Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Lakoste
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Lakoste » 16 nov 2017, 10:16

ako se sinoć pojavila informacija kako je Kodro, koji je već jednom obavljao dužnost selektora BiH, od 5. januara do 16. maja 2008. godine, kada je smijenjen zbog protivljenja odigravanju utakmice sa Iranom, skoro pa sigurno novi selektor, Stav saznaje kako je stručnjak iz Mostara podjednako blizu i daleko klupe reprezentacije.

Sjednica Izvršnog odbora N/FSBiH bit će održana danas u Trening-centru u Zenici a središnja tema zasjedanja biT će, kako je najavljeno, izbor novog selektora nogometne reprezentacije BiH.

Komisija za izbor koju čine Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović predložit će kandidate, a 15 članova IO odlučivat će o nasljedniku Mehmeda Baždarevića. Prema dosadašnjim informacija, bit će to jedan od dvojice kandidata, Meho Kodro ili Amar Osim.

- Čast mi je što sam jedan od kandidata za selektora svoje zemlje, ali još ne mogu reći ništa više od toga. Osim razgovora koje sam imao sa članovima Komisije, dalje od toga nismo otišli i to je sve što mogu reći o toj temi. Osim sa njima, nisam razgovarao ni sa kim drugim iz Saveza. O onome što se dešava kada je izbor u pitanju znam onoliko koliko pročitam u medijima i to je sve - kazao je Kodro za Stav.

Iako se sinoć pojavila informacija kako je Kodro, koji je već jednom obavljao dužnost selektora BiH, od 5. januara do 16. maja 2008. godine, kada je smijenjen zbog protivljenja odigravanju utakmice sa Iranom, skoro pa sigurno novi selektor, Stav saznaje kako je stručnjak iz Mostara podjednako blizu i daleko klupe reprezentacije.

Naime, osim razgovora sa članovima Komisije, sa kojima se sastao u Ženevi, nikakvih drugih pregovora sa N/FSBiH nije bilo. Kodro ima svoje uvjete za prihvatanje pozicije. Nije u pitanju novac, nego vizija i način na koji bi reprezentacija trebala igrati i razvijati se.

Osim toga, prepreka je i ugovor koji ima u švicarskom Servetteu. Ugovor sa klubom iz Ženeve traje do ljeta naredne godine, a tim je na dobrom putu da se izbori za povratak u prvu švicarsku ligu. Čelnici Servettea ne žele raskinuti suradnju s Kodrom, čijim su radom i profesionalizmom iznimno zadovoljni i teško je spekulirati kako bi se ta situacija mogla raspetljati. Stoga je vrlo moguće da odluka o novom selektoru BiH bude prolongirana za naredne dane.

- Ukoliko me Savez izabere kao kandidata, sjest ćemo i razgovarati. Tek nakon toga bi neke stvari mogle biti jasnije - zaključio je Kodro u razgovoru za Stav.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 nov 2017, 10:18

Goalgetter je napisao/la:Kodrina jedina prednost karakter. U trenerskim sposobnostima je u rangu Susica i Mese, nista novo sa njim dobiti necemo.
Ne bih se bas slozio, smatram da je Kodro u nekim segmentima = Susic + Bazdarevic...u svakom slucaju upgrade.

Da je u rangu Susica sto se tice preferiranja nacina igre, tj.pas igre i posjeda lopte...to stoji, s tim se slazem i drago mi je da je tako.
Da ce ponavljati greske kao sto su TSS i igra bez lijevog beka?- to cisto sumnjam...ipak je dokazao da je postenjacina.
S Mesom u tom smislu nema nista slicno, izuzev u tome da je radnik izvan zelenog terena kao i on, a Pape je bio ljencuga...sto je opet samo plus.

Radujem se opet lijepoj igri.
Nekako sam ubijedjen da smo napokon dobili selektora koji ce znati izvuci maksimum iz Pjanica.
Nadam se i pomocnicima koje smo spominjali...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 nov 2017, 10:22

Ovo ce biti novo dno reprezentacije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 16 nov 2017, 10:24

Ja idalje mislim da bi osim bio bolji izbor u ovoj ludari od saveza. Kodro je flegma i romantik.
naprijed rejal

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 nov 2017, 10:25

Smijesno je Kodru i Osima uporedjivati, isti ovi koji ga sad samo iz inata podrzavaju ce ga tjerati za godinu dana. Bosnjo u svom punom sjaju.
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 nov 2017, 10:28

Virtu4l je napisao/la:Smijesno je Kodru i Osima uporedjivati, isti ovi koji ga sad samo iz inata podrzavaju ce ga tjerati za godinu dana. Bosnjo u svom punom sjaju.
Pa vi, manijaci, ste na dobitku. Osim je slobodan, možete hladno do titule ukoliko ga dovedete. Ne znam zašto vam se ne dopada ovaj rasplet situacije. Realno. :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 nov 2017, 10:30

Monolog je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Smijesno je Kodru i Osima uporedjivati, isti ovi koji ga sad samo iz inata podrzavaju ce ga tjerati za godinu dana. Bosnjo u svom punom sjaju.
Pa vi, manijaci, ste na dobitku. Osim je slobodan, možete hladno do titule ukoliko ga dovedete. Ne znam zašto vam se ne dopada ovaj rasplet situacije. Realno. :?
Ja sam bezbroj puta napisao da mi se svidja sto Amar nece biti selektor, ali Bosnjaci vade iz konteksta kao i uvijek.

Medjutim omalovazavanje istog i poredjenja sa Kodrom su van svake pameti. Kodro je najgori moguci izbor, pa bolje je onda Sergeju dati da se uci na reprezentaciji nego ovome koji je vec dokazao da nema pojma.
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 nov 2017, 10:33

A podrzavaju ga jer mrze osima pa bi isto tako podrzali i bracu hadziosmanovica.... :oops: :oops: Onda dodju i pricaju kako eto mi koji smo bili za Amara ne volimo rep nego nam je stalo do nekog licnog interesa.... :crazy:

Ja iskreno nemam nista protiv kodre, ali mislim da je Osim puno bolji izbor bio. Najjaca mi je refernca skolovan isto bgm ko da je fudbal neki fakultet pa ono ko ima diplomu vise bolji je trener...jes al u ku.rcu.

Kako sam vec i napisao podrzati cu kodru ko sto bi i bilo kojeg drugog selektora i necu ga ni kritikovati dok ne vidim sta moze. Mozda sam u zabludi daj Boze pa da Kodro bude najbolji selektor kojeg smo ikad imali.

Međutim ubijeđen sam da nece docekati kraj kvalifikacija iako za takav "poduhvat" na klupi nase rep moras bas talent bit da bi uspio uraditi navedeno.

Ocekujem da u pet kola osvoji 4 boda i ode uz pricu, "lumpovali igraci" , "savez lopovi", " ja sam neshvaceni umjetnik ne razumije to bagra"...itd itd.
=\_1921_/=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 nov 2017, 10:35

Covjek je zamalo izgubio kupljenu titulu sa jednim od najjacih timova koje je nasa liga ikad vidjela, pa su ga na vrijeme otjerali.
Voli te tvoje Sarajevo.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 16 nov 2017, 10:36

Virtu4l je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
Ja sam bezbroj puta napisao da mi se svidja sto Amar nece biti selektor, ali Bosnjaci vade iz konteksta kao i uvijek.

Medjutim omalovazavanje istog i poredjenja sa Kodrom su van svake pameti. Kodro je najgori moguci izbor, pa bolje je onda Sergeju dati da se uci na reprezentaciji nego ovome koji je vec dokazao da nema pojma.
Po čemu je to Kodro dokazao da nema pojma?
I po čemu je čovjek bez minute staža na klupi bolji izbor? Ili je ipak do inata?!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 nov 2017, 10:36

Virtu4l je napisao/la:
Monolog je napisao/la:

Toliko nema pojma da su svicarci spremni da se za njega bore sa jednom reprzentacijom.
Gdje pokazao. ..U Sarajevu koje ga otpustilo zbog Ibrakovih talova. ..U repki. ....budi ozbiljan. ..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 16 nov 2017, 10:37

Virtu4l je napisao/la:Covjek je zamalo izgubio kupljenu titulu sa jednim od najjacih timova koje je nasa liga ikad vidjela, pa su ga na vrijeme otjerali.
"zamalo" " kupljenu" :lol: ti si nas troll broj 1 svaki ti cast. :tokralju:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 nov 2017, 10:38

@damir_82 Ako cemo po tome poredit onda je Kodro slobodno se moze reci covjek bez minute staza u poređenju sa osimom
=\_1921_/=

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 16 nov 2017, 10:40

Kodro je predložen ispred komisije, jer se digla poprilična medijska hajka na Amara, kao i prozivke na ime Ivice i protekcije sina. Naravno, Ivica će uvijek stati na stranu sina i zaštiti ga. U ovom slučaju, zaštitio ga je tako što ga je distancirao od svega i izvjesnom budućem medijskom linču, prozivkama, pljuvanju i kojekakvim pritiscima koje će trpiti i Ivica lično, te se time Kodro nametnuo kao jedino rješenje. Možemo mi ovdje raspravljati o argumentima koji je bolji Amar ili Meho i za obojicu ćemo naći jednako i mana i vrlina. Po meni, Kodro niti je bolji niti lošiji izbor od Amara, s tim da bi se Amar morao već u startu nositi sa hipotekom Ivice Osima, što ga dovodi u podređen položaj u odnosu na Kodru.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 nov 2017, 10:41

invincible1921 je napisao/la:@damir_82 Ako cemo po tome poredit onda je Kodro slobodno se moze reci covjek bez minute staza u poređenju sa osimom
Uporedjivanje ove dvojice zaista vrijedja inteligenciju, Amar prekucao ligu iz koje je ovaj otjeran a imao je najjaci tim koji je liga ikad vidjela i ogroman budzet.

To je dostignuce.
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 nov 2017, 10:42

Virtu4l je napisao/la:
Monolog je napisao/la:

Dobro, Đetiću. :D

Uglavno, ti navijaš protiv Kodre i to je to. Nisam ni sumnjao. Vidim da ti ne smeta što Amar nije izabran.

Eno, Rusija objavila konkurs, traže predsjednika - mog'o si izlobirati da Amar dođe na vlast. Laži, omalovažavaj, gledaj s visine ( :lol: ) i izmišljaj protiv onih koji također predaju papire na konkurs, pa možda ti se i posreći. Nikad ne znaš. :D

Uživaj, Đetiću.

:bih:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 nov 2017, 10:43

Prebolite mahalasi niste uspjeli srozati reprezentaciju na nivo kvarta i kafane, ovo je ipak ozbiljnija stvar.

Meho Kodro :bih: :bih:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 nov 2017, 10:44

Monolog je napisao/la:
Pa realno a ja sam pisao o tome meni nije krivo niti jednog trenutka što nije izabran. Savez je takvo leglo da ništa na svijetu nema sveto osim interesa i jako teško bi se tu moglo uraditi nešto pozitivno, inovativno, neovisno za dobrobit BiH fudbala. Sretno Kodri, ništa lično protiv njega i odigrano majstorski gdje se od početka pravila atmosfera da nije zainteresovan a lobi radio svoj posao i sklapao dil na tako hinjav način kakav i dolikuje pojedinicima.

Kada je za izbor bitnije šta neće razyebat prije nego šta će dobro uraditi, yebo sve nas. Uostalom, pred nama je.

P.S. Ovi kojima je svanulo taman da je izabrana ameba prije Amara nisu ni svjesni kako samo potvrđuju iskompleksiranost i zle namjere o čemu se pisalo u više navrata. Ako ništa nismo izgubili te navijače, sada mogu pratiti reprezentaciju što je jako bitno. :bih:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 16 nov 2017, 10:45

Virtu4l je napisao/la:Covjek je zamalo izgubio kupljenu titulu sa jednim od najjacih timova koje je nasa liga ikad vidjela, pa su ga na vrijeme otjerali.
Nema potrebe za šupljom pričom kad i ti znaš da su ga bojkotovali igrači.. I nek je ta kupljena, a sve ostale su poštene.. ;)

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 16 nov 2017, 10:45

Zukanovic je napisao/la:
"zamalo" " kupljenu" :lol: ti si nas troll broj 1 svaki ti cast. :tokralju:
pusti ga na aparatima je :kafa:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Normus90 i 36 gostiju.