FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
svi smo bili nezadovoljni ekipom od prosle godine a po meni bolji smo bili nego ovu sezonu . Duljevic,Crnkic,Kovacevic, Am Bekic puno bolje izgleda nego Ivetic,Kuzmanovic,Rahmanovic,Velkoski po meni jedini plus ove ekipe u usporedbi s onom je Stanojevic umjesto Rustemovica .
Jučerašnja utakmica me podsjetila na onu prvu protiv Zarije gdje, umjesto gola glavom jednog i jedinog igrača u naših 16, ti lik pukne gol s pola terena pa se ti vadi i čupaj.
Nije to previše različit scenario od finiša prošle sezone kad gubiš prvo poluvrijeme pa zapinješ iz petinih žila da zabiješ gol. U svim slučajevima igraš s zrelom ekipom (po godinama) i nemaš mjesta za mlađe igrače jer si u situaciju da ti gori pod nogama. I tako, ukleti krug se nastavlja: oslanjaš se na iskusne igrače koji naprave kiks, pa zapinju i zapinju ali bez konkretnog rezultata - što te tjera da primjuješ isti plan.
Čala je to radio. Husref je to počeo raditi. Mislim da to nije najbolja opcija.
Neki dan kaže Slišković da je strategija Zrinjskog da im igraju igrači s motivom, zbog čega su ljetos pustili sve one ključne igrače. U Sarajevu imaš finu grupu mladih igrača čiji je motiv veći i koje, pri tome, možeš oblikovati da slijede trenerske taktičke zamisli. Samo ne bih volio da sad ovi mlađi izgube šansu za prvi tim. Ovi iskusni i zreli ništa ne pokazuju. A i kad su spremni da pokažu igra je pogrešno postavljena i nema taktičkog prilagođavanja. Nema se šta spasiti od sezone. Evropa je vazda minimalni cilj ali sad furati samo ove iskusne je možda i veća kocka nego pružiti priliku ovim mlađim momcima.
Nije to previše različit scenario od finiša prošle sezone kad gubiš prvo poluvrijeme pa zapinješ iz petinih žila da zabiješ gol. U svim slučajevima igraš s zrelom ekipom (po godinama) i nemaš mjesta za mlađe igrače jer si u situaciju da ti gori pod nogama. I tako, ukleti krug se nastavlja: oslanjaš se na iskusne igrače koji naprave kiks, pa zapinju i zapinju ali bez konkretnog rezultata - što te tjera da primjuješ isti plan.
Neki dan kaže Slišković da je strategija Zrinjskog da im igraju igrači s motivom, zbog čega su ljetos pustili sve one ključne igrače. U Sarajevu imaš finu grupu mladih igrača čiji je motiv veći i koje, pri tome, možeš oblikovati da slijede trenerske taktičke zamisli. Samo ne bih volio da sad ovi mlađi izgube šansu za prvi tim. Ovi iskusni i zreli ništa ne pokazuju. A i kad su spremni da pokažu igra je pogrešno postavljena i nema taktičkog prilagođavanja. Nema se šta spasiti od sezone. Evropa je vazda minimalni cilj ali sad furati samo ove iskusne je možda i veća kocka nego pružiti priliku ovim mlađim momcima.
Drzi se ti svog Olova i ovcica, pusti se Evandera.belosevic28 je napisao/la:Mogao bi ti ban dobiti. Tvrdis da je bio penal a evander laze da mije, ccc...zagor1987 je napisao/la:Cak i ovaj jad na BHT kaze osteceni smo za penal,ajd da je to jedino nego lik svaki kontakt sa njima svira faul i zute daje,dok njihove startove ni fsul da svira,al sta ocekivat da nam Zivkovic nakav il kako bec svirne nesto? Ovo nam se ponavlja od Sirokog pa nadalje al to nije razlog da ovako zijanimo
Evander je rekao da nije bila ruka na kraju, kao sto i nije bila.
Nije lijepo lagati. To kod nas u urbanim sredinama se smatra za losu naviku.
Ako imas zelju da se nekad emancipujes, morat ces to promijeniti.
-
- Kontakt:
tako je . nikom nije jasno zasto igraju Ivetic i Novakovic nit su kvalitet da donesu neki dobar rezultat u godinama su ne mozes zaradit na njima a tarabe .gurnes omladince u vatru nema se sta izgubit sve je bolje nego njih dvojica na stoperu nit sadasnjosti ni buducnosti s njima .Septerra je napisao/la:Jučerašnja utakmica me podsjetila na onu prvu protiv Zarije gdje, umjesto gola glavom jednog i jedinog igrača u naših 16, ti lik pukne gol s pola terena pa se ti vadi i čupaj.
-
- Kontakt:
Cuj bolida, obuce fensi kosuljicu, pusti bradicu i on lafo emancipovan...
Koji mongoloid sere na temi...

''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Osip dobijem kad vidim Ivetića na stoperu. Čovjek je već u godinama i očigledno je da se ne snalazi najbolje na onoj poziciji. Onaj Mujakić mi izgleda kao gromada za svoje godine i radije bih njeg gledao na stoperu nego ovog.
Također treba biti realan i reći da su nam krila baš loša. Hodžić se jučer zakucao uz aut liniju i bio je užasan. Sa druge strane Krle koji nema driblinga i ne može igrati krilo u onakvoj postavci. Jedina svijetla tačka nam je možda Stanojević. Ovi mladi svi stagniraju ili nazaduju. Očekivao sam više i od Kadušića. Sve u svemu ekipi kada bi se pridodali pravi kapitalci, možda njih tri ala Benko, Jajalo, Stojčev pa i Barbarić ovo bi izgledalo iole bolje. Ovako, dosta slabo, dovoljno za četvrto mjesto i bruku u europi.
Također treba biti realan i reći da su nam krila baš loša. Hodžić se jučer zakucao uz aut liniju i bio je užasan. Sa druge strane Krle koji nema driblinga i ne može igrati krilo u onakvoj postavci. Jedina svijetla tačka nam je možda Stanojević. Ovi mladi svi stagniraju ili nazaduju. Očekivao sam više i od Kadušića. Sve u svemu ekipi kada bi se pridodali pravi kapitalci, možda njih tri ala Benko, Jajalo, Stojčev pa i Barbarić ovo bi izgledalo iole bolje. Ovako, dosta slabo, dovoljno za četvrto mjesto i bruku u europi.
Gledaj vokohebine 

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

-
- Kontakt:
bas lijepo izgledaEvander je napisao/la:Gledaj vokohebine
-
- Kontakt:
Sta zna papak sta je carsija
Šljego mu stari u šeher Sarajevo pa se nafurao da je Sarajlija. Bio tri puta van BiH pa mu je sve ovdje fuj i ogavno, prica u fazonu "kod nas na zapadu nije ovako"...

Vas dvojica.Evander je napisao/la:Drzi se ti svog Olova i ovcica, pusti se Evandera.belosevic28 je napisao/la: Mogao bi ti ban dobiti. Tvrdis da je bio penal a evander laze da mije, ccc...
Evander je rekao da nije bila ruka na kraju, kao sto i nije bila.
Nije lijepo lagati. To kod nas u urbanim sredinama se smatra za losu naviku.
Ako imas zelju da se nekad emancipujes, morat ces to promijeniti.
Da se ja pitam obojica bi davno bili bivši članovi foruma, ali ne mogu uticati na to. Zamolit ću vas da svoja lična prepucavanja nastavite preko privatnih poruka, nemojte ostale članove foruma tjerati da čitaju vaše gluposti.
-
- Kontakt:
Sto nam se @hilmo aktivira kad mu neko havera "dirne"... Evo da ne spammam temu bezze, necu vise ovdje pisati ne zbog "prijetnje" moderatorcica nego iz postovanja prema normalnim forumasuma...
Poyy
Poyy
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Evander je napisao/la:Gledaj vokohebine

Navijači su osobe, jedna ili više njih u skupini koje svojim navijanjem ohrabruju pojedinca, par ili skupinu ljudi u izvedbi određene psiho-fizičke aktivnosti, uz pomoć određenih sredstava ili bez njih, a u svrhu kako vlastitog tako i zadovoljstva onoga za koga navijaju.
Dosta ljudi na forumu bi trebalo da se zapita, dali odgovaraju definiciji NAVIJAČA.

Dosta ljudi na forumu bi trebalo da se zapita, dali odgovaraju definiciji NAVIJAČA.

-
- Kontakt:
I ja se ospem od ivetica ali on je idol navijaca borbeni pero, plus da je skloljen jedva bi docekali da se sere kako je husref sklonio borbenog peru koji nije kvalitet ali gine.
UPRAVA NAPOLJE!
- kupus army
- Kontakt:
Ako cemo realno puno veci krivac za jucerasnji poraz od Pere je njegov kolega na stoperskoj poziviji,koji je i po vokaciji stoper.RichmanBiH je napisao/la:I ja se ospem od ivetica ali on je idol navijaca borbeni pero, plus da je skloljen jedva bi docekali da se sere kako je husref sklonio borbenog peru koji nije kvalitet ali gine.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Bosnia and Herzegovina - FYR Macedonia U17
1 Kačavenda(GK)
2 Muminović
3 Islamović
5 Rankić
6 Voloder
8 Đokanović(C)
10 Hasić
11 Badžak
16 Šarčević
19 Herić (Nikolić)
20 Šarić
današnji sastav protiv Makedonije, poćinju tri naša momka i ušao je i četvrti:thumbup:
1 Kačavenda(GK)
2 Muminović
3 Islamović
5 Rankić
6 Voloder
8 Đokanović(C)
10 Hasić
11 Badžak
16 Šarčević
19 Herić (Nikolić)
20 Šarić
današnji sastav protiv Makedonije, poćinju tri naša momka i ušao je i četvrti:thumbup:
Zadnja izmjena: Esport, dana/u 02 okt 2017, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.
Ovo sto kazes itekako ima smisla.bordobijeli je napisao/la:svi smo bili nezadovoljni ekipom od prosle godine a po meni bolji smo bili nego ovu sezonu . Duljevic,Crnkic,Kovacevic, Am Bekic puno bolje izgleda nego Ivetic,Kuzmanovic,Rahmanovic,Velkoski po meni jedini plus ove ekipe u usporedbi s onom je Stanojevic umjesto Rustemovica .
-
- Kontakt:
Naravno. Mada kod novakovica je vise voljni momenat nego nekvalitet.kupus army je napisao/la:Ako cemo realno puno veci krivac za jucerasnji poraz od Pere je njegov kolega na stoperskoj poziviji,koji je i po vokaciji stoper.RichmanBiH je napisao/la:I ja se ospem od ivetica ali on je idol navijaca borbeni pero, plus da je skloljen jedva bi docekali da se sere kako je husref sklonio borbenog peru koji nije kvalitet ali gine.
UPRAVA NAPOLJE!
Jucerasnji poraz je Husrefov poraz.Tog Novakovica kojeg svi pljujemo zbog loseg postavljanja je jucer igrac koji je sigurno imao najvise kontakta sa loptom,to je nepojmljivo da je morao svaki drugi napad on kao stoper da nam organizuje.Netreba nista vise spominjati sve je jasno sa tim kako smo igrali jucer.
Iveticeva su po mom jucer kriv dva gola,posebno onaj za 2 2 kad je opet zalegao nesto ,da se ne vracam na onaj njegov gol u Bijeljini kada je opet odletio bezveze na usta. Da se ne vracamo na derbi i tako dalje,neko manje da je igrao a da nas je zakinuo za vise "golova" od njega ne postoji.
Bas nam je grohnula odbrana,od Pavlovica pa do svih ispred njega,a svi smo kolektivno govorili prosle sezone ako ista ima pozitivno u ekipi to je ta odbrana i golman,a gledaj sada,nevjerovatan pad svih kolektivno u toj liniji.
Iveticeva su po mom jucer kriv dva gola,posebno onaj za 2 2 kad je opet zalegao nesto ,da se ne vracam na onaj njegov gol u Bijeljini kada je opet odletio bezveze na usta. Da se ne vracamo na derbi i tako dalje,neko manje da je igrao a da nas je zakinuo za vise "golova" od njega ne postoji.
Bas nam je grohnula odbrana,od Pavlovica pa do svih ispred njega,a svi smo kolektivno govorili prosle sezone ako ista ima pozitivno u ekipi to je ta odbrana i golman,a gledaj sada,nevjerovatan pad svih kolektivno u toj liniji.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.