Najveca zabluda ovog foruma je potpuno subjektivno gledanje stvari oko Inieste ( zato sto je legenda jel).
On konstantno ne moze igrati na prijasnjem nivou vise niti u jednom klubu, pa niti u Barceloni kojoj fali jos bar 2 veznjaka, sto i jeste normalno s obzirom na godine doticnog.
On zaista jeste i dalje nas najbolji veznjak, ali samim tim znas koliko je sati i u kojem qurcu je nasa vezna linija.
Rakitic i Iniesta ne bi igrali u prvoj postavi City-a, pa mozda ni Napolija pod ovim trenerom jer nisu pokretljivi ( pogotovo Andres) kao prije i samim tim bi kocili igru a zbog sporine bi kasnili u pozicioniranje.
Stavio bi njih Sarri vjerovatno s obzirom da im je poznata ta igra, ali ubrzo bi ih klupirao, mozda vec nakon par utakmica.
Dzaba tebi sva taktika ako ti nemas igrace za tu tvoju viziju, to je sam i Pep rekao.
A da ne govorim veza Rakitic, Busquets, Gomes...ne mozes ocekivati kreativnost, prodornost i stvaranje sansi, pa samim time ni lijepu igru od ove trojice i to je cinjenica.
Ja se moram i sloziti s @Romarijem da je takva igra koju furaju City i Napoli vrlo opasna i rizicna u LP, to ce se vidjeti u knock-out fazi, pogotovo protiv momcati tipa PSG-a koji ima brutalnu kontru.
Ta igra je toliko opasna da mozes nadigrati protivnika a ipak dobiti 5 komada ( dokazali x puta, mi, City, Bayern a evo sad i Napoli)
Zivi bili pa vidjeli, molim za par City- Rejal pa ce se sve vidjeti. City 10 puta bolje igra ove sezone od Madrida, ali ja bih KUCU na njih stavio u 2 utakmice.