FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zeljo92
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zeljo92 » 01 nov 2017, 16:29

ackeey je napisao/la:Vezano za nasu kadetsku selekciju. Uopste to nije toliko losa ekipa koliko se ovdje pise. Ima "hljeba" i u ovoj generaciji.
Njihov hendikep je sto su za godinu dana promijenili 4 trenera: Seha, Hadzialagic, ponovo Seha, i poslije prvog kola je dosao Cica.
Osim toga, ostali su bez pominjanog Sarica, koji iako nije bio najbolji igrac, bio je motor ekipe. Otisao je malo ranije mali Spahic, strasan centralni vezni, u Njemacku, a vjerovatno cemo i mi ostali put Minhena. :lol: :lol: :lol:
Ipak, reci da je to skroz losa generacija ipak nije u redu, znam o cemu pricam, redovno ih gledam, na gostovanjima i kod kuce. Npr., mali Mujic, najbolji je strijelac kadetske premier lige, sa 12 golova. I reprezentativac. Zajedno sa golmanom Mufticem koji je jos jedan pokazatelj dobrog rada sa golmanima u Zelji.
Ima tu jos par extra djecaka, spic Husic je strasan, mali Ramic u veznom redu, pa onda Durakovic, također vezista. Pa onda mali Music, koji ce vjerovatno u Bayern.
Dosta od tih nasih djecaka je i godinu mladje, 2002.godiste, a ovu sezonu Premier ligu igra godiste 2001.
Znaci, mislim da nije u redu da kazemo da je generacija losa, ali su mijenjali trenere, promijenili par igraca, ubaceni mladji klinci, a dosao im trener koji nije selektirao ekipu. Nakon sto je to Cica poslozio, zadnjih 9 kola, imaju sedam pobjeda (Sloboda, Zrinjski, Celik, GOSK ...) jedan poraz (Mladost, a i to je trebala biti ubjedljiva pobjeda, ali eto) i remi s Krupom, a trebali smo dobiti bar 4 - 5 razlike.
Hocu reci, i ti klinci mogu izrasti u velike igrace, koji ce klubu nekad nesto donijeti. Najveci problem jeste to sto ta djeca nemaju apsolutno nikakvih privilegija, placaju clanarinu, kupuju opremu...
Oni sa strane recimo placaju stan, hranu, clanarinu... Ja sam licno u toj situaciji i vjerujte da za to mjesecno treba bar 8 - 9 stoja, a ako se kupuju recimo kopacke u toku mjeseca, onda je to boli glava cifra.
Da neko bar kaze, iako je klinac standardni prvotimac, igra stalno i 2 - 3 puta je bio igrac utakmice, da se ne mora clanarina placati...
Nazalost, od toga nema nista, zato sto nema para, i samim tim nismo u mogucnosti pokupiti kvalitetne klince. Ipak, o tom - potom, licno se nadam da ce se to brzo rijesiti, a neke stvari sam i nacuo, tako da...
Tebe sam cekao, hvala ackeey na info :thumbup:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 nov 2017, 16:30

To je to @Ackeey.

A je li prije bilo da talentovana djeca sa strane placaju stan, hranu itd? Jesu li imali pogodnosti i kada se to promijenilo? Ako si upućen iz prve ruke.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 01 nov 2017, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 nov 2017, 16:30

Raduje to zadnje sto si napisao, da bi se trebale popraviti neke stvari, jer ko sto i sam kazes stvarno je previse 800-900 maraka ljudima da daju, to moze samo neko ko ima ogromnu ljubav prema Zelji.

Ne dovodit vise ove istrosene igrace za velike pare koji poslije pola godine ispadnu iz ekipe i onda su samo ogroman finansijski teret, vec ulozit te pare u omladinu i biti stabilan klub.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 01 nov 2017, 17:04

Neandertalac je napisao/la:To je to @Ackeey.

A je li prije bilo da talentovana djeca sa strane placaju stan, hranu itd? Jesu li imali pogodnosti i kada se to promijenilo? Ako si upućen iz prve ruke.
Jeste, imali su placen stan i rezije, stanovali po njih 4 - 5 djecaka zajedno, imali su dva obroka i mislim da nisu clanarinu placali. Mada u to za clanarinu i nisam 100% siguran.
E sad, bilo je i tu nekakvih situacija, da se znalo u stanu desiti da se potrosi recimo 600 KM plina, bruka struje itd.
Mislim da je to i dovelo do toga da se ukinu stanovi. Koliko su kostali, mogla se zakupiti jedna veca kuca i zaposliti dva kuhara i pedagoga da bude s tim talentovanim klincima. Upravo tako rade i u akademiji, kod komsija.
Odmah nakon sto je to ukinuto, recimo, mali Saric je otisao, otisli su i neki juniori koji su tu bili 2 - 3 godine.
Iako ja licno mislim da je do juniora sasvim dovoljno da se tim nekim talentovanim klincima ukine samo clanarina, a ostalo ce se, mislim, rjesavati u skoroj buducnosti.
Npr, kadeti u Borcu primaju od kluba 150 KM i imaju stan i režije. 100% tacna informacija.
U Zrinjskim također, imaju neku, hajde recimo stipendiju od 200 KM i stan.
U akademiji 150 KM i stan i hranu.
Sto prije je moguce se to mora rjesavati, samo tako cemo u ovoj jadnoj i siromasnoj zemlji uspjeti privuci talente, jer roditelji jednostavno nisu u mogucnosti podnijeti sve te troskove.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 nov 2017, 17:15

ackeey je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:To je to @Ackeey.

Jeste, imali su placen stan i rezije, stanovali po njih 4 - 5 djecaka zajedno, imali su dva obroka i mislim da nisu clanarinu placali. Mada u to za clanarinu i nisam 100% siguran.
E sad, bilo je i tu nekakvih situacija, da se znalo u stanu desiti da se potrosi recimo 600 KM plina, bruka struje itd.
Mislim da je to i dovelo do toga da se ukinu stanovi. Koliko su kostali, mogla se zakupiti jedna veca kuca i zaposliti dva kuhara i pedagoga da bude s tim talentovanim klincima. Upravo tako rade i u akademiji, kod komsija.
Odmah nakon sto je to ukinuto, recimo, mali Saric je otisao, otisli su i neki juniori koji su tu bili 2 - 3 godine.
Iako ja licno mislim da je do juniora sasvim dovoljno da se tim nekim talentovanim klincima ukine samo clanarina, a ostalo ce se, mislim, rjesavati u skoroj buducnosti.
Npr, kadeti u Borcu primaju od kluba 150 KM i imaju stan i režije. 100% tacna informacija.
U Zrinjskim također, imaju neku, hajde recimo stipendiju od 200 KM i stan.
U akademiji 150 KM i stan i hranu.
Sto prije je moguce se to mora rjesavati, samo tako cemo u ovoj jadnoj i siromasnoj zemlji uspjeti privuci talente, jer roditelji jednostavno nisu u mogucnosti podnijeti sve te troskove.
Da, stvarno gorući problem. Inače, Op dobija 3% od ukupih transfera što je stvarno premalo. U zadnjih par godina u klub su stigli milioni maraka zarađenih na djeci koja su tu ponikla. Džeko, Baja x2, Amir, Šeha, Zukanovic,Hodžić, pa onda Behram i jos neki za koje smo dobili naknadu za treniranje. 3% od te cifre je smiješno.

Dalje, koliko sam upoznat Misimović ima ideju da se oko 100, 120 dječaka oslobodi placanja clanarine ali da ta sredstva pronađu šef op i ostali zaduženi za koordinaciju. To jednostavno nema smisla, ljudi nisu stručni za pronalazak finansija i Op kao dio kluba mora biti tretiran pametnije i ravnopravnije.

Tica je kriv za ukidanje privilegija. Čak govorio da nam talenti iz BiH ne trebaju i da ih ima sasvim dovoljno u Sarajevu. Kiks veliki. Dalje mreza scouta koja je bila više ne postoji iz tih razloga, jos jedan kiks epski.

Ovako, postajemo škola za bogatu a ne talentovanu djecu. Već ima jedan čiji babo šalje e-mailove u kojima zahtjeva da mu sin igra. Kaže zna on da je kvalitetan. Naravno, bez amina od "glavnih" ne bi smio...

UPRAVA NAPOLJE!

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 01 nov 2017, 17:41

Licno mislim da to nije do Tice. Bar sto se tice ukidanja privilegija. Neke igrace jeste on doveo, npr i pominjanog Sarica, pa onda malog Sojkica iz Zavidovica, koji je sada u kadetima. Trebali su jos neki doci prije pocetka sezone, i koliko ja znam da nisu dosli zbog ukidanja tih privilegija i zato sto Tica koji je s njima razgovarao vise nije tu. Da me ne shvatite pogresno, nisam niciji advokat, ali imam takve info, koje sam dobio od ljudi kojima 100% vjerujem.
Sto se tice tih 3% od transfera koje trebaju ici OP-u, mislim da je to tek ljetos odluceno, tako da ce OP tek u buducnosti dobijati dio od transfera, ako ih bude, naravno.
Isto tako je cinjenica i da su nasi treneri slabo placeni, i to je po meni stvar koju treba rjesavati sto prije.
Ono, v jerujem da vole Zelju, ali moraju od neceg i zivjeti.
Prebaciti sve troskove direktno na teret OP-a po meni je nenormalno jer je upravo to segment koji klubu donosi i donosit ce najvise para.
Zbog jucerasnje utakmice sam vise nego ikad siguran u to. Znaci, mora Klub u punom kapacitetu stati iza OP-a, pa makar ne davali tih mizernih 3% od transfera.
To nam je zalog za buducnost.
Znaci, povecati trenerima u OP-u plate i ukinuti clanarine talentovanim igracima su po meni prvi potezi koje Klub mora povuci.
Da ne bih pisao o platama, reci cu samo da u akademiji pojedini treneri imaju i do 4 puta vecu platu od nasih. Motivacija je cudo.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 nov 2017, 17:51

ackeey je napisao/la:Licno mislim da to nije do Tice. Bar sto se tice ukidanja privilegija. Neke igrace jeste on doveo, npr i pominjanog Sarica, pa onda malog Sojkica iz Zavidovica, koji je sada u kadetima. Trebali su jos neki doci prije pocetka sezone, i koliko ja znam da nisu dosli zbog ukidanja tih privilegija i zato sto Tica koji je s njima razgovarao vise nije tu. Da me ne shvatite pogresno, nisam niciji advokat, ali imam takve info, koje sam dobio od ljudi kojima 100% vjerujem.
Sto se tice tih 3% od transfera koje trebaju ici OP-u, mislim da je to tek ljetos odluceno, tako da ce OP tek u buducnosti dobijati dio od transfera, ako ih bude, naravno.
Isto tako je cinjenica i da su nasi treneri slabo placeni, i to je po meni stvar koju treba rjesavati sto prije.
Ono, v jerujem da vole Zelju, ali moraju od neceg i zivjeti.
Prebaciti sve troskove direktno na teret OP-a po meni je nenormalno jer je upravo to segment koji klubu donosi i donosit ce najvise para.
Zbog jucerasnje utakmice sam vise nego ikad siguran u to. Znaci, mora Klub u punom kapacitetu stati iza OP-a, pa makar ne davali tih mizernih 3% od transfera.
To nam je zalog za buducnost.
Znaci, povecati trenerima u OP-u plate i ukinuti clanarine talentovanim igracima su po meni prvi potezi koje Klub mora povuci.
Da ne bih pisao o platama, reci cu samo da u akademiji pojedini treneri imaju i do 4 puta vecu platu od nasih. Motivacija je cudo.
Nisu ti dobro prenijeli. Odmah za Šarića kojeg je Serbo doveo dok je bio tu i jos tucet talentovanih djecaka, npr već spominjani Hajdarević je tada došao iz Novog grada ako se dobro sjećam. Dalje, isto provjereno stojim iza riječi da je njegova ideja rad sa djecom samo sa Sarajevskog podrucja a rezovi su napravljeni uz dogovor sa upravom.

Malo su stvari sa Ticinim odlaskom krenule na bolje, konkretno rotacije trenera i ponovno uspostavljanje kakvih takvih kontakata sa ljudima širom BiH.

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 nov 2017, 18:22

BlueMatrix je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Zbog Šarića se u normalnim klubovima podnose ostavke i dijele otkazi, što od ovih licemjera ne možeš očekivati naravno.
Znaci,trebao je i Amar podnijeti ostavku kad je otisao Đip,Vila,pa Hajradinović pa Gojak...
Bas lupas...
U to vrijeme kad su nas napuštali, to je bilo zbog nezadovoljstva, kao recimo Gojak koji je tražio zagarantovanu minutažu. Nisu nas napuštali zato jer im se ne može obezbijediti hrana, stan i 200 km mjesečno, zbog čega nas danas napuštaju.

Donedavno se znalo da je Željina škola garant za uspjeh, odnosno da će svaki talentovani klinac dobit šansu, dok se treneri nisu počeli redati kao na traci i dok se izgubio svaki mogući sistem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 01 nov 2017, 19:06

U kafani slozna braca nista novo, nego ljudi hajde vi lijepo sebi otvorite temu. Zeljo prepucavanja i osinite po prasini do mile volje. Pustite nas UN plave sljemove da pijemo frankovuuu u miru i pisemo o klubu onako kako treba.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

ratobornagljiva
Kontakt:

Post Postao/la ratobornagljiva » 01 nov 2017, 19:19

BlueMatrix je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Zbog Šarića se u normalnim klubovima podnose ostavke i dijele otkazi, što od ovih licemjera ne možeš očekivati naravno.
Znaci,trebao je i Amar podnijeti ostavku kad je otisao Đip,Vila,pa Hajradinović pa Gojak...
Bas lupas...
Amar je osvojio samo 5 titula, šta su ovi osvojili, ako već poredimo ?

Hajradinovic je otišao jer je na lijevom beku igrao Kvesic ( čak je dobio priliku na proslavi titule, mislim da smo igrali protiv Leotara ), Gojak je tražio zagarantovanu minutazu i to nešto tipa minimalno 30 ili 40 minuta po utakmici, a on slino od 17 godina.

Amar se poredi sa levatima koji traže igrače preko interneta i koji su uspjeli postići da nas Zrinjski prekuca. Lakrdija.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 nov 2017, 19:22

ratobornagljiva je napisao/la:Amar se poredi sa levatima koji traže igrače preko interneta
:rol: :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 nov 2017, 19:27

Hoce li Projic biti spreman za Vitez ? Sinisa, izgleda, u Beogradu. Bit ce dosta zeznuto bez Sinana i Anela ako Hajdarevic ne bude igrao, a vjerovatno nece. Utakmica sa njima na Grbavici nam treba biti opomena.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 nov 2017, 19:41

Čuj pacov u Beogradu. Nikada ljudima u klubu neću halaliti što Memiju odstranise u korist ovog niš korisnog polovnjaka. Polovnjak, kako god ga pogledaš.

Kako je samo Memija igrao one utakmice u evropi, probijao, trčao, igrao u oba pravca ko sat. Stručnjaci kažu ne zna centrirat, ovaj zna. Fuj...

I šta su sve naša djeca trpila, od uvreda do uklanjanja iz tima preko noći. A ove mrtvace,mater im yebem, Siniša, Markovic i ostali, čim ga na klupu on digne nos. Majku vam yebem odvratnu.

UPRAVA NAPOLJE!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 01 nov 2017, 19:43

LjoZee je napisao/la:Hoce li Projic biti spreman za Vitez ? Sinisa, izgleda, u Beogradu. Bit ce dosta zeznuto bez Sinana i Anela ako Hajdarevic ne bude igrao, a vjerovatno nece. Utakmica sa njima na Grbavici nam treba biti opomena.
Avazov sport tvrdi da će Projić propustiti Vitez.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 nov 2017, 19:49

Puna podrska upravi i ekipi u daljem toku sezone !

Ubrzo jako dobre stvari ce se desiti za nas klub. :thumbup:
- Zeljeznicar -

kyrieirving
Kontakt:

Post Postao/la kyrieirving » 01 nov 2017, 19:57

Zenzo je napisao/la:Puna podrska upravi i ekipi u daljem toku sezone !

Podnose ostavke?
Zeljeznicar iznad svega !

KING JAMES G.O.A.T

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 nov 2017, 19:59

kyrieirving je napisao/la:
Zenzo je napisao/la:Puna podrska upravi i ekipi u daljem toku sezone !

Podnose ostavke?
:lol:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 01 nov 2017, 20:12

LjoZee je napisao/la:Hoce li Projic biti spreman za Vitez ? Sinisa, izgleda, u Beogradu. Bit ce dosta zeznuto bez Sinana i Anela ako Hajdarevic ne bude igrao, a vjerovatno nece. Utakmica sa njima na Grbavici nam treba biti opomena.
Pa svi su dobili dva dana slobodno pa je mogao on ići na mjesec ako mu je bilo ku.rcu ćejf. Pa i sam Adžem je bio u Zagrebu na utakmici.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 01 nov 2017, 21:19

arelinho je napisao/la:
Pa svi su dobili dva dana slobodno pa je mogao on ići na mjesec ako mu je bilo ku.rcu ćejf. Pa i sam Adžem je bio u Zagrebu na utakmici.
Mislim da su jucer nasi imali trening, a on je bio u Beogradu. Vjerovatno je jos uvijek povrijedjen.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 01 nov 2017, 21:23

braco je napisao/la:
Avazov sport tvrdi da će Projić propustiti Vitez.
Ma daj onog Besirevica, vakat je da decko odigra 90 min.
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, ELDIABLO20, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Lokomotifa, Pact1921, voltron30 i 72 gosta.