07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dinoze
Kontakt:

Re: 07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Post Postao/la dinoze » 08 sep 2010, 09:50

za wolverine:

evo ga jaro sa sarajevo x.

Sastavi timova

BiH: Supić, Nadarević, Mravac, Jahić, Salihović, Misimović, Pjanić, Bajramović, Berberović, Džeko i Ibišević.

Španija: Casillas, Ramos, Albiol, Pique, Capdevila, Iniesta, Silva, Senna, Cazarola, Negredo i Mata.

Sudije: Plautz - glavni, Zauner i Shtraser pomoćni, svi iz Austrije.

U međusobnom susretu ove dvije reprezentacije evropski prvaci bili su bolji i slavili sa 2:5. Golove za Španiju postigli su Pique, Silva, Mata i dva puta Negardo, a strijelci za BiH bili su Džeko i Misimović.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 08 sep 2010, 09:54

za chichak.

jaro ja nisam tako lose vidio Lulica. Jeste grijesio, ali imao sam nekako osjecaj da je on jedini imao muda da dribla i probije po lijevoj strani. Ipak je ovo njemu tek druga utakmica sa ovom ekipom.
Par puta je sam prosao po lijevoj strani i borio sa sa dvojicom ili trojicom cekajuci da neko od nasih napdaca dodze u sredinu, jer su bili spori.

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 08 sep 2010, 10:03

Ljudi moji ovo sinoc ne da je sramota nego je bruka i to crna bruka ..... ne kazem ja hajd francuzi ovo ono ... al nismo presli centra kako treba ... najbolja sansa Pjanic ni manje ni vise nego sa 40 metara ... znaci nismo prisli kako treba golu .... ljudi su nas ubili svojom snagom, trkom ... i nek se sad jave mnogi koji su rekli da Benzema nezna igrat :roll: .... coek nas ubi i da nije bilo SPAHICA mi bi izgubili bar jedno 5 razlike ... a sto se tice Susica uz duzno postovanje mislim da on nije za reprezentacije .... nije on strucnjak za takve poslove ... jer onakvu taktiku postavit ... pa Braco iz Vrbanjuse bi bolje postavio :D .... a sto se tice igraca i nisu mogli vise od sinoc ... Ibisevic u zadnje vrijeme sve vise razocarava al i kako ne bi akd igra gdje nikad nije igro , Dzeko ne moze sam-njemu treba loptu dodat a to sinoc nije imo ko .... ljudi zatvorili misimovica i nemoze ... skontali su mnogi da nam se igra zasniva na misketu ... a u odbrani samo spaha ovo ostalo je bogami dosta mrsavo ... Nadarevic, Lulic, Mujdza ne mogu protiv ovakvih ekipa .... ljudi ih izvrcu po terenu, brukaju .... sve u svemu lose al ne trebamo gubit nadu ... ganjajmo drugo mjesto ... valjda smo bolji od rumunije, albanije (mada i to sumnjam) .... :oops:
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 08 sep 2010, 10:09

Ali moramo na ovom mjestu biti fer i pohvaliti onaj prvi gol od Benzema-e.
Cista poslastica, jeste li vidjeli kako je poslao Spahica i Nadarevica po cevape, i to velika sa lukom i jogurtom.
Citavu utakmicu je mjenjao pozicije, isao po loptu u svoju polovinu, radio u odbrani pucao iz svih pozicija. Ja ga jos od Lyona nisam vidio ovakog. Mozda zato sto Mourinho radi sa njim ili je nas odbrana jednostavno toliko losa pa je dobio samopouzdanje, uglavnom eksplodirao je.

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 08 sep 2010, 10:12

dinoze je napisao/la:Ali moramo na ovom mjestu biti fer i pohvaliti onaj prvi gol od Benzema-e.
Cista poslastica, jeste li vidjeli kako je poslao Spahica i Nadarevica po cevape, i to velika sa lukom i jogurtom.
Citavu utakmicu je mjenjao pozicije, isao po loptu u svoju polovinu, radio u odbrani pucao iz svih pozicija. Ja ga jos od Lyona nisam vidio ovakog. Mozda zato sto Mourinho radi sa njim ili je nas odbrana jednostavno toliko losa pa je dobio samopouzdanje, uglavnom eksplodirao je.
Ama slaba nam je to utjeha :P
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 08 sep 2010, 10:17

kad vec za svakog igraca pisete pisite bar posteno,hasagic kod drugog gola je dosta kriv,umjesto da brani on dize ruku,ja koliko znam njegov posao je da BRANI a ne da signalizira ofsajde!
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 08 sep 2010, 10:17

Monolog je napisao/la:Sinoć nisam želio ništa pisati, jer sam bio isuviše nervozan i nikakav te bih samo napisao "Sramota" i otišao. No, i sada, nakon prospavane noći, opet mogu samo to napisati. SRAMOTA, SRAMOTA, SRAMOTA.
Prije svega, odigrali smo kukavički(onako ne igraju ni gostujuće ekipe u našoj premier ligi) i predali smo se prije negoli je sudija dao znak da krene igra. Ne vidjeh svijetlu tačku sinoć, jednostavno ne vidjeh(da, primijetio sam da su se neki borili, a neki nisu, no to je daleko od svjetlosti). Ovakvim pristupom mi ne možemo dobiti niti jednu iole ozbiljniju reprezentaciju(ruku na srce, Luxemburg to nije).

Safet me nasmijao kada je Spahi dao intervju prije utakmice. To on nije znao kako će početi utakmicu? "Neću vam sada reći, vidjet ćete to na terenu. Uostalom, ja igračima kažem jedno, a na terenu se desi nešto drugo." Nek mi neko kaže da li je ikada ijedan trener dao ovakvu izjavu? Safete, draži si mi od Ćire kada je (ne)eskponiranje u pitanju, ali ono sinoć je bilo da Bog sačuva.

Utakmica protiv Francuske je imala obilježja prijateljske protiv Qatara. Sve što smo tada govorili našim reprezentativcima, možemo i sada. Nezalagenje, anemičnost, nezainteresovanost. Nije ni Francuska toliko dobra, koliko smo mi loši. I Safet i igrači su krivci(sada nećemo o savezu). Stvarno više ne znam šta se dešava u našim reprezentacijama(košarka i fudbal). Pa ako ćete se odazvati, onda igrajte, ako nećete, onda se odmarajte i na tv-u gledajte utakmice voljenog vam tima i to je to.

Džeko se nije vidio na terenu(osim kada je Ibričiću psovao sve jer ovaj nije centrirao u kazneni prostor kada je Mexes im'o nezgodu sa rukom). Miske je prije kraja poluvremena rekao:"Ne možemo ovako". Kome je upućeno? Safetu ili ostatku ekipe, ne znam. No ni u drugom poluvremenu ne vidjeh nikakav pomak. Ništa nije štimalo u prvih 45. minuta, a ista postava ulazi u drugih 45. Čovjek bi rekao da smo ih nadigrali pa nije bilo potrebe ništa mijenjati.

Vezni red neprimijetan, nadigran, ponižen. Rahimić je spasio čist pogodak kada je rutinski 2x u istom napadu oduzeo loptu Benzemi, ako se ne varam. Ostali nisu ni potrčali.

Ibišević je pretrčao kao cjelokupna reprezentacija. Ok, nije to imalo nikakvog efekta u napadu, ali primili bismo barem još 2 gola da se nije vraćao i spriječavao kontre. Valbuena je probijao po desnoj strani i po sredini kada god je to poželio. Dakle, ne možemo sad reći da je Ibričić bio fenomenalan, kada je dopuštao Valbueni da uvijek ide 1 na 1 sa Lulićem. Nemojmo se zavaravati, Ibra je sinoć zakazao(kao i cijeli tim), mada sam i njega vidio kada je pokušao iznuditi slobodan udarac.

Svaka čast Spahi i Keni jer su nas spasili od još većeg blama. Iako je Karim pobjegao Spahi i postigao prvi gol, ne možemo ga smatrati jedinim krivcem. Dosta puta je spašavao naš gol i u sinošnjem meču. Keno je odbranio sve što se moglo odbraniti(imao jedno nesigurno izlijetanje i to je to).

Safet je zakazao, kako sa postavkom od samog početka, tako i sa izmjenama. Moralo se nešto mijenjati na poluvremenu, moralo se. Bilo je pitanje vremena kada će odbrana kapitulirati, jer su Francuzi imali sve više i više prostora.

Navijanje je katastrofalno. Ono je sve, samo ne fudbalska utakmica. No, s obzirom kako su naši igrali, nisu ni zaslužili da budu bodreni od strane navijača. Jedino što mi je zasmetalo je zviždanje Ibiševiću i Spahiću(kada je intoniranje himne u pitanju, na to smo navikli, zar ne?).
Lijepo objašnjeno ali se moram nadovezati: Nije problem što on nije mijenjao u poluvremenu (iako ni tada nije bilo kasno), problem je nedostatak apsolutno bilo kakve koncepcije igre od samog početka. Pjanić, Misimović, Ibričić - ma u kakvoj formi bili, nikako ne mogu igrati svi zajedno, dva mogu nekako, jedan najbolje.

Jahića, koji je bio jedan od najboljih igrača uvijek, ostavljati na klupi :o Moralo se igrati sa 2 zadnja vezna, Rahimić i Jahić, nismo mi dovoljno kvalitetni da igramo protiv Francuske sa jednim zadnjim veznim.

Ibišević je izgarao na terenu, smiješno je njega za nešto optuživati, on je odrađivao zadatke koji su pred njega postavljeni. Na stranu to što je on po vokaciji napadač, sinoć je imao sasvim drugu ulogu na terenu, koju je dobro odradio, po meni je bio jedna od rijetkih svijetlih tačaka.

Pričate da je Džeko balerina jer se ne vraća i to, a kada isto tako igra u Wolfsburgu onda je kralj... Malo čudne konstatacije i malo konfuzne. Edin ne treba da se vraća, takav je igrač i takav treba da ostane. Dovoljno je što po 2 igrača uvijek nosi na leđima, još bi trebao i da trči nazad? Malo nerealno očekivanje.

Mujdža je pravo dobar, Lulić solidan, malo previše komplikuje u napadu ali bit će nešto od njega u budućnosti. Još dok se vrati Salihović onda će lijeva strana biti skroz dobra.

Međutim, možemo mi imati igrače bogzna kakve, ako nema ko to da posloži. Sušić to očito ne zna.

Ovi što nešto pričaju o tome da smo i sa Ćirom gubili protiv velikih reprezentacija, neka ponovo pogledaju snimke tih utakmica. Makar smo igrali, makar smo prijetili, pa Španija nas je pobjedila 5:2 ali smo imali svoje šanse, sjetite se onog presinga protiv Turaka (koji su uzgred jači nego ova Francuska), Španija nas kod njih nije nadigrala, protiv Turske smo bili dobri, čak vodili...

Ne znam, rezultat i gubitak 3 boda mi u ovom momentu izgleda kao najmanji problem jer je grupa izjednačena i sve je moguće do kraja. Ono što mene brine je to što nemamo apsolutno nikakve igre i što smo se vratili mentalitetu iz dana Mušovića, ona ista anemija.

Boli me kada vidim kako Crna Gora, koja je ruku na srce lošija za klasu od nas, pod kvalitetnim trenerom ide ka plasmanu na EP. Volio bih ja da se oni plasiraju ali bi me s druge strane jako bolilo da na tom EP ili SP ponovo moramo gledati ekipe koje su po igračima dosta lošije od nas (to Slovenija i CG sigurno jesu, a sa Hrvatskom i Srbijom smo tu negdje) i to samo zbog kvaliteta koji imaju na klupi.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 08 sep 2010, 10:31

Ja sam i Zenice i molim vas da se to ne shvati pogresno kao neki lokalni patriotizam. Sto vise ja licno ni ne pratim premijer ligu nesto posebno.
Ovdje se cisto radi o drzavnom patriotizmu kada kazem da smo trebali igrati na Bilinom polju.
Mozda ni tada nebi pobijedili ali bi igra bila bolja u tom sam ubjedzen.
Konfiguracija stadiona je ta koja je odlucuje, trenutno na zalost jedino Zenica ima takav stadion.
Grbavica je super, samo se treba izgraditi. Ali kako je tako je sada u vom trenutku.
Ja ne razumijem zasto Susic forsira kosevo, kada svi znamo da nam nikada nije odgovaralo.
Opet se mislilo kratkorocno uzeticemo ih sada na kartama dok dolaze ( raja ) poslije nema veze.
To sto cemo opet ostati kuci poslije kvalifikacija, nikoga od lopova u savezu ne interesuje.
Pritisak publike na Bilinom je nevjerovatan jer disu bukvalno za vratom igracima. Teren manji, nasi se nebi toliko istrosili, francuzi nebi mogli razviti brzinu. Dzeko nebi bio odsjecen u napadu.
Modza bi i izgubili ali bi makar pucali vise puta na gol, a i navijanje publike bi djelovalo na igrace.
Ja znam da Bilino polje ima nedostataka, jer ulaz traje dugo ali su definitivno jace kontrole na ulazu nego sinoc na Kosevu.

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 08 sep 2010, 10:32

evo malo selektorskog posla :mrgreen:

Hasagić

......Nadarević....Spahić
Mujdža.....................Lulić
........Jahić....Rahimić
.
............Pjanić
...............Misimović

.......Ibišević..........Džeko
Dragon Town

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 08 sep 2010, 10:41

NE MOZEMO OVAKO

karaon
Kontakt:

Post Postao/la karaon » 08 sep 2010, 10:50

ma ne mogu pjanic i misimovic zajedno kako god okrenuli :!:

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 08 sep 2010, 10:52

Kao po obicaju zvizdanje himni a takav primitivizam je jedino zaziveo u Srbiji i BIH

Sto se tekme tice sve je kristalno jasno ovo je previse otvorena igra protiv ovako jakih reprezentacija ,mozda se trebalo malo vise zatvoriti i probati na kontre je su Francuzima bila potrebnija 3 boda

tipican primjer su 2 utakmice protiv Spanije u proslim kvalifikacijama kad se igralo zatvorenije izgubilo se 1:0 a kad se otvorila igra u Zenici primljeno je 5 komada

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 08 sep 2010, 10:53

karaon je napisao/la:ma ne mogu pjanic i misimovic zajedno kako god okrenuli :!:
Ma ne mozemo mi sa Susicem kako god okrenuli.
Jedan normalan selektor bi to dosada primjetio. I primjetio bi sigurno da trebamo 2 zadnja vezna..

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 08 sep 2010, 10:57

Mene je razocaralo to, sto sam vjerovao da on poznaje Francuze, jer zivi tamo duze nego u BiH.
A on kao da nikada nije cuo ni za jednog francuskog igraca.

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 08 sep 2010, 10:58

ja sam sinoc puko od muke.. nismo mogli disati, niti loptu iznjeti iz odbrane/sredine. stvarno katastrofa...

Al sada kad skontam nesto, pa nemamo mi ni neki tim, imamo 3-4 "ok" kvalitetna igraca, ostalo je daska..
Dzeko sinoc umjesto da trci u loptu, on ceka da ona njemu dodze...
Miske pokriven i nije ni 3 lopte dobio..
Pjanic i Miske hodaju jedan oko drugog, izgubljeni oba..
Ibisevic nikakav, al i nije njegova pozicija, neznam samo sto ga smoto to stavlja?
ibricic nema pojma, lahko je driblati u hrvatskoj, al sinoc nije moga mrdnuti ni minute.

eto to su nase zvjeze, sinoc svi kiksali, i bili prespori za francuze..
a i tim nam je skroz pogrjesno postavljen..
BLUE NATION.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 08 sep 2010, 11:04

karaon je napisao/la:ma ne mogu pjanic i misimovic zajedno kako god okrenuli :!:
...a teško im je
razdvojeno :roll:

jest, to je to, da ih je bogdom razdvojio, razbili bi ih.

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 08 sep 2010, 11:04

johnnyHZ je napisao/la:kad vec za svakog igraca pisete pisite bar posteno,hasagic kod drugog gola je dosta kriv,umjesto da brani on dize ruku,ja koliko znam njegov posao je da BRANI a ne da signalizira ofsajde!
Izvini jesi ti puko ili sta???, pa ono se ne brani osim ako te lopta ne pogodi
Mes Que Un Club

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 08 sep 2010, 11:05

johnnyHZ je napisao/la:kad vec za svakog igraca pisete pisite bar posteno,hasagic kod drugog gola je dosta kriv,umjesto da brani on dize ruku,ja koliko znam njegov posao je da BRANI a ne da signalizira ofsajde!
upravo tako. hajde da je barem pokusao, bacio se, ali nista. on je prakticno dignuo ruku u zrak i poceo signalizirat navodni ofsajd, a da lopta nije ni dosla do maloude.

@amrtiger, kako ti znas da ga lopta ne bi pogodila da je barem pokusao odbranit?
Zadnja izmjena: Wolverine, dana/u 08 sep 2010, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 08 sep 2010, 11:06

Principatus je napisao/la:Pitam se jednostavno sta se onda u covjeku odigrava.
Gines oduvjek za reprezentaciju i za dres, igras i povrijedjen, zrtvujes se, ma zivis za reprezentaciju. I onda tako nesto moras slusati. Od poluobrazovanih, primitivnih, retardiranih majmuna, rasista, zaostale stoke.

Neznam dali sam vec rekao: Fuj stoko.

Laku noc.
Hajde ne lupaj.
Grandmaster.

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 08 sep 2010, 11:10

OTNYS_YNWA je napisao/la:Necu ici na tekme dok se za kupovinu ulaznica ne bude trazila diploma o zavrsenoj srednjoj strucnoj spremi.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: POTPIS :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.