Ma ne samo blokade,opcenito je obrana na top razini mu,vidit cemo moze li je ovako drzati vecinu sezone.jose je napisao/la:Samo Gobert ima više blokada od Duranta ove sezone.Reds1234 je napisao/la:Nastavi li ovako i digne li se kolektivno obrana kakva je navikla biti,Durant ima nelose sanse za DPOYa,al duga je sezona
NBA sezona 2017/2018
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2017/2018
Da, cini mi se da ga je nezalaganje skoro napao zbog toga jer je neistina, da ne bi iso na 3-4 away tekme s njima i taoo nesto. Zna li se makar ozbiljnost povrede ??Torres_9 je napisao/la:jel ono epi bio popljuvan ovdje kad je postavio klip kawhija dok ulazi u avion sepajuciClutch je napisao/la:I tako odmor od 20 dana postade oporavak od skoro 2 mjeseca.Coach Gregg Popovich is "hopeful" Kawhi Leonard (quad) can return within the next three weeks.
Ali dobro da su oprezni, neka se vrati potpuno zdrav, ne vrijedi lovit MVP ili pokoju pobjedu vise naustrb zdravlja.
Edit:Pop when asked about TNT reporting that he said Kawhi would return within 3 weeks, "You can't trust the media." #Spurs
Sent from my iPhone using Tapatalk
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
koliko ovaj Lonzo ima los ball handling za PG, eww
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Within three weeks could be be tomorrow or later this month, or it could be even later because Pop is "hopeful" for that timetable. There's almost no point to guess what this means.Bobadilla je napisao/la:[q
Da, cini mi se da ga je nezalaganje skoro napao zbog toga jer je neistina, da ne bi iso na 3-4 away tekme s njima i taoo nesto. Zna li se makar ozbiljnost povrede ??
Meni se cini da je Epi bio u pravu, da je ozljeda puno ozbiljnija nego sto se cinilo i da Spursi pokusavaju sakriti tocne informacije o ozljedi, a mozda ni njihovi doktori nisu sigurni u cemu je problem.
Iskreno,mislim da ce mnogo bolji igrac od njega biti russell,ali haj rano je jos.miki_92 je napisao/la:koliko ovaj Lonzo ima los ball handling za PG, eww
Clutch je govorio da je povreda ozbiljnija ne Epi koliko se ja sjecam

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ja sam pisao da je ozljeda mozda ozbiljnija nego sto izgleda, a Clutch jos prije pocetka sezone da je ovo mozda hronicno cini mi se. Al naravno niko od nas nije upravu, nismo na dovoljnom levelu poznavanja Spursa 

NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Svidja li ti se majica?Besic je napisao/la:KD

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Naravno da niste upravu i nece mi biti mrsko argumentovano vas pobiti.Epidaurus je napisao/la:Ja sam pisao da je ozljeda mozda ozbiljnija nego sto izgleda, a Clutch jos prije pocetka sezone da je ovo mozda hronicno cini mi se. Al naravno niko od nas nije upravu, nismo na dovoljnom levelu poznavanja Spursa

https://www.foxsports.com/nba/kawhi-leo ... r-injuries
Lista povreda koje je Kawhi imao u svojoj dosadasnjoj karijeri i koja nedvojbeno pokazuje da mu je povreda koju trenutnu ima prva ovakve vrste.Dakle,nesto sto ima prvi put ne moze biti hronicno,osim ako se ne ponovi vise puta.
Nadalje,Kawhi je vec trenirao laganim intenzitetom,zato je i isao na gostovanje u CHI,ali je Pop odlucio da ga zatvori jos neko vrijeme,jer nema potrebe da se zuri sa njim.
Dokaz: Slika s treninga Kawhia jos od 23.10. kada je i poceo s laganim treninzima:

Ponovicu jos jednom za svagda o ovoj povredi i zasto se desava sve sto se desava.
To je nesto sto se pojavilo tokom prosle sezone i zvanicni naziv za nju je tendinopatija kvadricepsa.Laickim rijecnikom,radi se o premorenosti misica kvadricepsa.Ova povreda te, u pravilu(iako svugdje postoje izuzeci), NE MOZE sprijeciti da igras i treniras kad si u formi i svakodnevnom treningu.Ono sto ona cini je da se sporije oporavljas nakon napora,da te konstantno "gnjavi" ,te da nisi 100%.Trenersko osoblje je smatralo da je to nesto sto ce proci u off sezoni,ali se to nije desilo.Zasto?Zato sto je Kawhi neko ko stalno trenira i pauza od 7 ili 10 dana bez prave terapije nece uciniti nista.Tako je i bilo,te je na trening kamp stigao sa istim problemom, na sta je Pop reagovao njegovim "zatvaranjem".To je objavljeno 1.10.
E sada,najbolja terapija za ovu povredu je cisto mirovanje,masaze,lediranje,te minimalno koristenje tog misica.Iako je stvar individualna,zbog cega SA i nije objavio timeline povratka,obicno je potrebno nesto vise od 20 dana da se misic u potpunosti "odmori",s tim da treba voditi racuna o 2 stvari.Prva je da se ne vrati prerano,kako se tendinopatija ne bi vratila,a druga je da nakon sto ona nestane,treba poceti bas sa laganim treninzima, jer 20 i nesto dana misic nije radio apsolutno nista.
Dakle,Kawhi izgleda spada u ovu kategoriju kojoj je potrebno vise od 20 dana(u medjuvremenu je "zatvoren" i sa laganih treninga) ,ali i kad tendiopatija nestane,misic je slab,pa na vrijeme mirovanja treba dodati i dane koji ce mu biti potrebni da ojaca to podrucje u poradi na svojoj kondiciji.
Takodje,ono sto je sinoc TNT prenio,a kopirao sam taj post i sam,nigdje nije potvrdjeno.Stavise,Pop je rekao da ce biti spreman kad mu kazu da je spreman.
Mislis li i dalje da poznajes bolje situaciju oko SA od mene?
Sve sto je kazem je to da je povreda ozbiljnija od toga kako se cinilo na prvu. Propustio je citavu predsezonu tj citav oktobar i evo sve su prilike da ce jos 3 sedmice propustiti sto je skoro 2 mjeseca. Ako povreda za ciji oporavak treba 2 mjeseca nije ozbiljnija, onda ja i ti nemamo sta dalje diskutovat. Dopusti ljudima (ne meni, nego opcenito) da nekad nesto napisu za Spurse, a da im odmah ne skaces na svaku rijec i ne napads ih.
Još mu se dvaput vraćaju iz praktičkog BO-a, pa dobija tehničke zbog koraka rookia, mislim da je bio Bell.alemsa je napisao/la:A jest, realno, ne moze ih dobit a dojadilo gubit, pa izmislja k'o Mourinho protiv Barce, sto je izmisljoBrokula je napisao/la:Joj Popovicha dobit dvije tehničke zbog korakaMislim ofirno samo, da ne gleda sramoćenje
Valjda se Kawhi oporavi od ove hronične povrede pa da imamo ozbiljnog kandidata za MVP nagradu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Ja bih cisto da kazem da hronicno ne znaci da se bolest obnavlja, nego se odnosi na duzinu trajanja bolesti. Tako da, medicinski gledano, Epidaurus je u pravu kada kaze da je to stanje hronicno.
Babuka šamara i van parketa,ali bezveze ovo radi, bolje da se posveti tome da bude scoring champBernardBarnjak je napisao/la:Svidja li ti se majica?Besic je napisao/la:KD![]()
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Lupaš prvo terminima. Kako može nešto biti hronicno ako se prvi put desilo covjeku?
Siguran sam da se Kawhi mogao vratiti odmah na pocetku sezone, ali se išlo maksimalno oprezno. Neka to do kraja zalijeci, ovaj period je pokazao od cega je pravljen naš roster i to je još jedan od razloga zašto se Kawhi nije ranije vratio.
Siguran sam da se Kawhi mogao vratiti odmah na pocetku sezone, ali se išlo maksimalno oprezno. Neka to do kraja zalijeci, ovaj period je pokazao od cega je pravljen naš roster i to je još jedan od razloga zašto se Kawhi nije ranije vratio.
Termini akutno, subakutno, perakutno, hronicno se odnose na duzinu trajanja bolesti, a ne na to koji se put javlja kod neke individue.Belmin6 je napisao/la:Lupaš prvo terminima. Kako može nešto biti hronicno ako se prvi put desilo covjeku?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
The term chronic is often used if the condition lasts longer than 3 months.dscile je napisao/la:Ja bih cisto da kazem da hronicno ne znaci da se bolest obnavlja, nego se odnosi na duzinu trajanja bolesti. Tako da, medicinski gledano, Epidaurus je u pravu kada kaze da je to stanje hronicno.

Ja bih uzeo tacnijom ovu tezu od @Nez za hronicno.
Ma puko mu misic, nea sta drugo
I to ti zavisi od ucenja do ucenja, od knjige do knjige. Neki smatraju da se pod hronicne bolesti ubrajaju stanja koja traju duze od 15 dana, neki od mjesec, a neki i od nekoliko mjeseci. Kako je to definisano u Americi, ja ne znam. No to svakako nije ni bitno za ovu temu, a i svakako ste sustinski i ti i tvoj kolega promasili poentu te rijeci. A nije mi ni bio cilj da ulazim u neke medicinske diskusije, nego da ukazem da napadate momka bezveze radi termina za koji ni vi ne znate sta znaci.NEZALAGANJE je napisao/la:The term chronic is often used if the condition lasts longer than 3 months.dscile je napisao/la:Ja bih cisto da kazem da hronicno ne znaci da se bolest obnavlja, nego se odnosi na duzinu trajanja bolesti. Tako da, medicinski gledano, Epidaurus je u pravu kada kaze da je to stanje hronicno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.