Na brzinu sam mu napisao post,cisto da razbijem mit da nema prijedloga....klma1 je napisao/la:To je to. S tim sto u prvom slucaju mi se cini logicnim da se ocekuju garancije postizanja uslovnosti stadiona i nastavak placanja reprograma uz naravno gasenje ove druge Slobode OFK, TFK, MFK. Skole fudbala ili su Slobodine ili su u Slavinovicima, Pasabunaru itd. Prihod od skola vratiti Slobodu a prema uposlenicima zauzeti stav kao da rade za privatnika sto bi u principu i bio slucaj a ne javnu ustanovu.solinas je napisao/la:...
Neka skupstina kluba izglasa da mu se prepusta upravljanje klubom na 20 godina,bez mogucnosti smjene...Osim da se sam povuce.
Za uzvrat on mora izmiriti sve dugove FK Sloboda....I finansirati je sam,naci sponzore,i td,bez trazenja novca od grada.
To je to,i nikakvi drugi uslovi,ako zeli bujrum,ako ne,zdravo za sva vremena....
Sto se tice Tusnja grad neka onda sva sretstva koja je do sada davao Slobodi,usmjeri na istocnu tribinu,i poboljsanje uslova na stadionu,jer su higijenski,sigurnosno,nikakvi,skoro da ne postoje.
...
U subotu opet bruka polupijanih trenera kojekakvih fudbalskih skola i onda se cudimo sto neki Luka od 21 godinu igra bolje, trci brze od naseg igraca sa isto toliko godina. Mi ne mozemo bez pojacanja a igrac od 21 godinu drzi Siroki, ne treba zaboraviti ni vagnera koji danas je vec prestario ali je tu bio bruku sezona. Na trbinama ljudi govore selo, dvije ulice ali ljudi su pokazali taj dio sportskog aspekta koji je za ocekivati od Slobode. Da zna napraviti igraca i da ne kupuje igrace na komad. Daj 5 bekova i 2 stopera. Nemam 2 stopera. Dobro moze 5 bekova i 1 stoper i 1 krilo.
Nije savrseno,ima manjkavosti,ali koji sistem je savrsen bogati....usput doradjivati.
Nemozes ti grad uslovljivati,jer novac treba i nama gradjanima,gradu,imamo problema more....
Ovo je bilo brzinsko rjesenje,a rjesenje za stadion traziti usput...
Ako kaze da ima 20 milki za stadion,ok pasa,nema problema,gradi napravicemo ugovor,evo ti klub na 25 godina,evo ti koncesija na stadion na 25 godina,skupstina mu izglasa da statutom,kao predsjednik i investitor,moze uzeti 50 posto svakog transfera sebi,kao protuuslugu.
I opet stadion ostaje nama,klub ostaje nama.....ima rjesenje za sve,treba volje malo,i manje principa,i mjerenja ciji je veci.Gledati opste dobro...
Naravno,ubaciti stavku,kada se bude povlacio sa funkcije,klub nesmije biti duzan nikome marku jednu...i to je to.
1919 da se ugasi,i djeca vrate pod Slobodinu kontrolu...da omladinskim ne haraju kako hoce,bez ikakve kontrole....