FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 01 dec 2017, 01:18

Listam nešto po YT i naletim na ovaj intervju neprijatelja kluba,

Ti si Željina legenda Hadise :salut: :salut:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 dec 2017, 07:21

braco je napisao/la:Ramović i Vojo rade odličan pressing na odbranu protivnika, a moram i pohvaliti Zeca koji mi djeluje dosta angažovanije u defanzivnom segmentu. U jednom trenutku je i Jovan radio pressing na protivničkog štopera tako da je dosta pozitivno to što se Adžemove zamisli (gdje je pressing jedno od glavnih oružja) implementiraju na terenu. Prošle sezone ne znam jel iko osim Lendrića i Mire vršio pritisak na protivničku odbranu, a sad već imaš bar 1- 2 igrača više u tom segmentu što ti daje ogromnu prednost. Zimske pripreme će dići ekipu na još jedan veći nivo ako se ne desi nešto nepredviđeno. Raduju me te pripreme jer i pored vjerovatno dobitne formule koju je Adžem našao, konačno će imati vremena i prijateljskih utakmica za eksperimentisati u smislu nekih dodatnih taktičkih varijacija. Ne trebamo da budemo previše euforični naravno, ali ovo trenutno što gledamo nam daje nadu za neke bolje dane kad je igra u pitanju.
Najveća snaga koju smo dobili jeste širina u napadackim opcijama. Pisali smo stranicu dvije ranije o tome, o nadopunjavanju cetvorke u vrhu napada i odbrani koja ih pokriva. Jako je teško za protivnicke trenere postaviti taktiku a ne znaš sa koje strane smo opasniji, je li to Zakaric kojeg duplaju u velikoj vecini slučajeva, Zec sa svojom startnom brzinom, Ramović sa prodornoscu i pravljenjem viška ili Vojo sa ubacivanjima. Ne znaju gdje prvo da pogledaju i isto kao što je lako našem napadu a ima kako rekosmo dobru odbranu iza sebe, tako protivnik ne smije da krene previše naprijed zbog našeg napada. Ako ste primjetili igra protivnickih bekova je limitirana, Borac, Pitari, Široki, jako rijetka ubacivanja i duplanja na stranama, više plod nekada viška prostora po osvojenoj lopti nego neke taktike i namjere. Stalno imaju tu defanzivnu zadaću što je nama veliki plus.

Fale malo naši ofanzivniji bekovi za još više pritiska i napadackih opcija. Nekada ranije su bili Kvesa, Stana, Čolić, sva tri brza, probojna. Jednostavno protivnici nisu znali šta da rade i kako da ih zaustave pa su nerijetko poceli stavljati duple bekove po stranama da ih brane jer kada stavi krilo, npr Kvesić prespava na njihovoj polovini i protivnik napravi dva tri napada jer ima prostora a Kvesa deset, petnaest ubacivanja. Pa ti vidi šta ćeš i kako ćeš. Samo primjer taktike i pravilnog koristenja oružja kojeg imaš.

Ali ok, polako, vremenom će nadam se i te stvari doći na svoje mjesto.

Edit. Jest jest, nisi ti Pehli bezveze igrač :rol:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 dec 2017, 11:37

U nedjelju sudi Elvis Mujić.

Koje nam je utakmice sudio do sada u ovoj sezoni sjeca li se neko ?
- Zeljeznicar -

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 01 dec 2017, 11:41

slika

evo jedna lijepa vijest za one koji nece moci biti u srijedu na Grbavici :bih: :bih: :bih: :bih:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Maxi
Kontakt:

Post Postao/la Maxi » 01 dec 2017, 11:59

Zenzo je napisao/la:U nedjelju sudi Elvis Mujić.

Koje nam je utakmice sudio do sada u ovoj sezoni sjeca li se neko ?
Sudio nam u Bijeljini
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 01 dec 2017, 13:03

izvjestaj
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 dec 2017, 13:28

Jel moguce da ovo nad Stanom nije penal :shock:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 01 dec 2017, 13:56

Kakva kretnja Anela kod gola...šta ti znači školovan igrač.
To oko penala je sumnjivo bilo al' isto tako prije toga Bogi je igrao rukom u naših 16, tako da 1-1 ispadne :)
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 dec 2017, 14:14

Sport Klub najdrazi kanal. Bas mi je drago da smo s njima ostvarili saradnju. [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 01 dec 2017, 14:15

Ziljkic napusta slobodu, trebalo bi ga uzet i osposobit za proljece, exxtra dobar tehnicar, potencijal je veliki
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 dec 2017, 14:21

Imamo juniora koji su već sada bolji od njega. Još stranac ako se ne varam.

UPRAVA NAPOLJE!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 dec 2017, 14:25

Ziljkic je srbijanac iz Pazara, ja sam mislio da je nas.
- Zeljeznicar -

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 01 dec 2017, 14:30

irfo je napisao/la:Jel moguce da ovo nad Stanom nije penal :shock:
slika

Sve je moguce, a penal ko kuća :puke:

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 dec 2017, 14:39

Devedeset treci-cetvrti minut pri nasem vodstvu, nije htjeo sudija da svira - a ne bi ni mnogi drugi, da jeste mogli smo ih dokrajciti pred revans.

Ali eto da ne gledamo ovoj pobjedi u zube, u nedjelju idemo po bodove a za revans samo pamet u glavu.
- Zeljeznicar -

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 dec 2017, 14:45

kakav ba zilkic, frajer nije mogo u slobodi igrat
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 dec 2017, 14:54

Moze li se u srijedu uci na stadion pocetkom drugog poluvremena ?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 dec 2017, 15:06

- Zeljeznicar -

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 dec 2017, 15:44

Kako neko reče, ne trebaju nam igrači Slobode, to su igrači sa luzerskim mentalitetom, prepadnu se trofeja i kad ga na slici vide.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 dec 2017, 15:47

Zenzo WroteColon

Sto se tice naseg omladinskog pogona valjda vam je jasno da trenutno nema igraca koji mogu da igraju u prvom timu.

A može li mi neko objasniti, kako sam ja neprijatelj kluba a Zenzo@ & Co prijatelji. :lol:

Ovo je post dana 23.07 kada je nebo plakalo zajedno sa vecinom lobotomaca ( čast izuzetcima ). Otišao je mozda i najveći strucnjak BiH Pl, Srbijanskih korjena i Njemacke škole, debelo krme Slavko Petrović. Razocarani navijači koji su samo par dana prije postavljali anketu u kojoj je debeli dominantno dobio podršku :rol: u afektu pišu stvari kao što je skori krah uprave i velikoj nepravdi prema covjeku koji je ostvario "svoj" cilj kao da nekoga boli qurac za "njegove ciljeve". Ti mrski igraci koji su otjerali finog debelog krmka i gospodina moraju biti kažnjeni, povika masa :rol: a ova nepravda će nam se vratiti, jer karma je **** :bow: .

Nedugo zatim na mjesto šefa stručnog štaba postavljaju Adžema i opet ona velika većina prognozira da se.na klupi neće zadrzati dugo. Ok kao podrška, naš je ali nema šanse da uredi svlacionicu a i nije on taj kvalitet za Želju. ( a debeli je kao bio ). Eto kao jedina Adina prednost je što će malo djecu gurat, to nam je sada cilj i time priznaju da smo ih sa debelim gurali, al` u stranu.

Prvih par kola a pogotovo nakon Mladosti masa je divljala tražeći krv jer evo svi vidimo da je greska bila tjerati Slavka. Još dugo su stavljale tabele u kojima je debeli car po bodovima a liga se racuna od njegovog dolaska. Samo se cekao trenutak da Ado zapne kako bi mogli ispuniti svoja "prorocanstva".

Danas, Adžem ima jednoglasnu podršku. Danas je potez smjene debelog briljantan potez uprave koji je dokazao njihovu viziju i dugoročne planove. Danas su djeca koja nastupaju za prvi tim logican potez za raliku od prosle sezone kada se nisu mogli izboriti za mjesto pored, pazi sada :rol: , istih onih koje sada ta masa pravih i najpametnijih navijaca tjera iz kluba. :bow:

Sreca pa je uprava poslušala mene i rijetke :rol: pa bar malo sanirala štetu koju su napravili. Od Slavke do Ćenana za koje sam pisao/li da su uteg na Zeljinom vratu, do mladih koji sada hvala Bogu igraju i pokazuju da imaju kvalitet i da su cak bolji od velike većine stranaca koje su dovodili i gurali. Naravno, tajming smjene je očajan kao uostalom i vecina njihovih odluka, smjena veze nema sa Adom i mladima već sa spasavanjem vlastite kože i zrtvenim janjadima. Do prije par dana Ado je visio o koncu kao i prosle sezone dok je vodio juniore a rezultati ga kao i sada spasili.

Kvalitet prije kvantiteta. :bih:

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 dec 2017, 15:50

Da su poslušali lobotomce, danas bi se borili sa Čelikom i Vitezom.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot] i 17 gostiju.