Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

legenda reala
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la legenda reala » 10 jan 2018, 20:23

Raonffa je napisao/la: Uz to bih još dodao odlične finte i osjećaj za asistenciju. Vjerujem da bi bio još bolji kad bi uhvatio neki kontinuitet u reprezentaciju, yebiga ne može on sa nekih 10ak minuta po meču (u prosjeku) pokazati sav svoj talenat.
Ma strasno je brz na onom SP2013 je bio bolji igrač od Cindrića a gledaj sad razlike među njima

Vala je vakat da krenemo u naredne kvalifikacije sa njim na srednjem i da probamo tog Lončara moramo baciti jedne kvalifikacije i promovisati ove momke, svakako ispadamo u barazu na kraju tako a mozemo puno dobiti za buducnost
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ferdo
Kontakt:

Post Postao/la Ferdo » 10 jan 2018, 20:24

Čestitam!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jan 2018, 20:25

Mirso Terzić i Nikola Prce su veliki igraci, mnogo zadužili reprezentaciju od ranije, može reci komotno Legende, ne treba nikoga pljuvati sad :nene: ali godine cine svoje, vrijeme je da prepuste mlađima.
Vegar i Perić :clap: :clap: momke treba gurati.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 10 jan 2018, 20:26

Peric je igrao ciljano zadnjih 15 min, brz, okretan, odlican 1 na 1, a Svicarci osjetno pali snagom. Mislim da je Sumanova zamisao bila da ih s njim iznenadi, jer su bili primorani mijenjati odbranu u potpunosti, i vidjeli smo da se nisu bas snasli. Istina, bilo je nekih golova po sredini gola, sa 7-8 metara. Nesto sto mi po obicaju promasujemo u zadnjim momentima utakmice.

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 10 jan 2018, 20:27

Brate i napiso sam početak prvog i drugog poluvremena da bi ova dvojica bila odmornija.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 10 jan 2018, 20:28

Koji stres je gledat Terzića u napadu :puke: :puke:
U redu, razumijem ja da to bude 5-10 minuta, ali 30 minuta da bude na terenu, i to je evidentno da smo u napadu konstantno loše igrali kad je on organizator.
Ako se na Perića ne računa ozbiljno, a Marko ako je povrijeđen, trebao se zvat još jedan igrač na toj poziciji.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jan 2018, 20:35

legenda reala je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Uz to bih još dodao odlične finte i osjećaj za asistenciju. Vjerujem da bi bio još bolji kad bi uhvatio neki kontinuitet u reprezentaciju, yebiga ne može on sa nekih 10ak minuta po meču (u prosjeku) pokazati sav svoj talenat.
Ma strasno je brz na onom SP2013 je bio bolji igrač od Cindrića a gledaj sad razlike među njima

Vala je vakat da krenemo u naredne kvalifikacije sa njim na srednjem i da probamo tog Lončara moramo baciti jedne kvalifikacije i promovisati ove momke, svakako ispadamo u barazu na kraju tako a mozemo puno dobiti za buducnost
Daj Bože da bude tako, mislio sam da je naučio lekciju u prvom meču protiv Austrije gdje smo "upoznali" Vegara, kontam davat će mu sve više minuta kad ono kad se lomilo Vegar mahao peškirom u Beču, kao i Perić.

@Harika

Samo ti poredim rezultat u kontekstu kada je Terzić bio u napada i kada nije bio u napadu. Ja se nadam da je to Šuman svjesno radio, mada kad se sjetim tekme protiv Austrije u gostima i kad mi naumpadne da mu je Prce igrao 55 minuta na lijevom beku, da mu je Terzić igrao na lijevom beku, a Vegar bio zakucan na klupi, odmah postanem sumnjičav.

Vidio si večeras kakav je Vegar igrač i koliko nam više znači nego Prce. Čast Nikoli i hvala mu na svemu, al' nama ne može dati više ništa osim 10, 15 minuta na terenu (računajući i odbranu jer je veoma jak) i to je to. Da mi imamo nekog vrhunskog razigravača, pa haj eto i da mu pustiš da igra, al' pošto naši bekovi nerijetko moraju šutati sa 9+ metara onda nam od Nikole nema neke fajde jer nema više ni eksplozivnost niti je toliko skočan, jedino može protivnika unijeti u golmanski prostor i dati gol sa 6,7 metara al' to ne prolazi protiv ozbiljnih reprezentacija, ne bi prošlo ni večeras protiv Švicarske vjeruj mi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 jan 2018, 20:37

harika, ne zayebaji bolan...
oni ne bi dovolino odmora imali da su podijelili minutazu, jasta..
bilal krenuo na neku siguricu sa terzom, da su prce i ivo bili zdravi, gledali bi i njih u vecem dijelu tekme...iskustvo, sta li.
terza je igrao naprijed sve dok bi i budala skontao da ne moze, sporo i bezidejno, bolno za gledati, par lopti lezerno u ruke dao protivniku...sreca pa se bilal opametio na vrijeme i ova dvojica okrenuse tekmu.
nadam se da je ovo bilalu lekcija za dalje i neki putokaz sta treba raditi.

ne prelijepa ali dobra utakmica, cestitke svima redom, buric golmancina, vegar iskoristio sansu, odbrana na celu za terzom odlicna.
sad ih u prepunom mejdanu otresti 5-10 razlike, bez sumnje. ...ovi se sasrali kuci a mogu misliti kako ce im biti kod nas...
baraz je sada realnost a tamo ko zna, mozda nas sreca posluzi pa bude protivnik s kojim se moze igrati.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 jan 2018, 20:38

Eto čuda se dešavaju.... :D Velika pobjeda. A obično uvijek vjerujem u uspjeh i gledam na stvari pozitivno, samo u ovom slučaju skoro nimalo nisam vjerovao da mogu ostvariti uspjeh. Samo eto dobro se ovako za.ebat, baš dobroo...Ne pogledah cijelu utakmicu, pri kraju ono što sam vidio, djelovalo dobro...Svaka čast momcima, u jednoj teškoj situaciji ostvarili ovakvu pobjedu, to je baš fantastično... :bih:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 10 jan 2018, 20:39

haris004 je napisao/la:Koji stres je gledat Terzića u napadu :puke: :puke:
U redu, razumijem ja da to bude 5-10 minuta, ali 30 minuta da bude na terenu, i to je evidentno da smo u napadu konstantno loše igrali kad je on organizator.
Ako se na Perića ne računa ozbiljno, a Marko ako je povrijeđen, trebao se zvat još jedan igrač na toj poziciji.
Terzić ubija u obrani, u napadu realno nema snage(potrošio se u odbrani) i nije mu to prirodna pozicija.
Treba nam, ali da igra ono za šta je bogom dan :njanjanja:

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 10 jan 2018, 20:39

Ma sve razumijem , to stoji, al ovo što pričam odnosi se na večeras. Jednostavno problemi sa povredama su bili ogromni.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jan 2018, 20:41

Jes' mi krivo sto nije revans u Skenderiji..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 10 jan 2018, 20:43

Zna li neko koliko kostaju ulaznice i koliko ih je jos ostalo? Nemam vremena sutra ici da kupim, a strah me da ce do petka sve otici.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 10 jan 2018, 20:43

Harika je napisao/la:Ma sve razumijem , to stoji, al ovo što pričam odnosi se na večeras. Jednostavno problemi sa povredama su bili ogromni.
Mislim, da je i to pomoglo, ušli su u utakmicu psihološki rasterećeni, bez imperativa.
:kafa:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 jan 2018, 20:45

Harika je napisao/la:Ma sve razumijem , to stoji, al ovo što pričam odnosi se na večeras. Jednostavno problemi sa povredama su bili ogromni.
ruzno je reci ali sve povrede osim burica su nam legle ko kec na deset:-)

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 10 jan 2018, 20:45

kobe24 je napisao/la:Zna li neko koliko kostaju ulaznice i koliko ih je jos ostalo? Nemam vremena sutra ici da kupim, a strah me da ce do petka sve otici.
Do većeras, navijaćima je bilo teško otići po đabnu ulaznicu. Sport je ćudo :zviz:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jan 2018, 20:46

MortemHz je napisao/la:Jes' mi krivo sto nije revans u Skenderiji..
Ne treba ti biti, znaš i sam zašto.

@Harika

Jedini hendikep je povreda Burića, Prce i Karačić vjeruj da nisu. Druga je stvar što smo mi navikli igrati sa 8,9 igrača na jednoj tekmi, pa je onda belaj kad se povrijede tri igrača, kako rasporediti minutažu ostalim igračima kad skoro nikako ne igraju i ne znaš kako ćeš jer nisi dovoljno upoznat sa njihovim kvalitetom.

Večeras Ovčina bezveze i opet igrao 60 minuta, dok je Nuić bio zakucan na klupu. A realno Nuić igra u boljem klubu, boljoj formi i po meni je bolji igrač.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 10 jan 2018, 20:48, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 10 jan 2018, 20:46

Esport je napisao/la:
haris004 je napisao/la:Koji stres je gledat Terzića u napadu :puke: :puke:
Terzić ubija u obrani, u napadu realno nema snage(potrošio se u odbrani) i nije mu to prirodna pozicija.
Treba nam, ali da igra ono za šta je bogom dan :njanjanja:
To i govorim. Ona odbrana sa njim, Vranješom i Panićem je vrhunska. U napadu on ne zaslužuje više od 5 minuta realno. Može on igrati ali vidjeli smo rezultat večeras.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 10 jan 2018, 20:48

Bravo momci :clap:
Max Allegri

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 10 jan 2018, 21:07

samirr je napisao/la:Gazi malu Švicarsku.
:kafa:
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.