Punomoć
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Punomoć
Nisam vidjeo temu gdje bi mogao ovo pitati.
Kako se daje punomoć? Ima li gdje obrazac? Na osnovu čega se mogu identificirati? Da li može i na osnovu lične koja je istekla?
Hvala na odgovorima
Malo je specifična situacija.
U inostranstvu sa pasošom i ličnom koji su istekli a ne mogu preko ambasade izvaditi novi pasoš jer me nema nigdje u nekakvim knjigama o državljanstvu upisanim.
Trebam dati punomoć starom da me upiše kao državljana BiH i izvadi uvjerenje o državljanstvu.
Trenutni pasoš i lična istekli.
Kako se daje punomoć? Ima li gdje obrazac? Na osnovu čega se mogu identificirati? Da li može i na osnovu lične koja je istekla?
Hvala na odgovorima
U inostranstvu sa pasošom i ličnom koji su istekli a ne mogu preko ambasade izvaditi novi pasoš jer me nema nigdje u nekakvim knjigama o državljanstvu upisanim.
Trebam dati punomoć starom da me upiše kao državljana BiH i izvadi uvjerenje o državljanstvu.
Zadnja izmjena: scorpy, dana/u 04 dec 2017, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
- TobeYarabi
- Kontakt:
Re: Punomoć
odes kod notara u drzavi u kojoj si i on ti to napravi za 5 minuta. pokusaj naci nekog naseg notara, ako takav ne postoji onda nadjes profesionalnog prevodioca na nas jezik koji ce ti to prevesti i ovjeriti i to je to.scorpy je napisao/la:Nisam vidjeo temu gdje bi mogao ovo pitati.
Hvala na odgovorima
scorpy je napisao/la:Nisam vidjeo temu gdje bi mogao ovo pitati.
Hvala na odgovorima
Ne znam kako je drugdje ali znam za Hrvatsku posto radim taj posao. U Hrv. ako nemas pasos ili osobnu mozes ovjeriti nesto jedino na način da dovedes 2 svjedoka, koji mogu svjedociti da si ti ta osoba, s tim da ti svjedoci ne smiju biti rodbinski vezani sa tobom do nekog koljena (poprilicno glupo ako pitas mene, tko moze bolje svjedocit da si ti ta osoba od tvojeg oca ili majke).
Obrazac ti nije potreban, mozes i sam u wordu srocit sta ti treba, ali 99% biljeznika ima takve obrasce, i ako si negdje u inozemstvu odi u ambasadu svoje zemlje ako si u mogucnosti i ovjeri to na svojem jeziku, da nebi morao pisat na jeziku zemlje u kojoj se nalazis i poslije radio prijevod.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
VidJeo ili viĐeo, pitanje je. 
Salim se, salim se.

Salim se, salim se.
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
Dosad sam imao sve uredno. Zadnje uvjerenje o državljanstvu imam kod sebe iz 2012 godine ali me ne mogu nigdje naći upisanim kao državljanin. Valjda sam do tada dobijao uvjerenje o državljanstvu po knjizi rođenih.
CIPSova lična istekla prošle godine. Pasoš istekao prije par mjeseci.
Moje pitanje je hoće li u Bosni priznati punomoć na osnovu lične koja je istekla prošle godine jer mi je pasoš u ambasadi pokušao izvaditi novi ali trenutno je problem da me ne mogu naći u knjigama kao državljana. Šta se to toliko promijenilo u zadnjih 5 godina. Dosad redovno vadio pasoše a sad ne može. Da sam znao upisao bih se kad sam zadnji put bio u Bosni.
CIPSova lična istekla prošle godine. Pasoš istekao prije par mjeseci.
Moje pitanje je hoće li u Bosni priznati punomoć na osnovu lične koja je istekla prošle godine jer mi je pasoš u ambasadi pokušao izvaditi novi ali trenutno je problem da me ne mogu naći u knjigama kao državljana. Šta se to toliko promijenilo u zadnjih 5 godina. Dosad redovno vadio pasoše a sad ne može. Da sam znao upisao bih se kad sam zadnji put bio u Bosni.
Re: RE: Re: Punomoć
Našao sam obrazac i za Bosnu na osnovu lične. Hoće li prihvatiti na osnovu lične koja je istekla prošle godine? To me zanimaTritolone je napisao/la:scorpy je napisao/la:Nisam vidjeo temu gdje bi mogao ovo pitati.
Hvala na odgovorima
Ne znam kako je drugdje ali znam za Hrvatsku posto radim taj posao. U Hrv. ako nemas pasos ili osobnu mozes ovjeriti nesto jedino na način da dovedes 2 svjedoka, koji mogu svjedociti da si ti ta osoba, s tim da ti svjedoci ne smiju biti rodbinski vezani sa tobom do nekog koljena (poprilicno glupo ako pitas mene, tko moze bolje svjedocit da si ti ta osoba od tvojeg oca ili majke).
Obrazac ti nije potreban, mozes i sam u wordu srocit sta ti treba, ali 99% biljeznika ima takve obrasce, i ako si negdje u inozemstvu odi u ambasadu svoje zemlje ako si u mogucnosti i ovjeri to na svojem jeziku, da nebi morao pisat na jeziku zemlje u kojoj se nalazis i poslije radio prijevod.
E stvarno ti to ne znam
Ti u tekstu punomoći mozes napisati sta zelis, pa tako i da ti je istekla licna i pasos (i da punomoć dajes u svrhu izdavanja uvjerenja o drzavljanstvu) i da navedes brojeve tih dokumenata,preko kojih se oni mogu povesti, sigurno ne moze odmoći.
Najbolje bi ti bilo da oca ili nekoga tko je u mogućnosti posaljes u ured koji izdaje uvjerenje o državljanstvu i da on njih pita i objasni problem, da nebi radio punomoć i slao a da to na kraju ne vrijedi.
Ti u tekstu punomoći mozes napisati sta zelis, pa tako i da ti je istekla licna i pasos (i da punomoć dajes u svrhu izdavanja uvjerenja o drzavljanstvu) i da navedes brojeve tih dokumenata,preko kojih se oni mogu povesti, sigurno ne moze odmoći.
Najbolje bi ti bilo da oca ili nekoga tko je u mogućnosti posaljes u ured koji izdaje uvjerenje o državljanstvu i da on njih pita i objasni problem, da nebi radio punomoć i slao a da to na kraju ne vrijedi.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te