Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
ovaj wobly 92 bi se izgleda svadao sa svakim ko nemisli kao on ,a posebno sa onima kojima je smijesno da se on predstavlja kao osoba koja moze dobiti informacije koje nemoze ama bas niko.Ako se radi o Bahu,onda je moje misljenje sledece:nemoj Baho mnogo je to,inace mnogo je sto si komentator i nogometnih i rukometnih i ostalih sportova.Zakljucak u ovom slucaju-ko "zna"mnogo nezna nista
Sta ste se natakarili na Bahu koji racku, covjek pokusava da dodje do pravih informacija al eto vi znate najbolje, forumski mega strucnjaci u svemu i svacemu.
-
- Kontakt:
Nekad je na forumu znala biti analiza utakmice od strane članova , pa gdje nestade? Ona stručna analiza i nas i protivnika, da vidimo gdje griješimo i gdje napredujemo...
Zašto imam osjećaj kad bi nas izbacili dobra većina ovdje "svršila" od sreće? Zar su Vas portali toliko zatrovali, da mrzite svoju reprezentaciju?
Zašto imam osjećaj kad bi nas izbacili dobra većina ovdje "svršila" od sreće? Zar su Vas portali toliko zatrovali, da mrzite svoju reprezentaciju?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
-
- Kontakt:
Ziva istina. Ovo je realno stanje svijetskog drustva. Manje je onih koji razmislaju, analiziraju, vise je selfija i provokacija.bombaysaphire je napisao/la:Nekad je na forumu znala biti analiza utakmice od strane članova , pa gdje nestade? Ona stručna analiza i nas i protivnika, da vidimo gdje griješimo i gdje napredujemo...
-
- Kontakt:
Brate ja se satra čitajući portale, 10% vijesti je samo sport, 90% prepucavanja, vrijeđanja ( idealno nacionalnog) i Lažnog moralisanja... Ja bih iskreno volio da da raspravimo o našoj odbrani koja je po meni bila TOP, pa bih volio da čujem nečije mišljenje o tome, naravno onog ko se BAŠ razumije u rukomet...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Pala je tekma u drugi plan zbog ovog problema sa Nuićem, biće analiza, mada nije potrebna neka analiza, sve što se do sada govorilo i što nije štimalo i što je štimalo je vrijedilo za sinoćnju utakmicu.bombaysaphire je napisao/la:Nekad je na forumu znala biti analiza utakmice od strane članova , pa gdje nestade? Ona stručna analiza i nas i protivnika, da vidimo gdje griješimo i gdje napredujemo...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- kupus army
- Kontakt:
Za vrijeme Sumanovog mandata popravili smo trcanje kontri,sad uspijemo zabiti 4-5 golova iz kontre ili sa brzog centra.Raonffa je napisao/la:Pala je tekma u drugi plan zbog ovog problema sa Nuićem, biće analiza, mada nije potrebna neka analiza, sve što se do sada govorilo i što nije štimalo i što je štimalo je vrijedilo za sinoćnju utakmicu.bombaysaphire je napisao/la:Nekad je na forumu znala biti analiza utakmice od strane članova , pa gdje nestade? Ona stručna analiza i nas i protivnika, da vidimo gdje griješimo i gdje napredujemo...
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
To jeste, ostalo je sve isto. Mada i te kontre i polukontre nismo puno gledali u ovim kvalifikacijama, mislim da smo sinoć imali više takvih golova nego protiv Estonije (druga tekma) i Švicarske u prvoj tekmi zajedno, a sinoć je bilo takvih 4,5 golova.kupus army je napisao/la:Za vrijeme Sumanovog mandata popravili smo trcanje kontri,sad uspijemo zabiti 4-5 golova iz kontre ili sa brzog centra.Raonffa je napisao/la:Pala je tekma u drugi plan zbog ovog problema sa Nuićem, biće analiza, mada nije potrebna neka analiza, sve što se do sada govorilo i što nije štimalo i što je štimalo je vrijedilo za sinoćnju utakmicu.bombaysaphire je napisao/la:Nekad je na forumu znala biti analiza utakmice od strane članova , pa gdje nestade? Ona stručna analiza i nas i protivnika, da vidimo gdje griješimo i gdje napredujemo...
Naš najveći problem je svakako nedostatak vrhunskog šutera i ja prosto ne mogu da vjerujem kako ga ne možemo napraviti. Pa to je nešto na čemu se zasniva rukomet, svaka bolja reprezentacija ima bar jednog dobrog šutera koji će se dići i zabiti gol sa 8,9 metara kada nema rješenja u napadu (što se nama redovno dešava, bar 10, 15 minuta po meču). To je ono kao da u fudbalu nemaš kvalitetnog napadača ili u košarci nekog dobrog skorera, realno u svim tim sportovima imamo takve igrače, možda nemamo kvalitetne stopere u fudbalu, kvalitetne atlete ili defanzivce u košarci, al' imamo vrhunske 'skorere', e u rukometu ih nemamo i nikada nismo imali i to mi je nevjerovatno.
A to glavno pravilo rukometa, svi bi da šutaju, da daju golove, svi bi bili bekovi ovo ono al' nikad ne napravismo top igrača na toj poziciji.
I nije to samo problem ove generacije, mi nikada nismo imali vrhunskog šutera, ja ga zaista ne pamtim.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 14 jan 2018, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Ma pustite Bahu.Nebitan lik.Njegovo komentarisanje utakmice je katastrofalno a nepoznavanje rukometa evidentno. Bolje bi mu bilo da se stručno pripremi za utakmicu i profesionalno odradi prenos utakmice.U toku prenosa priča o stvarima koje nemaju veze o rukometu samo je on patriota i voli BiH a mi svi ne volimo. Ajde da komentarišemo utakmicu i naše šanse u baražu.Šta možemo sa ovako dobrom odbranom i neefikasnim napadom? Da li je odbrana baš granitna? Šta bi bilo da Burič nije imao 20 odbrana?Zašto Terza opet igra napad kad smo puno brži sa Peričem i Tarabokijom? Zašto selektor ne koristi Vražaliča? Zašto skida tri golmana?Da li smo izostankom Prcea i Karačiča oslabljeni ili pojačani? Da li baš imamo brzu tranziciju kontru, i polukontru kao što Bili kaže?Da li su Švicarci velesila u rukometu da dižemo ovoliku euforiju? ITD.Puno je stvari o kojima mozemo razglabati. Ovo je rukometni sportski forum a ne žuta štampa. **** Bahu.I **** portale ko je šta objavio. Pišu razna sranja samo da bi imali više pregleda. Vjerujem u spotski prolaz naše repke i ajmo kenjat o rukometu a ne o Bahi.
-
- Kontakt:
Koliko sam ja primjetio oni golovi Ovčine na prazan gol i kontre su napravili razliku u prvom poluvremenu... Na 13:7 u drugom poluvremenu nakon odbrane Benke, Cipurković Damir komentator saradnik ( nekadašnji golman Sloboda Solana) govori Bahi e sad bi treabli stati i igrat strpljivo, postavljanje napade bez srljanja... I kao da su ga našli čuli i za tren oka razbijena Švicarska stiže iz KONTRI I POLUKONTRI na 13:11 i vraćaju se u utakmicu... Zašto smo u drugome poluvremenu bježali od igre koja nam je pravila razliku? U baražu moramo što više igrati brzi centar i polukontre, jer računajući našu CRNU RUPU u drugome poluvremenu kada ne možemo dati gol 10-15 minuta, igra na postavljenu odbranu će nam donjeti puno problema...
Ma ne možeš ti igru zasnivati na kontri i polukontri, kvalitetniji protivnik će ti dozvoliti minimum šansi za takvu igru, slabiji protivnik će ti dati više šanse za takvu igru, al' je sigurno da ćeš u oba slučaju većinu meča morati igrati na postavljenu odbranu (pogotovo protiv jačih reprezentacija) i tu je naš problem, ne možemo napraviti višak jer nam protivnik igra odličnu i pokretljivu odbranu, a nemamo top šutera da može razbiti to nekim golom sa 8,9 metara.bombaysaphire je napisao/la:Koliko sam ja primjetio oni golovi Ovčine na prazan gol i kontre su napravili razliku u prvom poluvremenu... Na 13:7 u drugom poluvremenu nakon odbrane Benke, Cipurković Damir komentator saradnik ( nekadašnji golman Sloboda Solana) govori Bahi e sad bi treabli stati i igrat strpljivo, postavljanje napade bez srljanja... I kao da su ga našli čuli i za tren oka razbijena Švicarska stiže iz KONTRI I POLUKONTRI na 13:11 i vraćaju se u utakmicu... Zašto smo u drugome poluvremenu bježali od igre koja nam je pravila razliku? U baražu moramo što više igrati brzi centar i polukontre, jer računajući našu CRNU RUPU u drugome poluvremenu kada ne možemo dati gol 10-15 minuta, igra na postavljenu odbranu će nam donjeti puno problema...
Iz svega toga proizilazi naše besmisleno zabijanje u protivničke igrače (traženje faula), neefektivna dodavanja i lafo križanja među bekovima, neka bezmudna 'zabadanja' i iz svega toga nastane kontra za protivnika i tup gol, patiš se pola minute da dadneš gol, onda ga primiš za dvije sekunde.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 14 jan 2018, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Bek šuter je veliki kapital svake reprezentacije. Međutim ne nastaje preko noči. Mora se istrpiti par ciklusa. Tako to ide sa mladim igračima. Nemože iz juniora odmah u svjetske zvijezde. Takvi su rijetki. Ciklus podmlađivanja je bolan ali daje rezultat. Sadašnji savez i Bili veličaju rad sa mlađim selekcijama a jedno te isti igrači su nosioci 10 -12 godina. Što če im onda mlađe selekcije? U sastavu Srbije večeras Jovanovič 98 godište.Igrač Vojvodine. Naravno nije ništa uradio ali mu je pokazano da mu se vjeruje i da računaju na njega. A gdje su naši talenti? Zašto Bili skida tri golmana? Zar nije efikasnije skinuti Haseljiča (Velenje) jedinog mladog igrača na spisku i time mu dati vjetar u leđa i da ga više cijene u Velenju. Ima još igrača koji ukrašavaju klupu iz ko zna kojih razloga a imaju več 26-27 godina a mlade smo prekrižili.
-
- Kontakt:
Gledao sam Srbiju večeras, znači za njih mi igramo super brz rukomet... Još komentator kaže bivši pivot Švedske Mats Wilander Hahahahahahahaha, ma dobar je Baho Cambio sve Ok...
Slažem se sa svim što si napisao, al' moram da se dotaknem jedne stvari.zlatnidjecaci je napisao/la:Bek šuter je veliki kapital svake reprezentacije. Međutim ne nastaje preko noči. Mora se istrpiti par ciklusa. Tako to ide sa mladim igračima. Nemože iz juniora odmah u svjetske zvijezde. Takvi su rijetki. Ciklus podmlađivanja je bolan ali daje rezultat. Sadašnji savez i Bili veličaju rad sa mlađim selekcijama a jedno te isti igrači su nosioci 10 -12 godina. Što če im onda mlađe selekcije? U sastavu Srbije večeras Jovanovič 98 godište.Igrač Vojvodine. Naravno nije ništa uradio ali mu je pokazano da mu se vjeruje i da računaju na njega. A gdje su naši talenti? Zašto Bili skida tri golmana? Zar nije efikasnije skinuti Haseljiča (Velenje) jedinog mladog igrača na spisku i time mu dati vjetar u leđa i da ga više cijene u Velenju. Ima još igrača koji ukrašavaju klupu iz ko zna kojih razloga a imaju več 26-27 godina a mlade smo prekrižili.
Ne može reprezentacija stvarati igrača, možeš ti njemu dati priliku da igra al' šta ima on od 5,10 minuta u reprezentaciji ako ga nema na klupskom nivou. Dat ću ti primjer Perića i Malinovića koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu za juniore 2013-te i bili naši najbolji igrači. Marković je odmah i jednog i drugog gurnuo u vatru u reprezentaciju odmah poslije tog prvenstva. Znači sa 20 godina su bili legitimni članovi reprezentacije, dobro Perić je bio igrač rotacije, al' Malinović je bio naša legitimna napadačka opcija i isprofilisao se kao prva napadačka opcija na desnom beku, igrao znači dečko po 30+ minuta svaki meč za reprezentaciju.
Paralelno na tom juniorskom prvenstvu za Hrvatsku je igrao Luka Cindrić, i nije se opšte nešto specijalno isticao, i Perić i Malinović su pokazali više od njega na tom prvenstvu. Sad samo pogledaj pet godina poslije, gdje su Perić i Malinović, a gdje je Cindrić? Ova dvojica igraju u Rumuniji, a Cindrić aktuelni evropski šampion i jedan od najboljih bekova na svijetu, reprezentativnu ulogu je dobio tek 2016-te u Poljskoj (a u tom periodu ti Malinović i Perić bili već standardni reprezentativci kod nas).
Sad ti meni reci da sve to nije rezultat individualnog napredovanja popraćenog na klupskom nivou (kod Cindrića), odnosno individualnog stagniranja kod Perića i Malinovića.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne znam jel neko pisao Poljska ispala 

-
- Kontakt:
Yebote kad vratim film imali smo VRH odbranu ( 6 primljenih golova za poluvrijeme), polukontre, kontre, brzi centar, golove na prazan gol, golove krila na igrača više u napadu ( kunem vam se da se ne sjećam kada smo to imali), i na kraju cepelin za publiku, pa malo li je???
nama nebitno jer nam ne mogu biti protivnici u barazu, ako nas ne izbace...tuzlak1987 je napisao/la:Ne znam jel neko pisao Poljska ispala
a nisu jos ispali, tek su na pola kvalifikacija u toj grupi..
-
- Kontakt:
Raonffa pročitaj ponovo molim te moj predhodni komentar. Cindrič spada među rijetke. Mi takvih nemamo. Imamo Vranca i Lončara u Mađarskoj koji imaju korektnu minutažu i par golova po utakmici a vrlo su mladi.Imaš Pavlaka u Izviđaču, Imaš Đurđeviča u Borcu.Bojiča u Velenju. I oni moraju pod hitno nači klub vani. Ako sam nekoga zaboravio ne zamjerite. Ne očekuješ valjda da naša premijer liga dadne igrače za repku???Gdje nestaše gore navedeni momci? Mandič bolji od Vranca i Lončara??? Golman iz Gracanice bolji od Bojiča??? Ne kažem da mogu biti nosioci ali trebaju biti sa repkom među 20 igrača i postepeno ih uvoditi. Tako to ide. Lončar nestao kao Milas. Silno najavljivani i pozivani.Bili sa repkom 4 godine na okupljanjima i nestali bez date šanse. Ponavljam nemamo puno materijala da bi ga se tek tako odricali.
Za mene je najvece razocarenje Dejo Malinovic. Tom momku sam ja predvidjao barem neki srednji klub bundes lige, medjutim dejo zavrsi u Rumunije, ali nikad nije kasno. Benko Buric ce sigurno biti golman svjetske klase.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
-
- Kontakt:
esprit24 je napisao/la:Za mene je najvece razocarenje Dejo Malinovic. Tom momku sam ja predvidjao barem neki srednji klub bundes lige, medjutim dejo zavrsi u Rumunije, ali nikad nije kasno. Benko Buric ce sigurno biti golman svjetske klase.
Bolje igrati u Rumuniji, nego sjediti na klupi u Bundes ligi Vjeruj mi buraz...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.