FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tm1987vtz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tm1987vtz » 05 dec 2017, 16:48

Je li moguće da bude kakva fina coreo na jugu? :hmmmmm:
KEEP THE BLUE FLAG FLYING HIGH!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 dec 2017, 17:12

Svaka cast za kadete, a pioniri su morali bolje pa smo se mogli hvaliti da smo ih dobili u skoro svim selekcijama.[emoji1]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 dec 2017, 17:28

Za nas igra mladji brat Alvara Negreda.
slika
slika
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 dec 2017, 18:11

braco je napisao/la:Ajde malo da živne tema. Da li tek od naredne sezone (u slučaju da se ne prodaju) možemo očekivati da Šaban i Hajdar igraju od prve minute skupa? Zanima me vaše mišljenje da li je još rano da već od druge polusezone njih dvojica skupa nastupaju? Postavlja se pitanje da li eventualnim odlaskom Blagojevića riješenje za prvih 11 već imamo u njima dvojici ili će se dovesti neki jak veznjak koji bi zauzeo Jovanovo mjesto. Mislim svakako odlaskom Blagojevića lupam na kraju sezone bi trebao još jedan veznjak u ekipi radi širine, ali hoće li taj veznjak prema nekom vašem viđenju (ako uzmemo u obzir da je kvalitetan) ipak zauzeti mjesto Šabanadžoviću ili Hajdareviću ili će on više biti usmjeren ka rotaciji, a ne udarnih 11.
A Elsner? :D

Njih dvojica na terenu je rizik koji moramo preuzeti. Kao i na početku sezone kada im se dala šansa tako ce doći trenutak gdje će dva dragulja zaigrati jedan pored drugoga. Ja sam čak ubijeđen da ce nakon priprema biti iznenadenja u sastavu i da će neki "standardni" morati dobro oznojiti dresove da zaigraju prije nasih mladih. Konačno trener koji im daje šansu a imamo supertalentovanu generaciju i ovi što do sada nisu imali priliku da igraju su dodatno ohrabreni i motivisani nastupima njihovih vrsnjaka. Bit će rovovska borba za mjesto u timu.

Ne znamo kako razmišljaju Ado i Saša u pogledu pojačanja i kako će slagati tim. Moje lično misljenje je da se ovaj tim ne smije puno izmjeniti koliko god nekim navijacima pojedini igrači nisu dragi, da se tako izrazim.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 dec 2017, 18:30

Hoce li ova prica za Menala biti kao i ona za Bilobrka i onog Matica i druge ? Lafo povrijedjeni, a bili u prvih 11. [emoji38]

Vlado Jagodic style

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 05 dec 2017, 19:17

Ma mogu oni "brabonjat" šta hoće. Siguran sam da i mi znamo šta hoćemo, ali znamo i način kako doći do toga. Sutra izaći sa najjačim sastavom,"pobiti se", kao i u predhodne dvije tekme, biće puna Grbavica, vrhunska atmosfera u Decembru. Mislim da je to nezapamćeno. Nemam sumnje da je ekipa spremna, našpanovana i da će istrčati jedanaest najspremnijih ratnika, i donijeti nam prolaz u polufinale.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 dec 2017, 19:18

Neandertalac je napisao/la:
braco je napisao/la:Ajde malo da živne tema. Da li tek od naredne sezone (u slučaju da se ne prodaju) možemo očekivati da Šaban i Hajdar igraju od prve minute skupa? Zanima me vaše mišljenje da li je još rano da već od druge polusezone njih dvojica skupa nastupaju? Postavlja se pitanje da li eventualnim odlaskom Blagojevića riješenje za prvih 11 već imamo u njima dvojici ili će se dovesti neki jak veznjak koji bi zauzeo Jovanovo mjesto. Mislim svakako odlaskom Blagojevića lupam na kraju sezone bi trebao još jedan veznjak u ekipi radi širine, ali hoće li taj veznjak prema nekom vašem viđenju (ako uzmemo u obzir da je kvalitetan) ipak zauzeti mjesto Šabanadžoviću ili Hajdareviću ili će on više biti usmjeren ka rotaciji, a ne udarnih 11.

Njih dvojica na terenu je rizik koji moramo preuzeti. Kao i na početku sezone kada im se dala šansa tako ce doći trenutak gdje će dva dragulja zaigrati jedan pored drugoga. Ja sam čak ubijeđen da ce nakon priprema biti iznenadenja u sastavu i da će neki "standardni" morati dobro oznojiti dresove da zaigraju prije nasih mladih. Konačno trener koji im daje šansu a imamo supertalentovanu generaciju i ovi što do sada nisu imali priliku da igraju su dodatno ohrabreni i motivisani nastupima njihovih vrsnjaka. Bit će rovovska borba za mjesto u timu.

Ne znamo kako razmišljaju Ado i Saša u pogledu pojačanja i kako će slagati tim. Moje lično misljenje je da se ovaj tim ne smije puno izmjeniti koliko god nekim navijacima pojedini igrači nisu dragi, da se tako izrazim.
Opet sve to stoji, ali u kontekstu naravno kao što naglasih u postu da se ne prodaju ubrzo. To je znači ovu zimu ili ljeto. Mada nisam toliko siguran da ako nastave ovako dobro igrati, da ćemo i jednog i drugog uspjeti zadržati narednog ljeta. Jedan od njih dvojice će vjerovatno biti prodan na ljeto ako dođe zadovoljavajuća ponuda jer nam je novac itekako potreban za funkcionisanje kluba, pogotovo u kontekstu velikih projekata koje klub najavljuje. No, ajde da se vratim onom " u slučaju da ostanu". Mislim itekako da bi u tom scenariju kad tad njih dvojica trebali skupa zaigrati. Možda će se većina složiti da je prerano sad od početka druge polusezone kao što @sekula napisa, pogotovo kad uzmemo da u ligi za prvaka nemaš lagane utakmice ali momci evo pokazuju da se mogu nosit i sa jačim ekipama. Mada ja malo naginjem ipak na stranu da će Adžem i narednu polusezonu forsirati da neko od njih dvojice igra s Jovanom u paru. Mada kad njih dvojica još malo stasaju, ja ne vidim da postoji idealaniji "fit" od njih dvojice u sredini. Kao što sam napisao oni su ipak malo različiti tipovi igrača:
braco je napisao/la:
Nevjerovatna je tehnika kod Hajdarevića ako uzmemo u obzir da nije ofanzivni vezni ni krilo već centralni vezni. Ovakvi igrači su danas na cijeni u modernom fudbalu, jer on kao centralni vezni raspolaže sa sjajnom prodornošću, ne libi se povući loptu prema naprijed. a i u defanzivnom segmentu je dosta aktivan. Apsolutno sam siguran da ako nastavi da vrijedno radi i ako ne bude povreda da je sjajna budućnost pred njim, liga petice nije nedostižna sa njegovim talentom. On i Šaban u tandemu na poziciji centralnog veznog bi mogli postati glavna osovina ovog tima u budućnosti. Po mom mišljenju on i Šaban su idealan fit na toj poziciji, jer ipak postoji malo razlike između njih. Ne kažem da Šaban isto ne zna povući loptu prema naprijed, to možemo vidjeti i protiv GOŠK-a na 5:16

Šaban djeluje kao jako inteligentan igrač. Njega vidim kao igrača koji bi mogao kontrolisati tempo igre svojim pasovima i svojom smirenošću, djelovati iz dubine i čitati protivničku igru. Takav tip igrača obično ne karakteriziraju "wow" potezi koji će izazvati oduševljenje kod fudbalske publike, ali takav igrač je od ogromne važnosti za prvih 11. Možda još samo malo da poradi na tome da fizički ojača, ali mlad je doće i to sa radom i vremenom.
Pripreme bi itekako mogle uzdići sve ovo na jedan veći nivo. Prvo jer konačno imamo pravog kondicionog trenera koji će imati priliku da ovaj nevjerovatan rezultat u kontekstu fizičke spreme za koji je on zaslužan, uradi i u kontekstu jednog dužeg vremenskog uzorka (koliko će već trajat pripreme) i da konačno uđemo u drugi dio sezone kao jedna izuzetno moćna ekipa u tom segmentu. Najveći debilizam koji sam čuo je prošle godine kad je Slavko rekao da mu ne treba kondicioni jer je on Tito za kondiciju. Pa postoji li profesionalna ekipa na svijetu, pokazivala ona ambicije ka nečemu većem ili ne, da nema čovjeka čiji će izričiti posao biti ta fizička sprema. I onda se ibretimo kako su naši igrači vuku ko sline u ligi za prvaka prošle godine.

Drugi razlog zbog kojeg optimistično gledam na zimske pripreme jer Adžem konačno ima prostora za testiranje nekih svojih taktičkih zamisli. Preuzeo je ekipu dan pred početak prvenstva, tako da je bio prisiljen da ono što bi probao na pripremnim utakmicama to ljeto, on je to morao probati na takmičarskim. Zato smo bili i svjedoci različitih formacija i taktika u dobrom djelu ove polusezone, od formacije sa trojicom nazad, do Zakarića kao wingbacka, Keme na zadnjem veznom, 4-1-4-1 formacije za Zebom i Sinanom kao ofanzivnih veznih i Jovanom kao osiguračem, Sinan kao napadač u Kaknju, Zec kao napadač protiv Krupe itd. To je i jedan od razloga za slabiju igru Želje, ali vidim nešto pozitvno u ovom svemu. To pokazuje da Adžem nije jednodimenzionalan trener, da je taktički prilagodljiv i da postoji više taktičkih varijanti koje razmatra. Sjetimo se samo u Doboju kod Kaknja kad se nekad u drugom poluvremenu formacija sa četvoricom nazad transformisala u formaciju sa trojicom nazad. Ne mora značit da će to uvijek funkcionisat, ali ako ništa pokazuješ da nisi pasivan u posmatranju događaja na terenu. Zato će Adžem sada na prijateljskim mečevima konačno imati priliku da testira neke svoje taktičke zamisli koje bi nam bile od koristi u nastavku sezone. Naravno radit na dodatnom uigravanju ekipe.

Na pripreme će možda povesti možda i neki junior, kao što kažeš već imaju dobar primjer u vidu Keme, Anela i Harisa da se može uspjeti u prvom timu. Tu je ustvari nezgodno što igraju početkom februara LP, pa ćemo vidjet možel se šta uklopit. Ne možeš sve juniore povest sa prvim timom na pripreme, ali mislim da će Adžem biti na slatkim mukama po tom pitanju. Stvarno talentovana generacija, sa dobrom odbranom gdje je Beširević već obavio pripreme sa prvim timom prošle godine i zna kako stvari idu. Prema naprijed isto mnogo odličnih igrača u vidu Semira Dacića, Ahmeda Hasanovića, Eldara Šehića. Ti juniori će sigurno dati da grizu teren ako im se pruži šansu, tako da nema sigurnog mjesta u ekipi.

Mislim da prvo treba vidjet s kim će se produžiti ugovori,a s kim neće, pa tek onda na osnovu toga se može ozbiljnije raspravljati o Željim aktivostima u zimskom transfer roku.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 dec 2017, 19:40

Mozda protiv Radnika vec vidimo Sabanadzovica i Hajdarevica u isto vrijeme u prvih 11. Blagojevica nema, a bolje i neki rizik preuzeti nego stavljati onog nesretnog Elsnera kad se znam da ne moze.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 05 dec 2017, 19:44

Neandertalac je napisao/la:

Slazem se da ne smije biti puno tumbanja. Moze se tako narusiti atmosfera koja je po svemu na vrhunskom nivou. Doveo bih kvalitetnog lijevog bocnog i mozda jos jednog veznog i nista vise. Samo da nas ne ponese i da ne napravimo glupost u januaru.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 05 dec 2017, 20:04

- Zeljeznicar -

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 05 dec 2017, 20:27

Od cetvrtka preko pola metra snijega ce past do vikenda, znaci opet lopatanje dan prije utakmice...
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 dec 2017, 20:32

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 dec 2017, 21:01

Koji vise voli Zelju, Dzeko ili Seha. Koga da bodrimo :think:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

halaliMi
Kontakt:

Post Postao/la halaliMi » 05 dec 2017, 21:20

Treba Zenzu pitati, on voli nasu djecu a samim tim zna ko voli vise..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 dec 2017, 21:43

Odavno nismo igrali sa Sirokim Brijegom [emoji38] [emoji38]

Blues 11
Kontakt:

Post Postao/la Blues 11 » 05 dec 2017, 23:54

braco je napisao/la:Može Kadušić ali da s Fudom košpe prodaje
Da tjera Fudinu konkurenciju :rol:
Vozdra masvi ljoze pionsam!

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 06 dec 2017, 00:09

Hoce li biti stream sutrasnje utakmice?
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 06 dec 2017, 09:00

Sinoć sam stvarno uživao u činjenici da naša dva dječaka ponikla u blatu i kaljuži Premijer lige BIH igraju u Ligi prvaka u istoj utakmici.....i desilo se upravo ono što sam i priželjkivao da bude, da Roma prođe, a da Džeko ovaj put ne bude strijelac ( kuknjava ).....
Lijepo je bilo vidjeti ih zagrljene na kraju utakmice, a Šeha je dobio i dres ;-)
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 dec 2017, 09:42

sekula je napisao/la:Sinoć sam stvarno uživao u činjenici da naša dva dječaka ponikla u blatu i kaljuži Premijer lige BIH igraju u Ligi prvaka u istoj utakmici.....i desilo se upravo ono što sam i priželjkivao da bude, da Roma prođe, a da Džeko ovaj put ne bude strijelac ( kuknjava ).....
Lijepo je bilo vidjeti ih zagrljene na kraju utakmice, a Šeha je dobio i dres ;-)
Nezahvalno je prognozirati, ali za pet godina u istim ulogama vidim za pet godina jos Zeljovaca. Velika je reklama to za klub.

fibonacci
Kontakt:

Post Postao/la fibonacci » 06 dec 2017, 10:09

Drugoplasirani u ligi pravaka U-19
Grupa A: Man Utd
Grupa B: PSG
Grupa C: Atl. Madrid
Grupa D: Sporting Lisabon
grupna faza kod ovih ekipa je završena.
Večeras se razigravaju slijedeće grupe:

Grupe E: Spartak Moskva
Grupa F: Feyenoord, Napoli ili Shakhtar
Grupa G: Monaco ili Porto
Grupa H: Tottenham, Bor. Dortmund ili Real Madrid

Ja bih najviše volio Real Madrid pa da ih dobijemo na Penale :)
"Truth begins in lies."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: knoa, Lekqqq1921, Levin i 73 gosta.