Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Kaunas
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Kaunas » 16 nov 2017, 02:49

Tema dozivljava procvat 3 sata iza ponoci. :kafa:

Mehaga :opaopa:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 16 nov 2017, 02:50

Virtu4l je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:Tebi baš krivo što nije Amar ili su ti ovo kao stvarno ozbiljni argumenti protiv Mehe?
Baš suprotno, drago mi je što nije Amar.

Kodro nema pojma i za to nisu potrebni nikakvi argumenti, pogledaš mu CV i sve ti je jasno. Pa taj je uzeo kapitensku traku jednom Zvjezdanu Misimoviću i dao je onome koji je najviše lobirao za njega, kabadahiji i siledžiji, i siguran sam da je i sad lobirao za njega. Zbog toga se Miske oprostio od reprezentacije i sreća pa su ga Ćiro i Džeko ubijedili da se vrati. Inače bi i danas čekali na prvo veliko takmičenje.

Kodro je najgori mogući izbor i pola trenera iz naše lige su bolji od njega.
Hajd sad da budemo do kraja korektni..
Tebi su dakle par titula u BiH, toliki plus jednom kandidatu, da drugog treba odmah popljuvati?!
O Spahicu smo nekad davno pričali i znaš i sam da dijelimo mišljenje, ali te moram napomenuti da se Miske odmah vratio u reprezentaciju i to kod Muzurovica kad je jedini od potpisnika se vratio u ekipu.. E hajd sad da procjenjujemo karaktere ljudi, pa da malo i Misketu zamjerimo kad glumi uvrijeđenu mladu, kako zbog trake, tako zbog konstatacije da je došao na okupljanje sa viškom kilograma, povreda u revanšu protiv Portugala nakon kritika Cire poslije prve utakmice itd... I tad se Miske opraštao...
Znaš da pamtim dosta stvari, i da nisam baš balavac koji od juče prati reprezentaciju..

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 16 nov 2017, 02:51

dubrovnik je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Znaci ti kad ne znas da odgovoris, onda pocenes postavljati pitanja.
Kakav Mesa ba, Amar je za njega Alex F.
S tim da je Mesa za Mehu gosp.Fabio Capello. Jeste papak zamisli da neko postupi prema tebi tako lose a ti se vratis kao Lesi :facepalm: Nema obraza ali zna da mu je to jedina sansa u zivotu da vodi neki solidan tim kao sto je nasa repka. Eto vam on a vrlo brzo ce biti pljuvanje po njemu.
Pa nemoj te usporedbe hebo ga ti. Necemo na toj razini raspravljati. Amar se evo vratio takodjer. Nisu ga htjeli prosli put pa ga evo opet. Jos je u komisiji od 4 imao jednu siguricu. Znaci vise niko nije bio za njega osim tate.
Osim toga nisam vidio pitanje na koje bih trebao odgovoriti. Na komentar sam odgovorio komentarom. Meni FKZ i FKS i njihovi uspjesi u BiH PL nisu mjerilo ni za sto. Ostavi mene van te price.
Prijasnja pitanja :D
Ti si to zakljucio i odma mora znaciti da je istina, citas li ti ikad sta pises :) lagno s tim white powder.
Tebe boli briga za Zelju, fks i plBiH :thumbup: Bolit ce tebe briga kad nas Meho unisti ko kondukter kartu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 nov 2017, 02:54

Virtu4l je napisao/la:Jesam, još tamo neke 2008. godine kada si ti bio ponosni osnovac :rol:
Kako igra ono Jovetic? Nisam pratio :kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 nov 2017, 02:54

damir_82 je napisao/la:Hajd sad da budemo do kraja korektni..
Tebi su dakle par titula u BiH, toliki plus jednom kandidatu, da drugog treba odmah popljuvati?!
O Spahicu smo nekad davno pričali i znaš i sam da dijelimo mišljenje, ali te moram napomenuti da se Miske odmah vratio u reprezentaciju i to kod Muzurovica kad je jedini od potpisnika se vratio u ekipu.. E hajd sad da procjenjujemo karaktere ljudi, pa da malo i Misketu zamjerimo kad glumi uvrijeđenu mladu, kako zbog trake, tako zbog konstatacije da je došao na okupljanje sa viškom kilograma, povreda u revanšu protiv Portugala nakon kritika Cire poslije prve utakmice itd... I tad se Miske opraštao...
Znaš da pamtim dosta stvari, i da nisam baš balavac koji od juče prati reprezentaciju..
Što opet nema nikakve veze sa temom, zar ne? Misketu se sve i svašta zamjeralo, ali bio je nezamjenjiv i nad takvim igračima se ne smije trenirati strogoća. Kodro je to uradio i direktno ugrozio reprezentaciju.

Amara i Mehu zaista ne mogu upoređivati, bez veze mi je, Amar je u jednoj sezoni imao pobjeda koliko Meho u čitavoj karijeri. Opet ponavljam, drago mi je što Amar nije selektor, zbog Želje naravno.

Samo mi dolazak Kodre zaista nema smisla, pa Husref je veći stručnjak od njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 16 nov 2017, 02:56

MocMahale444 je napisao/la:Znaci ti kad ne znas da odgovoris, onda pocenes postavljati pitanja.
S tim da je Mesa za Mehu gosp.Fabio Capello. Jeste papak zamisli da neko postupi prema tebi tako lose a ti se vratis kao Lesi :facepalm: Nema obraza ali zna da mu je to jedina sansa u zivotu da vodi neki solidan tim kao sto je nasa repka. Eto vam on a vrlo brzo ce biti pljuvanje po njemu.
Nego kažeš Meho je papak jer se vraća u reprezentaciju uprkos tjeranju u prethodnom mandatu, a Amar nije jer se vratio u Želju?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 nov 2017, 02:58

MocMahale444 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Pa nemoj te usporedbe hebo ga ti. Necemo na toj razini raspravljati. Amar se evo vratio takodjer. Nisu ga htjeli prosli put pa ga evo opet. Jos je u komisiji od 4 imao jednu siguricu. Znaci vise niko nije bio za njega osim tate.
Osim toga nisam vidio pitanje na koje bih trebao odgovoriti. Na komentar sam odgovorio komentarom. Meni FKZ i FKS i njihovi uspjesi u BiH PL nisu mjerilo ni za sto. Ostavi mene van te price.
Prijasnja pitanja :D
Ti si to zakljucio i odma mora znaciti da je istina, citas li ti ikad sta pises :) lagno s tim white powder.
Tebe boli briga za Zelju, fks i plBiH :thumbup: Bolit ce tebe briga kad nas Meho unisti ko kondukter kartu.
Ajde druze drzi se i laku noc. Oprosti sto nisam primjetio pitanje i odgovorio na njega. I jos uvijek nisam. Za sada je sreca na mojoj strani. Ali nemoj gubiti nadu, mozda ovi iz RS-a ne prihvate Kodru. Ovdje je samo komisija dala sud, sada su na redu pravi igraci.
Ne mislim ja da je Meho neko cudo ali je u ovom izboru moja zelja. Sorry! Mile Kovacevic sutra stupa na scenu pa nam se sreca mozda preokrene.
Ja cu Amaru u tom slucaju pozeljeti srecu. Uzivaj!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 nov 2017, 03:03

damir_82 je napisao/la:
Nego kažeš Meho je papak jer se vraća u reprezentaciju uprkos tjeranju u prethodnom mandatu, a Amar nije jer se vratio u Želju?
Pa i u reprezentaciji mu je ovo drugi izbor zaredom.
Ali eto "Meho se vraca kuci". Ovaj nigdje od kuce i ne mrda.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 16 nov 2017, 03:04

damir_82 je napisao/la:
Au dzasmine recu ja hakali da te ostavi na miru.

Amar je s Zeljom cinio cuda a ovaj je vodio repku 2 (dvije) tekme. Amar se vratio u Zeljo sto voli taj tim i ima plavu krv. Ovaj se vratio jer mu je repka vrhunac nakon sto su ga nogirali ko zadnju vaginu.

Gdje ces porediti Amara i Zelju s repkom i Mehom :kafa: nigdje veze iskreno.

@Focak halali i laganim tempom.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 16 nov 2017, 03:11

Virtu4l je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:Hajd sad da budemo do kraja korektni..
Što opet nema nikakve veze sa temom, zar ne? Misketu se sve i svašta zamjeralo, ali bio je nezamjenjiv i nad takvim igračima se ne smije trenirati strogoća. Kodro je to uradio i direktno ugrozio reprezentaciju.

Amara i Mehu zaista ne mogu upoređivati, bez veze mi je, Amar je u jednoj sezoni imao pobjeda koliko Meho u čitavoj karijeri. Opet ponavljam, drago mi je što Amar nije selektor, zbog Želje naravno.

Samo mi dolazak Kodre zaista nema smisla, pa Husref je veći stručnjak od njega.
Pa i dvojica koju si najviše podržavao su u određenom trenutku postupili slično, i može se reći da su trenirali strogoću na Misketu, ako već tako posmatraš stvari..
I jel zaista realno porediti trenersku karijeru u Želji, pobjede protiv Leotara, Brotnja, Slavije, pa i Sarajeva i Čelika, Širokog, Zrinjskog itd.. (da ne misliš da namjerno izostavljam ove klubove), sa par utakmica u Sarajevu, nepunoj sezoni u Servette, i nešto samostalnih utakmica u Španiji..? Ko kaže da već danas Meho ne bi imao neki impozantan niz da je ostao u FK Sarajevo..?
Nije ta razlika na prvu tolika da se popljuje jedan ili drugi, i samo to mi smeta..

Husrefa izuzetno cijenim kao bivšeg igrača, kao trenera koji je uglavnom dobro donosio FK Sarajevo, i koji sigurno temeljno i profesionalno obavlja svoj posao, ali znam i za trenerske promašaje i nelogičnosti u toku utakmica da je to za rubriku vjerovali ili ne.. Bogu hvala, toga u poslednje vrijeme nema, pa se nadam da je sazrio, ali mi je bespredmetno upoređivati i Husrefa sa Kodrom jer ne vidim po čemu ih uporediti.. Amar je imao više uspjeha u Premijer ligi pa opet ne bih baš stao iza tvrdnje da je neuporedivo bolji trener od Husrefa.. Nijedan nije za pljuvanje, i to je sve što pokušavam reći..

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 16 nov 2017, 03:21

damir_82 je napisao/la:
Au dzasmine recu ja hakali da te ostavi na miru.

Amar je s Zeljom cinio cuda a ovaj je vodio repku 2 (dvije) tekme. Amar se vratio u Zeljo sto voli taj tim i ima plavu krv. Ovaj se vratio jer mu je repka vrhunac nakon sto su ga nogirali ko zadnju vaginu.

Amar se vrati u Želju u trenutku kad je bez posla i to je ljubav prema klubu.. Otjeran zbog rezultata nakon više od dvije godine na klupi..

Meho se (možda) vraća u reprezentaciju u trenutku kad ima stabilan posao, i to nije ljubav prema reprezentaciji.. Otjeran jer nije pristao da igra prijateljsku utakmicu za koju nije imao pojma..
To je za pljunuti po njemu.. Interesantno Hamus.. Interesantno..

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 16 nov 2017, 03:27

damir_82 je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Au dzasmine recu ja hakali da te ostavi na miru.

Amar se vrati u Želju u trenutku kad je bez posla i to je ljubav prema klubu.. Otjeran zbog rezultata nakon više od dvije godine na klupi..

Meho se (možda) vraća u reprezentaciju u trenutku kad ima stabilan posao, i to nije ljubav prema reprezentaciji.. Otjeran jer nije pristao da igra prijateljsku utakmicu za koju nije imao pojma..

Amar se vrati kad je bez posla :urnebes: joj karanfile biseru nas. Nece se vracati valjda kad ima posao dzasmine. Meho se vraca iz 2 lige koju ti poredis s repkom :kafa: zanimljivo vopra.
:rol:

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 16 nov 2017, 03:47

damir_82 je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Au dzasmine recu ja hakali da te ostavi na miru.

Amar se vrati kad je bez posla :urnebes: joj karanfile biseru nas. Nece se vracati valjda kad ima posao dzasmine. Meho se vraca iz 2 lige koju ti poredis s repkom :kafa: zanimljivo vopra.
:rol:
Hahaha.. Kako se samo izvlači iz konteksta.. I spinuje usput..
Nigdje nisam poredio nijednu ligu, pa ni Švicarsku drugu sa reprezentacijom.. Ne lupaj napamet..
Lijepo sam pitao čemu dvostruki aršini, i zašto se Meho pljuje zbog povratka u reprezentaciju, a pritom je Amar pošteđen pljuvanja zbog povratka u Želju..
Pa čovjek bez posla ide i u Japan i u Katar i u Švicarsku, a ne vraća se valjda tamo odakle su ga otjerali.. Ili je to jednostavno Amar može, Meho ne može.. Mehu ćemo pljunuti..?!
Nema to veze sa logikom i argumentom, već čistom frustracijom da Amar možda neće biti selektor reprezentacije BiH..

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 16 nov 2017, 03:52

damir_82 je napisao/la:Hahaha.. Kako se samo izvlači iz konteksta.. I spinuje usput..
Nigdje nisam poredio nijednu ligu, pa ni Švicarsku drugu sa reprezentacijom.. Ne lupaj napamet..
Lijepo sam pitao čemu dvostruki aršini, i zašto se Meho pljuje zbog povratka u reprezentaciju, a pritom je Amar pošteđen pljuvanja zbog povratka u Želju..
Pa čovjek bez posla ide i u Japan i u Katar i u Švicarsku, a ne vraća se valjda tamo odakle su ga otjerali.. Ili je to jednostavno Amar može, Meho ne može.. Mehu ćemo pljunuti..?!
Nema to veze sa logikom i argumentom, već čistom frustracijom da Amar možda neće biti selektor reprezentacije BiH..
jel ovo neki prank skrivena kamera i folovi ? Nama (Zeljovcima) je zao repke zato se ce je voditi jazavac s dna kace a ne insan koji zna (Amar)
Kaze tip hladno "Amar pošteđen pljuvanja" :silent: tu zavrsavamo dzasmine. Cak i Lutvagu su zezali eto kud ces dalje.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 nov 2017, 03:53

Hahaha pokopat nas treba. Sve nam sportove zabranit osim sjedece odbojke, tu smo neprikosnoveni. :rol:

Nikad strucnjak da dodje, uvijek neka legenda koja na kraju ispadne papak :urnebes:
27.10.2020

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 16 nov 2017, 04:04

Sad onaj clanak ima smisla, saznao amar da je meho prijedlog pa novinar napisao one nebuloze.
Ako bude meho ja sam zadovoljan, a po meni i za amara je ovo bolja situacija.
Ako ne do Bog mehaga zabrlja ovaj ce uskocit a i vrijeme je da jedan velezovac bude selektor.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 16 nov 2017, 05:45

Ako je istina, sretno Meho!

slika

:opaopa: :bih:
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 16 nov 2017, 06:48

Ni Meho nije kalibar koji nam je potreban. Samo kad su se već šanse davale Sušiću i Meši, onda mogu i ovo prebroditi...ionako nećemo daleko s ovim savezom.

Ali odabir Amara bi bio ravan samoubistvu, i svako ko njega drži za stručnjaka nek se zapita zašto nema angažmana nikakvog godinama, zašto nikad nije imao nikakav ozbiljniji angažman (najgora evropska liga nije neka referenca), zašto i u pustinji gdje nema nikakvih vezica i štelica nije uspjeo ništa napraviti...
Ima kaže drskost. Kakvu drskost, prosipat je ovim našim nargilašima, ne smijem ni zamisliti kad bi se sa svojom facom unjeo Pjaniću u lice i nešto mu počeo pametovati...

Meho će barem imati autoritet, i ako ga odaberu, nadam se da mu se neće petljati u posao kao prošli put.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 nov 2017, 06:55

Odron. Dokle ce repka biti poligon za ove legende da naprave nesto od svoje trenerske karijere.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 nov 2017, 06:58

Za 4,5 godina kad se Edin Dzeko oprosti od aktivnog igranja nogometa ce automatski biti bolji izbor za selektora od Amara Osima iako nema niti dan radnog iskustva a kamoli titule u toboze supersnaznoj PLBiH.
Ucenje od Mancinija, Spalettija, Magatha, Pellegrinija i dr. se ne moze novcem kupiti niti kvazi titulama u propaloj ligi.
Guardiola, Shevchenko i sl.su imali ogromne klupske uspjehe prije nego su preuzeli Barcelonu odnosno Ukrajinu???
Gle, Mesa je imao bolji CV od Amara, Hadzibegic pogotovo, ali niti jedan ne uspjedose...a Amar je kao trebao biti spasioc...gdje vam je tu logika?

Miske mi je najdrazi igrac repke bio i ostao...ali nikada za kapitena nije bio, taman da je jos 100 godina igrao...da bi bio kapiten moras imati harizmu, "to nesto", bas kao sto su imali Barbarez, Spaha.
Cak mi ni Dzeko nije neki izbor za kapitena, zapravo danas nemamo igraca za kapitensku traku...mozda Begovic najblizi.

Nije mi jasno to pljuvanje gospodina koji je prvi krenuo u kostac s bagrom u Savezu, koji je jedan od najzasluznijih ljudi za spas naseg nogometa...on je kamen koji je pokrenuo lavinu, covjek koji je pokazao karakter...i onda dodje jedan pacenik Virto i tako pise...da Bog sacuva.

I da, poglupo je sve ovo piskaranje na temi kada nista nije zvanicno.
Niti.jedan.izbor.nije.sjajan...ali.smatram.da.je.Kodro.ipak.bolje.rjesenje.od.Amara.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: galia95, Google Adsense [Bot], Mostarska, Proximic i 28 gostiju.