zeljko78 je napisao/la:stvarno ovi forumasi simpatizeri borca prizeljkuju sto manji poraz a sad joj trebali su pobjediti .
malo mi je to setanje iz krajnosti u krajnost.
to je zato sto smo skoro svi ocekivali poraz,pa smo odusevljeni jucerasnjim izdanjem

...i potpuno ravnopravnom igrom sa zrinjskim,pogotovo kako smo istrcali pri kraju...i ja sam isto bio ubjedjen da cemo izgubiti,ali nisam htio pisati,da ne rusim moral

...a sad cak mislim da smo toliko zrelo odigrali da je zrinjski bio zreo i za poraz...
meni jos dodatni razlog za zadovoljstvo je sto je skoro citav tim,osim mozda dva-tri izuzetka,ili poceo u borcu,ili su rodjeni banjalucani,ili su u borcu od kadeta,juniora...pa i ovi sto su usli,cudic,puzigaca..
sve te stvari moraju radovat nekoga ko voli borac...
novom treneru brojke zaista ne idu na ruku...tek ako pobjedi u zenici,dostice vranjesov ucinak od 10 bodova iz 6 kola,a vranjesa su svi tjerali nakon toga..doduse,ovaj covjek je imao i tezi raspored....osim toga,na ovih 5 kizinih utakmica,borac je dao 2 gola...koliko je to,0,4 gola po utakmici....i stvarao po jednu sansu na utakmici,i u sirokom,krupi,radnik,sloboda,juce...
ali brojke su jedno,a osjecaj da se ide u dobrom pravcu je nesto sasvim drugo...uporedio bih to sa onim da smo svi imali mnogo vise optimizma 1996 odmah nakon rata,iako je bila mnogo veca neimastina,nego danas....sam taj osjecaj da se ide u dobrom pravcu je mnogo vazniji od tih brojki...ili je mozda razlika i u ocekivanjima...na pocetku prvenstva smo ocekivali od onog tima ne znam sta,a ova zadnja dva kola nismo ocekivali nista,pa smo zato presrecni svi
bio sam protiv trenera srbijanca,ali cini mi se da je on zatekao dosta lose medjuljudske odnose u timu....mislili smo i lose selektovanu ekipu,ali evo,malo po malo nas demantuje da nije los ni zekan,ni cudic,ni ojdanic,ni trkulja,ni zuti danilovic,ni pero kunic...
jednom rjecju mislim da ovaj trener izvlaci,ne 100%,nego 101% od ovoga sto ima!
nadati se da ce sa ovim sto je zatekao uspjeti do zime drzat prikljucak,pa onda rizikovat jos jednom,ko ga hebe

...pokusat i njega pustit da dovede igrace kojima vjeruje na pozicijama koje misli da su deficitarne,i koji bi se platezno uklopili u nas budzet...ako smo to pustili dzimju,janjicu i ostalima,imam neki subjektivni osjecaj da ovaj covjek mnogo vise zasluzuje da i sa njim rizikujemo i damo mu siroka ovlastenja...a dotad ce steci i potpuno jasnu sliku ko mu iz sadasnjeg tima treba a ko ne..
ali lopta je okrugla,i sve sto danas izgleda ovako,za dva kola se promjeni...dovoljno je recimo da sad ne pobjedi tri kola,celika,goska i viteza pa da nestane strpljenja,poznavajuci borac...jer to su utakmice gdje se ocekuju pobjede,za razliku od ove juce...a najtanji smo u kreaciji i realizaciji...nadam se da ce se na zimu najvise poraditi na tom dijelu tima prema naprijed...moram pogledat danas celik-zeljeznicar,da vidim lici li taj celik i na sta,uopste..ta sledeca utakmica nam je krucijalna..
maraBl
za malo 3 boda, odlična igra na kontre samo malo da je bolja realizacija al čini se da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji
jeste kolega..iz ovoga sto sam napisao,vidis da se i meni cini tako..da smo u krupi odigrali mrvu bolje nego u sirokom,da smo protiv slobode bili jos malo bolji nego protiv krupe,a juce bolji nego protiv slobode....vjerovatno nam taj trend i uliva ovaj novoprobudjeni optimizam,bez obzira sto smo pali ispod crte