1)neko_iz_mase je napisao/la:Momci imaju svoj cilj,i ne odustaju od njega. Ako će tim bakljama isprazniti kasu lopovima, neka i dalje pale.
A ovim papcima koji su izviždali kapitena... nema se tu šta reći,tu ni pajser ne pomaže. Jednostavno,nisu oni krivi što su rođeni zadrti. Ali vjerovatno su ponosni na to. Vjerovatno im je neko rekao u džungli iz koje su došli,da to tako treba i oni se sad osjećaju velikim. Pokazali su idealnu sliku degenerika i za to im čestitam.
Prvo za ovo praznjenje kase.
Dakle time sto odem i dobro platim ulaznicu, i malo zapalim baklju na tribini, ispraznim kasu?
Ne vjerujem u to.
2)
Sto se tice tih koji su zvizdali, bas tako, iz dzungle su. Jedino sto me ovdje cudi, je da se ovdje kaze, da su to bili samo dijasporci. Mozda i jesu, a ako jesu vazi to sto si za njih rekao.
No cudi me jedno ako je tako, pa nek mi to neko objasni:
Zasto se u Svedskoj, Njemackoj i Luxemburgu navijalo bez prestanka, nije bilo zvizduka iako smo (u Svedskoj, u Njemackoj drugi dio) bili grozni. A na Kosevu protiv Katara (ista situacija kao sa Svedskom) ili jos gore protiv Francuske nema nikakvog navijanja, a zvizduci protiv nasih, kao i zvizduci protiv himne protivnika, dodatno uz to rasisticko ponasanje prema crnim igracima. Toga nije bilo u igrama van. Zasto?
Jesu li to samo domaci navijali vani, a samo dijaspora u Bosni? Ako jeste ok. Ako to dakle radi samo zla dijaspora, zasto bas te navedene stvari ne pasu u semu. Ne zelim neku veliku diskusiju na relaciji dijaspora/domaci, ali za mene to nema smisla.