Pa ako se razumijes koliko toliko pogledaj. Ne znam kakv joj je baterija ako je interna (unremoveble) moguce je da je iskocila iz lezista ili da je sprzila napojnu. Ako kojim slucaje pokaze kakav kvar na maticnoj neka ga baci, ne isplati se to popravljatFederer17 je napisao/la:Apsolutno nista, ko da i nisam stisnuo tipku da ga upalim. Nije kod mene trenutno, otvorio bih ga da vidim je li se sta sprzilo, iako sam s hardverom (pogotovo laptop) na vi. Svoj sam otvarao do najsitnijih dijelova i ponovo sklapao, valjda i ovaj ne zeznem.Sveti je napisao/la: Ako bas nikakvog znaka nema onda je definitivno do struje![]()
Sta mislis ima li fajde da ja to pokusavam, ili da se odnese na servis?
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
naprijed rejal
Ma mora nekad i tako da odradi svoje hahaNitro je napisao/la:Ostavio, odradio je svoje, prikljucio sam ga na punjač i sad je ok. Nemam pojma šta mu biRamsey16 je napisao/la:Ostavi nek radi dok se baterija ne potrosi

Btw. Ti i ja na isti dan upali na forum

Ne znam ni ja nista ovako napamet, vidjet cu kad ga donese. Ne mogu zeznut vise nego sto je trenutno.Sveti je napisao/la: Pa ako se razumijes koliko toliko pogledaj. Ne znam kakv joj je baterija ako je interna (unremoveble) moguce je da je iskocila iz lezista ili da je sprzila napojnu. Ako kojim slucaje pokaze kakav kvar na maticnoj neka ga baci, ne isplati se to popravljat

- theboss_RD07
- Kontakt:
I to u pola sata razlikeRamsey16 je napisao/la:Btw. Ti i ja na isti dan upali na forum

⭐
Ma ja sam starosjedilac, ovo mi je drugi acc. Na prvom sam banovan jer sam stavio na forum sliku novinara koji je konstantno pisao smeće o UniteduRamsey16 je napisao/la:Ma mora nekad i tako da odradi svoje hahaNitro je napisao/la:Ostavio, odradio je svoje, prikljucio sam ga na punjač i sad je ok. Nemam pojma šta mu biRamsey16 je napisao/la:Ostavi nek radi dok se baterija ne potrosi![]()
Btw. Ti i ja na isti dan upali na forum

Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Hajd ovdje ću pitat, sigurno vas ima koji se razumijete u TV.
Kupio sam neki LED TV, Telefunken, pa me zanima par stvari.
Evo to je taj:
Mislio sam ali sam se prevario, ne podržava HD, mislim na onaj FULL HD, npr. BHT gledam normala, dok BHT HD neće, odnosno hoće ali se muti slika, štopa.. mislim ne gledam BHT, samo primjer.
Isto tako, SportKlub1 muti sliku, valjda je HD pa neće, dok dvicu i tricu gledam bez problema, isto je i sa RTL-om, kako da ja gledam te programe, ne moraju bit HD, nema nigdje "običnih" već samo ovi a iste te programe bez problema sam gledao na TV-u starijem koji nije plazma.
I zanima me kako mogu da se povežem na internet, smart TV je, valjda može, pokazuje da ima i Facebook, Youtube itd... jel treba neko kablo prikačit il šta, mislim da se ne može direktno preko wifija..
Kupio sam neki LED TV, Telefunken, pa me zanima par stvari.
Evo to je taj:

Isto tako, SportKlub1 muti sliku, valjda je HD pa neće, dok dvicu i tricu gledam bez problema, isto je i sa RTL-om, kako da ja gledam te programe, ne moraju bit HD, nema nigdje "običnih" već samo ovi a iste te programe bez problema sam gledao na TV-u starijem koji nije plazma.

I zanima me kako mogu da se povežem na internet, smart TV je, valjda može, pokazuje da ima i Facebook, Youtube itd... jel treba neko kablo prikačit il šta, mislim da se ne može direktno preko wifija..
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Probaj povezati preko scart kabla (pretpostavljam da ti je hdmi), pa vidi kako ce biti. Jest da ce rezolucija biti osjetno losija na sd kanalima, ali ne bi trebao imati problema s hd. Iako, moram priznati, nisam do sada probao nesto takvo.BordoSarajevo je napisao/la: Isto tako, SportKlub1 muti sliku, valjda je HD pa neće, dok dvicu i tricu gledam bez problema, isto je i sa RTL-om, kako da ja gledam te programe, ne moraju bit HD, nema nigdje "običnih" već samo ovi a iste te programe bez problema sam gledao na TV-u starijem koji nije plazma.![]()
Sto se tice povezivanja na net, imas to u postavkama, unesi pass od svoje mreze i to je to.
Zar su smart tv-ovi tako pojeftinili...
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Kako misliš preko scart kabla? A jest hdmi.Federer17 je napisao/la:Probaj povezati preko scart kabla (pretpostavljam da ti je hdmi), pa vidi kako ce biti. Jest da ce rezolucija biti osjetno losija na sd kanalima, ali ne bi trebao imati problema s hd. Iako, moram priznati, nisam do sada probao nesto takvo.BordoSarajevo je napisao/la: Isto tako, SportKlub1 muti sliku, valjda je HD pa neće, dok dvicu i tricu gledam bez problema, isto je i sa RTL-om, kako da ja gledam te programe, ne moraju bit HD, nema nigdje "običnih" već samo ovi a iste te programe bez problema sam gledao na TV-u starijem koji nije plazma.![]()
Sto se tice povezivanja na net, imas to u postavkama, unesi pass od svoje mreze i to je to.
Zar su smart tv-ovi tako pojeftinili...
A za internet, nisam nigdje vidio opciju da se spojim na svoju mrežu, mislim da treba preko kabla, da ne može direktno na internet.
FK Sarajevo
Od kojeg operatera koristis uluge kablovske, koji paket ? Ako je neki Telemah digitalni predpsotavljam da imas onaj D3 resiver od njih ili neki drugi, uglavnom HDMI kablom povezi sa TV-om, provjeri u opcijama od TV podesavanje slike vjerovatno tu ima nekih opcija za HD ili HDMI imput.
Sto se tice interneta, ima li tv wifi ili lan ulaz ? Isto to u opcijama nađi wi-fi i spoji se.
Sto se tice interneta, ima li tv wifi ili lan ulaz ? Isto to u opcijama nađi wi-fi i spoji se.
- Zeljeznicar -
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Najobičniji paket, kablovska, nemam nikakav resiver.Zenzo je napisao/la:Od kojeg operatera koristis uluge kablovske, koji paket ? Ako je neki Telemah digitalni predpsotavljam da imas onaj D3 resiver od njih ili neki drugi, uglavnom HDMI kablom povezi sa TV-om, provjeri u opcijama od TV podesavanje slike vjerovatno tu ima nekih opcija za HD ili HDMI imput.
Mislim da tv nema wifi, lan ulaz ima, kako ide preko tog?
FK Sarajevo
Analagoni paket ? Telemah ?BordoSarajevo je napisao/la:Najobičniji paket, kablovska, nemam nikakav resiver.Zenzo je napisao/la:Od kojeg operatera koristis uluge kablovske, koji paket ? Ako je neki Telemah digitalni predpsotavljam da imas onaj D3 resiver od njih ili neki drugi, uglavnom HDMI kablom povezi sa TV-om, provjeri u opcijama od TV podesavanje slike vjerovatno tu ima nekih opcija za HD ili HDMI imput.
Mislim da tv nema wifi, lan ulaz ima, kako ide preko tog?
Ako je taj nema sta tu da trazis HD kanale, jednostavno spoji antenu na TV i uradi automatsko skeniranje kanala, a opet provjeri opcije od TV za sliku (format, rezoluciju,...itd) i ako ima wifi (provjeri u papirima od tv-a).
Ako nema wi-fi, uzmes UTP kabal i spojis ruter i TV.
- Zeljeznicar -
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Vjerovatno jest taj paket, telemah da.Zenzo je napisao/la:Analagoni paket ? Telemah ?
Ako je taj nema sta tu da trazis HD kanale, jednostavno spoji antenu na TV i uradi automatsko skeniranje kanala, a opet provjeri opcije od TV za sliku (format, rezoluciju,...itd) i ako ima wifi (provjeri u papirima od tv-a).
Ako nema wi-fi, uzmes UTP kabal i spojis ruter i TV.
Ma ima dosta programa gdje piše uz njih HD.
A što se tiče interneta:
FK Sarajevo
Nisi ti to shvatio televizor podrzava HD ili Full HD, to ne naci da ce ti kanali biti u toj rezoluciji i kvalitetu ako nemas te usloge od kabovske.
Ja imam taj isti analogni na vecem tv od tvog i ok mi je slika na svim.
Provjeri da li ti je antena dobro spojena na TV da nije negdje prekid na kablu, uradi opet automatsko skeniranje kanala i bice ti sve OK.
Sto se tice interneta ako tv nema wi-fi, treba ti UTP kabal da jedan kraj prikljucis u TV a drugi u ruter/modem zavisno sta imas.
Provjeri da li ti je antena dobro spojena na TV da nije negdje prekid na kablu, uradi opet automatsko skeniranje kanala i bice ti sve OK.
Sto se tice interneta ako tv nema wi-fi, treba ti UTP kabal da jedan kraj prikljucis u TV a drugi u ruter/modem zavisno sta imas.
- Zeljeznicar -
- BordoSarajevo
- Kontakt:
HvalaZenzo je napisao/la:Nisi ti to shvatio televizor podrzava HD ili Full HD, to ne naci da ce ti kanali biti u toj rezoluciji i kvalitetu ako nemas te usloge od kabovske.

FK Sarajevo
Nista.BordoSarajevo je napisao/la:[Hvala
Prelistaj papire od TV provjeri za wi-fi i ostale informacije, vjerovatno pise i sta trebas u opcijama da radis.
- Zeljeznicar -
HD i HD Ready nisu jedno te isto. HD Ready nije full HD rezolucija, al svejedno ti se ne bi trebali kociti/mutiti HD kanali.
Internet ti vec neko opisa, skopcaj kablom na ruter i to je to.
Internet ti vec neko opisa, skopcaj kablom na ruter i to je to.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Pozdrav ekipa. Ima li neko iskustva sa prodajom stranica na Facebooku? Imam neke ozbiljne ponude ali me brine nacin na koji da se obavi cijela transakcija i primopredaja. Hvala
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Laptop isključivo za rendera manjih objekata
I5-520M, 8Gb rama neka sugava graficka intelova od 1gb i mozda football manager
Dal uzet ili ne
I5-520M, 8Gb rama neka sugava graficka intelova od 1gb i mozda football manager
Dal uzet ili ne
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
imam problem sa mozilom,neće da se pokrene,iz cista mira,probao sam da deinstaliram,uradio to,skinuo,prilikom instalacije pojavi mi se poruka firefox is already running please close firefox prior to launching the version you have just installed,sta mi je ciniti?
ctrl+alt+delete pa task manager, close mozila pa onda instalirajfilip13 je napisao/la:imam problem sa mozilom,neće da se pokrene,iz cista mira,probao sam da deinstaliram,uradio to,skinuo,prilikom instalacije pojavi mi se poruka firefox is already running please close firefox prior to launching the version you have just installed,sta mi je ciniti?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.