@IlCapitano
" Postujem tvoje misljenje,ali po meni NOP u grcevitoj borbi za 8.mjesto zajedno sa DEN,MEM,UTA,DAL...
Racunam da je 7 "sigurnih"(iako yakvo mesto ne postoji u sportu) GS,SA,HOU,LAC,MIN,OKC,POR." -Moj post od 12.09.ovog mjeseca sa teme za predsezonu.
"Da danas moram birati:
1 GSW
2 HOU
3 SAS
4 OKC
5 NOP
6 MIN
7 POR
8 DEN"- Tvoj poredak 13.09.Doduse, istakao si da zadnjih 5 nije nista garantovano,ali opet si imao previsoko misljenje o njima,po meni i nismo se slozili da su se pojacali.
Nadalje,nigdje ne govorim da je moj nacin ispravan i ne znam svacije predikcije,ali na osnovu postova koji se pisu iz dana u dan,jasno se vidi da se misljenja mijenjaju kako vjetar puse i to ne volim.Jel zabranjeno to reci?
Jedno je nesto napisati pa promasiti predikciju,poput mene u slucaju DAL,a sasvim drugo danas napisati jedno,a vec sutra se ispravljati.To je djecije i to je strah da se prizna greska.Kao sto se i vidi na ovom pdfu,to se ne zna uraditi.
Ne nasladjujem se ja losim igrama NOPa,ali se jasno vidi da toj ekipi fali sta fali na ovom Zapadu i da igraju kosarku sa premalo spaceinga,sto nece moci proci.To je stvar i to je "slika" koja je prisutna otkako su oformili ekipu.Jednostavno,njihov GM misli da su ovo 90-te i to vidi svi analiticari.
Dalje,ugovor Holidaya nije splet okolnosti kako ti kazes,vec stvar njihovog izbora i tu se krije greska.Ove godine SC nije dozivio ocekivani rast,a oni su i dalje pristali da liku od 15p u prosjeku daju 140mil.Tebi to ok?Ne vidis limitaciju rostera zbog toga u buducnosti?
Sto se tice onog trojca NOPa koji nije dio rotacije,itekako se treba pricati o njima.Zasto?Zato sto "blokiraju" 15mil SCa i tako uveliko limitiraju ovu ekipu i to je jos jedna u nizu neozbiljnosti ove fransize.Ne znam ni za jednu drugu ekipu kojoj igraci koji zauzimaju toliko prostora ne igraju.To je problem i zato ih spominjem,a ti navodis likove koji su na minimalcu fakticki.
Nelson jedan od boljih back up PG u ligi?Jeste,ako cemo gledati po imenu.U stvarnosti je on postao granicni NBA igrac,jer da je tako dobar kao sto ti kazes,DEN ga ne bi otpustio.Koliko je NOP bolji sa njim na terenu? +/- kaze -1.7 sa njim na terenu.
Kad pomenem rijec "prosjek" za Moorea i Clarka u kontekstu lige,naravno da mislim na ono sto je izmedju najboljih i najgorih igraca u ligi.Recimo da su tu negdje.
I za kraj,NIKADA nisam rekao da je dozvoljeno samo jednu ekipu simpatisati,jer svako ima pravo da radi sta hoce i razlika mi je izmedju simpatisanja i navijanja,jer licno simpatisem vise ekipa,ali samo za jednu navijam!
Prosto ne volim ljude koji ce danas navijati za GS jer im ide,a sutra ce to biti PHI,jer ce njih ici.Ne volim tu vrstu prevrtljivosti i to je to.Svidjelo ti se to ili ne.