Blejzer10 je napisao/la:Romariooo je napisao/la:
Da ti je neko ponudio nakon Pasille 2008 (7) titula lige, 5 titula kupa i 3 lige prvaka, prihvatio bi objeručke. Žal postoji svakako što se nije više, ali ne treba se prese.ravati. Znam da navijaš duže za Barcu od perioda Ronaldinha i te "nove ere". Sjećaš se dobro Barce koja se mučila za drugo mjesto, i koja je igrala kup uefa, ispadala od Celtica i Leedsa u grupnoj fazi lige prvaka i slično. Barca je bila atraktivan klub, ali nikada toliko jak kao zadnjih 10 godina. Da nije bilo baš tog Messija, Barca bi ostala simpatični klub iz Španije koji slatko pokušava prkositi najvećem klubu na svijetu. Messi je od Barce napravio giganta, i to konstantnog, a ne dvije sezone ala Ronaldinho era. Ove godine kad bi uzeli ligu i kup, bilo bi odlično desetljeće. Ligi prvaka se ne nadam jer je prejaka konkurencija. Još uz silne trofeje, imamo 2-6, 5-0 i 0-4, što vrijedi mnogo, pogotovo u srcima navijača. Da ne govorim o nabijenim kompleksima navijača Reala.
kakogod, 6. novembar, Messi još nije produžio ugovor. Početkom godine svi mediji su dramili oko tog produženja ugovora, a sada, kada Messi za nepuna dva mjeseca može pregovarati s drugim klubovima čitaj City (koji je.be mame i jako je primamljiv svakome čak i Messiju), vrlo malo se piše o tome
Sve je to djelimicno istina, sve ja znam i razumijem, i ne kritikujem ja toliko mesija koliko mi ga je zao sto svoj boziji dar i nevidjenu klasu nije iskoristio malo vise, ima tu krivice i trenera i saigraca, al jbg najvise je do njega, igrac s atributima najveceg ikada u datim okolnostima mogao je napraviti vise realno, gledali smo te utakmice, znamo kakva je bila situacija na terenu, znamo da je mogo vise htjeki to priznati ili ne
Sto se tice ove najtrofejnije ere barce, nema sumnje da je mesi tu pojedinacno najzasluzniji, no ne treba smetnuti s uma da smo dolaskom pepa imali tu neku dominantnu igru i poklopilo se da imamo premocne igrace, i kad imas puyolaci pikea tad premocan stoperski par,pa pouzdanog abidala, pa brutalno dobrog alvesa, mocnog yayu i sjajnog buskeca, onda xavijaci iniestu kao vjerovatno najjaci tandem u sredini svih vremena, pa u napadu eta,anrija,kasnije zlatana,vilju,alexisa,neymara,suareza, jbg ljudi i bez mesija to je zastrasujuca ekipa, i bez mesija po imenima ja ne znam koji je to klub imo bolje igraca, i da smo umjesto mesija imali recimo robena,hazarda il tako nekog jakog al slabijeg igraca od mesija, ne mora znaciti da ne bi bili trofejni, ne smije se biti tako iskljuciv i koliko god volimo mesija ne smijemo praviti boga od njega a omalovazavati klub i sve druge igrace koje je klub imao i koji su pokazivali klasu, imao je mesi uvijek strasne saigrace i kad je nekad zapeo ne moze se govoriti nije imo s kim