Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Papilon20
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Papilon20 » 05 sep 2010, 16:08

Svaka mu čast ...majstorski potez :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 sep 2010, 16:32

Diskusija o Rafi i Federeru je apsolvirana. Po meni su npr. Marat Safin i David Nalbandian bolji igrači od obojice, ali to je sada stvarno nebitno, prva dvojica vole tenis, sport, druga dvojica vole žene, provod, naboj adrenalina i to je to.

US Open ide prema planu. Muški dio žrijeba se već kristališe, Federer, Nadal, Murray i ekipa idu u pravom smjeru. Danas imamo derbi meč između Nalbandiana i Verdasca, Nalbandian igra svoju igru, Verdasco se malo oporavio, najviše zbog protivnika po mjeri, idealnih za vraćanje samopouzdanja. Kod žena imamo dva velika okršaja, Sharapova ide na Wozniacki, a Clijsters na Ivanović, žrijeb je bio nemilosrdan, tako da će četiri igračice koje su do sada najviše pokazale ići jedna na drugu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 sep 2010, 18:22

Clijsters pomela Anu 6-2 6-1 :( ...Od ostalih mečeva danas izdvojio bih duel između Stosur i Dementieve koji se igra kasno noćas....Moje simpatije su na strani Australijanke i nadam se da može nekako do pobjede, mada je Dementieva u dobroj formi a i US Open joj je omiljeni Grand Slam...Mislim da će Wozniacki svojom fantastičnom defanzivom preskočiti Mariu u meču koji se igra sutra....

U muškoj konkurenciji najviše pažnje privlače dueli između Nadala i Simona, te Murraya i Wawrinke....Simon je znao dobiti Nadala na hardu, i polako se vraća u formu, ali čisto sumnjam da je to dovoljno da preskoči velikog Rafu...
Wawrinka je često zadavao probleme Murrayu, tako da očekujem da pruži kakav takav otpor u večerašnjem meču, mada čisto sumnjam da može izboriti išta više od časnog poraza protiv specijaliste za američki hard, kakav je Murray...Inače u muđusobnim duelima rezultat je 5-3 za Škota...

Osvrnuo bih se na sinoćnji meč između Đoleta i Blakea, meni omiljenog tenisera...Meč je obilovao prelijepim potezima, kako je'nog, tako i drugog, i bila je prava uživancija gledati isti...Nole je lagano dobio meč 6-1 7-6 6-3, i kao i obično James je sam sebe pobijedio svojom nestrpljivošću...Širok repertoar fantastičnih poena i ogroman broj neprisiljenih grešaka kod Blakea su obilježili i ovaj meč...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 05 sep 2010, 18:33

uragan prijeti New Yorku..zbog toga onoliki vjetar..zalili su se meni se cini i Federer i Djokovic zbog toga..
Vcrs ce ja mislim Nadal proci..moglo bi biti problema ali Simon ipak nije tip tenisera koji bi imao dovoljno hrabrosti ili drskosti da napadne i pobijedi trenutno prvog tenisera svijeta..isto tako mislim da Murray nece imati velikih problema protiv Wawrinke..u velikoj je formi Skot..po meni drugi favorit za osvajanje Flushing Meadowsa..toliko od mene za sad.. ;)
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 05 sep 2010, 18:36

Ukoliko igra Nadal protiv Simona veceras, po nasem vremenu?
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 05 sep 2010, 18:38

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Ukoliko igra Nadal protiv Simona veceras, po nasem vremenu?
19:30 je najavljeno, sad zavisi od programa :)

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 05 sep 2010, 18:40

The Game je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Ukoliko igra Nadal protiv Simona veceras, po nasem vremenu?
19:30 je najavljeno, sad zavisi od programa :)
hvala ;)
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 sep 2010, 01:12

Ispade Marey sad je Nadalu otvorena ova strana žrijeba za finale .I možda za osvajanje jedinog Gren slema koji mu nedostaje.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 sep 2010, 01:15

legenda reala je napisao/la:Ispade Marey sad je Nadalu otvorena ova strana žrijeba za finale .I možda za osvajanje jedinog Gren slema koji mu nedostaje.
Malo sam ćurio na taj meč....Ono što sam gledao - Wawraš ga je bukvalno izbušio :mrgreen:

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 06 sep 2010, 03:25

stanislas....moj čovjek 8-) :mrgreen:

opet se pokazuje da murray nije igrac koji moze osvojiti neki GS..preveliki je pritisak iz njegove domovine..pocinje mi liciti na Henmana... :roll:
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 06 sep 2010, 08:23

koliko čudnih rezultata na ovom US Openu, dosta favorita je ispalo
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 sep 2010, 12:22

U jako neizvjesnom meču, Stosur je dobila Dementievu 6-3 2-6 7-6 :mrgreen: i tako trasirala sebi put u četvrtfinale..

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 06 sep 2010, 16:36

ja cekam svog druga Virtu4la i njegov komentar o sinocnjem ispadanju Murraya... :mrgreen:
vcrs ce King proci...dok ce Nole imati dosta problema protiv Fisha..Mardy u dobroj formi,na domacem terenu..mozda dodje do iznenadjenja.. ;)
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 06 sep 2010, 19:00

Po onome sto sam ja vidio, Murray je bio preumoran da bi pruzio ozbiljniji otpor, stalno je trazio pomoc, kretao se sporo... iskren da budem ne znam sta ga muci tj. kakva je povreda u pitanju, ali se vidi da je istrosen, vjerovatno nije u stanju da prati ovaj ludacki tempo koji namece ATP Tour... to jednostavno nije bio pravi Murray, koji je daleko bolji igrac od Wawrinke, sto je ovaj drugi iskoristio... 8-)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 sep 2010, 20:51

Sto Federer nikad nije preumoran, cak i kad gubi od igraca tipa Canas, Beneto i slicno. Kad rafa gubi umoran, kad Djokovic gubi problemi, sad kad Marej gubi umoran :roll: :roll:

Odgovor je jednostavan, Roger je istinski i jedini nebeski kralj ovog sporta, a svi ostali su negdje ispod
nema potpisa

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 06 sep 2010, 21:36

Admir_Sa je napisao/la:Sto Federer nikad nije preumoran, cak i kad gubi od igraca tipa Canas, Beneto i slicno. Kad rafa gubi umoran, kad Djokovic gubi problemi, sad kad Marej gubi umoran :roll: :roll:

Odgovor je jednostavan, Roger je istinski i jedini nebeski kralj ovog sporta, a svi ostali su negdje ispod
Nije umoran zato sto je njegov stil igre takav da puno ne trci i oslanja se na jake i precizne udarce sa osnovne linije. To je prolazilo do dolaska Nadala, a onda vise ne ide, Nadal trci i stize sve to, ne dozvoljava da bilo kakav nesavrsen udarac prodje nekaznjeno, uz to je strasno opasan iz forhenda i dvorucnog bekenda i popravio je servis, zato je u dvobojima sa Federerom uvijek u prednosti, sto pokazuje i njihov medjusobni omjer. U prilog tome ide i cinjenica da je Nadal jos uvijek zelen poceo igrati protiv Federera kao vec izgradjenog igraca i najboljeg u tom momentu, ali mu je i takav uvijek znao odgovoriti. Stil igre koji preferira Nadal je jednostavno previse za zivo bice i logicno je da ce kad-tad nesto stradati, kao sto je to bio slucaj sa koljenom. Nadal danas moze dobiti na misice svakoga, a da bi ga se dobilo mora se odigrati takticki i tehnicki dobra partija, sto ponekad mogu Federer, Djokovic i Murray, ali samo na tvrdoj podlozi, gdje je Nadalovo klizanje onemoguceno, cime je on sporiji i neucinkovitiji. Na travi i zemlji mu ne moze niko nista kad je zdrav, to se pokazalo i ove godine. Federer je dugo bio kralj, ali je dobio legitimnog naslijednika koji nema namjeru prepustiti bilo kome tu poziciju... 8-)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 06 sep 2010, 22:07

Nole uzeo Mardia u 3 seta lagano....nakon što je preživio horor sa Troickim forma ide uzlaznom putanjom...protivnik u 1/4 je Monfils koji je dobio Gaskea u 3 seta....drugi četvrtfinalni par dobit čemo nakon mečeva Soderling-Montanes i Federer-Melzer...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 06 sep 2010, 22:59

mehlem za oci karolina i marija strasne su
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 06 sep 2010, 23:02

tax je napisao/la:mehlem za oci karolina i marija strasne su
Nijedna kao Ana :) :) :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 06 sep 2010, 23:04

The Game je napisao/la:
tax je napisao/la:mehlem za oci karolina i marija strasne su
Nijedna kao Ana :) :) :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne mogu tri isto vrijeme igrati single mec :D
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.