Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ali kako ovdje hladno sviju zaboli neka stvar za ustvari uspjeh reprezentacije. Ako sutra Robija izaberu, navijaci Zelje ce navijati protiv repke samo da bi "dokazali" da on nije bio pravi izbor. Naravno isto je i na drugoj strani...
Bolesno
Bolesno
ZELJEZNICAR 1921!
Slavko Petrovic. Kup sa Radnik BL.SemirSema je napisao/la:Onda može i Simo Krunić biti selektor. On je osvojio kup Srbije ali sa Jagodinom, sa kojom je mnogo teže nego sa Crvenom Zvezdom.
Kad bolje pogledam, i bi bio bolji izbor mrvica od ovog vjecitog asistenta.
Zeljeznicar 1921
One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci
- Leonardo da Vinci
- invincible1921
- Kontakt:
Evo sta Osim kaze, a ja s slazemVucevich je napisao/la:Jesi li ti ozbiljan covjece? Cavar i Serbecic bi bili pojacanje u A-reprezentaciji?Bazinga12345 je napisao/la:Menalo, Serbecic, Ćavar...?Vucevich je napisao/la:Nikako ne razumijem ovaj argument da Amar 'poznaje domacu ligu' i 'pruzit ce sansu domacim fudbalerima'. Nema trenutno ni jedan fudbaler iz Premijer Lige koji bi ista donio reprezentaciji i tako ce sigurno biti i narednih 10 godina.
To ste i vi novinari krivi! Dobrim dijelom. Zato što obraćate pažnju na tamo nekoga iz Zwollea. Pa vani imaš naših igrača koji u Želji ne bi mogli biti pojačanje. Igraju u boljoj ligi, to stoji, ali to nije razlog da se upinje za njih kao da su ne znam šta. Imaju neke druge stvari koje su bitne tu. Odnos, naboj, ljubav. Stavi mene da igram s boljim igračima, možda i ja postanem bolji. Daj da vidim mogu li napredovat. Kao što su i ovi napredovali kad su otišli da igraju sa boljim igračima. Daj odavde igraču da trenira 20 puta godišnje sa Džekom i vjerujte mi da će mu pomoći. Naučiš nešto u kontaktu s boljim igračima od sebe.
Sad je svima interesantan Jasmin Mešanović. Sad ti je interesantan jer je u Mariboru, a do prije pola godina bio tu. Šta je radio, mrljao ko i drugi. Niko pomislio na njega nije dok je ovdje bio...
Uostalom odakle ces vadit igrace u buducnosti ? napravit kakv novi rat pa da imamo nove dijaspore ?
=\_1921_/=
Kakav novinar na ssba, takav i članak. Neki su to odradili dosta bolje. Svaka mu je zlatna.
“Ne bih volio da se stekne dojam nekakve lažne patettike, ali to je moja velika želja. Tu sam, u Bosni i Hercegovini, odavde potječem, odavde sam krenuo u posao i naravno da poziciju selektora reprezentacije BiH gledam kao nešto veliko. Ovo je koja zemlja i zemlja u kojoj živim najbolje. Želim da nešto napravim za nju. Možete to nazvati snom, ali to je suština moje ambicije”.
Zašto bi Amar Osim trebao biti izabran za selektora?
“Zato što dobro poznajem okolnosti u kojima se nalazi ova ekipa i zemlja općenito. Sve što se dešava u BiH, odražava se i na sport i na našu reprezentaciju i ja sam svjestan toga. Mislim da sam neko ko će se lakše nositi sa svim problemima, jer ih dobro poznajem. to je prirodno. Možda bi u nekom drugom i sređenijem sistemu i sređenijim okolnostima bilo drugačije, ali ovdje je tako kako jeste”.
Šta biste promijenili u reprezentaciji?
“Pokušao bih napraviti tim sa 10 fudbalera koji igraju na prirodnim pozicijama, koji su, u okviru svojih sposobnosti, spremni da trče, da se bore i da odrade šta im se kaže. Ako bismo to uspjeli, imali bismo ekipu protiv koje će svakome biti teško igrati”.
Radi se o pitanju volje i želje?
“Pa, veoma je bitan stav prema reprezentaciji i ozbiljnost pristupa državnom dresu. Napojmljivo mi je da se neke stvari u klubu rade, a u reprezentaciji ne ili obrnuto. Ako se neko izborio da igra za neki veliki klub, očito je da ima kvalitet za to, jer ga tamo ne bi plaćao bez razloga. No, onda to treba donijeti i kod nas, a ne uživati status zvijezde i ništa ne raditi da se to opravda. U reprezentaciji se ne smiju dopuštati stvari koje se ne rade u klubovima. A ako oni nisu spremni na to, šta će nam onda.
Mnogo je polemike o tome ima li Amar Osim autoritet da se izvori s eventualnim problemima?
“Nema tu problema niti na te stvari treba gledati kao na treniranje strogoće- To su fudbaleri koji su navikli da slušaju šta im se kaže. Zašto ih, inače, plaćaju u klubovima? No, treba ih natjerati da se i u reprezentaciji ponašaju kao tamo. Neka pokažu zbog čega igraju po jakim klubovima iz liga petice i neka rade šta se od njih traži, pa makar i ne mislili da je to ispravno”.
Govorili ste o zapostavljanju Premijer lige BiH. Zar tu zaista ima kvaliteta reprezentativnog nivoa?
“To ne možemo znati dok ne provjerimo. Kada smo igrali baraž protiv Danske, u ekipi smo imali pet ili šest igrača iz Premijer lige BiH. A sada ih koristimo samo ako nema nikakve druge opcije. Kao da su zločinci. S tim momcima treba pokušati, jer će oni dati život na terenu, a iz toga će sigurno izaći nešto. Neko treba promijeniti tu svijest da je sve ono što dolazi iz inozemnih liga po automatizmu bolje od onoga što imamo ovdje. To ne mora nužno biti slučaj.”
Novi selektor imat će jasan cilj da odvede reprezentaciju na Evropsko prvenstvo. Možete li to?
“Prema FIFA-inom rejtingu, naravno da trebamo ići na EP. Ako idu 24 ekipe, sve je jasno, mi moramo biti tamo. Nije to nikakav podvig nego realnost”.
Šta mislite o svom protukandidatu Robertu Prosinečkom?
“Imao sma čast igrati s njim nekoliko puta. Šta o njemu mogu reći nego da je čovjek legenda. Pri tome ne mislim na ono što sada radi negio na ono što je radio. Imao je fenomenalnu igračku karijeru i, bez obzira na to što je igrao i za Crvenu zvezdu, za Dinamo, za Real i Barcelonu, nikad se nije spominjao u negativnom kontekstu, već je u svakoj toj sredini ostao upamćen kao posebna kategorija”.
Arogantan, bahat, egoističan… Kako prihvatate takve ocjene okoline koje se vežu uz vaše ime?
“Mogu to razumjeti. Zbog svoje zaleđine, lagana sam meta za etikatiranje, jer je ljudima ovdje često važnija forma nego suština. Važniji im je moj način izražavanja, od onoga šta pričam. No, jednostavno sam takav i ne mogu se mijenjati i ponašati drugačije. Ljudi koji me poznaju, dobro znaju kakav sam. Ono što je sigurno jeste da nikad nikoga nisam ni uvrijedio niti okrivio za neki svoj neuspjeh, a takvih trenutaka je bilo mnogo. Kada sam bio u Željezničaru, nismo uvijek pobjeđivali, ali jikad uzroke poraza nisam tražio u drugima nego sam kritizirao sebe i svoju ekipu. Jednostavno, ja sam osoba koja je sigurna u ono što govori i koja čvrsto stoji iza svakog svog stava. Nisam neko ko je iskočio iz žbunja, već sam neko ko se, bez obzira na porodično naslijeđe, žestoko borio za svoje mjesto pod suncem.
“Ne bih volio da se stekne dojam nekakve lažne patettike, ali to je moja velika želja. Tu sam, u Bosni i Hercegovini, odavde potječem, odavde sam krenuo u posao i naravno da poziciju selektora reprezentacije BiH gledam kao nešto veliko. Ovo je koja zemlja i zemlja u kojoj živim najbolje. Želim da nešto napravim za nju. Možete to nazvati snom, ali to je suština moje ambicije”.
Zašto bi Amar Osim trebao biti izabran za selektora?
“Zato što dobro poznajem okolnosti u kojima se nalazi ova ekipa i zemlja općenito. Sve što se dešava u BiH, odražava se i na sport i na našu reprezentaciju i ja sam svjestan toga. Mislim da sam neko ko će se lakše nositi sa svim problemima, jer ih dobro poznajem. to je prirodno. Možda bi u nekom drugom i sređenijem sistemu i sređenijim okolnostima bilo drugačije, ali ovdje je tako kako jeste”.
Šta biste promijenili u reprezentaciji?
“Pokušao bih napraviti tim sa 10 fudbalera koji igraju na prirodnim pozicijama, koji su, u okviru svojih sposobnosti, spremni da trče, da se bore i da odrade šta im se kaže. Ako bismo to uspjeli, imali bismo ekipu protiv koje će svakome biti teško igrati”.
Radi se o pitanju volje i želje?
“Pa, veoma je bitan stav prema reprezentaciji i ozbiljnost pristupa državnom dresu. Napojmljivo mi je da se neke stvari u klubu rade, a u reprezentaciji ne ili obrnuto. Ako se neko izborio da igra za neki veliki klub, očito je da ima kvalitet za to, jer ga tamo ne bi plaćao bez razloga. No, onda to treba donijeti i kod nas, a ne uživati status zvijezde i ništa ne raditi da se to opravda. U reprezentaciji se ne smiju dopuštati stvari koje se ne rade u klubovima. A ako oni nisu spremni na to, šta će nam onda.
Mnogo je polemike o tome ima li Amar Osim autoritet da se izvori s eventualnim problemima?
“Nema tu problema niti na te stvari treba gledati kao na treniranje strogoće- To su fudbaleri koji su navikli da slušaju šta im se kaže. Zašto ih, inače, plaćaju u klubovima? No, treba ih natjerati da se i u reprezentaciji ponašaju kao tamo. Neka pokažu zbog čega igraju po jakim klubovima iz liga petice i neka rade šta se od njih traži, pa makar i ne mislili da je to ispravno”.
Govorili ste o zapostavljanju Premijer lige BiH. Zar tu zaista ima kvaliteta reprezentativnog nivoa?
“To ne možemo znati dok ne provjerimo. Kada smo igrali baraž protiv Danske, u ekipi smo imali pet ili šest igrača iz Premijer lige BiH. A sada ih koristimo samo ako nema nikakve druge opcije. Kao da su zločinci. S tim momcima treba pokušati, jer će oni dati život na terenu, a iz toga će sigurno izaći nešto. Neko treba promijeniti tu svijest da je sve ono što dolazi iz inozemnih liga po automatizmu bolje od onoga što imamo ovdje. To ne mora nužno biti slučaj.”
Novi selektor imat će jasan cilj da odvede reprezentaciju na Evropsko prvenstvo. Možete li to?
“Prema FIFA-inom rejtingu, naravno da trebamo ići na EP. Ako idu 24 ekipe, sve je jasno, mi moramo biti tamo. Nije to nikakav podvig nego realnost”.
Šta mislite o svom protukandidatu Robertu Prosinečkom?
“Imao sma čast igrati s njim nekoliko puta. Šta o njemu mogu reći nego da je čovjek legenda. Pri tome ne mislim na ono što sada radi negio na ono što je radio. Imao je fenomenalnu igračku karijeru i, bez obzira na to što je igrao i za Crvenu zvezdu, za Dinamo, za Real i Barcelonu, nikad se nije spominjao u negativnom kontekstu, već je u svakoj toj sredini ostao upamćen kao posebna kategorija”.
Arogantan, bahat, egoističan… Kako prihvatate takve ocjene okoline koje se vežu uz vaše ime?
“Mogu to razumjeti. Zbog svoje zaleđine, lagana sam meta za etikatiranje, jer je ljudima ovdje često važnija forma nego suština. Važniji im je moj način izražavanja, od onoga šta pričam. No, jednostavno sam takav i ne mogu se mijenjati i ponašati drugačije. Ljudi koji me poznaju, dobro znaju kakav sam. Ono što je sigurno jeste da nikad nikoga nisam ni uvrijedio niti okrivio za neki svoj neuspjeh, a takvih trenutaka je bilo mnogo. Kada sam bio u Željezničaru, nismo uvijek pobjeđivali, ali jikad uzroke poraza nisam tražio u drugima nego sam kritizirao sebe i svoju ekipu. Jednostavno, ja sam osoba koja je sigurna u ono što govori i koja čvrsto stoji iza svakog svog stava. Nisam neko ko je iskočio iz žbunja, već sam neko ko se, bez obzira na porodično naslijeđe, žestoko borio za svoje mjesto pod suncem.
- MocMahale444
Glavni razlog i nije jedini je to Amar Osim bivsi trener F.K Zeljeznicar, ima ovih par sto misle da je Robica bolji trener a ostali samo mrze Amara.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Treba dati Barabarezu da vodi repku, nema veze sto mu je trenersko iskustvo 0/0 ipak je on najveci sin bosasnski sto bi dijaspora rekla. 

- Zeljeznicar -
Sustina svega. I ja ih razumijem.MocMahale444 je napisao/la:Glavni razlog i nije jedini je to Amar Osim bivsi trener F.K Zeljeznicar, ima ovih par sto misle da je Robica bolji trener a ostali samo mrze Amara.
Ali treba biti objektivan a oni to nisu. Tukao Amar godinama pa ne mogu da oproste sebi da imaju za selektora covjeka koji se igrao sa njihovim klubcicima godinu za godinom dok neke nije i u federalku nogirao.
Sada traze spas u nekom sa evropskim vrijednostima cisto jer nije njihov i jer je "njihov" neko ko im se redovno na olovu oslikavao, svima, redom.
Pas bio ko slag'o.
Zeljeznicar 1921
- Leonardo da Vinci
- Leonardo da Vinci
Da, ali pricamo o Azerbejdzanskoj reprezentaciji, a ne Njemackoj.MocMahale444 je napisao/la:Nista izgleda da si u pravu ipak Robi je vise za repke nego Amar, znaci kup srbije, pobjeda nad Norveskom i 2 remija. Nema sta treba biti pravedan i reci da je ipak on bolji izbor.Vucevich je napisao/la:Nije sila, vec je medju najgorim repkama u Evropi, i Robi je od te repke napravio respektabilnu reprezentaciju koja je pobjedila Norvesku, remizirali sa Ceskom i Hrvatskom, itd...
Upropastio ih, nije bio u stanju da ponovi 4. mjesto iz prethodnih kvalifikacija.Vucevich je napisao/la:Da, ali pricamo o Azerbejdzanskoj reprezentaciji, a ne Njemackoj.MocMahale444 je napisao/la:Nista izgleda da si u pravu ipak Robi je vise za repke nego Amar, znaci kup srbije, pobjeda nad Norveskom i 2 remija. Nema sta treba biti pravedan i reci da je ipak on bolji izbor.Vucevich je napisao/la:Nije sila, vec je medju najgorim repkama u Evropi, i Robi je od te repke napravio respektabilnu reprezentaciju koja je pobjedila Norvesku, remizirali sa Ceskom i Hrvatskom, itd...
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.
Nastavice se...
Nastavice se...
- Bazinga12345
- Kontakt:
Ne spinuj, ko želi Barbareza sa selektora?Zenzo je napisao/la:Treba dati Barabarezu da vodi repku, nema veze sto mu je trenersko iskustvo 0/0 ipak je on najveci sin bosasnski sto bi dijaspora rekla.
Većina nas je za Prosinečkog.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Daj Amawa da izginemo.
Sent from Bosnian Kingdom using Tapatalk
Sent from Bosnian Kingdom using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®
I sta ka'e ko je novi selektor ?
Ja sam za SaHveta posto je na birou trenutno.
Ali prije toga treba jos Besic da se oprosti, jer on svakako ne koristi zadnjeg veznog.
Ja sam za SaHveta posto je na birou trenutno.

27.10.2020
- MocMahale444
Ne znam sad u cemu je problem evo slozio sam se s tobom bioVucevich je napisao/la:Da, ali pricamo o Azerbejdzanskoj reprezentaciji, a ne Njemackoj.MocMahale444 je napisao/la:Nista izgleda da si u pravu ipak Robi je vise za repke nego Amar, znaci kup srbije, pobjeda nad Norveskom i 2 remija. Nema sta treba biti pravedan i reci da je ipak on bolji izbor.Vucevich je napisao/la:Nije sila, vec je medju najgorim repkama u Evropi, i Robi je od te repke napravio respektabilnu reprezentaciju koja je pobjedila Norvesku, remizirali sa Ceskom i Hrvatskom, itd...

U Njemackoj bi mogao samo biti asistent Demiru Hoticu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Koga god odaberu nece pogrjesit .
Pa pogle ti ovaj intervjuRazgovarati s Osimom o nogometu je privilegij. Amar govori ono što drugi misle, ali iz nekih razloga to ne smiju da kažu.

gomila gluposti a što je najsmješnije sam sebe demantira u istom intervjuuinvincible1921 je napisao/la:
Evo sta Osim kaze, a ja s slazem
To ste i vi novinari krivi! Dobrim dijelom. Zato što obraćate pažnju na tamo nekoga iz Zwollea. Pa vani imaš naših igrača koji u Želji ne bi mogli biti pojačanje. Igraju u boljoj ligi, to stoji, ali to nije razlog da se upinje za njih kao da su ne znam šta. Imaju neke druge stvari koje su bitne tu. Odnos, naboj, ljubav. Stavi mene da igram s boljim igračima, možda i ja postanem bolji. Daj da vidim mogu li napredovat. Kao što su i ovi napredovali kad su otišli da igraju sa boljim igračima. Daj odavde igraču da trenira 20 puta godišnje sa Džekom i vjerujte mi da će mu pomoći. Naučiš nešto u kontaktu s boljim igračima od sebe.
Sad je svima interesantan Jasmin Mešanović. Sad ti je interesantan jer je u Mariboru, a do prije pola godina bio tu. Šta je radio, mrljao ko i drugi. Niko pomislio na njega nije dok je ovdje bio...
Uostalom odakle ces vadit igrace u buducnosti ? napravit kakv novi rat pa da imamo nove dijaspore ?
Zwolle eto taj npr. je igrao prelijep fudbal prošlih sezona, prelijepe akcije, dodavanja na prvu , prelijepi golovi na prvu(čak protiv ajaxa u areni)...zašto obraćati pažnju na nekog ko igra tamo? pa u najmanju ruku jer igra na boljim površinama i uči nogomet moderan, na prvi dodir, brz, agresivan...ne igra u kaljuži ove lige...jer će sa repkom igrati protiv jakih ekipa koje igraju baš taj moderni, brzi, nogomet....ne nabijanje na visokog špica....zašto je Dulja i bilo ko bolji kad ode odavde??? jer se riješi sranja...ima love, ne boji se da će mu kasnit plata, porodica mu nije gladna, dobije dom, bibi, samo ostane da se skoncentriše na fudbal....a tereni tepiserija

Mahir Karić može 20 godina trenirat s Džekom nikad bolji neće postat...naučiće mu kretanje pa će znat gdje će da se skloni možda...možda...
odakle ćemo vadit igrače u budućnosti?? ne znam Amare evo čekamo da nastaviš dinastiju...po zemlje iselilo u evropu, ali eto neće bit dijaspore, a koliko će iselit prvog dana kad nas prime u EU??? baš sam zabrinut u pm!!?? što je najgore taj malac gore će od godinu dana trčat po tepihu , trenirat će ga neznam neki Scholl, učit će kako da napada prostor , odvlači markera prije 14-te...a ovde to sa 27 godina ne znaju....morat će ga učlanit u SDA pri rođenju da zaigra u želji ikad....jer jbg ne možeš biti na budžetu a da nisi u stranci

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
A koji to nas igrac igra u Zwolleu? Vidi se da Osim ne poznaje ni igrace reprezentacije a to mu je navodno najjaca strana?
Volio bih Robija vidjeti na klupi reprezentacije BiH.
Bilićeva Hrvatska je itetako imala Robijev pečat i šmek..Zvezda je s njim igrala izuzuzetno lijep i smislen fudbal. Nije mu islo na ruku to sto je za protivnika imao i jak Partizan sa takodje odlicnim strucnjakom Stanojevićem..
Mislim da bi reprezentacija BiH s njim dobila dosta toga, na terenu, tako i van njega. Robi ima izuzetnu harizmu i autoritet, kako kod igraca, tako i navijaca!
Bilićeva Hrvatska je itetako imala Robijev pečat i šmek..Zvezda je s njim igrala izuzuzetno lijep i smislen fudbal. Nije mu islo na ruku to sto je za protivnika imao i jak Partizan sa takodje odlicnim strucnjakom Stanojevićem..
Mislim da bi reprezentacija BiH s njim dobila dosta toga, na terenu, tako i van njega. Robi ima izuzetnu harizmu i autoritet, kako kod igraca, tako i navijaca!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Bilo koji od ova dva kandidata će napraviti uspjeh sa reprezentacijom jer imaju mu*a i karakter. Vjerujem da obojica dobro razumiju fudbal.
Lično sam za Amara, ali i Roberta ću podržavati od prvog dana ako bude izabran.
Lično sam za Amara, ali i Roberta ću podržavati od prvog dana ako bude izabran.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Ma ja, sjajna logika, a zadnji koji izadje iz BiH neka ugasi svjetlo kad izadje jelde. Pa nek BiH postane prva rekpa koja ima reprezentaciju, a nema stanovnikeDenchiNL je napisao/la:odakle ćemo vadit igrače u budućnosti?? ne znam Amare evo čekamo da nastaviš dinastiju...po zemlje iselilo u evropu, ali eto neće bit dijaspore, a koliko će iselit prvog dana kad nas prime u EU??? baš sam zabrinut u pm!!?? što je najgore taj malac gore će od godinu dana trčat po tepihu , trenirat će ga neznam neki Scholl, učit će kako da napada prostor , odvlači markera prije 14-te...a ovde to sa 27 godina ne znaju....morat će ga učlanit u SDA pri rođenju da zaigra u želji ikad....jer jbg ne možeš biti na budžetu a da nisi u stranci![]()

Čuj ne treba razvijat naš fudbal, jer će dijaspora idalje bit jaka

Predlažem da se naprave dvije selekcije Dijaspora BiH na čelu sa Žutim i selekcija BiH na Čelu sa Plavi. Taman plavo - žuti

Trenutno korisnika/ca: Dinhooo, JohannWolfgang, legendarnadruga i 22 gosta.