Belgija-BiH/BiH-Belgija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BiH ce u Zenici:

1. Pobjediti
208
89%
2. Igrati nerijeseno
15
6%
3. Izgubiti
12
5%

Ukupno glasova: 235

MentalitaUltras
Kontakt:

Re: Belgija-BiH/BiH-Belgija

Post Postao/la MentalitaUltras » 24 mar 2009, 00:17

Rz88

Ako igrać koji u Maju puni 27 godina ..
Igra u Veznom Redu (u kojem igraju Pjanić..Misimović..Ibričić.. itd)
Zasluži dobiti poziv u Sveti dres Jedne Jedine ..

Ako več mora zvati igrače iz PLBIH onda nek se forsiraju Mladi igrači a ne oni sa 27 godina ...
вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 24 mar 2009, 00:18

Rz88 je napisao/la:ne znam ja oko desnog beka, ja vidim vise problema oko lijevog beka, ali opet vi pocinjete ne moze jer je iz zrinjskoga, ma neka malo, smajic je trebao davno dobiti poziv, ali sada nije standaran u
lokerenu
kako sam cuo usao je sada u drugom poluvremenu, daj prestanite vise pisati o nakvoj nacionalnoj osnovi, i ako je zrinjski trenutno prvi sto da nema nekog reprezentativca, sto da to ima recimo zvijezda koja je primila 4 gola za 1 poluvrijeme (nista protiv zvijezde koja je cudo ove sezone), ali nebitno, vazno je da pokazemo u belgiji ko je glavni uz spaniju naravno.
on igra u denderu ;)

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 24 mar 2009, 00:19

mone je napisao/la:ee a ima li negdje da pise da je Smajic naknadno pozvan. Pročitao sam za Nurkovica, ali nisam nigdje za Smajica
Nepise jos nigdje za Smajica da je pozvan, ali jest sigurno pozvan, ja sam i napisao da je pozvan, pozvan je i sutra dolazi u Sarajevo, to je sigurna informacija.
Rz88@
Smajic neigra za Lokeren, nego za Dender i igra standardno za Dender
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 24 mar 2009, 00:22

ovo je sve kozmetika i šminka...eto pozvao je Smajica i tog Nurkanovic iz Travnika u selekciju a pitanje je dali ce ti momci uopšte dobiti ijedne minute u ovom dvomecu sa Belgijom...veliko pitanje,ustvari šanse da dobiju neke minute su minimalne.
Prava pitanja su ko ce glavni i kljucni igraci u ovom dvomecu,ko ce biti nosoci igre.
U kakvoj je formi Bajramovic?? on je bitan i klasan igrac koji ima iskustva i utakmica u nogama.
Kakva ce nam biti zadnja linija...hoce li Čiro opet uvaliti nekog anonimusa da ga prodaje preko reprezentacije.
Hocemo li moci parirati Belgiji na sredini terena.... ko ce trcati iza Dzeke ili Muslimovica.
Bez veznjaka koji ce trcati 90 min konstantno nemamo šta tražiti protiv Belgije.
Zadnja izmjena: drop, dana/u 24 mar 2009, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2009, 00:24

ali smajic moze igrati o odbranu, bas je meni on potpuno isi vladavicu, a gdje vladavic sve igrao, mislim na pozicije, a ako cemo vec o mladosti i starosti, onda se mozemo zapitati zasto je sada pozvan topic kada imamo muslimovica, dzeku, zeca. 3 napadaca, to je on kao za svaki slucaj.

MentalitaUltras
Kontakt:

Post Postao/la MentalitaUltras » 24 mar 2009, 00:27

Zašto je Pozvan :lol: :lol:
Pa ti se šališ :lol: :lol:

Pa jel tebi biti isto najbolji igrač Premier lige BiH
ili Jedan Boljih Napadača Ruske Lige ..

I imati iskustvo iz Bundes Lige ..
Ruske Lige ..

ili samo Premier Lige ..

Razmisli Kolega ..
вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 24 mar 2009, 00:33

Rz88 je napisao/la:ali smajic moze igrati o odbranu, bas je meni on potpuno isi vladavicu, a gdje vladavic sve igrao, mislim na pozicije, a ako cemo vec o mladosti i starosti, onda se mozemo zapitati zasto je sada pozvan topic kada imamo muslimovica, dzeku, zeca. 3 napadaca, to je on kao za svaki slucaj.
Smajke kako znam igra krilnog, tamo desno po strani. Može da igra beka, veznog...Marko Topić ima u nogama dosta bundesligaških utakmica, u Rusiji je jako dobar napadač, i mislim da je dobar za našu selekciju. Iako, istina, ne može ispred Džeke, Muslimovića, pa ni Zeca, koji će pravo znanje u repki tek da pokaže. Još dok se tu vrati Vedo...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2009, 00:38

okey rpije spavanje jos ovaj post.

mislis iskustvo sjedenja na klupi u bundesligi, u wolfsburgu sjecam se doro toga, ali nebitno.

ako cemo vec tako zasto custovica nezovne, dao je turskoj gol u 90 slavilo se itd, i zabija u beligi redovno, sanel jahic, zasto mu igrta ibrricic pored pjanica, zasto nije htio safeta zvati, sve radi sebe , da sebe dokaze nesto, a ne radi repke, ciro nnije dosad nista uradio, pobjedio je repke koje bi pobjedili i da sam ih ja vodio, ja sam od onih koji ne zaboravljaju, i svaka cast rije svega papcu pa onda ne zaboravljam kodru i bolica, a sto su nam dali ludjaka od selektora to je samo radi nekih naivnih ljudi, covjek voli da prica u medijima, da govori svasta i radi toga da ga ja volim, ne , nema sanse, on je osvojio 3 mjesta sa hrvatskom svaka cast, ali sta je to on jos uradio

kolega, ima t puno sto, kako zbog cega, ali nema odgovora, neki koji su trebali dobiti priliku nisu je dobili, dok neki dobijaju ono bezze, sada cemo da vidimo tek ciru aBd na djelu, ima priliku da se pokaze, nadam se da ce je iskoristiti, i blaz sliskovic je najvise dao repki, uvijek smo igrali dobro kada je on bio trener, ali neki su ga mrzili bez razloga medju kojima sam i ja BIO.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 24 mar 2009, 02:02

Fali nam iskustvo, fale nam Hasagic, Papac, Salihamidzic, Bajramovic i Ibisevic, kao sto ce nam i Salihovic nedostajati iz prekida - ma da imamo odlicnog Misketa takodjer, koji u svakoj tekmi namiri po 2 gola u BL.

Treba vremena i vremena da se jedna odbrana uigra, to svako ko je se malo ozbiljnije bavio loptom zna. Golman nam je katastrofa, ko god od ovih sto su pozvani branio. Vezna linija veoma solidna kao i napad odlican, Topic je vise nego dobar da bi zamjenio Ibisevica, cak bih rekao da je bolji u ovoj situaciji - zbog iskustva.

Znaci; senilni deduka od selektora mora postaviti repku dobro na terenu, nije vazno kako ce to izgledati na papiru, makar bilo i 5-4-1 (kao sto ce i biti!) - vazno je da igramo OFANZIVNO. U nasem slucaju je napad najbolja odbrana, trebamo nametnuti nasu igru bas kao sto smo uradili protiv SLO i onda nema zime.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 24 mar 2009, 02:30

I Belgijanci imaju problema sto se tice povreda igraca. Za sada su upitani za susret u Genku Vincent Kompany i Kevin Mirallas. Obojica su povrijedeni.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 24 mar 2009, 04:03

lopta je okrugla je napisao/la:Ako je to istina da je zvao Smajica,a ne zove Custovica koji busi mreze u Belgiji,koji moze da igra vise pozicija,aaaaaaaaaaaaaaa Ciro klocuuuuuuuuu,svakim danom me uvjerava da cemo zbog njegovih katastrofalnih poteza i javasluka,zijaniti u Belgiji.......zove kloc Mitrovica koji je zadnjih mjesec dana bio povrijedjen,nepoznatog padobranca Supica,zove Hasagica a znalo se da covjek nece moci da igra,i na kraju kao slag na tortu-Nurkovic,cija je mreza najvise izrasetana u nasoj fasistickoj ligi........ah da ne zaboravim,Mitrovic primio tri komada prosli vikend.....
Custovic je poceo igrati u Gentu pocetkom godine. Dao je meni se cini dva ili tri gola. Pa je onda pocetkom februara bio na klupi i ulazio negdje u 60-70 minutama. I onda nije ga bilo par utakmica, ne znam sta je bilo sa njim.
Vratio se je u subotu i dobio je zuti karton.

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 24 mar 2009, 04:15

lupate gluposti topa nikad nije igrao za wolfsburg...bio je standardan u kotbusu...

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 24 mar 2009, 04:27

ja licno mislim da bi trebali igrat sa 2 napadaca a to su Dzeko i Muslimovic al eto nisam ja selektor repke pa nije ni bitno al ako budemo igrali kao u Turskoj onda smo prave kukavice mislim Ciro i kompanija

4 Boda ko macija guza :mrgreen:
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 24 mar 2009, 04:44

bubooty je napisao/la:lupate gluposti topa nikad nije igrao za wolfsburg...bio je standardan u kotbusu...
Hajd sad se svima fino izvini, jer ocito je ko ovdje lupa gluposti

http://www.vflwolfsburg.de/50339+M56d9a950ec2.html

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 24 mar 2009, 05:32

biskitt je napisao/la:
bubooty je napisao/la:lupate gluposti topa nikad nije igrao za wolfsburg...bio je standardan u kotbusu...

Svaka čast, neka si ga uvjerio da je Topić igrao za "vukove" ;)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 24 mar 2009, 06:09

Knele je napisao/la:
biskitt je napisao/la:

Svaka čast, neka si ga uvjerio da je Topić igrao za "vukove" ;)
Na kojim pozicijam moze igrati Topic :?:
mB!

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 24 mar 2009, 09:57

Marko Topić je igro za Wolfsburg u sezoni 2003-04. U toj sezoni je zabelježio 49 nastupa za vukove i postigo 7 golova. Pred Wolfsburgom je igro i 2 sezone za Cottbus, gdje je bio standardan i u 58 nastupa postigo 13 golova. Topa je trenutno sigurno bolje rješenje od mladog Zeca. U Belgiji krvavo trebamo iskustvo i Topa to sigurno ima. Zec če imati još puno prilike da se nametne našoj prvoj ekipi.

Šta se tiče Smajića, on igra u Denderu. I tamo je kako vidim prvi igrač tog kluba. Na leđima nosi 10ku i vidim da ga ljudi u Denderu puno poštuju. Svakako si Smajke za svoje igre u Belgiji zaslužuje poziv. Nadam se da stvarno može da igra ljevog beka, da može adekvatno zamjeniti Salihovića. Naravno potrebno je i njegovo iskustvo sa igranjem u Belgiji.

Šta se tiče naših golmana, tu je veliki problem. Supića ne poznajem najbolje, ali več to da igra za neki drugorazredni klub u slaboj srbskoj ligi nije dobar znak. Nurković je meni bio uvjek dobar talenat, ali dok je u ovoj našoj Premier ligi nema od njega napredka. Mitrović nije loš golman, ali svakako to da je imo dužu ozljedu i da nije branio neko vrijeme nije dobro. Ruku na srce Keno je trenutno u našoj repki nezamjenljiv.

Odbrana je malo bolje posložena nego prošle utakmice. Pandža, Jahić, Nadarević i Mirvić mislim da bi morali donijeti ovoj ekipi neku čvrstinu. Tako da u Belgiji poleg Spahića očekujem standardnog u Grčkoj Jahića i jednog od Pandže/Nadarevića ili Damjanovića. Mravac ne vjerujem da bi ob ovim igračima trebao dobiti priliku, iako nije ni on loš branič.

Desni bek če biti sigurno popunjen od Berberovića, dok ljevi je veliko pitanje. Vladavić ima tu brzinu i prodornost koju bi potrebovali i u vrlo dobroj formi je, ali dešnjak je i za kvalitetan centaršut mu je potrebno premještanje na desnu nogu. Samo se nadam da ga Čiro ne popuni sa Ibričićem ko što je rekao u jednom intervjuju. Puno smo slabiji brez Salihovića na toj poziciji.

Vezni red nam je jak i tu Čiro nema nikakvih problema. Zadnji vezni če vjerovatno popuniti Rahimić. Ne vjerujem da če Bajramović dobiti šansu, jer ipak za njim je 15 mijeseci neigranja. Ispred njih imamo nezamjenljivog Misimovića. A pridodaju mu se tu još koliko toliko iskusni Muratović, dobar i u formi Ibričić i naša dva dragulja Pjanić i Štilić.

Napad je ko i vezni red jak. Samo je pitanje ko če igrati ob Džeki. Ili iskusni Topa ili "hladni eksekutor" Muslimović. Ako čemo uopšte zaigrati u formaciji sa dva napadača. Ko če znati Čiro je Čiro, "trener svih trenera", pustimo se iznenaditi i nadati se bar bodu iz Belgije i dobroj igri naše repke.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 24 mar 2009, 10:43

U analizi 5. grupe fudbalskih selekcija koje se natječu u kvalifikacijama za predstojeće Svjetsko prvenstvo 2010. u teksto objavljenom na FIFA-inoj službenoj stranici došlo je do novinarskog propusta i neprovjerenosti informacija.
Naime, u analizi i najavi predstojećih susreta 5. grupe u kojoj se nalazi i selekcija Bosne i Hercegovine, novinari FIFA-ine službene stranice predlažu da se prilikom susreta BiH -Belgija posebna pažnju obrati na igru Hasana Salihamidžića, igrača italijanskog Juventusa.

'Igrači na koje treba obratiti pažnju u utakmicama pete grupe su David Villa (ESP), Andres Iniesta (ESP), Cesc Fabregas (ESP), Sergio Ramos (ESP), Nihat Kahveci (TUR), Emre Belozoglu (TUR) i Hasan Salihamidzic (BIH)', stoji u FIFA-inoj najavi.

Sve bi bilo dobro da su stručnjaci iz Svjetske fudbalske asocijacije dva puta provjerili informaciju, te tako otkrili da se Hasan Salihamidžić prije više od dvije godine oprostio od fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se u nastavku teksta naziva 'autsajderskom selekcijom koja ipak zna zadati udarac', te navodi se da bi favoriti trebali biti spremni i za susrete sa bh. selekcijom.

Nogometaši BiH jučer su u Sarajevu započeli pripreme koje će trajati do odlaska u Belgiju 27. marta. Susreti sa Belgijom na rasporedu su 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici.

Reprezentacija BiH nakon četiri utakmice u grupi 5 kvalifikacija zauzima četvrto mjesto na tabeli sa šest bodova. Belgija je treća sa jednim bodom više.

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 24 mar 2009, 10:48

Drago mi je zbog Smjaica, volio bih da igra na lijevom boku ali ciro je tu da odluci

Super sastav sa dugom klupom :)
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 mar 2009, 10:51

omgmessi je napisao/la:Topa je trenutno sigurno bolje rješenje od mladog Zeca. U Belgiji krvavo trebamo iskustvo i Topa to sigurno ima. Zec če imati još puno prilike da se nametne našoj prvoj ekipi.
Topić je gotova priča, pa čovjek ima 33 godine i sad bi ga nešto trebali forsirati, misliš da može zaigrati pored Zlatana i Džeke? Mislim da ni Zec ni Topić ni bilo ko od "novajlija" neće dobiti priliku protiv Belgije. Neće se Ćiro igrati sa njima, ulog je prevelik, tako da je bolje da sa ekipom bude mladi Zec, pred kojim je velika budućnost, da osjeti reprezentativnu atmosferu, a samim tim i da se što prije proda u neki veći klub gdje će još više napredovati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.