Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ova stručna komisija je u svemu ovome izgleda bitna koliko i Valentin Inzko u BiH.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Hajde Amare, dobijamo i maskotu i selektora u isto vrijeme.Goalgetter je napisao/la:Pa... Ne moze se reci da je Osim izgubio od Kodre. Komisija je kao svog kandidata, dakle Misimovic, Kajtaz i Bajevic predlozili Kodru na glasanje, a prijedlog nije usvojen. Odredjeni broj delegata u IO, najvise RS, nisu glasali za Mehu, stoga je taj prijedlog odbijen. Amar Osim nikad nije ispao iz kombinacija, samo nije imao podrsku komisije, ali jasno je ko dan da ga nece izabrati, cim se ovoliko trude da nadju neke druge kandidate.DenchiNL je napisao/la:jel može neko objasnit kako i po kojoj logici je lik koji je već izgubio od Kodre prilikom imenovanja još u opticaju?

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Nije da nisu bitni samo je problem sto su olako shvatili posao i nisu radili apsolutno nista, po meni je besmisleno staviti Bajevica koji boravi u grckoj i Osima koji je na samrti da razgovaraju sa bilo kime jer nemaju ljudi ni vremena ni snage, tako da se sve svodi na Kajtaza i Misimovica i sva sreca da je FS RS ulozio veto na izbor Kodre jer je apsurdno da se razgovara sa samo dva kandidata u mjesec dana i da se izabere selektor, ovako se ukljucilo tu jos bar 3-4 imena Robi,Seedorf,Okuka kontaktiran Djurovski bezuspjesno tako da su konacno shvatili da se mora nesto raditi a vjerujem da ce njihov prijedlog na kraju biti i usvojen...BoixosNois1899 je napisao/la:Ova stručna komisija je u svemu ovome izgleda bitna koliko i Valentin Inzko u BiH.
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Skoro dva i po mjeseca nakon zadnje Mešine tekme, mi i dalje nemamo selektora. Kaku su neozbiljni to je za ne vjerovati.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Nesudjeni selektor Kodro sa najskupljom ekipom lige zijani kod kuce od prvog konkurenta sad zaostaju 8 bodova i nista izgleda od promocije, a osto i bez selektorskog mjesta, kako mu se sve srusi u mjesec dana xD
Jos jednom hvala FS RS sto nas ovaj ''strucnjak'' nece voditi

'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Sabotiraju ga igraci. Cuo sam da ce sad Servete dovesti Miodraga Jesica da zavede red u ekipi.DevilsAdvocate je napisao/la:Nesudjeni selektor Kodro sa najskupljom ekipom lige zijani kod kuce od prvog konkurenta sad zaostaju 8 bodova i nista izgleda od promocije, a osto i bez selektorskog mjesta, kako mu se sve srusi u mjesec dana xD
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Daj više imenujte Robija i gotova priča...nema prepucavanja bordo-plavi...ako šta našpravi dobro je ako ne ,ništa nismo izgubili jer ništa nismo ni imali.Što se više tiče Vahe,Bajevića i ostalih "VELIKIH" imena,te ljude treba lagano otpiliti.Ako do sada nisu zaradili novca pa im je to razlog da ne uzmu repku onda j e bi to.oni kao govore da ne valja savez..pa ako se i sekundu osjećaju Bosanci i Hercegovci,ako imaju mrvu patriotizma oni moraju shvatiti da su oni taj faktor faktor koji bi trebao donijeti promjene u BH-a fudbal.Šta oni rade-čekaju i govore da nam je stanje nesređeno,pa ko će srediti Muradif iz Čekrčića,Junuz iz Hanifića..ne s e ri te više **** od nas eto vam Japan,Gana,K u rcistan i pustite nas da se o svom jadu zabavimo.Vaha mi postaje totalno antipatičan lik
Vaha je sup.cina to je odavno svima jasno.aqarius je napisao/la:Daj više imenujte Robija i gotova priča...nema prepucavanja bordo-plavi...ako šta našpravi dobro je ako ne ,ništa nismo izgubili jer ništa nismo ni imali.Što se više tiče Vahe,Bajevića i ostalih "VELIKIH" imena,te ljude treba lagano otpiliti.Ako do sada nisu zaradili novca pa im je to razlog da ne uzmu repku onda j e bi to.oni kao govore da ne valja savez..pa ako se i sekundu osjećaju Bosanci i Hercegovci,ako imaju mrvu patriotizma oni moraju shvatiti da su oni taj faktor faktor koji bi trebao donijeti promjene u BH-a fudbal.Šta oni rade-čekaju i govore da nam je stanje nesređeno,pa ko će srediti Muradif iz Čekrčića,Junuz iz Hanifića..ne s e ri te više **** od nas eto vam Japan,Gana,K u rcistan i pustite nas da se o svom jadu zabavimo.Vaha mi postaje totalno antipatičan lik
Kodro bi bio ocajan izbor i neizmjerno sam zahvalan rsu na ulozenom vetu.
naprijed rejal
Mehmed Baždarević: Igrači su me molili da ostanem
Bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević govorio je za francuski L'Equipe o razlozima zbog kojih nije više selektora našeg nacionalnog tima .
“Nisam više selektor reprezentacije BiH. Bilo je razgovora o tome da se produži mandat, ali povukao sam se zbog “političkih”, ali i sportskih razloga. Imao sam planove, cilj je bio da u budućnosti forsiram mlade igrače, fudbalere iz domaćeg prvenstva, ali nekom to nije odgovaralo. Također, tražio sam i dodatna ulaganja u infrastrukturu,ali to nije bio prioritet Fudbalskog saveza BiH. Ipak, razišli smo se korektno. BiH sada ima dobre uslove za rad sa mlađim kategorijama i stvaranje kvalitetne baze igrača, pogotovo nakon izgradnje Trening centra u Zenici”, rekao je Baždarević za ugledni L'Equipe i dodao:
“Igrači su me molili da ostanem. Bili su sretni što rade sa mnom, ali šta je tu je. Želim im sreću i nadam se da će ostvariti što bolje rezultate. Sada moram što brže da se oporavim od svega.”
Selekcija BiH će najvjerovatnije krajem decembra dobiti novog selektora, a glavni kandidati su Robert Prosinečki i Amar Osim.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Mehmede vrati se sve ti je oprosteno 

-
- Kontakt:
Jah, covjek imao projekat nevjerovatnog uzdizanja bih fudbala na vrh ali ne dadoshe dushmani.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
Dragi Mehmede,pa 3 generacije bi izumrle dok bi tim tvojim planom dočekali plasman na neko veliko takmičenje.Priča mu je totalni šupljak,na stranu ljudske osobine ali kao fudbalski strateg= nula bodova.Kada bi stavili sve statističke parametre mislim da nam je pod Mešom ubjedljivo najlošija igra..ovo pod njim da skratimo priču nije ličilo ni na šta,igra bez igre,ne zna se ko gdje goni,ubij-nabij-rokni-odadri-ošini---i joškaže imao plan - imao si mohunu dragi Meša..
Najskuplja i najjaca ekipa je upravo taj "konkurent".DevilsAdvocate je napisao/la:Nesudjeni selektor Kodro sa najskupljom ekipom lige zijani kod kuce od prvog konkurenta sad zaostaju 8 bodova i nista izgleda od promocije, a osto i bez selektorskog mjesta, kako mu se sve srusi u mjesec dana xD
..
U Svici kada se odlijepis par bodova zavrsio si pola posla, kada samo jedan ulazi u prvu ligu.
Taj Servete je bio raspala ekipa kada ih je preuzeo, redali su cesto poraze a nisam siguran ali mislim da su sezonu prije jedva glavu spasili(nisam siguran kazem).
Od njih je napravio jaku i konkurentnu ekipu, ljudi pricamo o Svici jedan raspali Aarau bi u 5 sezona kod nas uzeo 4 titule glat.
Zasto ponizavate te lige a druga Svicarska, treca njemacka, i td su svemirski brod za nas od finansija do infrastrukture. ...
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
https://sportsport.ba/fudbal/bazdarevic ... nem/260784
Nema vecih djonova od nas samih , Vidi ovog glavonje laze po Francuskoj
Nema vecih djonova od nas samih , Vidi ovog glavonje laze po Francuskoj
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Legenda

Ma lupaju gluposti, po jacini i vrijednosti mislim da je Servette ovu godinu tek na trecem mjestu!solinas je napisao/la:Najskuplja i najjaca ekipa je upravo taj "konkurent".DevilsAdvocate je napisao/la:Nesudjeni selektor Kodro sa najskupljom ekipom lige zijani kod kuce od prvog konkurenta sad zaostaju 8 bodova i nista izgleda od promocije, a osto i bez selektorskog mjesta, kako mu se sve srusi u mjesec dana xD
..
U Svici kada se odlijepis par bodova zavrsio si pola posla, kada samo jedan ulazi u prvu ligu.
Taj Servete je bio raspala ekipa kada ih je preuzeo, redali su cesto poraze a nisam siguran ali mislim da su sezonu prije jedva glavu spasili(nisam siguran kazem).
Od njih je napravio jaku i konkurentnu ekipu, ljudi pricamo o Svici jedan raspali Aarau bi u 5 sezona kod nas uzeo 4 titule glat.
Zasto ponizavate te lige a druga Svicarska, treca njemacka, i td su svemirski brod za nas od finansija do infrastrukture. ...
Samo da dodam kad bi birao izmedu Kodre i Robia izabrao bih Robia! Kodro-Amar definitivno Kodro!
Ne brukajte se svega vam... prije ove sezone Servette je preuzeo neki konzorcij... mescini cak isti kao sto je uzeo danski vejle gdje igra memija... doveli su pored naseg stevanovica koji je trenutno i ponajbolji igrac lige, iskusnog i vjerujem vrlo skupog slovenca stevanovica koji je dugo igrao lige 5, doveli su bivseg mladog reprezentativca brazila nathana (igrao za brazil na u20 prvenstvu na novom zelandu kad je srbija sa smsom i ostalim osvojila), doveli wutricha i langa odlicne igrace iz svicarske prve lige...
Uglavnom debelo su se finansijski iskrcali i ulozili ubjedljivo najvise od svih klubova (puno vise od vecine prvoligasa)... ali su napravili katastrofalnu gresku kad su doveli ovu trenersku amatercinu koja nema znanja da vodi napredak iz donjeg sepka a kamoli klub koji ima ozbiljna sredstva i zeli napasti trofej i promociju u visi rang...
Kad se sjetim da je ovaj anti-trener trebao biti nas selektor (odnosno vec je bio ranije)... zamalo nas ljudski sljam koji se zove emir spahic nije kostao novog neplasmana na EP....
Uglavnom debelo su se finansijski iskrcali i ulozili ubjedljivo najvise od svih klubova (puno vise od vecine prvoligasa)... ali su napravili katastrofalnu gresku kad su doveli ovu trenersku amatercinu koja nema znanja da vodi napredak iz donjeg sepka a kamoli klub koji ima ozbiljna sredstva i zeli napasti trofej i promociju u visi rang...
Kad se sjetim da je ovaj anti-trener trebao biti nas selektor (odnosno vec je bio ranije)... zamalo nas ljudski sljam koji se zove emir spahic nije kostao novog neplasmana na EP....
Danas razgovor sa Fatihom Terimom.
Fatih Terim kandidat za selektora nogometne reprezentacije BiH
Haha, daj ba ne ofirajte se više i ne odugovlačite, samo već jednom imenujte Osima. Neće vam niko ništa.
Haha, daj ba ne ofirajte se više i ne odugovlačite, samo već jednom imenujte Osima. Neće vam niko ništa.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.