Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

Jack
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la Jack » 13 jan 2018, 14:17

Pa čekaj, ako nam je ljepota igre nestala odlaskom Fabregasa, šta nam je onda došlo dolaskom Alexisa? Ružnoća igre? Ispadanje iz top4? :lol:

Nećemo se sad zayebavati i uzimati reprezentacije kao neko mjerilo za nešto. Po tome, Messi je **** od igrača jer sa Argentinom nema haman ništa.

Marsale, ne dijelim se oko jedne stvari,
evo ako ja kažem da Čeh neće odbraniti slijedeći penal, hoćemol se svi složiti s tim? :rol:
"My wife doesn't like football. One day she called me 10 minutes before a game to find out where I was."

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 13 jan 2018, 14:59

Artetitis je napisao/la:Alexis u Arsenalu:

-25 golova u prvoj sezoni kao krilo, uključujući gol Bešiktašu za ulazak u grupu CL, golovi Cityju i Liverpoolu, dva gola Readingu u polufinalu kupa i anrijevski gol iz ničega Villi u finalu; prije njega su nas svi bušili preko lijeve strane naše odbrane, a kad je on došao, više se niko nije usuđivao slati i beka i krilo na Monreala koji je uskrsnuo iz mrtvih zbog Alexisa,

-18 golova u lošijoj drugoj sezoni, uključujući tri komada kasnijem prvaku Leicesteru, dva fenomenalna gola Unitedu, gol Tottenhamu za 2:2 sa igračem manje (a završili smo ispred njih za bod), gol kod Cityja kod 2:1 za njih (znači, 112 minuta do kraja prvenstva smo bili četvrti na tabeli), a sve to uz ozljedu od 2 mjeseca,

-30 golova prošle sezone, uključujući golove za pobjedu protiv Cityja i za vodstvo protiv Chelsea u FA kupu,

-i ove sezone je najbolji strijelac, a lafo igra preko qrca.

Znači, tri i po sezone sa kljakavim suigračima i opet je uspio u prosjeku davati preko 20 golova, osvojiti dva FA kupa i dovući tim do drugog mjesta.

Fabregas je bio odličan igrač, igrali smo lijep fudbal dok je on bio tu, ali veće pič.ke od kapitena Arsenal nikad nije imao. Pa one 2010-11. Arsenal je prosuo dvaput po dva razlike protiv Spursa (1 bod od 6) i 4:0 kod Newcastlea za 26 minuta (1 bod od 3). To je 7 bodova gdje je retardirani kapiten trebao povezati redove. Onaj šlagirani Gallas je bio bolji kapiten 10 puta dok se ovaj katalanski štakor sakrivao od odgovornosti.

Van Persie je 6,5 godina liječio nogu (jednom je slomio stopalo slaveći gol protiv Uniteda) uz povremene bljeskove (Chelsea pod Scolarijem vani), a onda odradio momački godinu i po dana, odvukao užasni Arsenal do 3.mjesta, ali što je bitnije, vodio je Arsenal do 3.mjesta kao pravi kapiten. Bila je ona serija kad smo utakmice okretali i dobivali ih u 90.minuti, sa Fabregasom bismo sve te utakmice uredno pogubili. Ipak, bio je prekratko vrhunski u Arsenalu + je izgubio kup-finale protiv Birminghama.

1.Alexis, 2.RvP i 3.Fabregas.
Upravo sam to htio reci, Alexis je donosio kakve takve trofeje, sa Fabregasom smo od Birminghama finala kupa gubili, zabijao skoro redovno u ovim derbi utakmica uvijek bi uzeo Alexisa prije Fabregasa. Fabregasa smo mi navikali jer je bio ono kao dijete Arsenala jer je tu od 16e godine i jeste on bio kvalitet nema sta, ali ne da bude glavni igrac vec treci igrac u ekipi, zato i nista nismo osvojili sa njim. Fabregas nije igrac koji ce praviti razliku u jacim utakmicama a Alexis jeste, svaka rasprava na tu temu je smijesna, Alexis Sanchez je vjerovatno najbolji transfer jos od Henrya. Jos se sjecam srece kad smo ga potpisali i kad nas je odabrao ispred Luzerpula i Juventusa steta sto senilna budala na klupi mu nije dovela bolja pojacanja uvjeren sam da bi najmanje jednu titulu EPLa uzeli. I za mene su on i RVP ispred Fabregasa.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 13 jan 2018, 15:04

Alexis je zvjerka, igrač koji je definitivno TOP 10 po individualnom kvalitetu.

Sada, ako on nije nivo Messia da čini ekipu boljom, on jeste sam bolji i čini i Ozila boljim samo zato što su njih dvojica klase iznad ostalih po pitanju svega u našem klubu.

Ostali? Prati ga Wilshere nakon Ozila, ovo drugo je truba i talašika, ne možeš ti imati ekipu u kojoj ti je Elneny bio centralni vezni da ga yebeš, pa ne samo on već hiljadu izmišljenih pozicija, naravno da će Alexisu da dopizdi u kojem smeću od kluba igra.

Igračina, stvarno veliki igrač, ali složiću se sa Jackom da smo prestali igrati lijep nogomet otkako je Alexis tu, ne mislim da smo sada mi neki igrali aman zaman prije (jedino u vrijeme Cesca, Arshavina), ali otkako je Alexis tu, mnoge kontre se uspore jer on sam zapelja loptu više od 50%.

Nemoj da me ko pogrešno shvati, bez Alexisa ne bi mogli mnoge stvari, ali isto tako Alexis je bio mala kočnica u drugim stvarima, nikakav problem ne bi bio da su se dovela kvalitetna pojačanja na drugim mjestima, tada bi Alexis ostao i mi bi imali taj neki "legacy" i Arsenalov stil igre, jer bi Alexis bio glavni igrač, nešto što su Messi i Ronaldo u svojim klubovima.

Maršal je rekao da je Alexis nešto najbolje poslije Henrya što smo imali, donekle se slažem jer Alexis je nevjerovatna individua i velika je šteta što ga nismo uspjeli zadržati, sa druge strane izgubili smo malo na timskoj igri, ali tu je i Wenger kriv sa lošom taktikom.

Ja samo jedva čekam iskreno da ode, da više završimo sa time i da možemo dalje, znamo da ne želi ostati, porodica mu je došla i spremaju se za odlazak, a nama stiže Malcolm najvjerovatnije. Ozil ako ostane onda smo odlično prošli jer onda neće biti toliko teško opet izgraditi ekipu bez Alexisa, Ozil je meni mnogo bitniji jer nam se otkako je on došao, čitava kreativnost, ideja, taktika i sam smisao našeg fudbala svela na Ozila i njegovu efikasnost na terenu, a znamo kakav je talenat.

Gracias por todo Alexis, adios! :salut:
Arsènic™
@MrArsenicTM
Goal report that #AFC will sanction Alexis sale to #MCFC (and not #MUFC) once a replacement (Malcom) is signed.

Arsènic™
@MrArsenicTM
Goal understand that #MCFC will work on finding a middle ground that suits all parties involved (#AFC, Alexis & Felicevich) before the end of the window.
Alexis Sanchez's family arrived in London today in preparation for the Chilean's departure from Arsenal
Zadnja izmjena: AA23, dana/u 13 jan 2018, 15:08, ukupno mijenjano 3 puta.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 13 jan 2018, 15:07

Brokula je napisao/la:Ma glupost je ova riča oko Alexisa.

Svi smo vidjeli šta može (prva sezona). No, kad je vidio da je u klubu bez ikakvih ambicija onda je roradio klasični južnoamerički mentalitet pimplanja lopte po terenu. Čovjek trenutno se ne trudi biti u ikakvom sistemu, igra za sebe i to je to. Svaka njemu čast, al ja prije svega volim Arsenal pa sve ostalo, a ne gleda mi se neko ko se qurči po terenu jer misli da je veći od kluba.
A on kao čovjek je potpuno korektan, nikakvih medijskih ispada nit išta, i svaka mu čast na tome. Ja kao navijač Arsenal bi yebo mater Wengeru da sam na njegovom mjestu i populjuvao cijeli tim u svim mogućim medijima
A kakav juznoamericki mentalitet? Pa meni Alexis bas po tome ne lici na tipicnog juznoamerikanca, covjek je svaku utakmicu igrao u Arsenalu na pobjedu i dao je sve od sebe i sad kad je na izlaznim vratima ponasa se kao pravi profesionalac za razliku od Coutinha npr. koji je odbijao da igra u dva navrata dok ga nisu pustili.

Nije Sanchez kriv sto ce otici iz Arsenala vec senilna voajercina koja mu je dovodila Xhake, Mustafije, Elnenye umjesto igraca koji ce nas uciniti kandidatima za titulu.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 13 jan 2018, 15:22

Alexis bukvalno nijednom nije rekao ni "a" na račun Arsenala ili Arsenea, pa čak ni suigrača. Znači, profesionalac od glave do pete. Nije štrajkao, glumio ozljede da ima slobodne praznike i slične stvari. Štaviše, igrao je i ozlijeđen jer je dečko prirodni šampion...doveden u tim bez šampionskih ambicija.

Izgleda da dolazi Malcom na desno krilo, a na lijevo...ako ne dobijemo Martiala, možda Lemar. Imam dojam da Wenger konta i dogodine igrati EL i oprostiti se od Arsenala tim trofejom kad ne bude Atletica u ždrijebu. :D

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 jan 2018, 16:28

Jeb.eni Marez pravi budalama odbranu Čelzija. Sasvim sigurno bi bio kvalitetno rješenje za desnu stranu. Stvarno se idioti zajeb.aju sa našim živcima.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Jack
Kontakt:

Post Postao/la Jack » 13 jan 2018, 16:38

Momak je dobro krilo ali eto, mi cemo drzati Alexisa i onda ce on otici za dz na ljeto a mi cemo dovesti to nesto iz Francuske
"My wife doesn't like football. One day she called me 10 minutes before a game to find out where I was."

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 jan 2018, 16:40

Jack je napisao/la:Momak je dobro krilo ali eto, mi cemo drzati Alexisa i onda ce on otici za dz na ljeto a mi cemo dovesti to nesto iz Francuske
Nema dovoljno veliku ćunu za Arsenal. :facepalm:
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Ramsey8
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey8 » 13 jan 2018, 16:41

Pa evo i sad da prodamo Sancheza i Walcotta mozemo uzeti 2 krila Mahreza/Malcoma i Draxlera i rijesis to
Miljenik admina i ostale moderacije

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 13 jan 2018, 16:47

Mahrez je igračina, ako ga neko drugi pokupi biće velika šteta

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 13 jan 2018, 16:56

Ramsey8 je napisao/la:Pa evo i sad da prodamo Sancheza i Walcotta mozemo uzeti 2 krila Mahreza/Malcoma i Draxlera i rijesis to
Za koliko bi ti to prodao Walcota? 50 miliona? :D

Koliko znam Draxler ima jos par godina ugovora a ovi s prodajom ne zure. Ne moze ispod 40 miliona, a vjerujem da ce traziti (I dobiti) I vise jer ga I LFC zeli.

Znas I sam kako ovi manji klubovi rade. Za Malcoma bi trazili finu cifru, Mahrez takodjer ne bi bio jeftin.

Da je proslo ljeto pa bi Sanchez mozda I mogao pokriti dva takva transfera. U ovakvoj situaciji od para koje dobijes za njega I Walcota ne vjerujem da mozes samog Draxlera pokupiti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Ramsey8
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey8 » 13 jan 2018, 17:05

Rooney88 je napisao/la:
Ramsey8 je napisao/la:Pa evo i sad da prodamo Sancheza i Walcotta mozemo uzeti 2 krila Mahreza/Malcoma i Draxlera i rijesis to
Za koliko bi ti to prodao Walcota? 50 miliona? :D

Koliko znam Draxler ima jos par godina ugovora a ovi s prodajom ne zure. Ne moze ispod 40 miliona, a vjerujem da ce traziti (I dobiti) I vise jer ga I LFC zeli.

Znas I sam kako ovi manji klubovi rade. Za Malcoma bi trazili finu cifru, Mahrez takodjer ne bi bio jeftin.

Da je proslo ljeto pa bi Sanchez mozda I mogao pokriti dva takva transfera. U ovakvoj situaciji od para koje dobijes za njega I Walcota ne vjerujem da mozes samog Draxlera pokupiti.
Mogu se dva krila uzeti za cirka 100 mil gore dole par miliona
Mogu uzeti 20-30 mil za Sancheza a ljetos su mogli puno vise ali eto budale nisu, za Walcotta Everton daje 20 mil i prodat Coquelin za 10 mil
Znaci prodajom mogu pola i vise novca obezbjediti i valjda imaju kakav novac za transfere ali logicno da nemaju nista niti da planiraju pojacati tim bilo kako
Miljenik admina i ostale moderacije

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 13 jan 2018, 17:43

Yebo Mahreza bitno je da se mi natežemo 4 sedmice oko Evansa.
Pld W D L
38 26 12 0

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 13 jan 2018, 17:49

Sta je sa onim Grkom?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 13 jan 2018, 17:53

Osim13 je napisao/la:Sta je sa onim Grkom?
Tu je, bio na klupi protiv Čelzija. Trebo je ići na posudbu u Werder ali profa kaže da je zadovoljan sa onim što je vidio na treningu i ostaće u Arsenalu do ljeta.
Pld W D L
38 26 12 0

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 13 jan 2018, 18:39

A Draxler jedva ceka da dodje u prciju iz koje odlaze Alexis i Ozil pa da igra sa Xhakom, Welbeckom i Iwobijem umjesto Neymara, Veratija ili Mbapea...

Mogao se nekad Draxler dovesti da igra sa Alexisom i Ozilom ali voajercina skrtarila trebalo je Elnenya i Xhaku kupiti i Walnutu davati platu jednog WC igraca pa se nije mogao Draxler kupiti...lik se doslovno nudio Arsenalu..

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 13 jan 2018, 19:13

Kad ce se prestati ganjati vjeciti talenti a kupovati gotovi igraci za sistem u kojem igras, treba nam klasan igrac u sredini, klasan defanzivac, dva malo bolja krila, desni bek i zamjena za lijevog beka.
Ne znam stvarno u sta se gleda u upravi kluba i ljudima zaduzenih za transfere.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 13 jan 2018, 19:18

dark44 je napisao/la:Kad ce se prestati ganjati vjeciti talenti a kupovati gotovi igraci za sistem u kojem igras, treba nam klasan igrac u sredini, klasan defanzivac, dva malo bolja krila, desni bek i zamjena za lijevog beka.
Nikad dok god je spodobe na klupi. Pa vidis ti izjave njegove kaze ne kaje se sto Alexis i Ozil nece produziti ugovore nista on nije pogrijesio sve bi on isto uradio :lol: :lol:

On je zreo za hospitalizaciju nadam se da ce ga sto prije odvesti u neku ustanovu...

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 13 jan 2018, 22:02

dark44 je napisao/la:Kad ce se prestati ganjati vjeciti talenti a kupovati gotovi igraci za sistem u kojem igras, treba nam klasan igrac u sredini, klasan defanzivac, dva malo bolja krila, desni bek i zamjena za lijevog beka.

koji to gotovi klasni igrači koji imaju tolku želju doći u vojaerovu prćiju :rol: prevario okaća i alexisa jer je obećao da će oko njih okupiti ekipu dostojnu borbe za titule :rol: i šta je onda napravio,počeo masno preplaćivati ove pekarske bezveznjake,a za cijenu njih je mogao dovesti tad griezmanna koji bi se brzo marketinški isplatio,a da ne govorim o igri na travnjaku,ili da ga je **** i kad je ovaj još bio sociedadu pa ovaj poslije nije htio čuti za vojaerovu prćiju,nije se bezveze doveo onaj skaut iz dortmunda jer se ide u smjeru dovođenje neobrijanih talenata i nade da će oni eksplodirati i kasnije se još masno prodati :kafa:

ovaj brazilac upisao asist za bordeaux :kafa:

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 13 jan 2018, 22:17

Seaman je napisao/la:

koji to gotovi klasni igrači koji imaju tolku želju doći u vojaerovu prćiju :rol: prevario okaća i alexisa jer je obećao da će oko njih okupiti ekipu dostojnu borbe za titule :rol: i šta je onda napravio,počeo masno preplaćivati ove pekarske bezveznjake,a za cijenu njih je mogao dovesti tad griezmanna koji bi se brzo marketinški isplatio,a da ne govorim o igri na travnjaku,ili da ga je **** i kad je ovaj još bio sociedadu pa ovaj poslije nije htio čuti za vojaerovu prćiju,nije se bezveze doveo onaj skaut iz dortmunda jer se ide u smjeru dovođenje neobrijanih talenata i nade da će oni eksplodirati i kasnije se još masno prodati :kafa:

ovaj brazilac upisao asist za bordeaux :kafa:
Kako god tu se grijesilo svih ovih godina i vi mislite da ce senilni istreati toliku lovu za nekog samo talenta, ne mogu se preskakati koraci, vrati se u top4, daj platu okacu i gradi ekipu oko njega, dosta s vjecitim talentima, raznim volkotima i nedokazanim ublehama koje kasnije kmece kad ih napravimo igracima

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.