FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kako biti samoodrživ kad imaš nesposobne ljude pare im leže pred njima ne umiju da ih pokupe
- ThrillerHz
- Kontakt:
Kako ne umiju, evo bgm 700 tisuca ojra pokupise za dva samoprozvana talenta i dobar procenat od naredne prodajePrimorac je napisao/la:Kako biti samoodrživ kad imaš nesposobne ljude pare im leže pred njima ne umiju da ih pokupe

1946~
Netačno. Igramo 18.02.muhamedhulk je napisao/la:Za tacno mjesec dana (17.2.) igramo na pecari.

niti treba , fakin Real i Barsa nemaju 2 Marsela npr. nego jednog i onda tu jednu tekmu kad on ne igra odigra neko drugi...i dobro je da ne idemo više tom logikom ljudi koji veze nemaju o fudbalu, ako se sjećate to nam je bila strategija: "imat ćemo 20 podjednakih igrača"muhamedhulk je napisao/la:Nijedna ekipa na svijetu nema super zamjenu za svaku poziciju u ekipi. Pa ko bi to sve poplacao, za igrace koji bi igrali recimo 30% utakmica.
Za razliku od prosle godine, ova ekipa koja ostane ce dobiti sansu ako zatreba jer odgovaraju treneru. U to sam jedino siguran jer se trener rijesio onih koje ne zeli. Za razliku od Mehmeda koji je imao '11.5' igraca kojima je vjerovao dok su ostali tu samo popunjavali zapisnik. A uz to smo igrali do kraja na dva fronta i debelo se istrosili na kraju.

Ivetić je bio višak apsolutni , jer je ipak Bekić bolji bek a i doveli smo bolje def.vezne....i sad tu daješ prostor Heriću i raji...
Novaković takođe, doveli drugi tip stopera koji nam treba, a imaš 3 mlada visoka stopera...
Anđušić, Liivak, i ostale koji se ne mogu probit u prvih 11 a već su u 21-voj godini...posudbe...minutaža...opet procjeniti i odlučiti...
nakupili 8 krila život te dragi, samo jedno valja i to kritikujemo: Hebib, naći još jedno za prvih 11(možda ovaj novi)
Hus će složit ovo vjerujem logičnije nego dosad....

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
učiš li portugalski? ima li Leixoes forumPrimorac je napisao/la:Kako biti samoodrživ kad imaš nesposobne ljude pare im leže pred njima ne umiju da ih pokupe

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- muhamedhulk
- Kontakt:
Onda ovi na oficijelnoj stranici grijese.GangEvil je napisao/la:Netačno. Igramo 18.02.muhamedhulk je napisao/la:Za tacno mjesec dana (17.2.) igramo na pecari.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Tebi sve ravno do mora ali boli te kad si dobro placen od uprave pa možeš valjati glupostiDenchiNL je napisao/la:učiš li portugalski? ima li Leixoes forumPrimorac je napisao/la:Kako biti samoodrživ kad imaš nesposobne ljude pare im leže pred njima ne umiju da ih pokupe
Hadzic ima strasan potencijal,samo nas narod je plitak,ocekuju odma da zavija po 10 golova itd treba mu vremena,i onda kad sazrije doce odlicne partije. Vidim i ovog Halilovica popljuvase a vecina t8h sto ga pljuji nikad ga gledali nisu nit znaju ko je,tj ne prate nasu ligu i druge ekipe a pricaju kakav je ko.muhamedhulk je napisao/la:Je li moguce da Husref (kao bivsi klasni centarfor) ne vidi u Hadzicu potencijal za nekog buduceg napadaca?
A ovdje su ljudi razapinjani kad je pricano kako mali jos nije za prvu ekipu, da nema kila i sl.
Logicno je da mali ide jer se na njega ne racuna - trener na njega ne racuna. Iskreno bih ga ja koristio, ali se trener ne slaze sa mnom.
Oko bekova; jednom sedmicno se igra utakmica, ukupno 14 utakmica. 12 utakmica ce svaki bek (Hodzic/Bekic) min. da odigraju aBda i sto bi dovodio igraca ako si zadovoljan sa njim (da podsjetim da je Bekic nedavno produzio ugovor, Hodzic pocetkom sezone mislim kad je odhebao menadzera). Da sjedi na klupi 12 utakmica i da odigra 2? Ako dodje povreda kojeg igraca (ne daj Boze) onda ce da uskoci neko (Hodzic i Sabanovic pokrivaju obje strane, Hebibovic moze desno, Mujakic cak moze lijevo itd.).
- AlfredNobel
- Kontakt:
Da hoće Obradović šarnuti bilo bi odlično.
Šta sam rekao za Hadžića? Previše medijski napuhan, to ga može koštati. Ništa protiv momka, just my opinion..
Šta sam rekao za Hadžića? Previše medijski napuhan, to ga može koštati. Ništa protiv momka, just my opinion..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
nije ba brdovito je do moraPrimorac je napisao/la:Tebi sve ravno do mora ali boli te kad si dobro placen od uprave pa možeš valjati glupostiDenchiNL je napisao/la:učiš li portugalski? ima li Leixoes forumPrimorac je napisao/la:Kako biti samoodrživ kad imaš nesposobne ljude pare im leže pred njima ne umiju da ih pokupe

i igrači plaćeni od uprave i neka su

ne ozbiljno jesi se spakovo?
- ThrillerHz
- Kontakt:
DenchiNL je napisao/la:učiš li portugalski? ima li Leixoes forumPrimorac je napisao/la:Kako biti samoodrživ kad imaš nesposobne ljude pare im leže pred njima ne umiju da ih pokupe

1946~
Igrao protiv Zrinjskog u prvom kolu, kako se sjećam sudjelovao u jedinoj prilici koju smo stvorili, Čeliku zabio gol, odigrao veoma dobro, protiv Goška također dobro odirao, također sudjelovao u najboljoj prilici na utakmici, protiv Mladosti lošije odigrao kao i cijela ekipa i na derbiju izborio penal. Poslije toga nije imao nikakvu zapaženu minuntažu što je u neku ruku opravdano obzirom da je Ahmetović odigrao odličnu polusezonu ali za rezervnog napadača je više nego dobar izbor. Sramotno bi bilo nekog dovesti i njega ostaviti kao trećeg napadača. Doduše ne bi ni treći bio obzirom da bi prije Krste igrao u napadu nego on..
Nikad on napadač neće postati... Zar si zaboravio njegovo natezanje kod ugovora kao da je već Ronaldo? Mnogo on još mora da radi. I da se najede go.vana. stipu to on zvijezda. Zvijezda je trenutno Marko Mihojević, Rijad Sadiku!haris004 je napisao/la:Igrao protiv Zrinjskog u prvom kolu, kako se sjećam sudjelovao u jedinoj prilici koju smo stvorili, Čeliku zabio gol, odigrao veoma dobro, protiv Goška također dobro odirao, također sudjelovao u najboljoj prilici na utakmici, protiv Mladosti lošije odigrao kao i cijela ekipa i na derbiju izborio penal. Poslije toga nije imao nikakvu zapaženu minuntažu što je u neku ruku opravdano obzirom da je Ahmetović odigrao odličnu polusezonu ali za rezervnog napadača je više nego dobar izbor. Sramotno bi bilo nekog dovesti i njega ostaviti kao trećeg napadača. Doduše ne bi ni treći bio obzirom da bi prije Krste igrao u napadu nego on..
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Pa za situaciju s juniorima, kome se ne sviđa, treba krivit stručni štab. Ja recimo nemam nikakvu zamjerku na rad Šefa do sad, ako Ahmetović trpa i treba da igra, al' ne vidim poentu u tome da se piše po forumu i krivi recimo uprava, Sabrina, Valentin itd, kad je Husref taj koji slaže ekipu, i on je taj koji pored Hadžića traži novog špica, pored Mujakića i Sadikua traži stopere itd. Kao što je Čala bio krivac za neigranje Herića i izmišljanje pozicija samo da ne bi dao priliku djeci. Stisnite muda i svalite na Husrefa to neigranje i odlaske djece, koja u Sarajevu nikad neće dobit pravu priliku. 

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- ThrillerHz
- Kontakt:
Iskreno dobar je Nedim, dobar je i Veladzic, sva ta talentovana djeca su dobra, ali evo krenimo nekako unazad par godina. Koliko mladih igraca propadne u nasoj ligi, jer nije nasa liga atraktivna, prosjek visine transfera vec izgradjenog mladog igraca iz nase lige je 500k €.
Zbog svega toga ja sam vise za opciju da se ta djeca prodaju za neku solidnu cifru 100-500k € ali uz odredjeni postotak od naredne prodaje, jer vece su sanse da se taj igrac razvije i bude vidjen i cak da se bolje proda iz bilo koje drzave u poredjenju s nasom. Znaci nekih 20-30% od naredne prodaje, kolika god bila, je dobra zarada. Ako postane dobar igrac, ode za par miliona, ti ces bit u plusu vise nego da si ga dao za 500k. S druge strane ako propadne i ne ode nigdje, ti si opet u plusu jer si dobio pare za njeg. Zato je puno bolje te mlade igrace prodavat u jace lige s odredjeni postotkom, nego pokusavat ih razvit u ovoj nasoj šklj ligi.
Dug je put do te faze, da nasi igraci dobiju na cijeni i da nasa liga postane gledana.
Zbog svega toga ja sam vise za opciju da se ta djeca prodaju za neku solidnu cifru 100-500k € ali uz odredjeni postotak od naredne prodaje, jer vece su sanse da se taj igrac razvije i bude vidjen i cak da se bolje proda iz bilo koje drzave u poredjenju s nasom. Znaci nekih 20-30% od naredne prodaje, kolika god bila, je dobra zarada. Ako postane dobar igrac, ode za par miliona, ti ces bit u plusu vise nego da si ga dao za 500k. S druge strane ako propadne i ne ode nigdje, ti si opet u plusu jer si dobio pare za njeg. Zato je puno bolje te mlade igrace prodavat u jace lige s odredjeni postotkom, nego pokusavat ih razvit u ovoj nasoj šklj ligi.
Dug je put do te faze, da nasi igraci dobiju na cijeni i da nasa liga postane gledana.
1946~
Slažem se.ThrillerHz je napisao/la:Iskreno dobar je Nedim, dobar je i Veladzic, sva ta talentovana djeca su dobra, ali evo krenimo nekako unazad par godina. Koliko mladih igraca propadne u nasoj ligi, jer nije nasa liga atraktivna, prosjek visine transfera vec izgradjenog mladog igraca iz nase lige je 500k €.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Ma pljujemo i kad treba i kad ne treba,i kad smo upravu i kad nismo,Husref ima Mujakica al striktno u svakom razgovoru je trazio i govorio da treba stopera,isto kao sto sad hoce jednog il dva napadaca tako da to nema veze sa upravom,sta god Hus odluci postujemskoroalen je napisao/la:Pa za situaciju s juniorima, kome se ne sviđa, treba krivit stručni štab. Ja recimo nemam nikakvu zamjerku na rad Šefa do sad, ako Ahmetović trpa i treba da igra, al' ne vidim poentu u tome da se piše po forumu i krivi recimo uprava, Sabrina, Valentin itd, kad je Husref taj koji slaže ekipu, i on je taj koji pored Hadžića traži novog špica, pored Mujakića i Sadikua traži stopere itd. Kao što je Čala bio krivac za neigranje Herića i izmišljanje pozicija samo da ne bi dao priliku djeci. Stisnite muda i svalite na Husrefa to neigranje i odlaske djece, koja u Sarajevu nikad neće dobit pravu priliku.
I kao takav ispade bolji od kapitena Duljevića i produkta naše omladinske škole Kadušićaledesma je napisao/la:Nikad on napadač neće postati... Zar si zaboravio njegovo natezanje kod ugovora kao da je već Ronaldo? Mnogo on još mora da radi. I da se najede go.vana. stipu to on zvijezda. Zvijezda je trenutno Marko Mihojević, Rijad Sadiku!haris004 je napisao/la:Igrao protiv Zrinjskog u prvom kolu, kako se sjećam sudjelovao u jedinoj prilici koju smo stvorili, Čeliku zabio gol, odigrao veoma dobro, protiv Goška također dobro odirao, također sudjelovao u najboljoj prilici na utakmici, protiv Mladosti lošije odigrao kao i cijela ekipa i na derbiju izborio penal. Poslije toga nije imao nikakvu zapaženu minuntažu što je u neku ruku opravdano obzirom da je Ahmetović odigrao odličnu polusezonu ali za rezervnog napadača je više nego dobar izbor. Sramotno bi bilo nekog dovesti i njega ostaviti kao trećeg napadača. Doduše ne bi ni treći bio obzirom da bi prije Krste igrao u napadu nego on..

Gledajući par njegovih intervijua momak mi izgleda veoma kulturno i normalno tako da ga ne hejtam što se tog tiče. Njegovo je da radi, sumnjam da bilo koji trener može ostati imun na dobar rad na treningu tako da se nadam da će dobiti priliku.
Liga je počela sa podmlađivanjem, i sami se znamo pohvaliti kako imamo jednu od najmlađih ekipa u ligi tako da su se pozitivne stvari počele događati. A i pored svega toga smatram da je momak već sad kvalitet za premijer lige i da samo radi godina ne igra redovno.
Ja ne znam jeste li vi ozbiljni. Kakav ba Sadiku i Hadzic. Daleko je to od ozbiljnog fudbala jos.
Ko bi jos normalan stavio dijecu u pohod na Evropu, a mozda i titulu.
Traze se bolji od onih koje smo imali u pocetnom sastavu. Mladi igraci redovno dobijaju svoje minute.
Koliko bi vas da ste treneri stavili Sadikua prije u pocetni sastav nego ovog novajliju?
Imamo jednu od najmlađih ekipa lige, ja ne znam sta vi hocete.
Ko bi jos normalan stavio dijecu u pohod na Evropu, a mozda i titulu.
Traze se bolji od onih koje smo imali u pocetnom sastavu. Mladi igraci redovno dobijaju svoje minute.
Koliko bi vas da ste treneri stavili Sadikua prije u pocetni sastav nego ovog novajliju?
Imamo jednu od najmlađih ekipa lige, ja ne znam sta vi hocete.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 17 jan 2018, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
ma nema tu priče uopšte, ako ti neko stavi cilj da ostvariš onda ostvariš kako ti znaš, ako kaže e ali osvoji cilj s juniorima onda kažeš ok 7 miliona eura plata i prepišete klub na menezagor1987 je napisao/la:Ma pljujemo i kad treba i kad ne treba,i kad smo upravu i kad nismo,Husref ima Mujakica al striktno u svakom razgovoru je trazio i govorio da treba stopera,isto kao sto sad hoce jednog il dva napadaca tako da to nema veze sa upravom,sta god Hus odluci postujemskoroalen je napisao/la:Pa za situaciju s juniorima, kome se ne sviđa, treba krivit stručni štab. Ja recimo nemam nikakvu zamjerku na rad Šefa do sad, ako Ahmetović trpa i treba da igra, al' ne vidim poentu u tome da se piše po forumu i krivi recimo uprava, Sabrina, Valentin itd, kad je Husref taj koji slaže ekipu, i on je taj koji pored Hadžića traži novog špica, pored Mujakića i Sadikua traži stopere itd. Kao što je Čala bio krivac za neigranje Herića i izmišljanje pozicija samo da ne bi dao priliku djeci. Stisnite muda i svalite na Husrefa to neigranje i odlaske djece, koja u Sarajevu nikad neće dobit pravu priliku.

bez zajebancije sad, Hus bi stavio špica koji zabija, isto tako logično ne bi klupirao špica koji zabija zbog bilo koga... za stopere tražio drugačiji tip stopera od klasičnog ormara, dakle tražio pokretljivijeg stopera koji sječe lopte i može izmarkirat brže counter-napadače....i doveo takvog...vezni red nam je odličan sa puno opcija...krila se sređuju koliko vidim...napadače će nadam se isto rješit..tj. situaciju sa odlaskom ove dvojice...na stoperu imamo 2 ista igrača Marka i Mujakića...još ako se sjećate kad je Stepanov došao a Marko se izdužio malo svi ga odmah poredili i bila priča "samo tetovaže fale" a evo i sad se spominje isto za Mujakića...Sadiku je sličan ali mislim da najbolje barata loptom od njih sviju...i zbog toga je na svačijem radaru...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.