boccaccio je napisao/la:Nikako mi ne idu neke stvari u glavu,da igraci poput Eldara Hasanovica ili recimo malog Duraka odlaze u druge klubove u nasoj ligi...pogotovo sto smo skloni u zadnje vrijeme dovoditi mladje igrace kod nas,a ovi su jos nasa skola...nikako mi nije vjerovatno da nismo imali interesa ili npr. da su ti klubovi mogli dati bolje uslove nego mi...mali Eldar je dugo trenirao sa nama,pa je otisao negdje da se oproba,a evo ga sada u Velezu,nije mi nimalo drago zbog toga.
S druge strane drago mi je da je Osim zadovoljan ovim mini pripremama,a pogotovo mi se svidja rezultat protiv Karlovca...ozbiljno se radi i to je sjajno,valjda ce proraditi golovi u gostima ili ako ista cvrstina u odbrani...Isto tako nadam se da ce utakmica u Brezi promovisati jednog mladog napadaca,vec u par utakmica i Nikolic i Pehilj su strijelci i bilo bi dobro da nastave tim putem na ovakvim prijateljskim susretima...to je za njih prava promocija i svaka takva predstava ih priblizava klupi za rezerve,odakle bi mogli dobiti pravu sansu.
Eldar je trenirao izvjestan period sa nama, Amar je uvidio njegove mogucnosti i cuo za njegove mane i ni jednom za vrijeme provedeno na Grbavici nije mu ponudio ugovor, nakon toga odlazi u drugu tursku ligu na probu ( nije zadovoljio ), zatim ga zavitlavaju u slobodi i on odlazi u Velez ( u dobrim je odnosima sa Vladavicem ), da li je Brko progrijesio ili ne pokazace vrijeme...Moje je misljenje da nije pogrjesio ali necu da pisem o tome ovdje ispace da pljujem momka ipak se radi o njegovim privatnim stvarima.
Dosta smo puta komentarisali situaciju sa tim mladim igracima i generalno djelimo misljenje o tome al ne bih rekao da se na nekog ono bas racuna jer su svi potisali po meni relativno kratke ugovore s obzirom da se radi o mladjim igracima ugovor od dvije godine je pa recimo kratak ako ozbiljno racunas na nekoga.U zadnje tri utakmice racunajuci i onu protiv leotara zabili smo 13 golova a nismo primili niti jedan, sto uljeva odredjenu dozu optimizma pred siroki, cini mi se da je dodatnu sigurnost u odbrani donio Markovic a sto se te klupe tice mislim da je najblizi Pehilj i da bi jako brzo mogao dobiti sansu, doduse Nikolic je tek bio stigao pa mu je vjerovatno i trebalo vise vremena da se malo uklopi al nebitno ko od njih dvojice bitno je da nastave zabijati na ovakvim utakmicama i time grade sebi mjesto u ekipi i cekaju priliku.
Bice zanimljivo u Brezi( veliki broj najvijaca Zelje ) hoce li biti domacina da navijaju za Rudar ili ce svi za Zelju.