Pa cime zakaci dragi Jasko ?jasmin10 je napisao/la:Zakacim malo danas autom. Imaju dvije tri parnice. Nisu uopste duboke. Pomaže li ista onaj marker ? Kod nas nema nigdje pa bih morao naručiti.
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Kod buraza ti prao auto. Bila gužva neka i da što prije izadjem iz gužve. Krenem u rikverc i zakacim za nešto ni sam ne znam za šta. Kontam nije ništa kad dvije tri parnice.Papastathopoulos je napisao/la:Pa cime zakaci dragi Jasko ?jasmin10 je napisao/la:Zakacim malo danas autom. Imaju dvije tri parnice. Nisu uopste duboke. Pomaže li ista onaj marker ? Kod nas nema nigdje pa bih morao naručiti.
Konto može se riješiti kad eto moram iskesirat i to dosta.
Ako su male onda poliranje ti to moze rijesiti, a to nije sad bas preskupo, pogotovo ako ces samo taj dio
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Sa Astrom jel ?jasmin10 je napisao/la:Kod buraza ti prao auto. Bila gužva neka i da što prije izadjem iz gužve. Krenem u rikverc i zakacim za nešto ni sam ne znam za šta. Kontam nije ništa kad dvije tri parnice.Papastathopoulos je napisao/la:Pa cime zakaci dragi Jasko ?jasmin10 je napisao/la:Zakacim malo danas autom. Imaju dvije tri parnice. Nisu uopste duboke. Pomaže li ista onaj marker ? Kod nas nema nigdje pa bih morao naručiti.
Konto može se riješiti kad eto moram iskesirat i to dosta.
Zeznuto zna biti nekad ondje kod buraza, kad se zaguzva ne znas kud bi izasao, zato volim svog Pola - u dzep ga stavim i okrenem se

Ako ti nisu duboke parnice i ako se nije boja skinula poliranje ti to moze 99% rijesiti...znaci provjeri negdje, mozes i kod buraza, zna on oko toga....ako je vec otislo duboko onda farbanje jbg...
Jeste s Astrom. Aj bgt pitaj buraza koliko bi me izašlo otprilike. Duge su parnice nekih možda 20 cm ali nisu nikako duboke. Kad gledaš sa strane pomislio bi da je prljavo na tom dijelu.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Haj vidicu ja to s njim pa ti javim
Samo da pohvalim Asteriksa ovdje, kakav majstor. Da znaš o nogometu ko o autima, gdje bi ti bio kraj 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Poliranjem sredio ono što sam zakačio malo. 30 maraka, kako sam mislio dobro je 

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ima li ovdje vulkanizera 
da li je preveliko 185 60 r15 za ibizu. 55 je po fabrici maximum mislim
Ja trenutne imam 205 45 r16 i npr. moguce je da bi mi mogle i 50 i da ne bi kacile.
Je li iko imao dodira sa ovim eksperimentisanjima?

da li je preveliko 185 60 r15 za ibizu. 55 je po fabrici maximum mislim

Ja trenutne imam 205 45 r16 i npr. moguce je da bi mi mogle i 50 i da ne bi kacile.
Je li iko imao dodira sa ovim eksperimentisanjima?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Dobit ces oko 1.8 cm na visini tj. na razlici precnika izmedju 60 i 55.
Vazno je samo pratiti da li ce kaciti zavrsetke pragova il' event blatobrana. To se da odoka utvrdit.
Vazno je samo pratiti da li ce kaciti zavrsetke pragova il' event blatobrana. To se da odoka utvrdit.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ma nista onda, namontirati pa probati. Mislio sam da je neko imao iskustva sa tim, ali par vulkanizera mi je reklo 80% neće kaciti.Asteriks je napisao/la:Dobit ces oko 1.8 cm na visini tj. na razlici precnika izmedju 60 i 55.
Hvala

To je jednostavno, gledas mjesta na kojima je guma najbliza ivici praga il' blatobranu, uzmes linijar, vidis koliko ima lufta, dodas + 1.8 cm visine i bog te veselio.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Aaaaaa, sad kontamAsteriks je napisao/la:To je jednostavno, gledas mjesta na kojima je guma najbliza ivici praga il' blatobranu, uzmes linijar, vidis koliko ima lufta, dodas + 1.8 cm visine i bog te veselio.

Nista dok mi ne nacrtas

Edit: skontah da bih imao problem prebacivanja 16 u 15 i računanje razlika, širine itd. i slučajno ukucah kalkulator za gume i fakat kad sam ubacio podatke, ova 15ka mi odgovara, ali jeeedva. 2% razlike u odnosu na moju 16ku, ali do 3% se tolerise.
Ako neko bude imao isti problem, neka samo potrazi taj kalkulator
Ovako, ak ces vec u detalje ev ti citav proracun. Znaci gore sam ti onako odoka rekao razliku visine ali dvije gume gdje su ostale dimenzije iste. Tacna razlika je cak nest manja i oko 1 cm.
Eh sada, trebas znati da ti je da je visina odnos visine bocnog zida i sirine u procentima.
Striktno u tvom slucaju prelaz sa 16 -ke na 15 -ku je razlike 1 col, znaci 2.54 cm manji precnik. Zatim, kao sto vidis, razlika u sirini ti je 20 mm znaci od 205 na 185. Razlika visine u ovim dimenzijama ti je 18 mm (60:45).
Procenat koji se tolerise je do 2.5 % u oba smjera (-/+) a za tvoj slucaj je cca 2.05 %.
To je na papiru, al kake koristi ako ce negdje kacit jer razliciti modeli imaju ogromne varijacije u slobodnom prostoru gume i praga/blatobrana.
Eh sada, trebas znati da ti je da je visina odnos visine bocnog zida i sirine u procentima.
Striktno u tvom slucaju prelaz sa 16 -ke na 15 -ku je razlike 1 col, znaci 2.54 cm manji precnik. Zatim, kao sto vidis, razlika u sirini ti je 20 mm znaci od 205 na 185. Razlika visine u ovim dimenzijama ti je 18 mm (60:45).
Procenat koji se tolerise je do 2.5 % u oba smjera (-/+) a za tvoj slucaj je cca 2.05 %.
To je na papiru, al kake koristi ako ce negdje kacit jer razliciti modeli imaju ogromne varijacije u slobodnom prostoru gume i praga/blatobrana.
Provjerili, nije osigurac. I dok sam se nakanila da odem do elektricara, danas auto nece da upali. Ispraznio mi se akumulator, samo ne znam od cega, sve bilo pogaseno. Ispade da nije radio zbog akumulatora, jer je nakon klemanja proradio i on.Quinlan je napisao/la:vidi osiguracrasavoje je napisao/la:Jutros da upalim radioN, kad ono prc. Pitam se, moze li ikad sve biti potaman.
cak ako ti je ovaj neki naknadno ugradjeni, ima iza gdje su kablovi jos svoj osigurac i taj je mozda crko

Bog me kaznio jer sam se smijala Mortemu.

♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
rasavoje je napisao/la: Provjerili, nije osigurac. I dok sam se nakanila da odem do elektricara, danas auto nece da upali. Ispraznio mi se akumulator, samo ne znam od cega, sve bilo pogaseno. Ispade da nije radio zbog akumulatora, jer je nakon klemanja proradio i on.

Sta si to ti Allaha ti kupila, da nije Alfa?

- legenda reala
- Kontakt:
Federer17 je napisao/la:rasavoje je napisao/la: Provjerili, nije osigurac. I dok sam se nakanila da odem do elektricara, danas auto nece da upali. Ispraznio mi se akumulator, samo ne znam od cega, sve bilo pogaseno. Ispade da nije radio zbog akumulatora, jer je nakon klemanja proradio i on.![]()
![]()
Sta si to ti Allaha ti kupila, da nije Alfa?Jedno 20 kvarova je dosad bilo.

Gore
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Dzaba pokusavas, nikad neces saznati sta vozim. 

Ma to je potpuno nebitno otkako sam skontao da nije sepet.rasavoje je napisao/la:Dzaba pokusavas, nikad neces saznati sta vozim.

Vidim kol'ko je nebitno, da si vec par puta pitao to. 

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], ANamelessGhoul, Google [Bot], JackW i 115 gostiju.