FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Osttribine
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Osttribine » 03 okt 2017, 17:43

badboy je napisao/la:
pasica je napisao/la:Igra ok, odlicno ne. Da igra odlicno, dobili bi Krupu, frajer je fulio bazen. Ekipa igra bolje, pa on ima vise sansi za popravni, to stoji. Nije ovo prica o konkretno Hadzicu, nego talentima konkretno i kako se misli raditi s njima? Kako mislie da se klub finansira? Ako hoces da prodas evo Hadzica za neku lovu, moras od njega napraviti igraca, mora igrati, biti u prilici da zabije koji gol. Isto i za Herica, pa i za ove stopere.
Ako ti ovi mladi budu odlazili bez neke ozbiljne epizode u prvom timu, nikad neces za njih uzeti vise od 200 - 300 milja eura.
To je upravo ono o cemu jedna grupa nas ovdje prica. Sve dok sportski rezultat bude u prvom planu mi cemo gledat Ahmetovice, Ivetice i ostale slicne a neces docekat da se forsira i razvija neki potencijal iz akademije. Kod nas je rezultat u kukuruz ligi primaran u skladu s tim se ponasaju i uprave i treneri. Sva dugorocna prica, proizvodnja igraca, finasiranje kluba od prodaje igraca i lagano podizanje na visi nivo svake sezone pada u vodu iskljucivo zbog rezultata.
Ruku na srce, da smo mi u poziciji i dominaciji kao Zrinjski, znas koliko bi vas ili nas spomenulo Hadzica, Herica i te mlade nade, rezultat je ono sto navijaci traze da se ne lazemo. A mi ga trenutno nemamo pa sad u svemu mane nalazimo, evo ovome maloprije smeta sto igra lik koji je prvi strijelac i ekipe i lige.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 03 okt 2017, 18:02

Ma sasvim normalno da u kadusicevim godina ima oscilacija, manjak samopouzdanja itd. Nije yo nista nenormalno, nego likovi ne znaju gledati fudbal I nerazumiju se pa bi tjerali svakog ko ispadne iz forme. Desava se. Messi pa ispadne iz forme, samo je on messi pa se brzo vrati. Prosle godine novakovic proglasen odlicnim ovr **** jer je u losoj formi. Sastavni dio fudbala. Meni smeta jedino sto se ne gura neki klinjo umjesto igraca koji je ispao iz forme nego se izmisljaju pozicije. Stalo te odmori upada klinjo.
UPRAVA NAPOLJE!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 03 okt 2017, 18:03

Joj ovaj zip se javi samo da bi nesto rekao evanderu,kompleksi sta li.

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 03 okt 2017, 18:40

Osttribine je napisao/la:
badboy je napisao/la:
pasica je napisao/la:Igra ok, odlicno ne. Da igra odlicno, dobili bi Krupu, frajer je fulio bazen. Ekipa igra bolje, pa on ima vise sansi za popravni, to stoji. Nije ovo prica o konkretno Hadzicu, nego talentima konkretno i kako se misli raditi s njima? Kako mislie da se klub finansira? Ako hoces da prodas evo Hadzica za neku lovu, moras od njega napraviti igraca, mora igrati, biti u prilici da zabije koji gol. Isto i za Herica, pa i za ove stopere.
Ako ti ovi mladi budu odlazili bez neke ozbiljne epizode u prvom timu, nikad neces za njih uzeti vise od 200 - 300 milja eura.
To je upravo ono o cemu jedna grupa nas ovdje prica. Sve dok sportski rezultat bude u prvom planu mi cemo gledat Ahmetovice, Ivetice i ostale slicne a neces docekat da se forsira i razvija neki potencijal iz akademije. Kod nas je rezultat u kukuruz ligi primaran u skladu s tim se ponasaju i uprave i treneri. Sva dugorocna prica, proizvodnja igraca, finasiranje kluba od prodaje igraca i lagano podizanje na visi nivo svake sezone pada u vodu iskljucivo zbog rezultata.
Ruku na srce, da smo mi u poziciji i dominaciji kao Zrinjski, znas koliko bi vas ili nas spomenulo Hadzica, Herica i te mlade nade, rezultat je ono sto navijaci traze da se ne lazemo. A mi ga trenutno nemamo pa sad u svemu mane nalazimo, evo ovome maloprije smeta sto igra lik koji je prvi strijelac i ekipe i lige.
Upravo to sportski rezultat, al koja je njegova svrha? Sta je to Zrinjski dobio od te njihove dominacije. Da nisu napravili iskorak u evropi ili organizaciji kluba, izgradili infrastrukturu ili napravili nesto u bilo cemu sto cini jedan veliki klub. Nista od toga, oni su i dalje "firma" u vlasnistvu hercegovacke kladionicke mafije, koja ih finansira i preko njih pere pare.
Mi smo imali pravu strategiju o pravi put koji je morao donijeti rezultat na duge staze ali sto zbog pohlepe pojedinaca, mahalskog mentaliteta i lopovluka kao i tog pritska da se napravi rezultat brzo se odustalo od tog puta. To je jedini i osnovni razlog zasto je i Tan ohladio i digao ruke. Sve dok se ne skine pritisak rezultata ni Husref niti bilo koji drugi trener nece ulaziti u rizik firsiranja i razvoja mladih igraca vec ce gledat samo kako da sto bolje kotira u kukuruz ligi, ne izgubi na derbiju (za koji vise fakat neznam po kojem osnovu se zove derbi)i da sto vise zadrzi svoju guzicu na klupi.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 okt 2017, 18:45

Pitam opet, o kojim rezultati vi pricate?
Pominjete Zrinjski. Pa da li ste normalni??? MI NISMO U POZICIJI KAO ZRINJSKI, NISMO NI BLIZU TE POZICIJE. Svako poredjenje nas i njih je besmisleno.
Ljudi su Bayern Minhen ove lige. Naravno da im niko nista nece reci, ko god da igra, koga god da dovedu.
Ganjamo rezultat. Koji rezultat? Zaboli me neka stvar bili cetvrti ili osmi.

I ta prica gura ih neko, e to mi je tek za povracanja. Koliko ih to ko i na koji nacin gura? Da li oni imaju vise para od Sarajeva/Zeljeznicara ili sa slicnim sredstvima rade 10 puta bolje stvari?
Je li to zrinjski ima tri puta veci budzet od nas ili je slican? Je li Zrinjski kriv sto smo mi nesposobni i sto smo sami sve unistili?

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 03 okt 2017, 19:02

Evander je napisao/la:Pitam opet, o kojim rezultati vi pricate?
Pominjete Zrinjski. Pa da li ste normalni??? MI NISMO U POZICIJI KAO ZRINJSKI, NISMO NI BLIZU TE POZICIJE. Svako poredjenje nas i njih je besmisleno.
Ljudi su Bayern Minhen ove lige. Naravno da im niko nista nece reci, ko god da igra, koga god da dovedu.

I ta prica gura ih neko, e to mi je tek za povracanja. Koliko ih to ko i na koji nacin gura? Da li oni imaju vise para od Sarajeva/Zeljeznicara ili sa slicnim sredstvima rade 10 puta bolje stvari?
Je li to zrinjski ima tri puta veci budzet od nas ili je slican? Je li Zrinjski kriv sto smo mi nesposobni i sto smo sami sve unistili?
Dobro sta je tebi rezultat, konkretno kada je nas klub u pitanju, je li mi to svake godine osvajamo ligu ili evo nakon rata imamo samo 3 titule, a sve ostalo nam je borba za tu Evropu, pa ti sad ovo sve kao cudno, mada ova sezona je bas iznimka sa ovolikim brojem domacih poraza. I naravno da je Zrinjski da kazemo Bayern za ovu ligu, to rezultati pokazuju, neku noc si rekao da se ne moze desiti Bayernu da ga Hoffenheim pobjedi u jednoj sezoni dva puta, kao sto nas pobjedjuju neka "sela", na sta sam ja odgovorio da se ne moze desiti Bayernu, ali mi nismo Bayern, (vise na Stutgart bacamo :D). A ove nebuloze sto ovaj napisa, kladionica, mafija, peru pare, stranka i te gluposti je suvisno komentarisati, time vise pokazujemo nasu nemoc. Ako nista bar kad gledamo utakmice Zrinjskog ovih zadnjih sezona svi cemo se sloziti da imaju finu igru i rezultate, e sad sto to nije dovoljno za iskorak u Evropi druga je stvar.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 okt 2017, 19:11

Iskorak u Evropi svakako niko ovdje neće uradit, o tome je suvišno pričat. Sve lige svijeta su u razvoju, samo naša nazaduje. I da se neka ekipa popiša na sve ostale u LP neće proći drugo pretkolo, u EL može maksimalno dogurat do trećeg.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 okt 2017, 19:12

Dobro sta je tebi rezultat, konkretno kada je nas klub u pitanju, je li mi to svake godine osvajamo ligu ili evo nakon rata imamo samo 3 titule, a sve ostalo nam je borba za tu Evropu, pa ti sad ovo sve kao cudno, mada ova sezona je bas iznimka sa ovolikim brojem domacih poraza. I naravno da je Zrinjski da kazemo Bayern za ovu ligu, to rezultati pokazuju, neku noc si rekao da se ne moze desiti Bayernu da ga Hoffenheim pobjedi u jednoj sezoni dva puta, kao sto nas pobjedjuju neka "sela", na sta sam ja odgovorio da se ne moze desiti Bayernu, ali mi nismo Bayern, (vise na Stutgart bacamo :D). A ove nebuloze sto ovaj napisa, kladionica, mafija, peru pare, stranka i te gluposti je suvisno komentarisati, time vise pokazujemo nasu nemoc. Ako nista bar kad gledamo utakmice Zrinjskog ovih zadnjih sezona svi cemo se sloziti da imaju finu igru i rezultate, e sad sto to nije dovoljno za iskorak u Evropi druga je stvar.
Kad budemo igrali ligu protiv Maribora, Rijeke, Hajduka, Parizana, razumjet cu da je ok biti na sredini tabele.
Sa druge strane, igras najgoru ligu u Europi, gdje su ti protivnici iz mjesta od po 2000 stanovnika. Sukladno tome, kontaj koji je potencijal takvih ekipa, koliko oni mogu od sponzora crpiti i koja im je baza. Ti si bar iz grada gdje je najvise privrednih subjekata. Da si ne znam ti koliko nesposoban, moras pronaci puno vise sponzora nego to mogu uraditi Mladost Doboj Kakanj ili Krupa. Igras ligu u kojoj se svaka ekipa raspadne svake godine, gdje nemas niti jednu ozbiljnu ekipu, koja nije zaduzena kod poreske i slicno.
I opet, u takvoj ligi ti prosjek mrtvi. Da se zadovoljim izlaskom u Europu i ispadanjem od amatera?
To me fakat ne cini sretnim niti malo.
OK. Hajmo se onda proglasiti amaterskim klubom i sve ok. Onda nemamo vise razloga negodovati ni za sta. Ali nam onda ne trebaju bordovi direktora, na desetine zaposlenih u klubu i slicno.
Bas me zanima koliko svaki od premierligasa ima zaposlenih u administracjiji. Mislim da smo mi ubijedljivo na prvom mjestu. Cime opravdavaju svoje postojanje? Za sta dobijaju platu? U sustini, sta ce nam?

Zrinjski apsulurno nema vece kapacitete ni od nas ni od Zeljeznicara. Znaci rad, nista drugo. Nije ni Zrinjski Real Madrid, ali za nase uslove oni rade maksimum koji mogu.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 03 okt 2017, 19:25

Evander je napisao/la:

Kad budemo igrali ligu protiv Maribora, Rijeke, Hajduka, Parizana, razumjet cu da je ok biti na sredini tabele.
Sa druge strane, igras najgoru ligu u Europi, gdje su ti protivnici iz mjesta od po 2000 stanovnika. Sukladno tome, kontaj koji je potencijal takvih ekipa, koliko oni mogu od sponzora crpiti i koja im je baza. Ti si bar iz grada gdje je najvise privrednih subjekata. Da si ne znam ti koliko nesposoban, moras pronaci puno vise sponzora nego to mogu uraditi Mladost Doboj Kakanj ili Krupa. Igras ligu u kojoj se svaka ekipa raspadne svake godine, gdje nemas niti jednu ozbiljnu ekipu, koja nije zaduzena kod poreske i slicno.
I opet, u takvoj ligi ti prosjek mrtvi. Da se zadovoljim izlaskom u Europu i ispadanjem od amatera?
To me fakat ne cini sretnim niti malo.
OK. Hajmo se onda proglasiti amaterskim klubom i sve ok. Onda nemamo vise razloga negodovati ni za sta. Ali nam onda ne trebaju bordovi direktora, na desetine zaposlenih u klubu i slicno.
Bas me zanima koliko svaki od premierligasa ima zaposlenih u administracjiji. Mislim da smo mi ubijedljivo na prvom mjestu. Cime opravdavaju svoje postojanje? Za sta dobijaju platu? U sustini, sta ce nam?

Zrinjski apsulurno nema vece kapacitete ni od nas ni od Zeljeznicara. Znaci rad, nista drugo. Nije ni Zrinjski Real Madrid, ali za nase uslove oni rade maksimum koji mogu.
E ovde ti je svaka na mjestu sto se kaze, ali tako je godinama u nasem klubu, nesposobnost ljudi u Upravi/Upravama i imamo takve rezultate kakve imamo, jbg to je cinjenica. Da li smo zadovoljni time, vecina nas nije zadovoljna sigurno ali tako nam je. Ali ponekad se pretjeruje sa kritikama, evo maloprije tipa ove tvoje za Ahmetovica, a najbolji je strijelac lige trenutno.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 okt 2017, 19:29

Pa mi i jesmo amaterski klub i igramo u amaterskoj ligi, realno. Od strukture kluba, infrastrukture, igrača... nismo ništa bolji od prosječnog luksemburškog kluba (recimo), samo što kod nas fudbaleri primarno zarađuju od fudbala a ne u firmi. Zrinjski je u ovoj ligi isto kad se u školi na fizičkom biraju ekipe, u jednu se ubace 2 momka što treniraju i oni karindžaju ove ostale koji igraju rekreativno. Naš je problem što mi nismo taj klub koji karindža ostale, a vani će nas svakako mest svako ozbiljniji od Maršakloxa i sličnih.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 03 okt 2017, 19:42

Iskorak u evropi, hahahahahahahhahaahahahahshsha. Pa mi ne mozemo da napravimo iskorak u Sarajevu kamo li sta dalje. Dozovite se ljudi.
UPRAVA NAPOLJE!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 okt 2017, 19:44

RichmanBiH je napisao/la:Iskorak u evropi, hahahahahahahhahaahahahahshsha. Pa mi ne mozemo da napravimo iskorak u Sarajevu kamo li sta dalje. Dozovite se ljudi.
:D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 03 okt 2017, 19:54

RichmanBiH je napisao/la:Iskorak u evropi, hahahahahahahhahaahahahahshsha. Pa mi ne mozemo da napravimo iskorak u Sarajevu kamo li sta dalje. Dozovite se ljudi.
Bravo. :urnebes:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 03 okt 2017, 19:58

Sve dok u upravi imamo ljude koji misle da možemo napraviti neke rezultate sa igračima tipa Novaković, Hodžić, Ivetić ili Hebibović, nećemo nikad, nemaju oni pojma, jer takvi igrači nemaju mentalitet da igraju u klubu kakav je FKS.
Nama je potrebno da pravimo svoje igrače, kao nekad, da crpimo iz svojih redova, a zato je potrebno da imamo jaku akademiju, kadete i juniore. Da juniori osvoje prvenstvo i igraju omladinsku LP (kao sad što smo prvi u juniorskoj konkurenciji i da budemo do kraja tu aBd), da možemo prebaciti par juniora u prvu ekipu.
Svake sezone bi trebalo priključiti najmanje 2 juniora, poslati 2,3 igrača na posudbu, ne jednu sezonu nego dvije, pa 2,3 igrača koja ne potpišu s nama ugovore da igraju u PL u klubovima tipa Vitez, Mladost, Krupa, da još 3,4 igrača igraju u Federalnoj ligi tipa Bosna V, Rudar K, Igman ili Olimpik, to je haman cijela juniorska ekipa, pa možda od nekih nešto bude za 3,4 godine, pa ih vratiti u klub kad se prekale.
Prije su se dovodili igrači iz nižerazrednih klubova kao Hadžija ili Torlak, koji su godinama igrali kod nas, Hadžija nekih 7 godina , Torlak 4,5 sezona, nisam siguran, toga nema više. A bili su igračine za ove što imamo, vezani za klub, igrali srcem, više uspjeha s njima imali nego sa ovima, a ovi su došli kao "pojačanja" iz premijerligaških klubova, koji su kad im vidim face nemaju emocija prema ničemu, nikakvu povezanost, nikakvu želju, volju za nešto više.
Koji to igrači danas kod nas igraju više od 4 godine ? Nijedan !
Nemamo više igrača kao Obuća, Škoro, Milošević, Lede, Berberović ili Zeka. Ovo je stara garnitura igrača, a de ne spominjem Benku, Delača, Cimija ili Jajala. Mijenjamo igrače stalno, ostavljamo škart koji niko neće ili nema gdje, a limitirani, nema napretka s njima, juniori koji imaju potencijala se suše na klupi ili tribinama, i na kraju ne bude ništa od njih. Tuga jad i ćemer, kakvu politiku imamo. Fuj.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 03 okt 2017, 20:06

Kad budes imao strategiju, plan, cilj, da se planira sve zivo tad ce biti napredak. Imao si igrace pa si jedva titulu osvojio a trebao si se prosetati upravo iz razloga syo su karinasi sjedili bez plana.
UPRAVA NAPOLJE!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 03 okt 2017, 20:27

Mene jedna stvar brine; Hadzic pokazao da se na njega moze u potpunosti racunati-klupiran,Heric pokazao-klupiran. Siguran sam da i Mujagic ne bi bio losiji od Novakovica i Ivetica,ali ne dobija sansu. Volim Husrefa,ali ovo ne razumijem.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 okt 2017, 20:37

zagorski je napisao/la:Mene jedna stvar brine; Hadzic pokazao da se na njega moze u potpunosti racunati-klupiran,Heric pokazao-klupiran. Siguran sam da i Mujagic ne bi bio losiji od Novakovica i Ivetica,ali ne dobija sansu. Volim Husrefa,ali ovo ne razumijem.
Gdje ćeš to pitati :0
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 okt 2017, 21:08

zagorski je napisao/la:Mene jedna stvar brine; Hadzic pokazao da se na njega moze u potpunosti racunati-klupiran,Heric pokazao-klupiran. Siguran sam da i Mujagic ne bi bio losiji od Novakovica i Ivetica,ali ne dobija sansu. Volim Husrefa,ali ovo ne razumijem.
Da je igrao, ko kaze da Hadzic ne bi zabio 7,8 golova?
U tom slucaju, imao bi igraca o kojem se prica.
Koga Ahmetovic zanima?
A nemas rezultate, da bi opravdao klupiranje talentovanih omladinaca, a forsiranje istrosenih metuzalema.
Trece mjesto sa Ahmetovicem, Saricem i Novakovicem, ili osmo sa Hadzicem, Hericem i Sadikuom?
Gdje treba potpisati da uzmemo to osmo mjesto a da ovi momci igraju?

Bar bi se slijedece sezone imali nadati cemu.

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 okt 2017, 21:34

Izvini Evandere, ali ga kenjaš momački. Najlakše se ušutiti i kakiti kad se izgubi tekme, to svako može. Što nisi ovo sve redovno pisao kad su bile pobjede nad lišticom i dr.? Mojne te priče hljeba ti..

Ovo je vala postalo i suviše dosadno..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 okt 2017, 22:19

AlfredNobel je napisao/la:Izvini Evandere, ali ga kenjaš momački. Najlakše se ušutiti i kakiti kad se izgubi tekme, to svako može. Što nisi ovo sve redovno pisao kad su bile pobjede nad lišticom i dr.? Mojne te priče hljeba ti..

Ovo je vala postalo i suviše dosadno..
Koje pobjede?
Pa jesmo li mi Vitez ili Goski da ce neko pricati ili usutjeti nakon dvije pobjede ili dva poraza?
Ja ne vjerujem koliko vam standardi mogu nisko pasti?
Pa ti si znaci zaboravio i proslu sezonu i onu prije nje i Tana i sve kineze i Zariu i ofiranje sa trenerima i poraze na Kosevu i bordo diretora i sv gluposti uprave, radi dvije pobjede?
Alal vam vera.
Nikad mi necemo naprijed dok vecina bude ovako razmisljala.
Sutra da penzionerima podijele po 50 maraka, reci ce isto ovako kao ti, sve super.
Pogan smo mi narod.

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ledesma, misstianopenaldo, napoleon72, riki46 i 67 gostiju.