Damir Džumhur

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

harishp
Kontakt:

Re: Damir Džumhur

Post Postao/la harishp » 09 sep 2010, 21:11

Johnyx95 je napisao/la:Damir izgubio prvi set u tie breaku protiv Socka.
I sad u drugom setu gubi 1-4. :|
Ne ide ga danas nikako.Idemo dalje,bilo kako.Dobio,izgubio.
Ipak poraz Dzumhura 0-2 u setovima.Drugi set 3-6
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Nixon
Kontakt:

Post Postao/la Nixon » 09 sep 2010, 21:32

Presudan je bio prvi set gdje je Damir imao tri puta set loptu na servis protivnika, ali nažalost nije iskoristio.
Sudeći po statistici može se reći da je sam sebe pobjedio jer je pogodio duplo više winner-a, ali i napravio duplo više grešaka.Jednostavno nije bio njegov dan danas.
Potpisi su za levate...

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 09 sep 2010, 23:08

Evo izgubio Dzumho protiv nekog amera koji je bio wildcard a Dzumho 5. nositelj.

Gdje su sad veliki teniski strucnjaci sa proslih stranica? :lol:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 09 sep 2010, 23:22

Pauk je napisao/la:Evo izgubio Dzumho protiv nekog amera koji je bio wildcard a Dzumho 5. nositelj.

ma nema propo...osvoji Montreal i u singlu i u dublu da bi par dana kasnije počeo igrati novi turnir....al dobro ipak držimo fige da zbog svoje visine neče uspjeti....
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 sep 2010, 23:59

@Pauk

A, da mi vidimo tačno čemu taj tvoj (blago rečeno) pesimizam? Je li ti ovo dijete nešto nažao učinilo?
Izgubio je u trećem kolu US Opena za juniore. A, igrat će kasnije treće kolo US Opena u double-u sa Matom Pavićem. Odlično!

Momak je, par sedmica ranije, igrao na Olimpijadi u dalekom Singapuru, osvojio broncu. Brzo doletio do Kanade, onako usput osvojio dvije titule. Nakon par dana, opet se takmiči na Grand Slam turniru u dvostrukoj konkurenciji i prolazi dva kola. Slobodno mogu reći, lako prolazi.
Kad pogledaš statistiku današnjeg meča, vidi se da nije toliko zaostao za protvnikom. Čak je bio bolji u nekim dijelovima igre, po nekim podacima. Ali, kako reče već neko, sam je sebe pobijedio. Jer je imao 35 neprisiljenih grešaka. A, valja naglasiti i to da je Jack Sock domaći igrač, pa je vjerovatno i publika koja je bila tu, bodrila svog momka.

Ovo što je dosad napravio na US Openu je odlično i za svaku pohvalu, s obzirom na umor i brz tempo proteklih sedmica. Pokazao je ogroman potencijal, i igrama nas 'obavezao' da ga podržavamo.

Ne znam što je to tako teško. Zašto se traže neke sitnice, da se pokvari to sve?
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 sep 2010, 00:13

Pauk je napisao/la:Evo izgubio Dzumho protiv nekog amera koji je bio wildcard a Dzumho 5. nositelj.

@pauk ti nisi normalan ali ni sekunde :shock: Cime se ti udaras,matere ti.
Poraz frajer docekao kao satisfakciju,kakvih nas sve ovdje nema. :roll:
@BaDa gledao sam mec.Nije Sock skoro imao nikakvu podrsku.Jer fakat nije bilo 50 dusa.
Jednostavno tipican primjer premorenosti jednog igraca .U ovom slucaju Dzumhura.
Bilo je pitanje dana,kad ce ovaj tempo ubitacni da uzme danak.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 10 sep 2010, 06:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 10 sep 2010, 00:17

Cudi me kako je i ovoliko izdrzao. Pa odigravao je meceve i turnire u nevjerovatnom taktu. 'ebiga, stigo ga umor.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 10 sep 2010, 00:21

svakom igracu se moze desiti los dan, pa i federer i nadal znaju nkead ispasti u ranoj fazi nekog takmicenja, pa im opet niko negovori da su levati.
igrao je u puno turnira u zadnjim sedmicama, sada je zasluzio i on da se malo odmori.

a sto neki govore da mu fali visina za dobrog tenisera je glupost. manji igraci su zato brzi ,pokretljivi, pa se to izjednaci. jedino nema prednost u servisu, ali realno u profesionalnom tenisu svi su tu negdje sa servisom, visi igraci udaraju jace ovi drugi igraju jaci top spin. guilermo coria je bio visok oko 1.75, pa je bio medju top 5 u svjetu.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 10 sep 2010, 00:25

harishp je napisao/la:

@pauk ti nisi normalan ali ni sekunde :shock: Cime se ti udaras,matere ti.
Poraz frajer docekao kao satisfakciju,kakvih nas sve ovdje nema. :roll:
necemo mi daleko sa takvim kao sto si ti PAUK
ja veceg idiota na ovom forumu od tebe nisam vidio, momak znaci predstavlja tvoju drzavu na najbolji moguci naci idiote napaceni u yebenoj americi i kanadi i ti "vracas" momku na takav nacin, stidi se sebe i svojih postupaka idiote jedan
neki dan zvizde spahi, momku koji bi bez noge igrao za reprezentaciju, sad ti jedan takav idiot pricas na ovakav nacin o momku ....
stidi se Bosno i Hercegovino svojih gradjana
Za zivot cijeli!

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 10 sep 2010, 00:52

Znaci Pauk ti si retard jedan veliki ,koji ocigledno uziva u neuspjehu jednog velikog talenta ,i u buducnosti aBd velikog igraca .Koliko vidim Damir nije imao srece veceras ,imao je dublo vise sanši za pobjedu ,nije ih iskoristio ,al nema veze ,jer ovo je za njega jos jedno iskustvo koje ce mu pomoci dalje u karijeri i razvoju da postane bolje igrac ;)

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 10 sep 2010, 06:38

Jes' ti ikad dodirnuo reket? ozbiljno?
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 10 sep 2010, 12:09

Toliko o tvom poznavanju tenisa ;) . Jack Sock je jedna od najvecih nada Americkkog tenisa, momak je i igrao i glavni zdrijeb Us Opena, i uzeo set protiv Chiudinellia koji je treutno 63 igrac svijeta, i isti taj Sock je danas favorit u danasnjem mecu na Junioskom Us Openu.

Jednostavno i nije za ocekivati da Damir gazi sve redom, ritam je ubitacan jos mecevi u dublu, momku je tek 18 godina, naravno da fizicki nije na onom najboljem nivou, a ionako je igrao neprestano 2,3 sedmice.

Svi se nadamo da ce Damir postati odlican igrac i u seniorima, ali to i ne mora biti tako, koliko je samo takvih igraca bilo, primjer jedan Gimeno Traver, koji je osvojio juniorski RG, danas tabori ru negdje oko 80 tog mjesta, Bernard Tomic vjerovatno je i veci talenat od Damira, osvojio je prosle godine Juniorski Us Open, ove godine u seniorima nista specijalno, iako je odigrao par dobrih Challengera i otisao i pet setova protiv Cilida na AO, a Cilic kasnije stigao i do 1/2, ali ima i za njega dosta vremena. Naravno postoje i oni koji su nastavili svoj niz i u seniorima, Melzer osvojio Wimbledon, Federer godinu prije, Baghdatis. itd itd..
Genius, outrageous, the best ever! RF!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 10 sep 2010, 22:05

Jack Sock prosao u 1/2, toliko o tome da je los jer je nepostavljen igrac :lol:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

drug

Post Postao/la drug » 10 sep 2010, 22:12

@pauk :lol: :lol: :lol:

hoce to kad si zavidan...teska bolest

PS: NE ZNAM ZASTO GA IKO SHVATA OZBILJNO, COCALIC MU LIJEVI BEK? Pojma nema o sportu koji je stavio u svoj potpis...mozete misliti onda koliko zna o tenisu koji mu u glavuši dodje iza fudbala

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 11 sep 2010, 00:39

Damir Džumhur je završio svoj nastup na ovogodišnjem US Openu. U double-u sa hrvatskim teniserom Matom Pavićem je izgubio u trećem kolu od brazilskog para Guilherme Clezar / Tiago Fernandes. Izgubili su prvi set 6:4, a onda poboljšali igru i osvojili 2. rezultatom 6:3. U super-tie breaku izgubili su 10:6.

Ipak, odličan je rezultat napravio Damir, svaka čast!
Idemo dalje...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 13 sep 2010, 15:46

Ipak, odličan je rezultat napravio Damir, svaka čast!
Idemo dalje..
. ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 sep 2010, 17:10

retro je napisao/la:Jack Sock prosao u 1/2, toliko o tome da je los jer je nepostavljen igrac :lol:
pobjedio je i u finalu, znaci Dzumhur je izgubio od osvajaca turnira

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 13 sep 2010, 17:21

calcio je napisao/la:
retro je napisao/la:Jack Sock prosao u 1/2, toliko o tome da je los jer je nepostavljen igrac :lol:
pobjedio je i u finalu, znaci Dzumhur je izgubio od osvajaca turnira
Ja sam siguran da bi njeg Dzumhur dobio da nije 2 dana prije tog zavrsio jos jedan turnir. Uglavnom svaka cast njemu, a nek prica ko sta hoce.

BTW nisam vidio prije pa da se i ja svim tim "cestitkama" pridruzim i @pauk kazem da je malouman.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

LejlaSA
Kontakt:

Post Postao/la LejlaSA » 19 sep 2010, 17:47

Damir pobjedio Sousa (inace 225 igrac svijeta) sa 4-6, 6-4, 6-1 u poslednji mec Dejvis Kupa.

Bravo maleni

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 19 sep 2010, 19:05

LejlaSA je napisao/la:Damir pobjedio Sousa (inace 225 igrac svijeta) sa 4-6, 6-4, 6-1 u poslednji mec Dejvis Kupa.

Bravo maleni
Iskreno,nisam uopste vjerovao da mozemo i do jedne pobjede u Portugalu,a nasi momci su me pravo iznenadili i na kraju pruzili i vise nego jak otpor.Sa Amerom Delicem smo dobili mnogo a sledece godine biti cemo i favoriti za ulazak u prvu evroafricku zonu,plus imacemo z godinu iskusnijeg Dzumhura ,naravno ABD oporavljenog Delica koji ce ako sve bude u redu uci ponovo medju TOP 100 na listi.Takodje bicemo i domacini vjerovatno nekog od duela,sada samo treba cekati zrijeb za sledecu sezonu i cekati meceve.Jos jednom svaka cast momcima na dostojnom prezentovanju BH tenisa.Je li to sad Damir ima 2 od 2 u Davis Cupu.
BosnaE

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.