Alexis je zvjerka, igrač koji je definitivno TOP 10 po individualnom kvalitetu.
Sada, ako on nije nivo Messia da čini ekipu boljom, on jeste sam bolji i čini i Ozila boljim samo zato što su njih dvojica klase iznad ostalih po pitanju svega u našem klubu.
Ostali? Prati ga Wilshere nakon Ozila, ovo drugo je truba i talašika, ne možeš ti imati ekipu u kojoj ti je Elneny bio centralni vezni da ga yebeš, pa ne samo on već hiljadu izmišljenih pozicija, naravno da će Alexisu da dopizdi u kojem smeću od kluba igra.
Igračina, stvarno veliki igrač, ali složiću se sa Jackom da smo prestali igrati lijep nogomet otkako je Alexis tu, ne mislim da smo sada mi neki igrali aman zaman prije (jedino u vrijeme Cesca, Arshavina), ali otkako je Alexis tu, mnoge kontre se uspore jer on sam zapelja loptu više od 50%.
Nemoj da me ko pogrešno shvati, bez Alexisa ne bi mogli mnoge stvari, ali isto tako Alexis je bio mala kočnica u drugim stvarima, nikakav problem ne bi bio da su se dovela kvalitetna pojačanja na drugim mjestima, tada bi Alexis ostao i mi bi imali taj neki "legacy" i Arsenalov stil igre, jer bi Alexis bio glavni igrač, nešto što su Messi i Ronaldo u svojim klubovima.
Maršal je rekao da je Alexis nešto najbolje poslije Henrya što smo imali, donekle se slažem jer Alexis je nevjerovatna individua i velika je šteta što ga nismo uspjeli zadržati, sa druge strane izgubili smo malo na timskoj igri, ali tu je i Wenger kriv sa lošom taktikom.
Ja samo jedva čekam iskreno da ode, da više završimo sa time i da možemo dalje, znamo da ne želi ostati, porodica mu je došla i spremaju se za odlazak, a nama stiže Malcolm najvjerovatnije. Ozil ako ostane onda smo odlično prošli jer onda neće biti toliko teško opet izgraditi ekipu bez Alexisa, Ozil je meni mnogo bitniji jer nam se otkako je on došao, čitava kreativnost, ideja, taktika i sam smisao našeg fudbala svela na Ozila i njegovu efikasnost na terenu, a znamo kakav je talenat.
Gracias por todo Alexis, adios!
Arsènic™
@MrArsenicTM
Goal report that #AFC will sanction Alexis sale to #MCFC (and not #MUFC) once a replacement (Malcom) is signed.
Arsènic™
@MrArsenicTM
Goal understand that #MCFC will work on finding a middle ground that suits all parties involved (#AFC, Alexis & Felicevich) before the end of the window.
Alexis Sanchez's family arrived in London today in preparation for the Chilean's departure from Arsenal