uh,to bi bilo extra! Ibricic ako sada ne ode u neki veliki klub stvarno ne znam kad ce...pogotovo sto njegov Hajduk nem anikakve sanse da bude prvi u HNL pored Dinama..znaci cjena mu samo moze opadati... sretno Ibro!D1n0 je napisao/la:SKY: Ibricic blizu Aston Villa
Senijad Ibričić
Re: Senijad Ibričić
Ma nece on otici iz Hajduka,pa covjeku se ni ne ide a uprava ga ne smije tako lako prodati jer bi se ne zadovoljstvo sa publikom ponovo pojavilo,moja je predpostavka da nece otici,e sad sta se iza brda valja niko ne zna. Da se osvrnem i na repku i njegov status u A timu,ne znam sta je u Papetovoj glavi i kakvu ce postavu izvesti ali bez Ibre u prvoj postavi NEZAMISLIVO!!!
...nisu mogli da te ugase!!!
I da Hajduk ne bude prvak Hrvatske ne mora znaciti da ce mu cijena padatik_c je napisao/la:uh,to bi bilo extra! Ibricic ako sada ne ode u neki veliki klub stvarno ne znam kad ce...pogotovo sto njegov Hajduk nema nikakve sanse da bude prvi u HNL pored Dinama..znaci cjena mu samo moze opadati... sretno Ibro!D1n0 je napisao/la:SKY: Ibricic blizu Aston Villa
Ibricic za Hajduk zabije nekoliko golova u EL, Hajduk napravi cudo, bude drugi u grupi i doceka proljece u Evropi
Reprezentacija BIH igra odlicno u kvalifikacijama, Ibro pravi asistencije zabija golove...
Ode cijena Ibri visoko, visoko, pa nek Dinamo osvoji bude prvi u prvenstvu
Vlaska Posla: Senijad Ibričić
01.09.2010. | 08:19
vlaškaposla
Ante Tomić: Ibro! Ibro!
Slobodna Dalmacija donijela je prošli tjedan anketu u kojoj je većina građana, oduševljena nedavnim uspjesima gradskog nogometnog kluba, odgovorila da bi spremno pristala na poskupljenje kruha samo da najbolji igrač ne napusti naše redove. Sedamdeset i nešto posto ne bi žalilo dati još jednu kunu za Svagušinu štrucu ako bi im to jamčilo da će talentirani mladi napadač Senijad Ibričić ostati u Hajduku. Žrtva im je beznačajna u usporedbi s veseljem koje im čine nadahnute loptačke vragolije popularnog Ibre.

Damir Krajač / CROPIX
Oh, naravno, pomislio sam. Tko se ne bi odrekao kune za takvo što? Ma, i više da pitaju. Evo, žena i ja ćemo prodati oba auta. A mogli bismo i stan. Preselit ćemo se u vlažnu podrumsku garsonijeru, koju je netko traljavo adaptirao od drvarnice, samo da bi voljeni klub imao nekoga tko će trpati golove. Nevolja je samo s djecom. Znate i sami kakva su djeca, sad bi igračku, sad bi čokoladu. Što zna dijete što je Senijad Ibričić? Ali, da ženu i mene upitate, mi bismo za Hajduk na ulici živjeli, ulogorili se kraj kontejnera za krupni otpad, izvalili na nečijim odbačenim foteljama i na razlupanom tranzistoru slušali nogometne prijenose, iz svega glasa vičući: “Ibro! Ibro!”
Skupljat ćemo plastične boce i pjevati navijačke pjesme. Baš sinoć, na utakmici u Parku mladeži, naučio sam jednu, dugo je trebalo dok sam pohvatao sve riječi.
Prva kitica ide ovako:
Ooo, ooo, ooo, Oooooo.
A onda, upravo kad se zamisliš što bi to moglo značiti, krene druga:
Na, na, na, Na, na, na.
O, srca ti, pomislio sam očarano, to je nešto za antologiju hrvatske lirike. Pokojni Slavko Mihalić ne bi ljepše sročio. Kompleksna pjesnička forma precizno je posvjedočila o inteligenciji prosječnoga nogometnog navijača. I tu sam shvatio. Nije zaista stvar u tome da sam ja postao sredovječni namćor, nego je, dokazano, narod svakim danom sve budalastiji.
Čitate li novine? Sve se oko nas ruši, čitava svjetska ekonomija ide u vražju mater. Analitičare kada slušaš, čini ti se kao da su mahniti mormonski propovjednici koji najavljuju Sudnji dan, a u ovoj zemljopisnoj točki, s našom komičnom premijerkom je, izgleda, najgore. Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond samo gledaju kad će nam isključiti aparate i ostaviti nas da umremo. Samo zbog Hrvatske će legalizirati eutanaziju.
Suočeni s užasnom gospodarskom apokalipsom, siromaštvom kakvo nikada prije nisu iskusili, o čemu razmišljaju Splićani? Jedino što je njima na pameti, jedino zbilja važno jest kako u Hajduku zadržati Senijada Ibričića.
O Ibričiću, da ne bude zabune, baš ništa ružno ne mislim. Bože sačuvaj, on se čini pristojan i normalan dečko i želim mu u dlaku jednako što bi mu i rođena majka poželjela. Ono što me u ovome slučaju neviđeno živcira jest to kako naši sugrađani ne znaju po redu složiti svoje prioritete.
Tri četvrtine ispitanih u anketi dalo bi kunu više za Svagušin kruh za jednog veznog napadača i odaje se slatkom sanjarenju da bi za te pare možda i Cristiana Ronalda mogli kupiti. U isto vrijeme radnici istoga toga Joška Svaguše, sa svim prekovremenim satima i radnim nedjeljama i blagdanima, robijaju kraj vrelih krušnih peći za mizerne dvije i pol tisuće mjesečno.
“Bobisove” prodavačice ruše se u nesvijest od umora. Koliko bi onih koji bi se neznatno žrtvovali za sreću Senijada Ibričića bilo spremno na jednaku velikodušnu gestu za ovu sirotinju? Strah me je da bi postotak bio tako malen da ga zapravo ne bih ni želio znati. Prije neki dan zgranuto sam slušao mučnu ispovijed jedne “Bobisove” radnice i pomislio kako je besramno kada se Joško Svaguša razmeće vlastitim dobročinstvom.
Baš kao i njegov pajdaš, gradonačelnik Željko Kerum, koji ne propušta priliku da neskromno istakne tisuće njih kojima on daje plaću. Pogledajte pažljivije iznose koje Kerum daje svojim zaposlenicima i razmislite dobro smije li se to uopće zvati plaćom. Nemojmo se lagati. Kerum ne isplaćuje plaće. Željko Kerum ljudima daje za sladoled.
Što je objektivno, a što subjektivno? Postaje li svijet gluplji ili ja bivam mrzovoljniji? Jedan znanac, nekadašnji politički emigrant, veliki borac za Hrvatsku, upita me prije nekog vremena na ulici: “Što ti misliš, je li svemir oko nas ili u nama?” “Dado, jedino što je stvarno je ono u tebi”, dobacim mu u prolazu i žurno pružim korak jer Dado gdjekad znade biti malo naporan. Ipak, danas nisam siguran da sam mu dobro kazao. Svijet, ili makar ovaj naš komadić svijeta, nikada objektivno nisu naseljavali ovakvi lapani.
ANTE TOMIĆ
vlaškaposla
Ante Tomić: Ibro! Ibro!
Slobodna Dalmacija donijela je prošli tjedan anketu u kojoj je većina građana, oduševljena nedavnim uspjesima gradskog nogometnog kluba, odgovorila da bi spremno pristala na poskupljenje kruha samo da najbolji igrač ne napusti naše redove. Sedamdeset i nešto posto ne bi žalilo dati još jednu kunu za Svagušinu štrucu ako bi im to jamčilo da će talentirani mladi napadač Senijad Ibričić ostati u Hajduku. Žrtva im je beznačajna u usporedbi s veseljem koje im čine nadahnute loptačke vragolije popularnog Ibre.

Damir Krajač / CROPIX
Oh, naravno, pomislio sam. Tko se ne bi odrekao kune za takvo što? Ma, i više da pitaju. Evo, žena i ja ćemo prodati oba auta. A mogli bismo i stan. Preselit ćemo se u vlažnu podrumsku garsonijeru, koju je netko traljavo adaptirao od drvarnice, samo da bi voljeni klub imao nekoga tko će trpati golove. Nevolja je samo s djecom. Znate i sami kakva su djeca, sad bi igračku, sad bi čokoladu. Što zna dijete što je Senijad Ibričić? Ali, da ženu i mene upitate, mi bismo za Hajduk na ulici živjeli, ulogorili se kraj kontejnera za krupni otpad, izvalili na nečijim odbačenim foteljama i na razlupanom tranzistoru slušali nogometne prijenose, iz svega glasa vičući: “Ibro! Ibro!”
Skupljat ćemo plastične boce i pjevati navijačke pjesme. Baš sinoć, na utakmici u Parku mladeži, naučio sam jednu, dugo je trebalo dok sam pohvatao sve riječi.
Prva kitica ide ovako:
Ooo, ooo, ooo, Oooooo.
A onda, upravo kad se zamisliš što bi to moglo značiti, krene druga:
Na, na, na, Na, na, na.
O, srca ti, pomislio sam očarano, to je nešto za antologiju hrvatske lirike. Pokojni Slavko Mihalić ne bi ljepše sročio. Kompleksna pjesnička forma precizno je posvjedočila o inteligenciji prosječnoga nogometnog navijača. I tu sam shvatio. Nije zaista stvar u tome da sam ja postao sredovječni namćor, nego je, dokazano, narod svakim danom sve budalastiji.
Čitate li novine? Sve se oko nas ruši, čitava svjetska ekonomija ide u vražju mater. Analitičare kada slušaš, čini ti se kao da su mahniti mormonski propovjednici koji najavljuju Sudnji dan, a u ovoj zemljopisnoj točki, s našom komičnom premijerkom je, izgleda, najgore. Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond samo gledaju kad će nam isključiti aparate i ostaviti nas da umremo. Samo zbog Hrvatske će legalizirati eutanaziju.
Suočeni s užasnom gospodarskom apokalipsom, siromaštvom kakvo nikada prije nisu iskusili, o čemu razmišljaju Splićani? Jedino što je njima na pameti, jedino zbilja važno jest kako u Hajduku zadržati Senijada Ibričića.
O Ibričiću, da ne bude zabune, baš ništa ružno ne mislim. Bože sačuvaj, on se čini pristojan i normalan dečko i želim mu u dlaku jednako što bi mu i rođena majka poželjela. Ono što me u ovome slučaju neviđeno živcira jest to kako naši sugrađani ne znaju po redu složiti svoje prioritete.
Tri četvrtine ispitanih u anketi dalo bi kunu više za Svagušin kruh za jednog veznog napadača i odaje se slatkom sanjarenju da bi za te pare možda i Cristiana Ronalda mogli kupiti. U isto vrijeme radnici istoga toga Joška Svaguše, sa svim prekovremenim satima i radnim nedjeljama i blagdanima, robijaju kraj vrelih krušnih peći za mizerne dvije i pol tisuće mjesečno.
“Bobisove” prodavačice ruše se u nesvijest od umora. Koliko bi onih koji bi se neznatno žrtvovali za sreću Senijada Ibričića bilo spremno na jednaku velikodušnu gestu za ovu sirotinju? Strah me je da bi postotak bio tako malen da ga zapravo ne bih ni želio znati. Prije neki dan zgranuto sam slušao mučnu ispovijed jedne “Bobisove” radnice i pomislio kako je besramno kada se Joško Svaguša razmeće vlastitim dobročinstvom.
Baš kao i njegov pajdaš, gradonačelnik Željko Kerum, koji ne propušta priliku da neskromno istakne tisuće njih kojima on daje plaću. Pogledajte pažljivije iznose koje Kerum daje svojim zaposlenicima i razmislite dobro smije li se to uopće zvati plaćom. Nemojmo se lagati. Kerum ne isplaćuje plaće. Željko Kerum ljudima daje za sladoled.
Što je objektivno, a što subjektivno? Postaje li svijet gluplji ili ja bivam mrzovoljniji? Jedan znanac, nekadašnji politički emigrant, veliki borac za Hrvatsku, upita me prije nekog vremena na ulici: “Što ti misliš, je li svemir oko nas ili u nama?” “Dado, jedino što je stvarno je ono u tebi”, dobacim mu u prolazu i žurno pružim korak jer Dado gdjekad znade biti malo naporan. Ipak, danas nisam siguran da sam mu dobro kazao. Svijet, ili makar ovaj naš komadić svijeta, nikada objektivno nisu naseljavali ovakvi lapani.
ANTE TOMIĆ
Naebo je sad Ante ko zuti od torcide:mrgreen:
Ljudi godinama cekaju tu Evropu i sad kad je bas zahvaljujuci Ibri se to ostvarilo.
Ovaj uhvatio izgravati pametnu i bogami ljubomornu mladu.
Poznajuci Torcidu,bolje mu je da seli u hladnije krajeve.
Ljudi godinama cekaju tu Evropu i sad kad je bas zahvaljujuci Ibri se to ostvarilo.
Ovaj uhvatio izgravati pametnu i bogami ljubomornu mladu.
Poznajuci Torcidu,bolje mu je da seli u hladnije krajeve.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pa u pravu je covjek 100%, neznam ni ko izmisli tu glupost cuj da dignu cijene hljeba da bi isplatili nekog fudbalera. Znam da je to napisano kao u sali ali ipak.... Mislim i da je Ibricicu bilo jako neugodno kad je to procitao.
Fazon je u tome da je to bio Kalinic ili Kranjcar.Podrzao bi to Ante sa gustom.Ovako tudjinac sa ''nezgodnim''imenom.calcio je napisao/la:Pa u pravu je covjek 100%, neznam ni ko izmisli tu glupost cuj da dignu cijene hljeba da bi isplatili nekog fudbalera. Znam da je to napisano kao u sali ali ipak.... Mislim i da je Ibricicu bilo jako neugodno kad je to procitao.
Pa se nikako ne moze svariti i onda se tu trazi ko biva realnost ili moralitet.Ante je samo pojedinac koji ce u toku ove sedmice biti ispljuvan,gotovo pa sigurno.Od strane Splita i Torcide.
Torcida je jako teska i probirljiva navijacka grupa.I trebas dobro damu oznojiti da bi te prihvatili.
Kod ibre je slucaj da gotovo svi ga gotive u Splitu,i znaju da sa ibrom i bez Ibre nije isto.Pa makar i kiflu skuplju jeli.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- calcio
- Kontakt:
Ma da je u pitanju Kalinic, Kranjcar ili Diego Armando, sigurno bi bilo mnogo onih koji bi se bunili jer je ideja nakaradna. Obicni narod ionako tesko zivi. Lako je Torcidi jer vecina njih sigurno zivi kod roditelja i ne placaju oni hljeb svako jutro ali pitaj njihove roditelje sta misle o idejiharishp je napisao/la:Fazon je u tome da je to bio Kalinic ili Kranjcar.Podrzao bi to Ante sa gustom.Ovako tudjinac sa ''nezgodnim''imenom.calcio je napisao/la:Pa u pravu je covjek 100%, neznam ni ko izmisli tu glupost cuj da dignu cijene hljeba da bi isplatili nekog fudbalera. Znam da je to napisano kao u sali ali ipak.... Mislim i da je Ibricicu bilo jako neugodno kad je to procitao.
Pa se nikako ne moze svariti i onda se tu trazi ko biva realnost ili moralitet.Ante je samo pojedinac koji ce u toku ove sedmice biti ispljuvan,gotovo pa sigurno.Od strane Splita i Torcide.
Torcida je jako teska i probirljiva navijacka grupa.I trebas dobro damu oznojiti da bi te prihvatili.
Kod ibre je slucaj da gotovo svi ga gotive u Splitu,i znaju da sa ibrom i bez Ibre nije isto.Pa makar i kiflu skuplju jeli.

A koliko sam ja shvatio, vlasnik tih pekara je taj hajdukovac Svagusa ili? Onda mi cijela ta prica zvuci jos i gore....
Nakaradno je i to da jedan Cernat ima u ono vrijeme tri puta vecu platu od Ibre.Iako cestito ni 30% utakmica nije uvezao.A i to sto je uvezao dabog sacuvaj.
Imas igraca sa kojim mozes ocekivati uspjeh.E pa onda ga i isplati u sklopu toga.Ako nemas,snadji se.
P.S jeste Svagusa je pekar koji nocu radi.I cilj je on u ovim natpisima,iako je ibro vise popisan od samog Svaguse.Ali je fazon da su ideju donijeli Torcidasi a ne Svagusa ili neko iz uprave Hajduka.
Imas igraca sa kojim mozes ocekivati uspjeh.E pa onda ga i isplati u sklopu toga.Ako nemas,snadji se.
P.S jeste Svagusa je pekar koji nocu radi.I cilj je on u ovim natpisima,iako je ibro vise popisan od samog Svaguse.Ali je fazon da su ideju donijeli Torcidasi a ne Svagusa ili neko iz uprave Hajduka.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- calcio
- Kontakt:
Slazem se to za Cernata ali to je do hajdukove uprave, ako su oni nesposobni zasto bi obicni svijet ispastao? Ibricic ako je nezadovoljan statusom ili primanjima moze uvijek otici, da je sad insistirao da ide u Galatasaray pustili bi ga i za tih 6-8 miliona koje su odbili.harishp je napisao/la:Nakaradno je i to da jedan Cernat ima u ono vrijeme tri puta vecu platu od Ibre.Iako cestito ni 30% utakmica nije uvezao.A i to sto je uvezao dabog sacuvaj.
P.S. Svaka grupa ima svoje placenike

Kao i novinare.

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Očigledno da ne znaš ko je Ante Tomić i sudiš ga samo po njegovom imenu(što te pravi gorim od njega).Ante Tomić nije neki novinarčić nego odličan pisac i upravo je suprotno od onoga kako ga ti predstavljaš.Naime,on je najveći kritičar hrvatskog društva od modernih pisaca i da si pročitao bilo šta od njega znao bi to.U romanu Građanin pokorni je napravio parodiju od čitavog hrvatskog društva(od najobičnih ljudi do političara) sve je popljuvao.Da ne idem offtopic,mislim da je calcio upravu i sam Ibra se postidio ovog prijedloga i sigurno ga ne bi ni sam prihvatio.harishp je napisao/la:Fazon je u tome da je to bio Kalinic ili Kranjcar.Podrzao bi to Ante sa gustom.Ovako tudjinac sa ''nezgodnim''imenom.calcio je napisao/la:Pa u pravu je covjek 100%, neznam ni ko izmisli tu glupost cuj da dignu cijene hljeba da bi isplatili nekog fudbalera. Znam da je to napisano kao u sali ali ipak.... Mislim i da je Ibricicu bilo jako neugodno kad je to procitao.
Jok,Tomiceve knjige samo dolaze tamo u vasem sektoru pa ste upuceni.
Dva razlicita pojma knjizevnost,romani i sport.Nebo i zemlja.
Ibro se nema cega stidjeti za od razliku od drugih.Jer niti je taj predlog postavio niti bio u slucaju da ga sam prihvati.
@Calcio je dobro skontao da je u stvari bit ili cilj bio Svagusa.Ali u tom tekstu je ipak najveci krivac ispao ibro.
Iako ni meda kusao ni meda lizao, to jest pokraj suhog i sirovo izgori..
Ibro se nema cega stidjeti za od razliku od drugih.Jer niti je taj predlog postavio niti bio u slucaju da ga sam prihvati.
@Calcio je dobro skontao da je u stvari bit ili cilj bio Svagusa.Ali u tom tekstu je ipak najveci krivac ispao ibro.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Naravno da je u pravu !calcio je napisao/la:Pa u pravu je covjek 100%, neznam ni ko izmisli tu glupost cuj da dignu cijene hljeba da bi isplatili nekog fudbalera. Znam da je to napisano kao u sali ali ipak.... Mislim i da je Ibricicu bilo jako neugodno kad je to procitao.
Evo Hrvatska,Bosanska i svacija realnost :
[youtube][/youtube]
Pusti ove sto velicaju neke idole, znaci neko moze imat kucu sa 10 soba, vilu na Jadranu, privatne jahte i helikoptere a neko nema da jede. Ipak za sve ovo je kriv narod koji je pustio da ga nekolicina manipulise. Sta meni vazi ako BiH ode na SP, ako ja nemam djetetu sta uzet da jede ?
Bas kao u Rimsko doba, Gladijatori i ti fazoni danas su to razni sportovi tu da zabave bijedu, da im se skrene paznja s' vaznijih stvari. Vec hiljadama godina ljudi ne znaju kako da se probude iz sna.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)
Volim i ja sport, i sve to al' ja prvo navijam za sebe, svoju familiju pa onda sve ostalo....
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)
Ma ja...hajde sad pročitaj "Spuštenih gaća na Svjetskom prvenstvu" gdje pravi budale od Balabana,Olića,Prše i svih ostalih hrvatskih reprezentativaca,pa onda opet napiši da je tekst napisan samo jer je naš cijenjeni reprezentativac druge vjere.Jesi li možda preskočio ovaj dio teksta:harishp je napisao/la:Jok,Tomiceve knjige samo dolaze tamo u vasem sektoru pa ste upuceni.
"O Ibričiću, da ne bude zabune, baš ništa ružno ne mislim. Bože sačuvaj, on se čini pristojan i normalan dečko i želim mu u dlaku jednako što bi mu i rođena majka poželjela. Ono što me u ovome slučaju neviđeno živcira jest to kako naši sugrađani ne znaju po redu složiti svoje prioritete".
Znam da ima komšijskih novinara koji pokopavaju sve što je naše i koji svoje dižu do neba,ali harise nemoj praviti zavjeru i mržnju tamo gdje je nema,pogano je to.
Jah,''teorija zavjere je vazda u pitanju''
.A to kao kobajagi sto napisa ono ''fin,dobar,dusa od covjeka,zelim mu isto sto bi mu i majka pozelila'' i onda udari sa kritikama.Gdje je Ibro u glavnoj ulozi.Sto je najzalosnije tu niti je Ibro incijator,niti je uopste on direktno dao povoda na to.
Isto kao da je rekao''Dobar je on covjek,al ebo sve svoje;;

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Pod prvo ovom tekstu nema mjesta na ovoj temi jer se ne radi o Ibričiću nego čovjek piše o stanju u hrvatskom društvu. Pod drugo tekst nema veze sa sportom već je tema socijalno stanje nacije. Ante Tomić uz Miljenka Jergovića je najnadareniji balkanski književnik i genijalan kolumnista i prije nego si ga ubacio u te svoje crnobijele karakterizacije 'njihovi i naši' trebao si barem pročitati jednu njegovu knjigu ili barem kolumnu da vidiš o kakvom se pacifisti i kozmopolitu radi. Npr. pisao je tekstove gdje je razotkrivao i na svoj jedinstven način ismijavao sve one koji miniraju gradnju džamije u Rijeci, o odnosu Hrvata prema domaćim Srbima, Thompson, Kerum, Glavaš i slična fašistička seljadija njega i Jergovića sanja, ono što su oni pisali o njima i sličnima u krajnjem slučaju nije 'humano'. Ali eto bitno je popljuvat čovjeka, mada nemaš pojma ni ko je, ni šta je... A ovo za kruh je bila otpočetka zajebancija, on je iskoristio situaciju da na satiričan način opiše stanje današnjeg splitskog uma koje se doslovno svodi na ono 'kruha i igara'.harishp je napisao/la:Jah,''teorija zavjere je vazda u pitanju''.A to kao kobajagi sto napisa ono ''fin,dobar,dusa od covjeka,zelim mu isto sto bi mu i majka pozelila'' i onda udari sa kritikama.Gdje je Ibro u glavnoj ulozi.Sto je najzalosnije tu niti je Ibro incijator,niti je uopste on direktno dao povoda na to.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson
O pljuvanju je diskutabilno.Sto bi Djuro u ''nicijoj zemlji''rekao ''a ko je sad poceo........
O Hrvatskom drustvu se moglo,,brabonjati'' i bez Ibre.
Da li se radi o njemu ili ne.Ibro je u to sto je najbitnije umjesan od strane Antese ni kriv ni duzan.Jer tumacenja mogu biti razna.
Kako rekoh da je htio,mogao je to i na drugaciji nacin docarati.
Ibri zelim da sto prije ode u dobar klub i u neko drugacije drustvo,nebi li Anti spao kamen sa srca.
I onda ko' covjek dovrsio Svagusu.Sto mu je i bio cilj,ko biva.
O Hrvatskom drustvu se moglo,,brabonjati'' i bez Ibre.
Da li se radi o njemu ili ne.Ibro je u to sto je najbitnije umjesan od strane Antese ni kriv ni duzan.Jer tumacenja mogu biti razna.
Kako rekoh da je htio,mogao je to i na drugaciji nacin docarati.
Ibri zelim da sto prije ode u dobar klub i u neko drugacije drustvo,nebi li Anti spao kamen sa srca.
I onda ko' covjek dovrsio Svagusu.Sto mu je i bio cilj,ko biva.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Iako nisam velika pristalica Ibre zbog desavanja u Cirinom vaktu, moram priznati da se momak puno promijenio, uradio dosta toga na svojoj igri, trenutno je u odlicnoj formi, igrat ce euroligu i zasluzuje mjesto u pocetnih 11 u formi kakvoj je sada.
Također želim mu sve najbolje u ulozi oca i nadam se da ce ga i to desavanje motivisati da postigne jos vise u karijeri.
Također želim mu sve najbolje u ulozi oca i nadam se da ce ga i to desavanje motivisati da postigne jos vise u karijeri.
Cuva Bog Zelju svog!
Trenutno korisnika/ca: gigglessmoke, napapijri1987 i 17 gostiju.