Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la MortemHz » 14 jan 2018, 16:44

Delegat EHF-a za Klix.ba: Narednih dana odluka o slučaju "Nuić", više je krivaca za propust

"Na tehničkom sastanku u sistem EHF-a nije bio unijet igrač s brojem '27'. Brojao sam dva puta i imao sam 16 igrača na spisku. U tom trenutku tehnički je bilo nemoguće isprintati zapisnik, kako bih ga podijelio ekipama i novinarima. Budući da nije bilo tehničke mogućnosti da se zapisnici isprintaju u dvorani, organizatori su ih isprintali u kancelariji sudije i poslije toga ih više nisam kontrolisao. Svako od odgovornih lica prije utakmice mora pregledati zvanične zapisnike kako bi ustanovili da je li sve uredno napisano. Vođa bh. ekipe je to učinio i potpisao se na zapisnik. Budući da Nuić nije bio u zapisniku morao sam reagirati u toku meča. Očito je u pitanju tehnička greška. Kontaktirao sam odgovorne u EHF-u, jer sam morao Nuića unijeti u zapisnik zbog postignutog gola i isključenja. U suprotnom slučaju ne bih mogao dovršiti zapisnik. Švicarci su se žalili i najavili su protest. Sutra (ponedjeljak) napravit ću posebni izvještaj i poslat ga u sjedište EHF-a u Beču. Poslat ću i sve zapisnike s utakmice s potpisima odgovornih lica. U svakom slučaju odluka EHF-a ne može biti donijeti prije nego što pošaljem izvještaj. Mogu istaći da ima veliki broj krivaca, od samog organizatora do odgovornih lica. Ipak, nadam se da će na kraju pobijediti sport", rekao nam je Repenšek.

Iz Rukometnog saveza BiH sinoć su saopćili da se problem desio prilikom prekucavanja zapisnika utakmice budući da je naša reprezentacija uredno prijavila na tehničkom sastanku 16 igrača i četiri ovlaštene osobe, uključujući i Tomislava Nuića.

Prilikom prekucavanja zapisnika od strane delegata učinjena je, kako su naveli iz našeg Saveza, greška te delegat nije upisao prijavljenu ekipu za utakmicu, a direktor bh. reprezentacije Gordan Muzurović istakao je kako je Repenšek priznao propust.

Podsjetimo, u odlučujućem susretu kvalifikacija rukometaši BiH sinoć su u tuzlanskom Mejdanu pred 4.500 gledalaca pobijedili direktnog konkurenta za prvo mjesto u grupi 6 selekciju Švicarske s rezultatom 21:15.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 jan 2018, 16:47

Kako se ovo iskomplikovalo da ne mozes vise ni skontati ko je kriv, citav lanac dogadjaja. Tako da nas mogu zakinuti kako hoce :lolno:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 14 jan 2018, 16:48

MortemHz je napisao/la:Delegat EHF-a za Klix.ba: Narednih dana odluka o slučaju "Nuić", više je krivaca za propust

"Na tehničkom sastanku u sistem EHF-a nije bio unijet igrač s brojem '27'. Brojao sam dva puta i imao sam 16 igrača na spisku. U tom trenutku tehnički je bilo nemoguće isprintati zapisnik, kako bih ga podijelio ekipama i novinarima. Budući da nije bilo tehničke mogućnosti da se zapisnici isprintaju u dvorani, organizatori su ih isprintali u kancelariji sudije i poslije toga ih više nisam kontrolisao. Svako od odgovornih lica prije utakmice mora pregledati zvanične zapisnike kako bi ustanovili da je li sve uredno napisano. Vođa bh. ekipe je to učinio i potpisao se na zapisnik. Budući da Nuić nije bio u zapisniku morao sam reagirati u toku meča. Očito je u pitanju tehnička greška. Kontaktirao sam odgovorne u EHF-u, jer sam morao Nuića unijeti u zapisnik zbog postignutog gola i isključenja. U suprotnom slučaju ne bih mogao dovršiti zapisnik. Švicarci su se žalili i najavili su protest. Sutra (ponedjeljak) napravit ću posebni izvještaj i poslat ga u sjedište EHF-a u Beču. Poslat ću i sve zapisnike s utakmice s potpisima odgovornih lica. U svakom slučaju odluka EHF-a ne može biti donijeti prije nego što pošaljem izvještaj. Mogu istaći da ima veliki broj krivaca, od samog organizatora do odgovornih lica. Ipak, nadam se da će na kraju pobijediti sport", rekao nam je Repenšek.

Iz Rukometnog saveza BiH sinoć su saopćili da se problem desio prilikom prekucavanja zapisnika utakmice budući da je naša reprezentacija uredno prijavila na tehničkom sastanku 16 igrača i četiri ovlaštene osobe, uključujući i Tomislava Nuića.

Prilikom prekucavanja zapisnika od strane delegata učinjena je, kako su naveli iz našeg Saveza, greška te delegat nije upisao prijavljenu ekipu za utakmicu, a direktor bh. reprezentacije Gordan Muzurović istakao je kako je Repenšek priznao propust.

Podsjetimo, u odlučujućem susretu kvalifikacija rukometaši BiH sinoć su u tuzlanskom Mejdanu pred 4.500 gledalaca pobijedili direktnog konkurenta za prvo mjesto u grupi 6 selekciju Švicarske s rezultatom 21:15.
znaci zbog printera neidemo u baraz :urnebes: :urnebes:

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 14 jan 2018, 16:50

Počinje i ovdje sapunica. :opaopa:
Rezultat je trend, ideal je vječan!

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 14 jan 2018, 16:50

Bojim se da je kazna neizbjezna ako su nasi to potpisali

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 14 jan 2018, 16:54

Nakon ovog 1% sanse imamo da ovo ode u nasu korist, taj koji se potpisao na zapisnik je ozvanicio 0-10.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 14 jan 2018, 16:56

iz ove price delegata,koliko vidim sanse da ode ovo u nasu korist su tanke gotovo nikakve.....
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 14 jan 2018, 16:57

svrakino1921 je napisao/la:
mire96 je napisao/la:Ma ne vjerujem u to guranje Svice, to je ili nasa greska ili nesposoban ehf. Eto bilo im je ok da igramo sp, pustili nas, a sad nam nesto ne daju da idemo u baraz. A sve i da ode Svica, ispadaju u barazu 100%, a ni mi necemo imati neke velike sanse za prolaz. Nema smisla da se ovoliko trude za tako nesta. Kakva kosarka, nece se to desiti. Koliko god u fibai bili beskicmenjaci, barem su organizirani za razliku od ehf.

A vidi Bahe kralja sad, jucer na postu "sve je uredu" pokupi milion lajkova i dva i po miliona shareova, a sad kao kaze "pa vidite.. ne zna se bas ko je kriv" :kafa:
mi smo igrali baraz sa Islandom tad igrali prvu u Sarajevu Islandani vodili 3-4 razlike i mi ih dobijemo 1 razlike niko nezna kako od strucnjaka do laika pa i EHF-a i idemo na revans u Island gdje Island i EHF-su uvjereni u prolaz e tu je kvaka sve ostalo je HISTORIJA.
Da, ali kazem ako im je u cilju da nas nema na prvenstvu, i da mogu tek tako ni iz cega izmisliti nepotpun spisak, mogli su to i tad uraditi. Ovdje ocito ima i vatre pored svog dima. Vidjet cemo sta ce reci veceras ehf.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 14 jan 2018, 17:03

mire96 je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:
mire96 je napisao/la:Ma ne vjerujem u to guranje Svice, to je ili nasa greska ili nesposoban ehf. Eto bilo im je ok da igramo sp, pustili nas, a sad nam nesto ne daju da idemo u baraz. A sve i da ode Svica, ispadaju u barazu 100%, a ni mi necemo imati neke velike sanse za prolaz. Nema smisla da se ovoliko trude za tako nesta. Kakva kosarka, nece se to desiti. Koliko god u fibai bili beskicmenjaci, barem su organizirani za razliku od ehf.

A vidi Bahe kralja sad, jucer na postu "sve je uredu" pokupi milion lajkova i dva i po miliona shareova, a sad kao kaze "pa vidite.. ne zna se bas ko je kriv" :kafa:
mi smo igrali baraz sa Islandom tad igrali prvu u Sarajevu Islandani vodili 3-4 razlike i mi ih dobijemo 1 razlike niko nezna kako od strucnjaka do laika pa i EHF-a i idemo na revans u Island gdje Island i EHF-su uvjereni u prolaz e tu je kvaka sve ostalo je HISTORIJA.
Da, ali kazem ako im je u cilju da nas nema na prvenstvu, i da mogu tek tako ni iz cega izmisliti nepotpun spisak, mogli su to i tad uraditi. Ovdje ocito ima i vatre pored svog dima. Vidjet cemo sta ce reci veceras ehf.
cilj je da Svica bude u barazu a na prvenstvu nema ni nas a ni Svice jedino da nam se poklopi ono sa Islandom i da te napomenem mi prodosmo Island u barazu a oni opet bili snama na Svjetskom prvenstvu

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 jan 2018, 17:04

To je to, šansa da ostane ovakav rezultat je nikakva. Vrlo vjerovatno ovo ide 0-10, samim potpisivanjem sa naše strane delegat skida odgovornost sa sebe i mi smo tu krivi a ne on. Najviše što možemo dobiti je nova utakmica.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 jan 2018, 17:11

Rekao vam ja Slovenac hinjara. U prvoj ovo nisu imali potrebe da rade jer su mislili da Svicarska dobija. Podvale ti spisak, a ti kontas to je Evropska gospoda potpises se ono brze bolje, nije ti ni na kraj pameti da te neko moze tako zafrkati.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 14 jan 2018, 17:15, ukupno mijenjano 1 put.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 14 jan 2018, 17:14

svrakino1921 je napisao/la:mi smo igrali baraz sa Islandom tad igrali prvu u Sarajevu Islandani vodili 3-4 razlike i mi ih dobijemo 1 razlike niko nezna kako od strucnjaka do laika pa i EHF-a i idemo na revans u Island gdje Island i EHF-su uvjereni u prolaz e tu je kvaka sve ostalo je HISTORIJA.
Znam ja to, ali nisu izmisljali nikakve nepotpune spiskove da nas skinu jer su eto htjeli Island a ne nas na prvenstvu. Uostalom, tu je vec bilo SP u pitanju, a ehf je sam po sebi neozbiljna organizacija, tako da nije ni cudno toliko sto su makli Australiju u korist Islanda. A ovo je samo obican baraz. Pa i kriminalna organizacija poput ehf nema nikakvu korist od toga da Svica igra baraz, jer znaju i oni da ti mogu samo sanjati prolazak tog baraza. Radi jednog obicnog dvomeca da prave ovoliku buku? Nisam ubijedjen u to.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 14 jan 2018, 17:16

Nece delegat reci: 'Ok, ja sam jedini krivac, dajte Bosni da ide u baraz', jer je i njemu u cilju da skine krivicu sa sebe. Ako postoji dokaz da je nas prvi spisak bio u redu, onda se tu nema sta pricati. Ko je u medjuvremenu mogao 'skratiti' taj spisak osim njega, ako je spisak bio kod njega?!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 14 jan 2018, 17:17

tuzlak1987 je napisao/la:Rekao vam ja Slovenac hinjara. U prvoj ovo nisu imali potrebe da rade jer su mislili da Svicarska dobija. Podvale ti spisak, a ti kontas to je Evropska gospoda potpises se ono brze bolje, nije ti ni na kraj pameti da te neko moze tako zafrkati.
:thumbup: Bravo to je to

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 14 jan 2018, 17:21

kobe24 je napisao/la:Nece delegat reci: 'Ok, ja sam jedini krivac, dajte Bosni da ide u baraz', jer je i njemu u cilju da skine krivicu sa sebe. Ako postoji dokaz da je nas prvi spisak bio u redu, onda se tu nema sta pricati. Ko je u medjuvremenu mogao 'skratiti' taj spisak osim njega, ako je spisak bio kod njega?!
Onaj koji ga je printao u kancelarije za sudije :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 jan 2018, 17:24

Izbacivanje iz baraza posle ovakve 2 utakmice bi bila takva samarcina, da ne bi dosli sebi jos iducih 5 godina. Vjerujem, da ce se rijesiti u nasu korist (kao sto bi i trebalo) jer ne vidim razlog zasto bi mi izostavili Nuica, ako je igrao prije par dana. Da je Nuic bio suspendovan i da je igrao e onda bi nas izbacili 101%, ovako nema svrhe da se izbaci jedna repka zbog necije malomarnosti.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 14 jan 2018, 17:26

Padovan je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Nece delegat reci: 'Ok, ja sam jedini krivac, dajte Bosni da ide u baraz', jer je i njemu u cilju da skine krivicu sa sebe. Ako postoji dokaz da je nas prvi spisak bio u redu, onda se tu nema sta pricati. Ko je u medjuvremenu mogao 'skratiti' taj spisak osim njega, ako je spisak bio kod njega?!
Onaj koji ga je printao u kancelarije za sudije :mrgreen:
Jedno je samo printati, a nesto sasvim drugo prepraviti tekst i onda ga isprintati. :mrgreen: Sve u svemu, on je zaduzen i za taj posao i svako normalan bi rekao da je sve do njega i da mi ne smijemo snositi krivicu, tj. da moramo ici u baraz.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 14 jan 2018, 17:27

nego imali printer u Skenderiji jer utakmica sa Belgijom je blizu

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 14 jan 2018, 17:29

Eto vam opet krivi nasi , kakav delegat i **** , amateri... Baho molim te postedi nas svojih ekskluziva ko sinoc jer ocito veze ti nisi imo sta se dogadja
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 14 jan 2018, 17:30

Nema veze što se nema printera, bitno je pravit' burek od dva hektara.

Ima li naša reprezentacija kakav pravni tim da se to temeljito ispita ? Ovo je sve rekla-kazala.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.