Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

AA23
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la AA23 » 21 jan 2018, 15:12

A po čemu je to nivo tenisa Djokovića i Nadala kvalitetniji od Federerovog?

Ovo bukvalno u prenesenom značenju znači da kada ih god Federer pobijedi, oni "nisu" igrali dobro i tu ste priču pričali cijelu prošlu godinu.

AO 2017 - Rafa ga odučava od tenisa - fail.
IW 2017 - Rafi odgovara najviše spori hard - fail.
Miami 2017 - Rafa nikad nije Miami uzeo i uzima umornog Rogera koji se umorio od titula - fail.
Shangai 2017 - Rafa spreman, dosta spremniji nego na početku sezone (kao dobio bi Federera da je tako bio spreman na AO) - fail.

I onda idu izvlake da je Rafa jednostavno bio preloš.

Isto kao jučer meč Arsenal - C.Palace i Man.City - Newcastle - Arsenal blitzkriegom završio posao u prve 23 minute, ali ne Palace je bio samo LOŠ, dok je City svojim masterclassom pobijedio dobrog Newcastlea.

Tako redovno primjećujem uslijed nedostatka argumenata i stvari da se svaki Federerov uspijeh pokušava debelo, debelo umanjiti, ne bi li mu neko prišao blizu imalo.

Nema većeg uspjeha nego sa 36. godina osvojiti dva Grand Slama gdje imaš jaku konkurenciju, u godini dana četiri puta uništiti prvog tenisera svijeta i sve to radiš nakon 6 mjeseci pauze kada te čitav svijet potcijenjuje i spominje nekakve lažne GOATove, plus igraš jednu poeziju od tenisa što niko drugi neće moći primirisati tome ni toj poeziji, gdje svaki poen izgleda kao napisan, a kretanje kao da je u filmu pa svaki potez odvojeno snima.

Ala, nebitno je više, svi fanovi Federera znaju koliko se isti pokušava uzalud osporiti, ali Babuka vam to ne dozvoljava ma koliko god vi to željeli, salut! :salut:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jan 2018, 15:14

babino je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Meni je lično najbolje rivalstvo Federer v Đoković, najizjednačenije, u ostala dva matchup igra veliku ulogu i samo 1 igrač se tu pita. Do 2011 Rafa vodio 16-7 a poslije 2011 Nole vodi 19-8.
ja cu od sada tako gledati i na h2h federera i nadala, ono do 2017 i omjer od 2017 pa dalje :opaopa:

sutra favoriti glatko prolaze, kakav chung i kakvi bakraci, madjar nista, berdych opasan kao malo kad, strah me i za federera u narednom mecu.
Ma to od 2011 kontam da je Nole od tad postao baš ono TOP 4, od te godine je počeo pravu igru. :D

Ide Chung preko Novaka.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 jan 2018, 15:14

@darkeru

Pa očigledno da te bole čim nisi u stanju ponuditi mi argumentovan odgovor nego se koprcaš s kojekavim floskulama na ličnom nivou.

Berdyh je dobar, pisao sam još nakon prvog meča. Pauza mu je odlično došla, svjež je pravo. Opet, to je Berdych i teško je očekivati više od seta protiv Federera.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

KanistuViniga
Kontakt:

Post Postao/la KanistuViniga » 21 jan 2018, 15:15

Nadal je obični kloc od igrača

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 21 jan 2018, 15:17

bodi123 je napisao/la:@darkeru

Pa očigledno da te bole čim nisi u stanju ponuditi mi argumentovan odgovor nego se koprcaš s kojekavim floskulama na ličnom nivou.

Berdyh je dobar, pisao sam još nakon prvog meča. Pauza mu je odlično došla, svjež je pravo. Opet, to je Berdych i teško je očekivati više od seta protiv Federera.
Pa koji je tvoj argumentovani odgovor osim tog da kazes da je kvalitet tenisa izmedju Nadala i Djokovica bolji? Evo moj argument je da nije.Sta ces sad.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 jan 2018, 15:19

Nemam vremena trenutno pisati po 100. put zašto je Djodal najkvalitetniji vidjeni tenis. Odgovorim ti možda večeras ako mi se bude dalo. Možeš malo pretražiti ovaj pdf i pronaći ranije diskusije ako ti se da.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 21 jan 2018, 15:21

bodi123 je napisao/la:Nemam vremena trenutno pisati po 100. put zašto je Djodal najkvalitetniji vidjeni tenis. Odgovorim ti možda večeras ako mi se bude dalo. Možeš malo pretražiti ovaj pdf i pronaći ranije diskusije ako ti se da.
Pa ne slazem se s tobom,zasto bih citao diskusiju u kojoj opet ti,s kim se ne slazem,uvjerava nekog da je Djodal bolji.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 jan 2018, 15:24

Čuj zašto, pa buraz na forumu si. Zašto pišeš uopšte na ovom pdfu ako nisi sposoban ući u diskusiju u kojoj ja tvrdim da je Djodal najkvalitetniji tenis i za koje ću ti ponuditi X argumenata i obrazložiti zašto to mislim, a ti tvrdiš da je to Fedal, a ako to tvrdiš onda trebaš imati i argumente za takvo nešto. Onda, razmijenimo mišljenja, pogledamo stavove, pa možda nešta i novo naučimo. Ne moramo se složiti.

Ali ok, ovaj pdf je svakako otišo davno u troqrac, diskusija je ovdje izuzetak a ne pravilo. To su ova navijačka dječija prepucavanja jer većina gleda tenis od slema do slema, jbg.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jan 2018, 15:29

Teško da može biti najkvalitetnije rivalstvo ono u kojem znaš već pobjednika, u onom u kojem sve zavisi od jednog igrača. Novaku odgovara matcup Rafe, Rafa u tim mečevima ne može igrati onako kako igra protiv ostalih. Novak sa bh-om diktira tempo i ubija Rafu. Tako isto ni Fedal rivalstvo ne može biti najbolje, najpraćenije da ali ne najkvalitetnije jer tu Rafa drži glavnu riječ, bar je to do prošle godine bilo a od prošle godine Federer, opet se jedan igrač sve pita.

Novak i Federer je najkvalitetnije rivalstvo, po meni. Najizjednačenije, obojica izvuku maksimum jedan iz drugog, tu vidim najbolji tenis. Sudar različitih stilova tenisa. Đodal jeste najviše puta odigran ali Novak je u dosta situacija dosta lahko dolazio do pobjeda, gdje se Rafa nije ništa pitao.

Damir Dzumhur!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 jan 2018, 15:32

Uno se šali. Nadam se.

Ili matchup u kojem sve zavisi od Novaka može producirati 9-6 u pobjedama na slemovima za Rafu.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 21 jan 2018, 15:33

bodi123 je napisao/la:Čuj zašto, pa buraz na forumu si. Zašto pišeš uopšte na ovom pdfu ako nisi sposoban ući u diskusiju u kojoj ja tvrdim da je Djodal najkvalitetniji tenis i za koje ću ti ponuditi X argumenata i obrazložiti zašto to mislim, a ti tvrdiš da je to Fedal, a ako to tvrdiš onda trebaš imati i argumente za takvo nešto. Onda, razmijenimo mišljenja, pogledamo stavove, pa možda nešta i novo naučimo. Ne moramo se složiti.

Ali ok, ovaj pdf je svakako otišo davno u troqrac, diskusija je ovdje izuzetak a ne pravilo. To su ova navijačka dječija prepucavanja jer većina gleda tenis od slema do slema, jbg.
Pa ti ne ucis nista novo.Ti si covjek koji je prije proslogodisnjeg finala pricao da ce Nadal "oducit" Federera od tenisa,a onda ste poslije ti i kompanija pricali kako Nadal nije bio na nivou :wtf: Da bi zatim u njihovim mecevima tokom prosle godine ponavljali iste stvari kada bi ovaj gubio.Ali izgleda da si ipak naucio nesto novo,jer zelis Djodal ove godine.

Pricas o nekim prepucavanjima,a uglavnom prednjacis u njima terminima "oducavanje od tenisa" i slicno.Sta ja imam diskutovat s tobom kad vidim da ti je respekt prema Federeru ravan nuli.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 jan 2018, 15:37

Eto opet potvrdjuješ moje riječi. Ti nisi u stanju ući u diskusiju i ponuditi meni argumente zašto je Fedal najkvalitetniji tenis a ne Djodal jer nemaš argumente ili ih ne znaš napisati, pa se koprcaš sa izlizanim floskulama na ličnom nivou.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jan 2018, 15:39

bodi123 je napisao/la:Uno se šali. Nadam se.

Ili matchup u kojem sve zavisi od Novaka može producirati 9-6 u pobjedama na slemovima za Rafu.
Ne, ne šalim se. U mečevima Nadal - Đoković sve zavisi od Novaka. 2x ili 3x 6-7 pobjeda Novaka dovoljno govori o tome.

Damir Dzumhur!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 jan 2018, 15:44

Unofficialpage je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Uno se šali. Nadam se.

Ne, ne šalim se. U mečevima Nadal - Đoković sve zavisi od Novaka. 2x ili 3x 6-7 pobjeda Novaka dovoljno govori o tome.
Šališ se, znam ja to.

USO 2010
USO 2013
RG 2012
RG 2013
RG 2014

hoćeš li mi objasniti na koji način je Novak izgubio ove mečeve, ako je on jedini igrač od kojeg zavisi ovaj matchup? pogotovo me zanimaju ova 3 meča u Parizu, jer neko od koga zavisi sve ne može izgubiti 3 godine zaredom na istom mjestu.

Daj Uno reci da se šališ.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jan 2018, 15:54

Govorim od 2011. pa nadalje, što znači da USO 2010 ne ulazi u priču. Znaš onu poslovicu i ćorava koka ubode koje zrno e tako i tu dođe. Nole je na RG imao taj mentalni problem. Vidjeli smo i prošle godine da kad je Nole počeo igrati, jest da to nije dugo trajalo, je Nadala počeo razbijati, u kojima Nadal nije mogao puno toga. Novakov bh upija odlično Nadalov fh top spin, i s tim udarcem Rafa ne pravi štetu Novaku. S tim udarcem Novak diktira tempo i dobija meč. Govorimo o dva najbolja igrača svih vremena, uz Federera. I normalno je da jedan igrač u tim mečevima neće sve pobjediti ali ako Nole igra kako zna Rafu tu malo toga može. Bili smo svjedoci puno puta u prošlosti tome, navoditi 3-4 meča od 20+ mečeva njih dvojice od 2011 pa na ovako, je mal uzorak da bi dokazali bilo šta. A i sam H2H pokazuje ko u večini slučajeva izlazi kao pobjednik, 19-8 od 2011 za Novaka.

Damir Dzumhur!!!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2018, 15:59

Jel' se opet bodisa bruka :rol:

Najjace tamo kad napisa da Dzumhuru po matchupu vise lezi Federer od Nadala :lol: Pa u sta gledas kralju cijeli zivot?

Federer i Djokovic je najkvalitetnije rivalstvo, mnostvo navijaca Nadala koje znam se slazu s tim i govore da im je to vrhunac tenisa, i to i jeste vrhunac tenisa, 2 razlicita stila 2 razlicita talenta, cista tehnika toliko miksanja promjena taktika s podloge na podlogu, counterpunching, ljepota s baseline, nema povlacenja nazad nema rudarenja nema zakrivljenih spinova nema misicne mase, uglavnom to je to, sva elegancija, talenat i kvalitet na jednom mjestu, steta samo sto nisi bili istih godina pa bi imali jos vise kvalitetnih meceva, ovako je dosta njih bilo ranim godinama vs prime i u kasnim vs prime, al' opet ono sto se moze izdvojiti je najbolje sto je tenis dao u historiji. :cool:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 jan 2018, 16:30

Unofficialpage je napisao/la:Govorim od 2011. pa nadalje, što znači da USO 2010 ne ulazi u priču. Znaš onu poslovicu i ćorava koka ubode koje zrno e tako i tu dođe. Nole je na RG imao taj mentalni problem. Vidjeli smo i prošle godine da kad je Nole počeo igrati, jest da to nije dugo trajalo, je Nadala počeo razbijati, u kojima Nadal nije mogao puno toga. Novakov bh upija odlično Nadalov fh top spin, i s tim udarcem Rafa ne pravi štetu Novaku. S tim udarcem Novak diktira tempo i dobija meč. Govorimo o dva najbolja igrača svih vremena, uz Federera. I normalno je da jedan igrač u tim mečevima neće sve pobjediti ali ako Nole igra kako zna Rafu tu malo toga može. Bili smo svjedoci puno puta u prošlosti tome, navoditi 3-4 meča od 20+ mečeva njih dvojice od 2011 pa na ovako, je mal uzorak da bi dokazali bilo šta. A i sam H2H pokazuje ko u večini slučajeva izlazi kao pobjednik, 19-8 od 2011 za Novaka.
Pričamo o mečevima na najvišem nivou, kad su obojica top, mečevima na slemovima gdje se iskristališe ko kosi a ko vodu nosu. Ne zanima me razbijanje Novaka 2015. u Pekingu na brzom hardu nad oronulim Rafom koji se ne može sastaviti s reketom.

Šta smo vidjeli prošle godine u Madridu? Ja sam vidio Novaka koji je bio ispod svog očekivanog nivoa, u ulozi sakupljača gemova, identičnoj ulozi koju je Rafa odigrao u spomenutom Pekingu. Dolazimo do zaključka, jedan od dvojice nije na nivou - drugi uvjereno pobjedjuje. Sad, to što Novak prošle godine kad je trebao biti tamburan na svakom turniru nije uopšte uspjevao doći do Rafe u završnice za razliku od Nadala koji je 2015. i 2016. i pored užasnog nivoa tenisa dolazio redovno na prangijanje medju 4 najbolja i bivao očekivano razmontiran ćemo zanemariti. Da je Novak prošao Thiema u Parizu i otišao na Rafu u SF prošle godine, popio bi takve batine da bi se dobro zapitao što ovo meni treba i zašto odmah ne odem na pauzu, a Wimbledon ne bi ni igrao.

Mentalna barijera Novaka Djokovića razlog 3 poraza na pariškoj šljaci u 12-14 periodu? Nadam se da Novak ne čita forum jer mu se ovo ne bi svidjelo. Razlog je taj što je njihov mečap na šljaci na Rafinom reketu uvijek bio i ostao, a kad je tako, fizička sprema odnosno prodornost Rafe je presudila u sve 3 pobjede. Rafa ga je slomio fizički, odnosno tempom koji Novak nije uspjevao do kraja ispratiti, i pucao je 3 puta. Nadal je bio sve 3 godine fizički monstrum kojeg je na uzavrelom suncu PCa bilo nemoguće pobjediti, čak i za Novaka Djokovića koji se približio najviše planeti Rafael, ali je uspio sletiti na nju tek 2015. godine, opet protiv Rafaela ispod svog nivoa. O tehničkim segmentima tih mečeva ne bih ovom prilikom jer je sve toliko puta već opjevano. Forhend paralela koja dolazi kao ključ za bravu zvanu Djoković poslije 2011. godine, s njom i agresivan tenis koji je probio Novaka, bla bla bla...

Uzeo si period od 2011. kad je Novak postao ATG igrač. Ok, zašto onda uzimaš period 2015. i 2016. kad Rafa nije bio na nivou ATG igrača kao relevantan? Neće da može. Zbog toga je najčistiji period kad su obojica bili u strogom primeu period 11-14. A u njemu je 4-3 na slemovima za Rafu, što nas opet dovodi do zaključka da je njihov mečap maksimalno izjednačen i neizvjestan, a tvoja tvrdnja krajnje upitna.
Edin TM87 je napisao/la: Najjace tamo kad napisa da Dzumhuru po matchupu vise lezi Federer od Nadala :lol: Pa u sta gledas kralju cijeli zivot?
Da imaš imalo pojma koliko nemaš, znao bi da je Damir kao nacrtan protivnik za Nadala, idealan za razbijanje uz svega par ispuštenih gemova.

S druge strane, Federer kojem je potreban svega 1 brejk po setu i koji poslije tog brejka ne zapinje više, koji igra ultra agresivan tenis kakav Damiru po defaultu, u teoriji odgovara, je 10 puta bolji matchup od Rafaela za Damira.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jan 2018, 16:49

bodi123 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Govorim od 2011. pa nadalje, što znači da USO 2010 ne ulazi u priču. Znaš onu poslovicu i ćorava koka ubode koje zrno e tako i tu dođe. Nole je na RG imao taj mentalni problem. Vidjeli smo i prošle godine da kad je Nole počeo igrati, jest da to nije dugo trajalo, je Nadala počeo razbijati, u kojima Nadal nije mogao puno toga. Novakov bh upija odlično Nadalov fh top spin, i s tim udarcem Rafa ne pravi štetu Novaku. S tim udarcem Novak diktira tempo i dobija meč. Govorimo o dva najbolja igrača svih vremena, uz Federera. I normalno je da jedan igrač u tim mečevima neće sve pobjediti ali ako Nole igra kako zna Rafu tu malo toga može. Bili smo svjedoci puno puta u prošlosti tome, navoditi 3-4 meča od 20+ mečeva njih dvojice od 2011 pa na ovako, je mal uzorak da bi dokazali bilo šta. A i sam H2H pokazuje ko u večini slučajeva izlazi kao pobjednik, 19-8 od 2011 za Novaka.
Pričamo o mečevima na najvišem nivou, kad su obojica top, mečevima na slemovima gdje se iskristališe ko kosi a ko vodu nosu. Ne zanima me razbijanje Novaka 2015. u Pekingu na brzom hardu nad oronulim Rafom koji se ne može sastaviti s reketom.

Šta smo vidjeli prošle godine u Madridu? Ja sam vidio Novaka koji je bio ispod svog očekivanog nivoa, u ulozi sakupljača gemova, identičnoj ulozi koju je Rafa odigrao u spomenutom Pekingu. Dolazimo do zaključka, jedan od dvojice nije na nivou - drugi uvjereno pobjedjuje. Sad, to što Novak prošle godine kad je trebao biti tamburan na svakom turniru nije uopšte uspjevao doći do Rafe u završnice za razliku od Nadala koji je 2015. i 2016. i pored užasnog nivoa tenisa dolazio redovno na prangijanje medju 4 najbolja i bivao očekivano razmontiran ćemo zanemariti. Da je Novak prošao Thiema u Parizu i otišao na Rafu u SF prošle godine, popio bi takve batine da bi se dobro zapitao što ovo meni treba i zašto odmah ne odem na pauzu, a Wimbledon ne bi ni igrao.

Mentalna barijera Novaka Djokovića razlog 3 poraza na pariškoj šljaci u 12-14 periodu? Nadam se da Novak ne čita forum jer mu se ovo ne bi svidjelo. Razlog je taj što je njihov mečap na šljaci na Rafinom reketu uvijek bio i ostao, a kad je tako, fizička sprema odnosno prodornost Rafe je presudila u sve 3 pobjede. Rafa ga je slomio fizički, odnosno tempom koji Novak nije uspjevao do kraja ispratiti, i pucao je 3 puta. Nadal je bio sve 3 godine fizički monstrum kojeg je na uzavrelom suncu PCa bilo nemoguće pobjediti, čak i za Novaka Djokovića koji se približio najviše planeti Rafael, ali je uspio sletiti na nju tek 2015. godine, opet protiv Rafaela ispod svog nivoa. O tehničkim segmentima tih mečeva ne bih ovom prilikom jer je sve toliko puta već opjevano. Forhend paralela koja dolazi kao ključ za bravu zvanu Djoković poslije 2011. godine, s njom i agresivan tenis koji je probio Novaka, bla bla bla...

Uzeo si period od 2011. kad je Novak postao ATG igrač. Ok, zašto onda uzimaš period 2015. i 2016. kad Rafa nije bio na nivou ATG igrača kao relevantan? Neće da može. Zbog toga je najčistiji period kad su obojica bili u strogom primeu period 11-14. A u njemu je 4-3 na slemovima za Rafu, što nas opet dovodi do zaključka da je njihov mečap maksimalno izjednačen i neizvjestan, a tvoja tvrdnja krajnje upitna.

Znači IW, Miami, MC i ostale nećemo uzimati? Da GSovi jesu najbitniji ali ne jedino bitni.

U svim mečevima koje sam gledao Rafa - Nole sam vidio da Nole potpuno diktira tempo i da lahko dolazi do prednosti u razmjeni. Novaku se RG "uvukao" u glavu. Govorimo o jednom meču u kojem kad Nole preuzme incijativu padne kiša i razbije mu ritam. Taj matchup nije toliko izražen kao u Fedal mečevima ali je na strani Novaka. Sasvim sam siguran da kad Nole igra svoj najbolji tenis će pobjediti Rafu u 90% slučajeva.

Damir Dzumhur!!!!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 21 jan 2018, 17:31

Tenis je prvo mentalni pristup, drugo fizička sprema a tek treće tehnika, zato nemojte bezveze osporavati Nadala i Đokovića. I ja više volim gledati Federera od njih. Ma volim i Pairea, Fogninija, Kyrgiosa pa neću sad njih stavljati ispred Đokovića. Federer ima taj nadljuski dar da može s lakoćom odigrati neke jako zahtjevne, naizgled nemoguće udarce, jednostavno njemu tenis izgleda prirodno, kao da se rodio s tim, kao da ga nije ni morao učiti, ali to nije jedini odraz kvaliteta. Zar nije kvalitet što Rafa kad je spreman je sposoban isčupati nemoguće loptice i iste uzvratiti pod takvim kutom i sa takvim spinom da jednostavno protivniku udarac čine toliko teškim da on u postotku većinom pogriješi? Zar nije kvalitet što je Đoković toliko elastičan da izgleda kao da je od gume i sposoban je se jako brzo vratiti u ravnotežu nakon što jedva dobavi loptice? Zar nije kvalitet što pogađa gotovo savršeno koji god dio terena hoće, kao da ima snajper? Zar nije kvalitet što je taktički toliko jak da većinom odabere najpametniji udarac, a ne najštetniji, te tako češće osvoji poen?
CILJ U TENISU NIJE POGODITI WINNER, NEGO VRAĆATI LOPTICE U PROTIVNIKOV DIO TERENA NA NAČIN DA NJEMU BUDE NEZGODNO VRATITI U TVOJ. I TO ČINITI U SVAKOM POENU JEDNOM VIŠE OD PROTIVNIKA.
Treba biti mentalno jak i nikad u meču ne posustajati od takvog pristupa, ni kad gubiš 6-0, 5-0, niti kad vodiš 6-0, 5-0. Treba se znati prilagoditi protivnikovim slabostima i manama, igrati mu ono što ne voli. Treba biti fizički spreman da možeš to podnijeti čitav meč, čitav turnir. A zadovoljavajuću tehniku svi oni imaju, i broj 1 na ATP i broj 2000. na ITF.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 jan 2018, 17:40

Elegancija prvo, pa ostalo iza redaj kako hoćeš jer nije ni bitno.

Ako pratiš tenis 4 puta godišnje.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 0 gostiju.