki....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 jan 2018, 17:42

DenchiNL je napisao/la: tačno, jedino u slučaju da ode Sarić i Said...možemo razmišljati o desetci playmakeru ali samo kvalitetom za prvih 11....sve osim toga možemo zakrpiti ovim što već imamo...
To je to :thumbup: u slučaju odlaska nekog iz prve postave, dovest igrača isključivo za prvu postavu i gotovo.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jan 2018, 17:43

Inijesta je napisao/la:
Ja licno zelim krilo koje je u svakom segmentu kvalitetnije od Hebiba i koji ce nam biti prevaga, i zelim stopera uz kojeg ce Marko postati igracina i dobiti i na sigurnosti i samopouzdanju i iskustvu, a ne stopera kojeg momak od 21 god mora da pokriva i popravlja njegove greske
:rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 22 jan 2018, 17:46

Šta fali Hebiboviću? Odlično igra i uvijek je među tri najzapaženija igrača na meču. Ima li iko da mu ne nađete manu i kenjate po njemu?
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 22 jan 2018, 17:50

MortemHz je napisao/la:
Inijesta je napisao/la:
:rol:
Treba pitati dali bi dosao Luiz, Marko bi uz njega pravo napredovao. :rol:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 jan 2018, 17:51

Hebib je definitivno u najužem krugu naših najboljih igrača.

Podcjenjen je i previše, gleda se kroz prizmu promašenih zicera a mnogi nisu svjesni da njegov njuh za gol odnosno mogućnost konstantnog pojavljivanja u gol šansama, ona utrčavanja iza odbrane, opasnost koju donosi iz tranzicije i polukontri, i defanzivnu odgovornost ima još svega par igrača u ligi.

Zlata nam vrijedi, a ni meni nije nikad bio pretjerano drag. U ovom sistemu je nezamjenjiv.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 22 jan 2018, 18:02

Gdje su sad Novaković i Livak ? Sjede kod kuće i primaju platu ? Doduše za drugog znam da je bio na probi u Estoniji ali za Novakovića mi je čudno što ga niko neće.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 22 jan 2018, 18:13

Mladi napadač Slobode Dženit Hajdarević, svoju karijeru nastavit će u Sarajevu.

Hajdarević, jedan od najperspektivnijih igrača u omladinskom pogonu Slobode, danas je dogovorio prelazak u Akademiju FK Sarajevo. On je u pionirskoj Premijer ligi na 17 utakmica postigao 24 pogotka.

“Želim da se zahvalim svima koji su me uvijek podržavali i koji vjeruju u mene. Nikada neću zaboraviti osam predivnih godina u mojoj voljenoj Slobodi, za koju ću do kraja života navijati i voliti. Ja svoju karijeru od danas nastavljam u FK Sarajevo 1946”, napisao ja Hajdarević.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 22 jan 2018, 18:27

bodi123 je napisao/la:Hebib je definitivno u najužem krugu naših najboljih igrača.

Podcjenjen je i previše, gleda se kroz prizmu promašenih zicera a mnogi nisu svjesni da njegov njuh za gol odnosno mogućnost konstantnog pojavljivanja u gol šansama, ona utrčavanja iza odbrane, opasnost koju donosi iz tranzicije i polukontri, i defanzivnu odgovornost ima još svega par igrača u ligi.

Zlata nam vrijedi, a ni meni nije nikad bio pretjerano drag. U ovom sistemu je nezamjenjiv.
Ma momak jako dobro igra, ali džaba ti da igra kao De Bruyne, ako te pojedini "stručnjaci" s foruma uzmu na zub. Mnogo je napredovao u Olimpicu i onda samo to prenio i kod nas. Definitivno jedan od najboljih igrača lige. Sve si naveo pravo, koliko je samo upisao asistencija i kreirao šansi. Ali eto, furka se na nekom ispucavati i upućivati dječije poštapalice.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jan 2018, 18:36

Zukanovic je napisao/la:Mladi napadač Slobode Dženit Hajdarević, svoju karijeru nastavit će u Sarajevu.

Hajdarević, jedan od najperspektivnijih igrača u omladinskom pogonu Slobode, danas je dogovorio prelazak u Akademiju FK Sarajevo. On je u pionirskoj Premijer ligi na 17 utakmica postigao 24 pogotka.

“Želim da se zahvalim svima koji su me uvijek podržavali i koji vjeruju u mene. Nikada neću zaboraviti osam predivnih godina u mojoj voljenoj Slobodi, za koju ću do kraja života navijati i voliti. Ja svoju karijeru od danas nastavljam u FK Sarajevo 1946”, napisao ja Hajdarević.
Dobro nam dosao, valjda nekad zaigras..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 22 jan 2018, 18:36

Zukanovic je napisao/la:Mladi napadač Slobode Dženit Hajdarević, svoju karijeru nastavit će u Sarajevu.

Trebao bi nam još jedan golman doći iz Slobode.

Hajdarević je baš dobar!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 22 jan 2018, 18:48

Momak obećava, neka mu je sa srećom.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 jan 2018, 18:57

Sretno momcino.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 22 jan 2018, 19:18

Ovdje pojedinci misle da navijaju za Chlesea, a ne za klub koji se u BH ligi svako 4 godine bori za titulu. Mi jesmo klub sa najvecom tradicijom, to je svakom normalnom covjeku jasno, ali mi se nista posebno ne isticemo u odnosu na druge klubove nase lige. U jednom dijelu sezone smo mi najbolji, u drugom neko drugi i na kraju kada sve saberes u vecini situacija mi popusimo.

P.s. Stanojevic prva celavica kluba.
Sabrine mi moje!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 22 jan 2018, 19:41

razumite nas morali smo se pojačat :D :rol: :thumbup:
Sarajevo u svoje redove dovelo jednog od najtalentovanijih pionira u BiH

Dženit Hajdarević, jedan od najtalentovanijih pionira u selekciji FK Sloboda, svoju karijeru će nastaviti u redovima Akademije FK Sarajevo. Hajdarević, koji je rođen 2003. godine, ove jeseni je pružao odlične partije u pionirskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. U timu sa Tušnja za koji je nastupao jesenas, postigao je 24 pogotka u 18 utakmica i nalazi se na trećem mjestu liste strijelaca.
'Želim da se zahvalim svima koji su me uvijek podržavali i koji vjeruju u mene. Nikada neću zaboraviti 8 predivnih godina u mojoj voljenoj Slobodi, za koju ću do kraja života navijati i voliti. Ja svoju karijeru od danas nastavljam u FK Sarajevo', napisao je Hajdarević.
Sarajevo je ovim potezom u svoje redove dovelo izuzetno talentovanog dječaka, koji bi svojim radom u narednom periodu trebao dokazati svoj talenat, ali i napraviti napredak u svom fudbalskom razvoju. Bordo pioniri nalaze se na prvom mjestu na tabeli sa maksimalnih 54 boda nakon prvog dijela sezone.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 22 jan 2018, 19:48

Do kraja sezone u pionire a onda u kadete. Neka busi mali :D

Idu dani a nista novo oko transfera Veladzica i Hadzica.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Hajdeee, skoJaa, vedinjo98 i 30 gostiju.