Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Imam jedno pitanje, hoce li sutra Nadal biti najmladji igrac u historiji tenisa koji je uspio osvojiti sva cetiri Grand Slam turnira ? Hvala unaprijed.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Nece
, jer ce izgubiti
Salu na stranu, ja mislim da je najmladji, naravno ako uzme.

Salu na stranu, ja mislim da je najmladji, naravno ako uzme.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Vise sam volio da je dobio Federer, i to zato da bi se pojedinci koji su pricali kako Nadal izbjegava Federera, da ga se boji, uvidjeli da pricaju notorne gluposti... naravno, sad se takvi ne javljaju nakon sto je Federer izgubio mec upravo zbog nedostatka hrabrosti, sakrili se u misije rupe... sutra predvidjam pobjedu Nadala i tomu ce osim sjajne Rafine forme kumovati i umor Djokovica, jer ga je ovaj mec sa Federerom iscrpio i fizicki i psihicki, tesko da ce se potpuno rekuperirati do sutrasnjeg dvoboja... steta za Nadala, imao je priliku ove godine uzeti Grand Slam, ali utjeha mu je barem Career Grand Slam, ima jos vremena za GS... VAMOS RAFA 

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
@ amerosm
Ja mislim da je davno nekad Don Budge osvojio sve to kada je imao 23 godine ,pa onda Rod Laver sa 24 ,mada nisam siguran da je ovo tacno 100 % pa eto neka neko potvrdi ili demantuje mene .
Ja mislim da je davno nekad Don Budge osvojio sve to kada je imao 23 godine ,pa onda Rod Laver sa 24 ,mada nisam siguran da je ovo tacno 100 % pa eto neka neko potvrdi ili demantuje mene .
-
- Kontakt:
jos ce puuuno godina proci dok neki teniser u Open eri osvoji sva 4 GS...Isnar je napisao/la:Vise sam volio da je dobio Federer, i to zato da bi se pojedinci koji su pricali kako Nadal izbjegava Federera, da ga se boji, uvidjeli da pricaju notorne gluposti... naravno, sad se takvi ne javljaju nakon sto je Federer izgubio mec upravo zbog nedostatka hrabrosti, sakrili se u misije rupe... sutra predvidjam pobjedu Nadala i tomu ce osim sjajne Rafine forme kumovati i umor Djokovica, jer ga je ovaj mec sa Federerom iscrpio i fizicki i psihicki, tesko da ce se potpuno rekuperirati do sutrasnjeg dvoboja... steta za Nadala, imao je priliku ove godine uzeti Grand Slam, ali utjeha mu je barem Career Grand Slam, ima jos vremena za GS... VAMOS RAFA

Maria Kirilenko fan !
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
Evo nekako sam pronasao podatak, ipak si upravu, nece biti najmladji igrac. Evo kako stoje stvari:Papilon20 je napisao/la:@ amerosm
Fred Perry - 26 godina
Don Budge - 23 godine
Rod Laver - 24 godine
Roy Emerson - 27 godina
Andre Agassi - 29 godina
Roger Federer - 27 godina
Tako da bi se sutra Nadal trebao naci na trecoj poziciji iza Budge-a i Laver-a. Budge je bio godinu dana mladji, a razlog kod Lavera je taj sto je on rodjen 9 Augusta, a Nadal 3 Juna, a obojci kao posljednji je ostao US Open.
Mislim da vise niko nece uspjeti ponoviti uspjeh Budge-a i Laver-a (kojem je to poslo dva puta za rukom) da osvoji sva cetiri Grand Slam turnira u jednoj godini. Danas je tempo bas nanaporan, igraci idu od turnira do turnira, konkurencija je velika i svaki mali kiks te kosta ispadanja, a da ne pricamo o Golden Slamu kojeg je uspjela samo napraviti Steffi Graf 1988.godine, koja je za mene najbolja igracica svih vremena.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Jah dobre emisije Djokovic vs. Federe u 5 setu
Fakat dobrog tenisa odavno , jos od finala Wimblidona .
Nikad vise samopouzdanja kod Djokovica , bit ce sutra Nadalu vrlo tesko, mada mislim da ce Nadal dati sve od sebe da osvoji i US open , pa da ima sva 4 grand slam-a , pa da mu ne prigovaraju da je samo kralj sljake , a ima vec 5 roladgarosa-a , 2 wimblidona i 1 australia open , a tek u je 23-24 god mislm ima da se opasno priblizi Federeru i Samprasu .
Mislim da i po rezultatu i po vrhunskom tenisu sto prizaju da su Federer i Nadal naveci teniseri ikad u historiji

Fakat dobrog tenisa odavno , jos od finala Wimblidona .
Nikad vise samopouzdanja kod Djokovica , bit ce sutra Nadalu vrlo tesko, mada mislim da ce Nadal dati sve od sebe da osvoji i US open , pa da ima sva 4 grand slam-a , pa da mu ne prigovaraju da je samo kralj sljake , a ima vec 5 roladgarosa-a , 2 wimblidona i 1 australia open , a tek u je 23-24 god mislm ima da se opasno priblizi Federeru i Samprasu .
Mislim da i po rezultatu i po vrhunskom tenisu sto prizaju da su Federer i Nadal naveci teniseri ikad u historiji

Clijsters pobjedila bez većih problema protiv uplakane Zvonareve.
....Rezultat je glasio 6-2 6-1, i time je Clijsters postala jedna od rijetkih koja je uspjela da odbrani titulu na US Openu....Zaslužena titula, jer je pokazala ubjedljivo najviše na ovom turniru...
Nole odavno nije bolje igrao i sinoć je zasluženo dobio Fedexa...Većina se već složila, da je glavni uzrok Rogerovog poraza nedostatak agresivnosti u toku ključnih poena, pogotovo one dvije meč lopte koje je propustio....Fedex je bio predefanzivan u tim momentima, čekao je Noletovu grešku, ali do nje nije došlo, jer je Nole odigrao jako hrabro u odlučujućim momentima, i za to mu svaka čast....Iako navijam večeras za Noleta, čisto sumnjam da može pružiti ozbiljniji otpor Nadalu, jer sinoć se iscrpio i mentalno i fizički....Da je Nole odmoran i svjež, mislim da bi večeras gledali jedan strašan meč u kojem bi nijanse odlučivale....

Nole odavno nije bolje igrao i sinoć je zasluženo dobio Fedexa...Većina se već složila, da je glavni uzrok Rogerovog poraza nedostatak agresivnosti u toku ključnih poena, pogotovo one dvije meč lopte koje je propustio....Fedex je bio predefanzivan u tim momentima, čekao je Noletovu grešku, ali do nje nije došlo, jer je Nole odigrao jako hrabro u odlučujućim momentima, i za to mu svaka čast....Iako navijam večeras za Noleta, čisto sumnjam da može pružiti ozbiljniji otpor Nadalu, jer sinoć se iscrpio i mentalno i fizički....Da je Nole odmoran i svjež, mislim da bi večeras gledali jedan strašan meč u kojem bi nijanse odlučivale....
Der Mann für die entscheidenden Tore.
- legenda reala
- Kontakt:
Đokovića odavno nisam vidio u boljem izdanju sjajan meč protiv Federera.
A i Nadal igra u velikoj formi na ovom US openu zato treba očekivati veliki meč u finalu . ulogu favorita dajem Nadalu
samo zbog umora Đokovića i zato što Đoković nije psihički jak u odlučujućim poenima u odnosu na Rafu , odma se počne nervirati čim krene loše sinoć me iznenadio kako je bio smiren ali večeras to ne očekujem izvadiće mu Rafa živce i bio je sjajno raspoložen na kraju meča sinoć.
A i Nadal igra u velikoj formi na ovom US openu zato treba očekivati veliki meč u finalu . ulogu favorita dajem Nadalu
samo zbog umora Đokovića i zato što Đoković nije psihički jak u odlučujućim poenima u odnosu na Rafu , odma se počne nervirati čim krene loše sinoć me iznenadio kako je bio smiren ali večeras to ne očekujem izvadiće mu Rafa živce i bio je sjajno raspoložen na kraju meča sinoć.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Hoce li se Nole vratiti na drugu poziciju na ATP listi nakon US opena?
- legenda reala
- Kontakt:
Hoće ulaskom u finale ponovo drugi na ATP ljestvici.Bilal je napisao/la:Hoce li se Nole vratiti na drugu poziciju na ATP listi nakon US opena?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- VolimLiverpool
- Kontakt:
ne mogu da razumijem Federera....ja navijam za lika odkad ga znam ali ovo sto je vecerass radio je stvarno nevjerovatno.....imam osjecaj kako zaista namjerno nije htjeo da ovo zavrsii....dvije mec lopte dva puta drugi servis Djoke i on oba puta bezveze spusta lopticu....ali svaka cast Djokovicu za onaj forehand na drugoj mec lopti....4:3 za Fedexa u petom i samo da ceka greske Djokovica on se glupira....i nekje nekje prosao Djokovic......,,,Federeru zelim da te mrzim ali nemogu!
...ja te volim kralju tenisa i divit cu ti se dok ne umrem pa nadam se da cu te jednog dana i upoznati makar tada budes i prestao igrati teniss......jos 4 grand slama i bice dosta......ROGERU TI SI NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA!

You'll never walk alone.
Kad pocinje finale ?
ja sam se toliko iznerviro da sam citavo vrijeme sakama od sto udaro :Svolimliverpool je napisao/la:ne mogu da razumijem Federera....ja navijam za lika odkad ga znam ali ovo sto je vecerass radio je stvarno nevjerovatno.....imam osjecaj kako zaista namjerno nije htjeo da ovo zavrsii....dvije mec lopte dva puta drugi servis Djoke i on oba puta bezveze spusta lopticu....ali svaka cast Djokovicu za onaj forehand na drugoj mec lopti....4:3 za Fedexa u petom i samo da ceka greske Djokovica on se glupira....i nekje nekje prosao Djokovic......,,,Federeru zelim da te mrzim ali nemogu!![]()
...ja te volim kralju tenisa i divit cu ti se dok ne umrem pa nadam se da cu te jednog dana i upoznati makar tada budes i prestao igrati teniss......jos 4 grand slama i bice dosta......ROGERU TI SI NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA!
mislim da se federer nece vise vracati na 1. ili 2. poziciju, ovo je vjerovatno kraj

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Zar taj covjek moze srozati svoje ime, nakon svega sto je osvojio?amerosm je napisao/la:ao sto sam napisao poslje RG-a, Rogeru je polahko doslo vrijeme da ode iz teniskog svijeta, osvojio sve sto se moze osvojiti i sada moze samo srozati svoje ime i svoj imidz koji posjeduje.
Ima 29 godina, dobro se osjeca, motiva ima ono sto je najvaznije. Zdrav, nikada nije imao problema sa povredama, ako ima volje, a pokazao je da je ima moze igrati i do 34,35.
Necemo zaboraviti da je jedan Sampras u 32. godini zivota uzeo posljednji GS, Us Open, a da je prije toga gubio i meceve od svakakvih protivnika (Bastl na Wimbledonu), Agassi je posljednje finale GS igrao u 35. godini kada je izgubio od Fedexa, a karijeru zavrsio u 36.
On ne moze srozati svoje ime nikako, rezultate nikako, jedino moze da nadopuni svoju zbirku trofeja do kraja karijere, koji se nadam nece biti bar jos 4 godine.
Rafa i Fedex uz Samprasa, Agassia i Lavera najveci ljudi koji su igrali tenis, prema meni samo sto su Rafa i Fedex to izdigli na najveci moguci nivo. Uvijek ce postojati to pitanje ko je bio najveci, i najbolji, Fedex za sada, sto ne znaci da Rafa nece postati, ali mora preko 16 GS.

EDIT
Sto bi to bio kraj? Rafa sljedece godine brani nevjerovatno puno bodova, a Fedex prakticno nista, osim dva turnira, a do kraja sezone Fedex ce braniti samo finale Basela, a igrat ce jos jedan turnir na kojem prosle godine nije igrao Stockholm, gdje sigurno ima sansu da osvoji i uzme dodatne bodove, Masters u Sangaju gdje nije igrao, ako triumfuje, tu mu je 1000 bodova i poraz u prvom ili drugom kolu Pariza, eto jos jedne sanse. Na prvu poziciju tesko, sljedece godine je i moguce, jer Rafu uvijek mogu sjebati koljena, znate svi u kakvom su stanju, a jos brani tri Mastersa, RG i Wimbledon i vidjet cemo sta ce danas u finul biti. Na drugu poziciju je moguce da se vrati i to brzo, jer Djokovic brani Basel i Pariz, a Nole ne pamtim kad je igrao mjesecima u ovakoj formi, tako da do tog dijel sezone past ce u igri sigruno. Sabur.EdinTM87 je napisao/la:mislim da se federer nece vise vracati na 1. ili 2. poziciju, ovo je vjerovatno kraj![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Zadnja izmjena: retro, dana/u 12 sep 2010, 23:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
kad prestane kisadefender je napisao/la:Kad pocinje finale ?
ČELIK je dio života mog ČELIK ti si šampion
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!
rozer ne moze odigrati dobro dva seta za redom 7-5 pa 1-6, 7-5 pa 2-6, pada mu koncetracija u kljucnim trenucima, zbog godina, to se osjetilo kod 5-4 i dvije mec lopte i kod 5-6 i brejk lopti! al on je ipak KRALJ veliki KRALJ, recite mi nekog ko ima skoro 30 godina, a da se vako drzi u prva tri na listi, nadam se da ce osvojiti jos koji grand slam do kraja karijere!retro je napisao/la:Zar taj covjek moze srozati svoje ime, nakon svega sto je osvojio?amerosm je napisao/la:ao sto sam napisao poslje RG-a, Rogeru je polahko doslo vrijeme da ode iz teniskog svijeta, osvojio sve sto se moze osvojiti i sada moze samo srozati svoje ime i svoj imidz koji posjeduje.
Ima 29 godina, dobro se osjeca, motiva ima ono sto je najvaznije. Zdrav, nikada nije imao problema sa povredama, ako ima volje, a pokazao je da je ima moze igrati i do 34,35.
Necemo zaboraviti da je jedan Sampras u 32. godini zivota uzeo posljednji GS, Us Open, a da je prije toga gubio i meceve od svakakvih protivnika (Bastl na Wimbledonu), Agassi je posljednje finale GS igrao u 35. godini kada je izgubio od Fedexa, a karijeru zavrsio u 36.
On ne moze srozati svoje ime nikako, rezultate nikako, jedino moze da nadopuni svoju zbirku trofeja do kraja karijere, koji se nadam nece biti bar jos 4 godine.
Rafa i Fedex uz Samprasa, Agassia i Lavera najveci ljudi koji su igrali tenis, prema meni samo sto su Rafa i Fedex to izdigli na najveci moguci nivo. Uvijek ce postojati to pitanje ko je bio najveci, i najbolji, Fedex za sada, sto ne znaci da Rafa nece postati, ali mora preko 16 GS.
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Pada kisa ,nista od igre to odgovara djokovicu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.