Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Sjebace nas dinamika iseljavanja, definitivno! Zabrinut sam. Godisnje iseli desetine hiljada vrhunskih nogometasa.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.
Nastavice se...
Nastavice se...
takodjer sam misljenja da ce baza u dijaspori u najmanju ruku ostati ista, zadnjih 5-6 i narednih 2-3god s tendencijom porasta(eventualni ulazak u eu u narednih 10god-zbir uduplaj) se odlazi jos malo pa kao u ratu, i to mahom ljudi koji su citave zivote ovde propatili, pa otisli i sa djecom i znaju sta znaci rodna gruda
Zarathustra
Ali nevjerovatna masinerija novinara i guranje Amara na ustrb bilo kojeg drugog kandidata koji se dovodio u kontekst selektora.
Ovakvo sto jos nije vidjeno.
Znaci bukvalno svi mediji toliko navijacki su nastrojeni prema Amaru, da je to postalo gadno.
Na kraju, cak bih volio da izaberu Amara, cisto da se sami i novinari i savez uvjere kakav su sami sebi samar opalili.
Juce citam "struka i javnost su za Amara, menadzerski lobi za Prosineckog". Pa je li vas stid ovakve stvari pisati?
Koja ba javnost? Da li iko osim navijaca Zeljeznicara zeli Amara na selektorskoj pozicji?
Mozda 1% svi ostalih da je za to.
Dajte uhljebite babinog, ako nepotizam vlada u svim ostalim sferama, neka ga onda i u reprezetntaciji. Ako podobni a ne sposobni se postavljaju na sve funkicije u drzavi, neka onda i Amar bude selektor.
Pa da onda vidimo i taj cirkus. Samo, jesu li novinari i savez spremni trpiti poslijedice svog lobiranja i svoje odluke?
I zanima me jedna stvar, u slucaju da Amar ne bude izabrana, gdje on drugo moze raditi?
Znaci neko ko je nesposoban naci bilo kakav posao bilo gdje, dovoljno je dobar da svi moguci mediji lobiraju za njega. Zanimljivo
Ovakvo sto jos nije vidjeno.
Znaci bukvalno svi mediji toliko navijacki su nastrojeni prema Amaru, da je to postalo gadno.
Na kraju, cak bih volio da izaberu Amara, cisto da se sami i novinari i savez uvjere kakav su sami sebi samar opalili.
Juce citam "struka i javnost su za Amara, menadzerski lobi za Prosineckog". Pa je li vas stid ovakve stvari pisati?
Koja ba javnost? Da li iko osim navijaca Zeljeznicara zeli Amara na selektorskoj pozicji?
Mozda 1% svi ostalih da je za to.
Dajte uhljebite babinog, ako nepotizam vlada u svim ostalim sferama, neka ga onda i u reprezetntaciji. Ako podobni a ne sposobni se postavljaju na sve funkicije u drzavi, neka onda i Amar bude selektor.
Pa da onda vidimo i taj cirkus. Samo, jesu li novinari i savez spremni trpiti poslijedice svog lobiranja i svoje odluke?
I zanima me jedna stvar, u slucaju da Amar ne bude izabrana, gdje on drugo moze raditi?
Znaci neko ko je nesposoban naci bilo kakav posao bilo gdje, dovoljno je dobar da svi moguci mediji lobiraju za njega. Zanimljivo

Zadnja izmjena: Evander, dana/u 03 jan 2018, 13:08, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Blagoje je napisao/la:FaliceteVratnik10 je napisao/la:Kao što rekoh juce Amar je vjerovatno
vec završena stvar. Savez je ovim sam sebi napravio rupu i gledanost teprezentacije ce drasticno opast. Ja ne vjerujem da ce iko od ove raje što znam (a nisu svi pitari) pratit reprezentaciju ko prije, ne zbog toga što
mrze Amara nego zbog ove farse i igre za izbor selektora. Vjerovatno da se neki u savezu nadaju i kontsju "ma proci ce raju to, opet ce oni gledat", ali no passaran ovog puta.

Životni saputnik! 1921
Moggi je napisao/la:takodjer sam misljenja da ce baza u dijaspori u najmanju ruku ostati ista, zadnjih 5-6 i narednih 2-3god s tendencijom porasta(eventualni ulazak u eu u narednih 10god-zbir uduplaj) se odlazi jos malo pa kao u ratu, i to mahom ljudi koji su citave zivote ovde propatili, pa otisli i sa djecom i znaju sta znaci rodna gruda

Nastavice se...
Nastavice se...
evo Sarajevo dovodi nekog 27-godisnjeg crnogorca koji nema mjesta u belgijskoj drugoj ligi i naziva ga pojacanjem, igrat ce u prvoj postavi garant odmah, to je to, PLBIH je baza za reprezentaciju,samo proizvodnja igraca
Zarathustra
- svrakino1921
- Kontakt:
krenuo je iz Dubrovnika ka Sarajevu onaj koji se pita i cija se pika
Iz PL u reprezentaciji moze igrati samo neki igrac od 19, 20 godina za kojeg se vjeruje da je neki potencijal. Svi stariji od 21 godine koji ovdje igraju, propali su igraci i amateri.
za koje inace postoje predvidjene dobom reprezentacijeEvander je napisao/la:Iz PL u reprezentaciji moze igrati samo neki igrac od 19, 20 godina za kojeg se vjeruje da je neki potencijal. Svi stariji od 21 godine koji ovdje igraju, propali su igraci i amateri.
Zarathustra
Ma eto vas sa sergijice pa gledajte.Blagoje je napisao/la:FaliceteVratnik10 je napisao/la:Kao što rekoh juce Amar je vjerovatno
vec završena stvar. Savez je ovim sam sebi napravio rupu i gledanost teprezentacije ce drasticno opast. Ja ne vjerujem da ce iko od ove raje što znam (a nisu svi pitari) pratit reprezentaciju ko prije, ne zbog toga što
mrze Amara nego zbog ove farse i igre za izbor selektora. Vjerovatno da se neki u savezu nadaju i kontsju "ma proci ce raju to, opet ce oni gledat", ali no passaran ovog puta.
odgovorio bih ti, ali nemam na staBlagoje je napisao/la:Moggi je napisao/la:takodjer sam misljenja da ce baza u dijaspori u najmanju ruku ostati ista, zadnjih 5-6 i narednih 2-3god s tendencijom porasta(eventualni ulazak u eu u narednih 10god-zbir uduplaj) se odlazi jos malo pa kao u ratu, i to mahom ljudi koji su citave zivote ovde propatili, pa otisli i sa djecom i znaju sta znaci rodna gruda![]()
![]()
Zarathustra
Ma fali ti mozak, razumijem. Samo neko bez mozga moze lupati ovakve gluposti.Moggi je napisao/la:odgovorio bih ti, ali nemam na staBlagoje je napisao/la:Moggi je napisao/la:takodjer sam misljenja da ce baza u dijaspori u najmanju ruku ostati ista, zadnjih 5-6 i narednih 2-3god s tendencijom porasta(eventualni ulazak u eu u narednih 10god-zbir uduplaj) se odlazi jos malo pa kao u ratu, i to mahom ljudi koji su citave zivote ovde propatili, pa otisli i sa djecom i znaju sta znaci rodna gruda![]()
![]()

Nastavice se...
Nastavice se...
Jos jedan smijesan tekst. Prvo, ovaj citat navodi kako bi Amar trebao biti selektor zato sto u Hrvatskoj nikad ne bi izabrali 'cistokrvnog Bosanca i Hercegovca'. Valjda su mislili Bosnjaka, jer je Zlatan Dalic upravo covjek koji je rodjen u Bosni i Hercegovini, te je valjda samim tim Bosanac i Hercegovac? Zanimljivo je kako kada pokusavaju naglasiti kvalitet domacih strucnjaka, navedu kako BiH ima cak 4 trenera na SPu (ubrajajuci tu i Dalica), ali u ovom kontekstu je Dalic ipak Hrvat.I trebaju se zapitati – misle li da bi neki čistokrvni Bosanac i Hercegovac, koji nikad nije igrao za susjednu zemlju ili trenirao neki hrvatski klub, mogao biti selektor Hrvatske? Ako misle, onda samo potvrđuju onu crnu slutnju. Da smo sami sebi najgori."
http://spo.rtske.ba/ko-je-bosanac-na-kl ... ge-prvaka/

Drugo, ja bih prvi potpisao domaceg strucnjaka, da su to ljudi poput Halihodzica, Petkovica, Bajevica itd. Ne radi se o tome da mislimo kako nemamo domaceg strucnjaka da valja, kao sto mediji to pokusavaju spinovati, vec ove koji valjaju ne mozemo priustiti, a ove koje mozemo ne valjaju. Sta bi sad, izmedju Robija i Brace trebao birati Vrbanjusu zato sto je nas? Cinjenica je da nemamo domaceg strucnjaka iz ove lige da se afirmisao kao trener. Jer da jeste, davno bi otisli vani i napravili nesta sa karijerom, kao sto to niko od njih nije uradio, ukljucujuci i Amara.
Trece, Emir Spahic i Zvjezdan Misimovic su pojedinacno napravili vise za reprezentacijun nego sto bi Amar mogao za tri zivota.
-
- Kontakt:
Dusa me moja boli kada kazete da dizete ruke od svega.Vratnik10 je napisao/la:Ma eto vas sa sergijice pa gledajte.Blagoje je napisao/la:FaliceteVratnik10 je napisao/la:Kao što rekoh juce Amar je vjerovatno
Životni saputnik! 1921
Imali su priliku, ali nisu napravili nista. Vise je ona valjala njima nego oni njoj!mire96 je napisao/la: Trece, Emir Spahic i Zvjezdan Misimovic su pojedinacno napravili vise za reprezentacijun nego sto bi Amar mogao za tri zivota.
Nastavice se...
Nastavice se...
Kakav ce ovdje kolektivni prikljucak na aparate u plavom taboru bit ako Osima ne izaberu, mjesec dana na forumu
ih nece bit. A i ako se pojave raja ce ih tako zahebavat da im nece dobro bit
ih nece bit. A i ako se pojave raja ce ih tako zahebavat da im nece dobro bit
I na ovo jedno SP i par baraza mozes njima zahvaliti, jer su oni cinili grupicu najzasluznijih igraca koji su to sve izborili.Blagoje je napisao/la:Imali su priliku, ali nisu napravili nista. Vise je ona valjala njima nego oni njoj!mire96 je napisao/la: Trece, Emir Spahic i Zvjezdan Misimovic su pojedinacno napravili vise za reprezentacijun nego sto bi Amar mogao za tri zivota.
Zadnja izmjena: mire96, dana/u 03 jan 2018, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.
[/quote]Blagoje je napisao/la:Ma fali ti mozak, razumijem. Samo neko bez mozga moze lupati ovakve gluposti.Moggi je napisao/la:
odgovorio bih ti, ali nemam na sta

Zarathustra
Klubovi ne forsiraju svoju djecu a reprezentacija bi kao trebala
Koji idioti.

Koji idioti.
Kako koji klub.jasmin10 je napisao/la:Klubovi ne forsiraju svoju djecu a reprezentacija bi kao trebala![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koji idioti.
Nastavice se...
Nastavice se...
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, ArtemisFowl, Beli98, bhfanatic14, BlackRiver1987, CAGarfia, DjaniTarik, Goalgetter, legendarnadruga, MrPink, Sheyi, Vanja8 i 81 gost.