NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kawhi
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Kawhi » 20 dec 2017, 00:31

KD jeste zdapi, al nije poenta u tome. Kriviti Russa za njegov odlazak je ko da u Audiju krive jednog, i to najboljeg, radnika sto je Ferrari bolji od Audija.

Za njega niko od bivsih saigraca nije rekao da je los saigrac. Svi ga obozavaju. Cak i Durant. Ne shvatam sta znaci indijanac i divljak u kosarkaskom kontekstu? Ako je to toliko lose zasto niko ne moze naci konkretan primjer kad je to ekipu kostalo uspjeha? Svaki dan se pisu iste stvari, samo da bi se pisalo. Logicno da se mora braniti Russ kad ga bez razloga stalno napadaju ovdje. To sto se radi kad se pise na ovom forumu o Russu je definicija trolanja i prolazi nekaznjeno. Cak se i ohrabruje.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 20 dec 2017, 00:39

Kawhi je napisao/la:KD jeste zdapi, al nije poenta u tome. Kriviti Russa za njegov odlazak je ko da u Audiju krive jednog, i to najboljeg, radnika sto je Ferrari bolji od Audija.

Za njega niko od bivsih saigraca nije rekao da je los saigrac. Svi ga obozavaju. Cak i Durant. Ne shvatam sta znaci indijanac i divljak u kosarkaskom kontekstu? Ako je to toliko lose zasto niko ne moze naci konkretan primjer kad je to ekipu kostalo uspjeha? Svaki dan se pisu iste stvari, samo da bi se pisalo. Logicno da se mora braniti Russ kad ga bez razloga stalno napadaju ovdje. To sto se radi kad se pise na ovom forumu o Russu je definicija trolanja i prolazi nekaznjeno. Cak se i ohrabruje.
ti se salis?

evo da ne idemo daleko, ove sezone nisi gledao nijednu tekmu gdje je on silio, gdje je on forsirao i uzeo 70-80% ma i 100% suteva u zadnjih 2-3min? gdje opuca tricu sa 9 metara?

pa kako onda objasnjavas da je covjek sa najvise suteva ove godine u NBA?
to nije indijanac, to nije divljak?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 dec 2017, 00:44

Quinlan je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:KD jeste zdapi, al nije poenta u tome. Kriviti Russa za njegov odlazak je ko da u Audiju krive jednog, i to najboljeg, radnika sto je Ferrari bolji od Audija.

ti se salis?

evo da ne idemo daleko, ove sezone nisi gledao nijednu tekmu gdje je on silio, gdje je on forsirao i uzeo 70-80% ma i 100% suteva u zadnjih 2-3min? gdje opuca tricu sa 9 metara?

Kako je to kostalo ekipu uspjeha? Mislim, smijesno mi je raspravljati o tekmama u regularnoj sezoni i uspjehu, al bas me zanima tvoje objasnjenje.

Michael 9 sezona imao najvise suteva. Kobe 6. To nisu indijanci, to su clutch bogovi, idoli, ljudi sa karakterom, etc.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 20 dec 2017, 00:46

Kawhi je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:

ti se salis?

Kako je to kostalo ekipu uspjeha? Mislim, smijesno mi je raspravljati o tekmama u regularnoj sezoni i uspjehu, al bas me zanima tvoje objasnjenje.

Michael 9 sezona imao najvise suteva. Kobe 6. To nisu indijanci, to su clutch bogovi, idoli, ljudi sa karakterom, etc.
haj molim te reci da nisi uporedio MJ-a i Kobea sa RW-om?
reci da sam pogresno shvatio da nisi htjeo da izjednacis to sto on ima najvise suteva i oni sto su imali? znaci on sa ovakvim sutem?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 dec 2017, 00:47

Kawhi je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Besic je napisao/la:Ne bi ni s Durantom uzeo
Lako moguce.Al stvar je u tome da radis na tome da si stvaras vece sanse za uspjeh,a sigurno nema vece sa Georgeom i Melom nego sto bi imao sa Durantom.Da moze obuzdat svoj egoizam stvorio bi se davno vece sanse.Nije morao bit glavni baja da bi ga ljudi tretirali kao superstara.Ovo se cak i rimuje.
Kakve veze Russ ima s odlaskom Duranta? KD je otisao jer je najveca zdapi u historiji sporta. Da mu je smetao Russ otisao bi u Wizardse, Celticse ili neku slicnu ekipu. Odlazak u Dubse je bio samo zbog toga sto ne vjeruje da je dovoljno dobar za titule pa je otisao u ekipu koja moze i bez njega osvojiti.
Zašto bi odlazio u Wizardse ili Celticse?To nema nikakvog smisla.Potpuno je razumljivo da je otisao tamo gdje mu je bilo najpovoljnije po karijeru.Ovo je priča u stilu onog zašto Guardiola ne preuzme Stoke pa da vidimo šta bi osvojio.
Kawhi je napisao/la:Ne shvatam sta znaci indijanac i divljak u kosarkaskom kontekstu? Ako je to toliko lose zasto niko ne moze naci konkretan primjer kad je to ekipu kostalo uspjeha? Svaki dan se pisu iste stvari, samo da bi se pisalo. Logicno da se mora braniti Russ kad ga bez razloga stalno napadaju ovdje. To sto se radi kad se pise na ovom forumu o Russu je definicija trolanja i prolazi nekaznjeno. Cak se i ohrabruje.
Kako ne,a više puta su već ljudi objasnili.Sili i divlja sa šutevima kada to uopće nije potrebno,hoce ispast heroj,hoće sve sam,suigrače uključuje minimalno.Konkretan primjer ti je gotovo svaka iole važna playoff utakmica u karijeri.Nije mi jasno zašto se oko ovoga uopce povela rasprava kad su ovakve stvari činjenice,a ne nešto diskutabilno za raspravu.

Deset puta se napisalo da je Durant neusporedivo bolji šuter od njega,a ovaj je i dalje htio glumit glavnu baju umjesto da stane "sa strane" i odrađuje posao kao druga opcija.I ti i dalje ne kuzis kako je to ekipu koštalo uspjeha.Nije mi jasno kako osoba koja intentivno prati košarku moze ovakve stvari pisat.
Penaltiky je napisao/la:Propasce ko.Mudo kroz gace, ko Melo
Dobra paralela.Obojica egoisti koji neće uzet prsten,a mogli su samo da su bili malo pametniji jer su strašni igrači.
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 20 dec 2017, 00:50, ukupno mijenjano 2 puta.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 dec 2017, 00:49

Kako je cinjenica da najbolji ass.lige ne ukljucuje saigrace?

Volio bih i da se ove 2 stvari objasne...Jel Russ kriv sto Melo na 16FGA sutira 40% iz igre?Jel Russ kriv sto George na 17FGA sutira 40% iz igre?
Ovo je dovoljan broj suteva da ovi igraci MORAJU bolje,a ne igraju tako,bez obzira na to kako Westbrook igra!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 dec 2017, 00:55

Koliko sam ja shvatio priča se o Westbrooku sa Durantom,a ne o ovoj sezoni.Kriv je utoliko što si je dopustio da završi sa Melom i Georgeom.
NEZALAGANJE je napisao/la:Kako je cinjenica da najbolji ass.lige ne ukljucuje saigrace?
Očito ih ne uključuje dovoljno i u pravim momentima.Nije slučajno da bez njega u novim ekipama igraju značajno bolje dok u Oklahomi kao da imaju manjak samopouzdanja i samo se čeka šta će Westbrook napraviti.Nabijanje nebitnih brojki ti ne trebam objašnjavat.To što je najbolji asistent lige ništa ne znači.
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 20 dec 2017, 01:10, ukupno mijenjano 3 puta.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 dec 2017, 01:00

Pa Melo je najgori tu svakako jer je veci ball stoper od Wessa. PG bar koliko toliko strasnom odbranom nadoknadi lose procente mada je to daleko od njegovih stvarnih mogucnosti, ocito da je mentalno totalno odsutan. Russa se pljuje s razlogom, lik svoj stil igre nije promijenio otkako je dosao u NBA. Da je on bar strijelac i suter kakvi su Kobe il Mike bili pa hajd ne bi se tu imalo sta puno pricat al on je jedno 10 puta losiji strijelac od Kobea, a od Mikea da ne pricam.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 dec 2017, 01:01

Nije ni zasluzio bolje od Mela kojeg boli qrac

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 20 dec 2017, 01:13

Ja samo ne znam zasto lik stalno spominje Westbrookovu seriju protiv Spursa 2014-e. Odem vidim i te izgubljene utakmice i vidim sve po starom. Standardni procenti oko 30-tak posto, hrpa izgubljenih lopti, sve neki blowouti. Pa i tu bolje Durant odigro.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 dec 2017, 06:07

Skip Bayless‏Verified account @RealSkipBayless

My all-time top 10 in order: MJ, Magic, Shaq, Kareem, TimDuncan, BillRussell, Kobe, LarryBird, LeBron, Wilt. LeBron just doesn't have the assassin in him that MJ, Kobe and Bird did, and Bird was a far better shooter, especially in the clutch.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 dec 2017, 10:20

filip13 je napisao/la:Skip Bayless‏Verified account @RealSkipBayless

My all-time top 10 in order: MJ, Magic, Shaq, Kareem, TimDuncan, BillRussell, Kobe, LarryBird, LeBron, Wilt. LeBron just doesn't have the assassin in him that MJ, Kobe and Bird did, and Bird was a far better shooter, especially in the clutch.
Kreten

Envoyé de mon Trekker-M1 en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 dec 2017, 12:06

Pa sad,nije ova lista tako ni daleko od realne.Svi ovi ispred Jamesa imaju i po nekoliko titula vise uz individualna priznanja.

Razlika je sto James jos nije zavrsio karijeru.Kad to ucini,onda cemo videti gdje je i sta je!? ;)

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 20 dec 2017, 12:18

Svaka lista je SUBJEKTIVNA , ne može biti objektivna lista , nije sve u statistici , nisu svima siti protivnici , jedino se mogu porediti igrači iste generacije. Što jednom reče Edin Avdić ko može garantovati na Karl Malone nebi napravio puno bolju karijeru od npr. Duncana da su zamijenili samo mjesta i tim gdje su draftani i generaciju.....

1. Air Jordan - like Mike sva djeca su željela biti kao Mike, uostalom on je sve to podigao na viši nivo, da nije njega ovi sada nebi bili ovako popularni, sada igrači mogu priuštiti vlastite timove doktora, trenera ,... znači i pored brutalne statistike, frajer je digao na viši ili je opet bio na pravom mjestu u pravo vrijeme
2. Kareem Abdul Jabbar - naj kompletniji košarkaš sve ukupno, sad da je ranije ušao u NBA ima bi sigurno još više postigao i ovako je previše, ali njegova postignića i u NCAA su fascinantna , frajeru su zabranili zakucavanje, pa je razvio skyhook neodbranjivi šut , sve ukupno košarkap sa sigurno najvećom IQ
3. Wilt Chembrlain - bez obzira na konkurenciju , brojke su woooow
4. Bill Russell 11 titula su 11 titula , mislim bez obzira na sve, nije on bio role igrac nego A+ , nije kao Wilt A+++ , ali prvi igrac svoje ekipe sa 11 titula
5. Magic Johnson - nije trajao dugo , ali ono što je uradio ostavilo je trag i omogućilo Jordanu da digne na veći nivo, show time, frajer koji je mogao igrati sve pozicije , toliko puta prvak
6. Lebron James - vanzemaljac ili se roka ili čudo prirode ... jedina zamjerka slaba konkurencija i to što nema taj ubilački instikt , vjeorvatno da to ima bio bi na vrhu liste sam , brojke nisu normalne , ali frajer iskoristio da može odlučivati da se sve vrti oko njega baš zahvaljujući prvo Magicu i Birdu pa preko Jordana pa do generacije Bryanta i Duncana, pa frajer vlada ligom apsolutni gospodar, opraštaju mu se i koraci , GM svog tima dovodi igrače , trenere sve. Baš zbog toga što mu se sve prostrlo nije mi toliki King kao oi što su mojih top 5 .
7. Kobe Bryant - toliki rad , toliko forsiranje tijela, vjerovatno najjaći igrač 1 na 1 , tj. protivnici su ga najviše respekotvali jedini ko bi po mom sudu mogao dobiti Mike-a , ide uvijek na sve ili ništa , možda da je malo pametniji bio imao bi sigurno još makar 2-3 titule jer je bio apsolutno dominanatan.
8. Shaq O'Neal - šta reći uz Willta najveća dominacija, da je samo malo više trenirao slobodna bacanja i više vodio račna o svom tijelu i on bi imao 2-3 titule više , da mu je radna etika bila kao kod Bryanta bio bi bez ikakve sumnje GOAT
9. Larry Bird - ne moram baš o svakome napisati , jedostavno kompletan , da je imao i pola atletike kao Jordan bio bi on GOAT
10 . Hakeem Olajuwon - nema šanse da meni centar koji ima i skill i odbranu i napad bolje od npr. Duncana da bude ispod samo zbog omjera 2 na 5 u titulama, frajer koji je ipak kada se sve sabere ima NJAMANJE pomoći u svojim titulama sve sami roll igrači.
11. Oscar Robertson - Mr. statistic man
12. Tim Duncan - predivan momak, tako pristojan i ne umišljen ali opet imao takvu pomoć i od trenera i od suigrača , a opet pored toga nisu nikada osvojili b2b titulu a nije da nisu mogli , to mu je veliki minus, ali opet je trajao dugo , ali se stedio kao ni jedan igrac prije
13. Jerry West
14. Julius Erving
15. Elgin Baylor

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 20 dec 2017, 12:38

Durant i Wess uopce nisu u istoj kosari,uozbijite se.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 dec 2017, 13:15

Ma fazon je sto prije Jordana se nije se znalo ko je goat, neko smatro Wilta, neko Kareema, neko kasnije Magica itd. nije bilo ono taj je goat i gotovo. Zato ih Bron osisha sve osim MJ, ono mos reci Bron je bolji ne znam od Magica bez puno posljedica Lol, dok za Jordana moras pripazit i tako to.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 20 dec 2017, 13:18, ukupno mijenjano 1 put.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 20 dec 2017, 13:18

Kakav je scor Magica u finalima?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 dec 2017, 13:35

NEZALAGANJE je napisao/la:Pa sad,nije ova lista tako ni daleko od realne.Svi ovi ispred Jamesa imaju i po nekoliko titula vise uz individualna priznanja.

Razlika je sto James jos nije zavrsio karijeru.Kad to ucini,onda cemo videti gdje je i sta je!? ;)
Nea to veze, nije ni Jordan uspio sve sto je Kareem uspio, ili Russell (sto se tice titula za Russella), Jordan kad je prvi put otiso u penziju znaci sa 3 titule bio je goat. Proglasen coj'k Goatom, do njeg se nije znalo ko je goat, i on je bio najbolji kojeg su ljudske ochi vidjele. Da je Jordan bio Magic, Kareem i to da se i nakon njeg vodila diskusija ko je Goat, LeBron bi vec bio proglasen za Goata, 100%

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 dec 2017, 14:09

@Kobe Sve postujem,ali NEMA TEORETSKE SANSE da Duncan nije top 10 igrac pa rangiraj kako zelis.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 dec 2017, 14:16

NEZALAGANJE je napisao/la:@Kobe Sve postujem,ali NEMA TEORETSKE SANSE da Duncan nije top 10 igrac pa rangiraj kako zelis.
Ima burazeru, narod ga preskace jer je dosadan buraz jebga ali je tako, narod voli excitement . Neko sa njegov resume bi se trpo i u top 5 ikad, ali on ne, evo ja se licno ne mogu sjetit highlight-a njegove karijere, vjrrovatno da ima ali sam mozda zaboravio. Evo kad pomislim na Kobija odma mi u glavi masu situacija, prvenstveno sut protiv PHX za pobjedu u playoffu, LeBron Gsw, block, sut protiv Orlanda buzzer beater, Jordan da i ne pominjem, masu, prvenstveno protiv Utah-e, ne znam Shaq, Hakeem svi imaju on nista, evo nisam se jos sjetio i dok tipkam ovo. Frajer je otiso u penziju niko ni glave nije okreno u sustini jebga

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.