FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

solinas
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la solinas » 23 okt 2017, 11:58

klma1 je napisao/la:
solinas je napisao/la:...
Neka skupstina kluba izglasa da mu se prepusta upravljanje klubom na 20 godina,bez mogucnosti smjene...Osim da se sam povuce.
Za uzvrat on mora izmiriti sve dugove FK Sloboda....I finansirati je sam,naci sponzore,i td,bez trazenja novca od grada.
To je to,i nikakvi drugi uslovi,ako zeli bujrum,ako ne,zdravo za sva vremena....
Sto se tice Tusnja grad neka onda sva sretstva koja je do sada davao Slobodi,usmjeri na istocnu tribinu,i poboljsanje uslova na stadionu,jer su higijenski,sigurnosno,nikakvi,skoro da ne postoje.

...
To je to. S tim sto u prvom slucaju mi se cini logicnim da se ocekuju garancije postizanja uslovnosti stadiona i nastavak placanja reprograma uz naravno gasenje ove druge Slobode OFK, TFK, MFK. Skole fudbala ili su Slobodine ili su u Slavinovicima, Pasabunaru itd. Prihod od skola vratiti Slobodu a prema uposlenicima zauzeti stav kao da rade za privatnika sto bi u principu i bio slucaj a ne javnu ustanovu.

U subotu opet bruka polupijanih trenera kojekakvih fudbalskih skola i onda se cudimo sto neki Luka od 21 godinu igra bolje, trci brze od naseg igraca sa isto toliko godina. Mi ne mozemo bez pojacanja a igrac od 21 godinu drzi Siroki, ne treba zaboraviti ni vagnera koji danas je vec prestario ali je tu bio bruku sezona. Na trbinama ljudi govore selo, dvije ulice ali ljudi su pokazali taj dio sportskog aspekta koji je za ocekivati od Slobode. Da zna napraviti igraca i da ne kupuje igrace na komad. Daj 5 bekova i 2 stopera. Nemam 2 stopera. Dobro moze 5 bekova i 1 stoper i 1 krilo.
Na brzinu sam mu napisao post,cisto da razbijem mit da nema prijedloga....
Nije savrseno,ima manjkavosti,ali koji sistem je savrsen bogati....usput doradjivati.
Nemozes ti grad uslovljivati,jer novac treba i nama gradjanima,gradu,imamo problema more....
Ovo je bilo brzinsko rjesenje,a rjesenje za stadion traziti usput...
Ako kaze da ima 20 milki za stadion,ok pasa,nema problema,gradi napravicemo ugovor,evo ti klub na 25 godina,evo ti koncesija na stadion na 25 godina,skupstina mu izglasa da statutom,kao predsjednik i investitor,moze uzeti 50 posto svakog transfera sebi,kao protuuslugu.
I opet stadion ostaje nama,klub ostaje nama.....ima rjesenje za sve,treba volje malo,i manje principa,i mjerenja ciji je veci.Gledati opste dobro...
Naravno,ubaciti stavku,kada se bude povlacio sa funkcije,klub nesmije biti duzan nikome marku jednu...i to je to.
1919 da se ugasi,i djeca vrate pod Slobodinu kontrolu...da omladinskim ne haraju kako hoce,bez ikakve kontrole....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 23 okt 2017, 12:06

solinas je napisao/la: Ovo je bilo brzinsko rjesenje,a rjesenje za stadion traziti usput...
Ako kaze da ima 20 milki za stadion,ok pasa,nema problema,gradi napravicemo ugovor,evo ti klub na 25 godina,evo ti koncesija na stadion na 25 godina,skupstina mu izglasa da statutom,kao predsjednik i investitor,moze uzeti 50 posto svakog transfera sebi,kao protuuslugu.
I...
Ma to su principu stvari koje ja ocekujem da cujem a mislim i svi normalni ljudi. Konkretizaciju rade ugovorne strane i prezentiraju nama tj. javnosti u obliku statuta i drugih dokumenata kojim reguliraju medzusobne obaveze. I da budem iskren ja sam ocekivao to da vidim i onom famoznom statutu a ne hrpu floskula i parola ko sa stranackog sastanka. Ko placa, dokad placa, sta placa, sta dobija za to sto placa. Cisto i posteno. I onda prevarena strana izvadi papir na kojem stoji da je prevarena i tuzi ovu drugu.
& $ ?

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 23 okt 2017, 12:09

solinas je napisao/la:O tome se vec pisalo bezbroj puta,zaista,ali evo samo za cika doe,da se smiri....
Niko ovdje nema magicni stapic,pa da mahne,i konkretnim rjesenjima preporodi klub...Ako izuzmemo nekog tajkuna koji bi to rjesio svojim parama,to je proces,od nekih 4-5 godina,u koji treba krenuti vec danas,jer svaki dan cekanja je izgubljen...
Krenucu od magicnog stapica,i onoga koji je najblizi tome,bez obzira na sve...Azmir Husic.
Ja znam da on zeli Slobodu,i da su na zadnjem sastanku 70 posto vremena pricali o Slobodi,a ne Slogi i Tusnju.
Neka skupstina kluba izglasa da mu se prepusta upravljanje klubom na 20 godina,bez mogucnosti smjene...Osim da se sam povuce.
Za uzvrat on mora izmiriti sve dugove FK Sloboda....I finansirati je sam,naci sponzore,i td,bez trazenja novca od grada.
To je to,i nikakvi drugi uslovi,ako zeli bujrum,ako ne,zdravo za sva vremena....
Sto se tice Tusnja grad neka onda sva sretstva koja je do sada davao Slobodi,usmjeri na istocnu tribinu,i poboljsanje uslova na stadionu,jer su higijenski,sigurnosno,nikakvi,skoro da ne postoje.

ukoliko izaberemo duzi put,trebamo biti svjesni da od jake slobode nema nista narednih 10 godina....
Onda treba da se prepravi statut,i problem rijesi u korijenu.....
Svaki clan skupstine mora placati 2000 km po sezoni,predsjednik kluba 100 000 km po sezoni,svaki clan UO po 50 000...BESPOVRATNO...pozajmice statutom zabraniti
Statut prilagoditi tako da bude moguce kupiti upravljacka prava,ali zivim parama,a ne pozajmicama...dakle onaj koji ih kupi duzan je ocistiti dugove...
Tesko cemo naci takvog,znam,ali da mi pripremimo teren....neka je sve spremno...pa ko zna...
Omoguciti uclanjene u klub,i clanovi kluba da imaju pravo glasa u odlucivanju....
Kamen po kamen...lagano..najbitnije da se mi probudimo,i organizujemo da se pomogne klubu.....crveno crne veceri....ali prave...
a ne pijanke u poludisku...
:thumbup:
Ovo je logično i normalno razmišljanje. Ne mora to biti AH ali pripremiti teren za takve pregovore. Definisati sta su cije obaveze detaljno. Meni bi cak bilo prihvatljivo i da grad otplati ovaj dug sto sad plaća zasto da ne.
Potencijalnog investitora usloviti sta je potrebno i neka se taj nađe u tome. Nek zaradi 100 miliona za sebe ako može ali da se klub postavi na zdravim osnovama.
Ne treba naravno dopustiti ucjenjivanja nikakva od strane bilo koga.
I sve je ovo super rečeno solinas ali to nece krenuti dok se mi navijači ne pokrenemo i ne vršimo pritisak.
Da li mi imamo tu masu koja je potrebna i da li imamo želje i volje? ??? Jako upitno nažalost.
Samo nikome ne dozvoliti ucjene i igre sa Slobodom.
Svi se yebu a mi koji bi dali sve sto možemo za klub se kupamo.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 23 okt 2017, 12:16

sviunapad1010 je napisao/la:
solinas je napisao/la:O tome se vec pisalo bezbroj puta,zaista,ali evo samo za cika doe,da se smiri....
Niko ovdje nema magicni stapic,pa da mahne,i konkretnim rjesenjima preporodi klub...Ako izuzmemo nekog tajkuna koji bi to rjesio svojim parama,to je proces,od nekih 4-5 godina,u koji treba krenuti vec danas,jer svaki dan cekanja je izgubljen...
Krenucu od magicnog stapica,i onoga koji je najblizi tome,bez obzira na sve...Azmir Husic.
Ja znam da on zeli Slobodu,i da su na zadnjem sastanku 70 posto vremena pricali o Slobodi,a ne Slogi i Tusnju.

ukoliko izaberemo duzi put,trebamo biti svjesni da od jake slobode nema nista narednih 10 godina....
Onda treba da se prepravi statut,i problem rijesi u korijenu.....
Svaki clan skupstine mora placati 2000 km po sezoni,predsjednik kluba 100 000 km po sezoni,svaki clan UO po 50 000...BESPOVRATNO...pozajmice statutom zabraniti
Statut prilagoditi tako da bude moguce kupiti upravljacka prava,ali zivim parama,a ne pozajmicama...dakle onaj koji ih kupi duzan je ocistiti dugove...
Tesko cemo naci takvog,znam,ali da mi pripremimo teren....neka je sve spremno...pa ko zna...
Omoguciti uclanjene u klub,i clanovi kluba da imaju pravo glasa u odlucivanju....
Kamen po kamen...lagano..najbitnije da se mi probudimo,i organizujemo da se pomogne klubu.....crveno crne veceri....ali prave...
a ne pijanke u poludisku...
:thumbup:
Ovo je logično i normalno razmišljanje. Ne mora to biti AH ali pripremiti teren za takve pregovore. Definisati sta su cije obaveze detaljno. Meni bi cak bilo prihvatljivo i da grad otplati ovaj dug sto sad plaća zasto da ne.
Potencijalnog investitora usloviti sta je potrebno i neka se taj nađe u tome. Nek zaradi 100 miliona za sebe ako može ali da se klub postavi na zdravim osnovama.
Ne treba naravno dopustiti ucjenjivanja nikakva od strane bilo koga.
I sve je ovo super rečeno solinas ali to nece krenuti dok se mi navijači ne pokrenemo i ne vršimo pritisak.
Da li mi imamo tu masu koja je potrebna i da li imamo želje i volje? ??? Jako upitno nažalost.
Samo nikome ne dozvoliti ucjene i igre sa Slobodom.
Svi se yebu a mi koji bi dali sve sto možemo za klub se kupamo.
Imamo mi masu,ali tu masu nema ko da povede....znas da je tako,znas i zasto,vjerujem da znas,tako da....
Mi navijaci,trebamo krenuti od sebe....od Fukara.....odstraniti kukolj iz svojih redova...pa da ga yebes,bilo bi nas vise nego u subotu...zar ne...
Ug rekonstruisati i ispitati,takozvano poslovanje.....jer ja jos nisam cuo,niti vidio,izvjestaj koliko je skupljeno i uruceno momku iz mosnika,i mi sa foruma smo ucestvovali,simbolicno mozda,spram njegovih potreba,ali jesmo....ako je takav izvjestaj bio,evo ja se izvinjavam vama,pa njima,nemam lose namjere....
gdje je novac ba.....od temelja krenuti,od temelja...
Da li je moguce da evo mi se slozimo oko necega,a oni ko biva neznaju kako,nemogu,nemaju ideju....hajde molim te

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 okt 2017, 12:20

DoeTz je napisao/la:Ima li neko konkretan prijedlog za izlazak iz ove situacije?
Bezveze prijedlozi bilo kakve vrste dok vodeci ljudi u gradu ne prosire svoje vidike. Inace ce nas svaka tri mjeseca pucati krize.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 23 okt 2017, 12:23

Loši rezultati Slobode u aktuelnoj sezoni uzburkali su duhove na Tušnju.

Nakon posljednjeg poraza od Širokog Brijega (0:3), Sloboda je pala na pretposljednje mjesto na tabeli i sve je izvjesnije da će tim sa Tušnja do kraja sezone umjesto najavljene borbe za Evropu grčevito se boriti za ostanak u društvu najboljih.

Nezadovoljni partijama svojih ljubimaca su i navijači koji je sve manje na Tušnju, a nezadovoljni su i u Upravnom odboru, te navodno članovi istog razmišljaju o ostavkama.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 okt 2017, 12:28

Ma Mujkanovica vec smatrajte da je otisao.

A to je ona standardna prica kod nas, ko je kod nas bio na funkciji duze od pola godine-godinu? Jedino Azmir ali i njemu su te tri godine bile kao 30.
I on i Mujkanovic odlaze iz istih razloga.

Sada ovi nasi istaknuti prizivaju skupstinu, ono standardno. Mi idemo od skupstine do skupstine, kontaju to tako da rijese, a skupstinom se nista ne rijesi vec se samo produzi rok trajanja za pola godine. I onda se narodu govori evo dosli su novi sada se to poslozilo, ali poslozilo se malo sutra.

Husica su zvali da se vrati u Slobodu ovi iz upravnog odbora, odbio covjek i rekao koliko oni uloze uloziti ce i on duplo (jer oni nista ne ulazu), a da ide na ulazak sa Slogom.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 23 okt 2017, 12:44

Ma dobro, nije sazivanje skupstine problem, vec sami sastav iste. Kada bi mladji i obrazovaniji ljudi sjedili u istoj, mnogo toga bi se dalo rijesiti. Ali, nazalost, tako nam je u cijeloj drzavi u gotovo svim institucijama. Nije ni cudo sto mladi odose.

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 okt 2017, 12:46

Pa ne moze se promijeniti sastav skupstine kada su oni slagali sve i za clanstvo punopravno i za simbolicno. Kada ne mozes postati clan kluba, kako onda ocekivati da postanes i clan skupstine osim ako te neko ne dovede tu da mases u njegovo ime.

Nema se vise ko ni dovesti u klub, potrosili su svakog. Azmira ako zele da vrate onda ce mu Faraon morati ponuditi neke nevjerovatne uslove, ali ovaj ignorise i njega i upravni odbor. Ovaj upravni odbor nagovara Azmira da se vrati na sastancima. A ovog nema nigdje da rijesi ovo sto je i napravio.

Prosle godine je covjek otisao bez da je zavlacio nos u politiku, Faraonu to leglo da ga uvuce u to i pokupi poene. Ali je ovaj otisao jer mu je bilo preko svega i jer se ispraznio, puko, potrosili ga. I onda narod mjesecima nakon toga prica o politici i pljuje ga, a tada ga je trebalo vracati. Sada kada je usao u drugi projekt nema sanse da se vrati, mislim da nema niti promil sanse bez obzira sta mu ponude. Jedino sto mogu dobiti sada od njega je pozajmice.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 23 okt 2017, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 23 okt 2017, 12:53

ko ima legitimitet da raspusti skupstinu,i oformi ovo o cemu smo pisali,da se izaberu ljudi koji su spremni da se potpisu na dokument,obavezu pred zakonom da ce placati clanstvo u istoj.......Nemojte mi reci ta ista skupstina :urnebes: (pitanje je vise satiricnog karaktera)..

Znaci,o tome se govori,promjene u samom korijenu....temeljima....

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 okt 2017, 12:55

tuzlak1987 je napisao/la:Husica su zvali da se vrati u Slobodu ovi iz upravnog odbora, odbio covjek i rekao koliko oni uloze uloziti ce i on duplo (jer oni nista ne ulazu), a da ide na ulazak sa Slogom.
kakav supljator hah

samo prica o nekim imaginarnim stadionima od 20 mil, 50 mil, ulozite vi toliko, ja cu duplo, vi po milion, ja cu dva itd, klasicna supljatorska prica na koju se pale napaceni navijaci Slobode, koji bi sutra podrzali i Karadzica da dodje na celo kluba, samo da klub bude uspjesan, dupe bi vlastito dali, a ne obraz

milioner koji trazi finansijsku pomoc od grada hehe... hocel prijetit odlaskom iz Sloge, kada mu Faraon kaze da ****, ne ispunivsi njegove zahtjeve hehe
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 23 okt 2017, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 23 okt 2017, 12:57

Znam da se ne moze promjeniti sastav skupstine bez da to izglasa sama skupatina. Jebote, Staljin bi bio veoma ljubomoran da je ziv. Samo kazem da nije problem sazvati skupstinu u ovakvim situacijama, jer se to i treba raditi, vec je problem kako istu natjerati da smisle i izglasaju bilo kakve promjene. Trenutno je to nuklearna fizika.

Papac Papac,
Papac Papac,

Rimes87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Rimes87 » 23 okt 2017, 12:58

Chinaglia je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Husica su zvali da se vrati u Slobodu ovi iz upravnog odbora, odbio covjek i rekao koliko oni uloze uloziti ce i on duplo (jer oni nista ne ulazu), a da ide na ulazak sa Slogom.
kakav supljator hah

samo prica o nekim imaginarnim stadionima od 20 mil, 50 mil, ulozite vi toliko, ja cu duplo, vi po milion, ja cu dva itd, klasicna supljatorska prica na koju se pale napaceni navijaci Slobode, koji bi sutra podrzali i Karadzica da dodje na celo kluba, samo da klub bude uspjesan
De se malo uozbilji ba.

Papac Papac,
Papac Papac,

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 okt 2017, 12:59

tuzlace, jel igraci nisu dobili platu 5-6 tekmi, nisam znao da se plata dobiva poslije tekme :urnebes: :urnebes:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 okt 2017, 12:59

U skustini Slobode sjede ljudi koji veze nemaju sa sportom i kako rjesavati te probleme, 90% njih zalutalo pravo......yebem ja tu skupstinu kad u njoj nema ni bivsih sportista a ni ljudi koji bi na bilo koji nacin pomogli u rjesavanj problema.....sjede ko zombiji i dizu ruke....
🔴⚫️

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 okt 2017, 13:01

Chinaglia je napisao/la:tuzlace, jel igraci nisu dobili platu 5-6 tekmi, nisam znao da se plata dobiva poslije tekme :urnebes: :urnebes:
Dobijali do maja tj kraja prosle sezone sve redovno u fulu. Ali Senad nema podrske od drugih ljudi i sada ne dobiju ili dobiju neki ili dobiju pola plate ili dobiju preko banke ali nema ono na ruke.
To ono u biti covjek ceka samo da ga se skine sa funkcije predsjednika..

Ordagica potpisali ali mislili da ga prodaju, bili spremni i da ga puste u gurbete samo da se uzme neki novac i da skinu platu. On nece iz TK.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 okt 2017, 13:14

Hebem vise i tu pricu o plati,ako nisu sposobni uzeti makar bod hebat ih..na polusezoni se rjesava ako nema plate,dovidjenja i prijatno,a ne ovako..samo nas dovedose do dna i borbe za opstanak.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 okt 2017, 13:16

harry_90 je napisao/la:Hebem vise i tu pricu o plati,ako nisu sposobni uzeti makar bod hebat ih..na polusezoni se rjesava ako nema plate,dovidjenja i prijatno,a ne ovako..samo nas dovedose do dna i borbe za opstanak.
Sta ces ocekivati od ekipe u buducnosti kada se trebas pripremiti i da ce ponajbolji igraci da odu samo da bi se skrpio 2-3 mjeseca. Na proljece moze biti samo slabija ekipa. Odredjeni igraci imaju opciju Zeljeznicar, inostranstvo i Sloga na proljece ili ljeto. Samo je na njima da se sloze.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 okt 2017, 13:23

tuzlak1987 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Hebem vise i tu pricu o plati,ako nisu sposobni uzeti makar bod hebat ih..na polusezoni se rjesava ako nema plate,dovidjenja i prijatno,a ne ovako..samo nas dovedose do dna i borbe za opstanak.
Sta ces ocekivati od ekipe u buducnosti kada se trebas pripremiti i da ce ponajbolji igraci da odu samo da bi se skrpio 2-3 mjeseca. Na proljece moze biti samo slabija ekipa. Odredjeni igraci imaju opciju Zeljeznicar, inostranstvo i Sloga na proljece ili ljeto. Samo je na njima da se sloze.
Nije da nismo navikli,nama je januar uvijek bio krizni mjesec..Ordaga ako ode njemu hvala za sve,momak se poceo uvlaciti u sivilo ove ekipe,bolje za njega da bjezi..aa ovi manekeni sto su dovedeni na vrat na nos ostace sigurno,eh ako i oni odu,znas onda da stvarno puno toga ne stima.. mada ce ja mislim jace igrace Husic sebi dovesti,da ih sacuva u Tuzli do nekih boljih vremena.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 okt 2017, 13:31

Auuuu, gora prepucavanja unutar kluba nego na forumu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.