Neces se ugristi za jezik ... ovo sto mi igramo je samo u mahove u prvom poluvremenu licilo na danasnji rukomet ... sve ostalo je bezidejna patnja igraca koji bolje neznaju .... u barazu ce nas sve i jedan potencijalni protivnik prosut' k'o zvecku ... ali eto nadati se da ce prva se igrati kod nas pa da cemo tek biti pravo silovani na gostujucem terenu, k'o sto to vazda biva ...boomerang5 je napisao/la:O utakmici se nema šta puno reći. Jedna od najlošijih rukometnih utakmica u zadnjih 10 godina koju sam pogledao. Ništa kvalitetom na nivou prave evropske košarke osim Burića i par golova Panića. Ostalo je sve za zaborav. U baražu će vjerovatno opet biti debakl u gostima, revijalna kući kao i uvijek, jer zaista, ali zaista kvalitetom ne pripadamo evropskom/svjetskom rukometnom vrhu.
Čestitke na izborenom baražu uz nadu da ću se ugristi za jezik zbog izgovorenih tvrdnji
Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
-
- Kontakt:
Molim da se malo bolje informišete i manje netačnih informacija. Bezbradica potpisao za Borac Banjalučki ali mislim da je povrijeđen,Milas je u Orošhazi prva Mađarska liga. Dakle aktivni su. Ovo je Lončarov stari video star tri godine.
Za baraž/ako ga bude/ treba probati neke nove igrače,jer postojeći roster nije dovoljno širok da se može odigrati 60 minuta bez velikih padova.Ključna pozicija je lijevi bek i tu se mora pronaći igrač koji će dijeliti minute sa Vegarom.Možda da Šuman proba sa Markom Matićem iz Gumersbaha,bio je nekad na širem spisku Hrvatske,ali u ovoj konkurenciji koju ono imaju nema šanse da će biti pozvan ponovo.Ima visinu i snagu,iako je bolji defanzivno nego napadački,al mogao bi pomoći.Već dugo nije pozivan za reprezentaciju Hrvatske i nebi trebalo biti administrativnih zapreka da pređe kod nas.Vrijedilo bi ponovno porazgovarati sa Josipom Šarcem,jer je on ono što nam treba,bombarder iz vana kome se daje lopta kad ne znaš šta ćeš s njom.Znam da nas je odbio,ali vrijedi pokušati još jednom,kao i sa Hrstićem,lijevim bekom Zagreba,jer obojica nemaju veliku šansu u dresu Hrvatske obzirom na konkurenciju/Mandalinić,Mamić,Obilinović,Jaganjac..../Takođe bi dobro Tarabokiji pridodati nekog srednjeg beka,koji je bolji razigravač,a da istovremeno nije bezopasan po gol kao Perić.Ostale pozicije,nakon povratka Senjamina su solidno popunjene i uz navedena pojačanja mogli bi biti tim koji bi uz određenu dozu sreće mogao do iznenađenja u garažu.
Gledo jesam,opet momak igra bolju ligu i vise zabija od svi tih juniora Rumunjska ciganska liga je smiješna.APeric gdje god da ode ne igra ima veću minutažu u reprz nego u klubovima gdje igra.Ko god konta nešto o rukometu zna da od tog momka nikad ništa nije ni bilo da je znao ista Hrvaska bi ga davno uzela.Glupo je Cindrica porediti sa Pericem nebo i zemlja,i tada je bio najbolji igrač hrvaske lige on i Borozan igrali u Karlovcu.Goloza ga nije koristio od neki Kaleba i Hercega,kao i nas selektor kamiondžija Grabovac napravio sastav iz Ljubuškog.legenda reala je napisao/la:Pa nigdje isto ko i Kasumović i AjkunićFagus501 je napisao/la: Koja karijera gdje je sad taj Milas ne bavi se rukometom vise,Peric je smiješan imo je tada Grbu koji je napravio sastav iz Ljubuškog i guro ih gdje su sada.Cindic je i tada bio 100 puta bolji ali kakva korist kad mu glupi Goluza nije dao 5 minuta Nemoze se sa klupe pokazati.
Perić je tad bio naš najbolji igrač
Jesi gledo ikako to prvenstvo![]()
Igro čovjek svaku utakmicu, Goluža je tad imo strašnu bekovsku liniju djelio je minutažu sa Obranovićem i Kalebom tako da ne možeš reći da je bio bolji sto puta kad nije u tom trenutku
Jos je imo Pavlovića, Mandalinića,Hercega,Vuglača itd
Sarac, Hrstic, Eres i Bojic se moraju vratiti 'doma' kad tad ... a Suman je bio dobro krenuo sa trazenjem novih igraca u samom pocetku ali onda dobio par odbijenica i prestao s tom praksom ... sto bi se reklo, razocar'o se u startu i odust'o ...ovisnik je napisao/la:Za baraž/ako ga bude/ treba probati neke nove igrače,jer postojeći roster nije dovoljno širok da se može odigrati 60 minuta bez velikih padova.Ključna pozicija je lijevi bek i tu se mora pronaći igrač koji će dijeliti minute sa Vegarom.Možda da Šuman proba sa Markom Matićem iz Gumersbaha,bio je nekad na širem spisku Hrvatske,ali u ovoj konkurenciji koju ono imaju nema šanse da će biti pozvan ponovo.Ima visinu i snagu,iako je bolji defanzivno nego napadački,al mogao bi pomoći.Već dugo nije pozivan za reprezentaciju Hrvatske i nebi trebalo biti administrativnih zapreka da pređe kod nas.Vrijedilo bi ponovno porazgovarati sa Josipom Šarcem,jer je on ono što nam treba,bombarder iz vana kome se daje lopta kad ne znaš šta ćeš s njom.Znam da nas je odbio,ali vrijedi pokušati još jednom,kao i sa Hrstićem,lijevim bekom Zagreba,jer obojica nemaju veliku šansu u dresu Hrvatske obzirom na konkurenciju/Mandalinić,Mamić,Obilinović,Jaganjac..../Takođe bi dobro Tarabokiji pridodati nekog srednjeg beka,koji je bolji razigravač,a da istovremeno nije bezopasan po gol kao Perić.Ostale pozicije,nakon povratka Senjamina su solidno popunjene i uz navedena pojačanja mogli bi biti tim koji bi uz određenu dozu sreće mogao do iznenađenja u garažu.
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Za dobrog igrača,kakvog u postojećem rosteru nemamo,treba se boriti,sujetu treba ostaviti po strani,evo sad imamo i direktora u liku Gordana Mitrovića,pa nek on proba nagovoriti ove igrače da igraju u BiH.Nažalost,kod nas je rukomet periferan sport i malo klubova ozbiljno radi i proizvodi igrače,tako da nam, ukoliko želimo ojačati postojeću reprezentaciju, jedino preostaje da pokušamo privoliti one koji imaju kvalitet da igraju za nas iako su već igrali ili se vide u dresu susjednih država.DaVinci je napisao/la:Sarac, Hrstic, Eres i Bojic se moraju vratiti 'doma' kad tad ... a Suman je bio dobro krenuo sa trazenjem novih igraca u samom pocetku ali onda dobio par odbijenica i prestao s tom praksom ... sto bi se reklo, razocar'o se u startu i odust'o ...ovisnik je napisao/la:Za baraž/ako ga bude/ treba probati neke nove igrače,jer postojeći roster nije dovoljno širok da se može odigrati 60 minuta bez velikih padova.Ključna pozicija je lijevi bek i tu se mora pronaći igrač koji će dijeliti minute sa Vegarom.Možda da Šuman proba sa Markom Matićem iz Gumersbaha,bio je nekad na širem spisku Hrvatske,ali u ovoj konkurenciji koju ono imaju nema šanse da će biti pozvan ponovo.Ima visinu i snagu,iako je bolji defanzivno nego napadački,al mogao bi pomoći.Već dugo nije pozivan za reprezentaciju Hrvatske i nebi trebalo biti administrativnih zapreka da pređe kod nas.Vrijedilo bi ponovno porazgovarati sa Josipom Šarcem,jer je on ono što nam treba,bombarder iz vana kome se daje lopta kad ne znaš šta ćeš s njom.Znam da nas je odbio,ali vrijedi pokušati još jednom,kao i sa Hrstićem,lijevim bekom Zagreba,jer obojica nemaju veliku šansu u dresu Hrvatske obzirom na konkurenciju/Mandalinić,Mamić,Obilinović,Jaganjac..../Takođe bi dobro Tarabokiji pridodati nekog srednjeg beka,koji je bolji razigravač,a da istovremeno nije bezopasan po gol kao Perić.Ostale pozicije,nakon povratka Senjamina su solidno popunjene i uz navedena pojačanja mogli bi biti tim koji bi uz određenu dozu sreće mogao do iznenađenja u garažu.
"Utakmica baraža za plasman na SP 2019. u Njemačkoj i Danskoj gotovo sigurno igrat će se u Tuzli, saznaje Fena u Rukometnom savezu TK.
Predsjednik ovog saveza Alija Hasić kaže da je ovo odluka donesena u razgovoru koji je imao s predsjednikom RSBiH Amirom Zahirovićem i generalnom tajnicom Lejlom Hairlahović.
Razlog ne treba spominjati, jer su Tuzla i Mejdan, bez obzira na to što je u organizaciji susreta BiH - Švicarska bilo izvjesnih propusta, posebno s ulaznicama, zaslužili da budu domaćini utakmice Zmajeva u baražu.
Hasić je iznio detalje dogovora vezanog za obeštećenje svih vlasnika ulaznica koji nisu mogli ući na utakmicu BiH - Švicarska.
"Danas sam imao 50 poziva vlasnika ulaznica koji nisu uspjeli ući u Mejdan i svima sam se javio i ispričao za probleme koje su imali. U dogovoru sa čelnicima RSBiH odlučeno je da svi ljubitelji rukometa, koji su ulaznice kupili u RSTK, a nisu ušli u dvoranu, budu obeštećeni tako što njihove karte važiti za utakmicu baraža. O tome ću tražiti i pismenu saglasnost saveza, a uskoro ćemo početi evidentirati sve oštećene osobe koje su ulaznice kupili kod nas", kazao je Hasić za Fenu.
Ovo, međutim, neće važiti za one koji su karte kupili u Sarajevu, Visokom i drugim mjestima u BiH gdje su također distribuirane.
"Mi smo dobili za prodaju 3.800 ulaznica, štampano je 4.000 ulaznica, a prema našim saznanjima prodavane su i drugim kanalima, za koje nismo znali. Ne snosimo odgovornost za probleme s ulaznicama i smatramo da je sramota što se to desilo. Ne upiremo prst ni u koga posebno, ali zna se da su na ulazima kontrolu vršile osobe iz sarajevskih firmi", smatra Hasić, koji je iskoristio priliku da zahvali službenicima PS Zapad PU Tuzla koji su svoj posao vezan za bezbjednost tokom subotnje utakmice obavili na visokoj razini."
Na pitanje šta ako se dogodi da Izvršni odbor RSBiH odluči da se susret baraž odigra u nekom drugom mjestu, naravno ako IHF potvrdi plasman reprezentacije BiH nakon "slučaja Nuić", Hasić kaže da će i u tom slučaju tražiti od Saveza da oštećene osobe mogu ući bez kupovine novih karata.
"Ne razmišljamo o tome da bi se utakmica baraža mogla odigrati bilo gdje osim u Tuzli. Uostalom, to je želja svih reprezentativaca i stručnog štaba. Cijela bh. javnost vidjela je kako je sve to izgledalo u Mejdanu. Podsjetit ću da neke prijašnje utakmice, recimo protiv Kosova i Slovačke, niko nije htio organizirati, a Tuzla jeste. Ni ovu sa Švicarskom niko nije htio, a RSTK jeste, a sva je sreća da smo pobijedili. Pitanje je kako bi sve izgledalo da naši momci nisu trijumfovali i u St. Gallenu", zaključio je Hasić."
Predsjednik ovog saveza Alija Hasić kaže da je ovo odluka donesena u razgovoru koji je imao s predsjednikom RSBiH Amirom Zahirovićem i generalnom tajnicom Lejlom Hairlahović.
Razlog ne treba spominjati, jer su Tuzla i Mejdan, bez obzira na to što je u organizaciji susreta BiH - Švicarska bilo izvjesnih propusta, posebno s ulaznicama, zaslužili da budu domaćini utakmice Zmajeva u baražu.
Hasić je iznio detalje dogovora vezanog za obeštećenje svih vlasnika ulaznica koji nisu mogli ući na utakmicu BiH - Švicarska.
"Danas sam imao 50 poziva vlasnika ulaznica koji nisu uspjeli ući u Mejdan i svima sam se javio i ispričao za probleme koje su imali. U dogovoru sa čelnicima RSBiH odlučeno je da svi ljubitelji rukometa, koji su ulaznice kupili u RSTK, a nisu ušli u dvoranu, budu obeštećeni tako što njihove karte važiti za utakmicu baraža. O tome ću tražiti i pismenu saglasnost saveza, a uskoro ćemo početi evidentirati sve oštećene osobe koje su ulaznice kupili kod nas", kazao je Hasić za Fenu.
Ovo, međutim, neće važiti za one koji su karte kupili u Sarajevu, Visokom i drugim mjestima u BiH gdje su također distribuirane.
"Mi smo dobili za prodaju 3.800 ulaznica, štampano je 4.000 ulaznica, a prema našim saznanjima prodavane su i drugim kanalima, za koje nismo znali. Ne snosimo odgovornost za probleme s ulaznicama i smatramo da je sramota što se to desilo. Ne upiremo prst ni u koga posebno, ali zna se da su na ulazima kontrolu vršile osobe iz sarajevskih firmi", smatra Hasić, koji je iskoristio priliku da zahvali službenicima PS Zapad PU Tuzla koji su svoj posao vezan za bezbjednost tokom subotnje utakmice obavili na visokoj razini."
Na pitanje šta ako se dogodi da Izvršni odbor RSBiH odluči da se susret baraž odigra u nekom drugom mjestu, naravno ako IHF potvrdi plasman reprezentacije BiH nakon "slučaja Nuić", Hasić kaže da će i u tom slučaju tražiti od Saveza da oštećene osobe mogu ući bez kupovine novih karata.
"Ne razmišljamo o tome da bi se utakmica baraža mogla odigrati bilo gdje osim u Tuzli. Uostalom, to je želja svih reprezentativaca i stručnog štaba. Cijela bh. javnost vidjela je kako je sve to izgledalo u Mejdanu. Podsjetit ću da neke prijašnje utakmice, recimo protiv Kosova i Slovačke, niko nije htio organizirati, a Tuzla jeste. Ni ovu sa Švicarskom niko nije htio, a RSTK jeste, a sva je sreća da smo pobijedili. Pitanje je kako bi sve izgledalo da naši momci nisu trijumfovali i u St. Gallenu", zaključio je Hasić."
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Slažem se s obojicom, a igračima čestitke od srca, posebno Benjaminu Buriću, jer iako je rukomet kolektivni sport zasluge za 'baraž' su apsolutno najviše Burićeve.DaVinci je napisao/la:Neces se ugristi za jezik ... ovo sto mi igramo je samo u mahove u prvom poluvremenu licilo na danasnji rukomet ... sve ostalo je bezidejna patnja igraca koji bolje neznaju .... u barazu ce nas sve i jedan potencijalni protivnik prosut' k'o zvecku ... ali eto nadati se da ce prva se igrati kod nas pa da cemo tek biti pravo silovani na gostujucem terenu, k'o sto to vazda biva ...boomerang5 je napisao/la:O utakmici se nema šta puno reći. Jedna od najlošijih rukometnih utakmica u zadnjih 10 godina koju sam pogledao. Ništa kvalitetom na nivou prave evropske košarke osim Burića i par golova Panića. Ostalo je sve za zaborav. U baražu će vjerovatno opet biti debakl u gostima, revijalna kući kao i uvijek, jer zaista, ali zaista kvalitetom ne pripadamo evropskom/svjetskom rukometnom vrhu.
Čestitke na izborenom baražu uz nadu da ću se ugristi za jezik zbog izgovorenih tvrdnji
Obe utakmice = prosječna igra, a naša repka ponavlja jedno te isto - igra bez igre, periodično dobra igra odbrane (ne sjajna) i naše 'crne rupe u napadu'. Ova ekipa (igrači-većina) s ovim načinom igre nema ništa posebno za moderan rukomet i žalosno je da BiH ne može 'sastaviti' 20-ak igrača i napraviti solidnu europsku repku!? Ponovo smo "bolje" igrali bez 'odsutnih velikana' !

Da, imamo zaista vrhunskog golmana, ali koji će, nažalost zbog trome odbrane koja lako 'puca', biti 'izrešetan' protiv bilo koje reprezentacije koja je u "top 16" Europe. Osim golmana Burića mi nemamo niti jednog vrhunskog igrača, europskog 'kalibra' - to je činjenica.

Sva drugačija objašnjenja i stavove mogu prihvatiti u određenoj mjeri, ali nikako ne mogu prihvatiti selektorovu izjavu da neće odstupiti od "svog načina igre" ! Koje igre, Bilale???
Bosno moja poharana....
Kako sudije sad pokradose Slovence protiv Njemaca. Strasno. Trazili dlaku u jajetu na kraju bukvalno. Sad se ni ne nadam nasem prolasku.
Sve rukometni strucnjaci i veliki znanci ali bas me cudi kako niko ne pomenu ova dva imena..
1.G.Hadziomerovic - pivot
2.A.Zildzic - srednji
Ni jedan od njih nikad nije dobio pravu priliku,ko je sve bio u nasoj ruk.rep.i oni su morali biti tu, pogotovo Zildzic. Jako kvalitetni igraci i izuzetni borci.
2.A.Zildzic - srednji
Ni jedan od njih nikad nije dobio pravu priliku,ko je sve bio u nasoj ruk.rep.i oni su morali biti tu, pogotovo Zildzic. Jako kvalitetni igraci i izuzetni borci.
Nije baš tako, drugar.rukomettt je napisao/la:Sve rukometni strucnjaci i veliki znanci ali bas me cudi kako niko ne pomenu ova dva imena..
2.A.Zildzic - srednji
Gafara Hadžiomerovića spominjem već nekoliko godina, a Zildžić, hm... Gledao sam ga, igrao je malo i kod nas - nije to neki 'kalibar' koji bi donio 'prevagu' u igri...
Bosno moja poharana....
Zildžića je trebalo probati prije dvije godine dok je igrao u Ademar Leonu, danas je mislim i on negdje u Njemačkoj i to neka treća liga, bar je bio nedavno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ok drugar, to je tvoje misljenje. Nisam rekao da je ‚kalibar‘ za ‚prevagu‘ u igri ali sam mislio na to da je momak mozda zasluzio da dobije priliku, sobzirom ko je sve dobijao na poziciji srednjeg beka.Trigger je napisao/la:Nije baš tako, drugar.rukomettt je napisao/la:Sve rukometni strucnjaci i veliki znanci ali bas me cudi kako niko ne pomenu ova dva imena..
2.A.Zildzic - srednji
Gafara Hadžiomerovića spominjem već nekoliko godina, a Zildžić, hm... Gledao sam ga, igrao je malo i kod nas - nije to neki 'kalibar' koji bi donio 'prevagu' u igri...
Tako je ali Marka ga tad nije nikada pozvao, a mislim da je sad negdje u Svicarskoj.Raonffa je napisao/la:Zildžića je trebalo probati prije dvije godine dok je igrao u Ademar Leonu, danas je mislim i on negdje u Njemačkoj i to neka treća liga, bar je bio nedavno.
Marka je općenito malo mijenjao i proširivao ekipu, pogotovo od onih kvalifikacija za SP u Kataru pa sve do kraja mandata. Mislim da mu je Tarabokija zadnji igrač kojeg je afirmisao kao novajliju u reprezentaciji.rukomettt je napisao/la:Tako je ali Marka ga tad nije nikada pozvao, a mislim da je sad negdje u Svicarskoj.Raonffa je napisao/la:Zildžića je trebalo probati prije dvije godine dok je igrao u Ademar Leonu, danas je mislim i on negdje u Njemačkoj i to neka treća liga, bar je bio nedavno.
rukomettt je napisao/la:Tako je ali Marka ga tad nije nikada pozvao, a mislim da je sad negdje u Svicarskoj.Raonffa je napisao/la:Zildžića je trebalo probati prije dvije godine dok je igrao u Ademar Leonu, danas je mislim i on negdje u Njemačkoj i to neka treća liga, bar je bio nedavno.
09.09.2016 - Šuman odabrao 33 Zmaja koji će se suprostaviti Austriji i Španiji
"Na spisku novog selektora nalaze se i neka nova imena, a među njima i Tomislav Nuić, Denni Đozić, Miloš Nježić, Alen Milošević, Marin Vegar, Matej Hrstić, Saša Marjanac, Mario Pavlak, Amer Zildžić i Kristijan Jarak."
Prvo provjerite, pa se žalite

Zildžić je pozivan ali ...
Bosno moja poharana....
Ma yebo to što je pozivan kad nije igrao, al' to nije toliko do Šumana. Kažem već, Zildžić se trebao zvati u vrijeme dok je selektor bio Marković.
PS: Eto ovdje je na spisku i Deni Đozić al' opet nije dobio priliku da igra.
Da, ali to treba pitati Šumana.Raonffa je napisao/la:Ma yebo to što je pozivan kad nije igrao, al' to nije toliko do Šumana. Kažem već, Zildžić se trebao zvati u vrijeme dok je selektor bio Marković.
Ja sam samo naveo podatak, zbog tačnosti informisanja
Bosno moja poharana....
Razumijemo se.Trigger je napisao/la:Da, ali to treba pitati Šumana.Raonffa je napisao/la:Ma yebo to što je pozivan kad nije igrao, al' to nije toliko do Šumana. Kažem već, Zildžić se trebao zvati u vrijeme dok je selektor bio Marković.
Ja sam samo naveo podatak, zbog tačnosti informisanja
Biti na sirem spisku i doci na okupljanje (dobiti priliku za dokazivanje ) su dvije sasvim razlicite stvari.Trigger je napisao/la:rukomettt je napisao/la:Tako je ali Marka ga tad nije nikada pozvao, a mislim da je sad negdje u Svicarskoj.Raonffa je napisao/la:Zildžića je trebalo probati prije dvije godine dok je igrao u Ademar Leonu, danas je mislim i on negdje u Njemačkoj i to neka treća liga, bar je bio nedavno.
09.09.2016 - Šuman odabrao 33 Zmaja koji će se suprostaviti Austriji i Španiji
"Na spisku novog selektora nalaze se i neka nova imena, a među njima i Tomislav Nuić, Denni Đozić, Miloš Nježić, Alen Milošević, Marin Vegar, Matej Hrstić, Saša Marjanac, Mario Pavlak, Amer Zildžić i Kristijan Jarak."
Prvo provjerite, pa se žalite![]()
Zildžić je pozivan ali ...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.