Stvarno previše vjerujete da mediji mogu uticati na izbor selektora i da nisu mnogo jači uticaji i igrači u igri. Eto došli članovi izvršnog odbora, malo se informisali po portalima i forumima i onda glasali onako kako su mislili da je najbolje. I svi isto mislilichily-rz je napisao/la:Vi ste na neki nacin pokušali utjecati na izbor selektora što opet poštujem,privatni medij,imate pravo na svoj stav,.admin je napisao/la: Isto ko što ne možete prihvatiti da stav o hajmo reć "vrsti selektora" nije neka lična sujeta pa da sad kao mediji mrze prosinečkog. Gledato to na jedan previše dječiji način. Ja ti garantujem da će 99% medija u startu imati odnos prema prosinečkom isti kao što bi imali prema svakom selektoru. Izbor je gotova priča, imaš selektora i on ti mora biti najbolji jer je jedini kojeg imaš. To mu je polazna tačka kao i svakom drugom. Ono što on uradi kao selektor odrediće stav medija u budućnosti.
Ono što jeste apsurdno je to što ste izbor Amara za selektora prikazali kao neki vitalni nacionalni interes svih naroda pod šablonskom parolom : birajmo domače,.Prikladnije bi bilo da ste se bavili ljudima koji biraju selektora jer se cini da oni nemaju nikakvu odgovornost za neuspjeh,.Jedino to što su naši,domači,mora da se ne uklapaju u ovu priču gdje je domače nužno i bolje,.

Eto, na kraju se i pokazalo da mediji ništa nisu uticali - očekivano.
Mi pišemo onako kako mislimo, prenosimo stvari kakvim ih mi vidimo, bez obzira što znamo da se često većina neće složiti. Pišemo o stvarima, ne kreiramo stvari.
Ja mislim da izbor selektora nije nacionalni interes, ali je vitalni interes budućnosti nacionalnog fudbala i lično sam stava da nam put kojim smo krenuli od 2014. na ovamo nije dobar put, a da je izbor prosineckog za selektora nastavak jednog te istog puta. U biti na isti način izabran, isti ljudi ga isto izabrali, pozadina ista, priča ista, akteri isti... Daj bože da bude nekog zaokreta.
Opet da dodam, to nam je selektor. Na startu može imati samo podršku, sve dok ili ako sam ne pokaže da je ne zaslužuje.