FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 01 okt 2017, 20:48

Jens Keller :kafa:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Klare

Post Postao/la Klare » 01 okt 2017, 20:59

Centre forward je napisao/la:al' to je jedino moguće da u Kraljevini Španiji izbije gradjanski rat i da mobilišu prvotimce Reala, a možda i Barse.
Hahaha. :thumbup:

Odlično je šljivo opis'o ovu utakmicu,
i Sagnol je bio izgubljen, kao da nije bio spreman na sve ovo.

Danas je sve nekako bez plana bilo, bilo hajmo izaći trčati i dokazati da možemo. Tako su i odigrali prvih 20 minuta i skoro poluvrijeme,
ja mislio to je to,
al' onda kad ih je prošla euforija, taktička nepripremljenost je došla do izražaja,
pucali smo na svim dijelovima terena.
Možda je i Sagnol imao malo vremena da ih posloži,

Koliko je dovraga sve otišlo pokazuje i povreda Riberija, onakva povreda se događa kad kola krenu nizbrdo,
onakva povreda je greška sistema što je šljivo opisivao nekoliko puta.

Inače šljivo se popravio sa svojim postovima, nije više kao nekad muamerc priča jedno a u drugom postu drugo.

Ako kojim slučajem dođe Tuchel tada nema više opravdanja u treneru, te bi trebalo ozbiljan razgovor obaviti sa igračima koji već nedopustivo previše vremena nisu na nivou: Boa, Alaba i Miler.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 01 okt 2017, 21:54

Vrijeme je mijenjati pola rostera
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 okt 2017, 23:20

Dex je napisao/la:Vrijeme je mijenjati pola rostera
Pa otprilike tako...nekih 4-5 igraca, bar 3 su neminovnost. Ribery je vjerovatno zavrsio karijeru. I Robben ce vrlo brzo.

Ima tu jos par dobrih tj klasnih igraca koji mogu biti kicma tima.

Neuer-Hummels-Thiago-Lewandowski. Stavio bih tu jos Alabu, ali ne znam sta mu se desava totalno je propao zadnje 2 godine. Vidal vec ulazi u ozbiljne godine i nemas se sta na njega pouzdati.

Bekovi, krila i jedan veznjak. To je pod moranje. Sto nece biti lako odraditi sigurno, pogotovo ne za jedno ljeto i zbog toga ce trpiti Bayern, a glavni krivac za to je uprava.

Ne mogu da shvatim da jedan gigant kao sto je Bayern moze sebi da dopusti da ne dovede neko klasno krilo. Vec u zadnjoj Pepovoj sezoni se trebalo dovesti bar jedno zbog cestih povreda Riberya i Robbena. Ali cekati jos 2 godine i ne uraditi nista po tom pitanju jednostavno nije logicno ako zelis dobro svom klubu.

Dalje za veznjake....u zadnje 3 godine doveli su gomilu igraca koji mozda cak i nisu potrebni. Nevjerovatno je da nema neki klasan nijemac da se dovede u sredini...kupovali su Xabija, Vidala, Jamesa, Tolissoa, Sanchesa...i niti jedan od njih nije nesto pretjerano zadovoljio...dobro za Xabija i Vidala si znao sta dobijas, ali mislim da tu fali neki nijemac u veznom redu.
27.10.2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 okt 2017, 23:22

Vjeruj, kad je uprava u pitanju, ne bih se iznenadio da se ponovo produži ugovor Riberiju (opet na račun starih zasluga).

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 02 okt 2017, 00:50

Ocekujem uskoro i povrede Lewe,Martineza i Robenna :silent:

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 okt 2017, 01:03

Franck Ribéry has been diagnosed with a knee external ligament tear and will be out for 2 to 3 months [Sky]
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 okt 2017, 01:27

dirkules je napisao/la:Franck Ribéry has been diagnosed with a knee external ligament tear and will be out for 2 to 3 months [Sky]
Dva do tri mjeseca opet ne zvuči toliko loše mada kod nas to uvijek izađe na nešto duže.
Bez obzira Riberyu želim brz oporavak i nadam se da će smoći snage da se vrati.
Ova čitava sezona je čisti peh za nas do sada, kao da nam je neko sihre bacio :mrgreen:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 okt 2017, 01:46

Bundesliga je napisao/la:
Ova čitava sezona je čisti peh za nas do sada, kao da nam je neko sihre bacio :mrgreen:
Ako ima ko sa foruma da zna učiti šta, nek skida ovu crnu magiju odmah :mrgreen: .
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 okt 2017, 01:50

harden je napisao/la: Ako ima ko sa foruma da zna učiti šta, nek skida ovu crnu magiju odmah :mrgreen: .
Ima Šećko, samo da ne pogorša situaciju :mrgreen:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 okt 2017, 08:58

Bundesliga je napisao/la:Ima Šećko, samo da ne pogorša situaciju
:urnebes:
harden je napisao/la:nek skida ovu crnu magiju
Ta crna magija se zove istrošena krila i slab trener, a skida se tako što ćeš odriješiti kesu, kupiti vrhunsko desno krilo koje će zamijeniti robena (koman može držati lijevu stranu) i dovesti dobrog trenera.
Nama više ništa ne treba.
Sredina je odlično popunjena.
Toliso je doveden da zamijeni alonsa i on će ga dostojno zamijeniti. Čovjeku treba prakse. Bitno je da odlično čita igru i umije poslati dobru loptu.
Ps.
Usput da se izvinim kolegi Feldmarschallu. Bezze mi je da me neko citira a da ne odgovorim.
Napisao sam bio opširan odgovor ali je telefon bio poludio pa sam ga moro restartovat.
Zadnja izmjena: sekerbay, dana/u 02 okt 2017, 09:02, ukupno mijenjano 1 put.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 okt 2017, 09:02

Ova čitava sezona je čisti peh za nas do sada, kao da nam je neko sihre bacio :mrgreen:[/quote]
Mora da je konkurencija bacila sihr na ekipu :rol: sto se nizu losi dani kako je Hasan direktor
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 okt 2017, 09:20

Evo malo svježih info:

- Klose: svak bi želio trenirati Bayern, ja još živim u Minhenu
- Ribery je u Parizu kupio 40 karti za familiju/prijatelje da bi ga gledali na klupi.
- Robben: Bolji je trening kod mog sina nego što sam ja imao kod Karla.
- Prošle godine su i Lahm i Alonso imali žalbi na Karlove metode treniranja
- Poslije 2006, prva tekma koja nije rasprodata u gostima je ova protiv Herte

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 okt 2017, 09:23

sekerbay je napisao/la:Napisao sam bio opširan odgovor ali je telefon bio poludio pa sam ga moro restartovat.
Koliko je samo mene puta viša sila spasila da se ne obrukam. :mrgreen:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 okt 2017, 10:50

sljivo je napisao/la:Koliko je samo mene puta viša sila spasila da se ne obrukam.
da, uvazeni kolega, ali ipak nedovoljno. jednostavno, svaki pokusaj odbrane katalonskog amatera nije nista do brukanje :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 okt 2017, 12:06

Feldmarschall je napisao/la:
sekerbay je napisao/la:
Možemo li se dogovoriti da ne raspravljamo o estetskom dojmu? Bespotrebno je i neukusno, a čini mi se da većina komentara protiv Guardiole ide u tom smjeru. Ispravi me ako griješim. Ja ne želim glumiti njegovog advokata. Ja branim stil igre koji propagira. Stil koji sa manje ili više varijacija igraju Low, Tuchel, Nagelsmann, Sarri, Sampaoli... koji je u Njemačku donio Van Gaal. Sa čisto estetske strane i sam sam više za nešto drugo.
u redu, nije problem da ostavimo raspravu o estetskoj komponenti iako to nije pravedno, jer sljedbenici skole koju velicas smatraju da je pobjeda bez lijepog fudbala daleko manje vrijedna od one koja se postigne njihovom igrom. al nebitno. ljepota je svakako u oku posmatraca.
misljenja sam da je pogresno porediti formacijski fleksibilnog tuhela sa tvrdoglavim sljedbenikom tzv. ajaxove fudbalske skole koja je preko krojfa implementirana u barselonu. najpoznatiji ucitelji i zagovornici te skole su van gaal i gvardiola.

kako bih skratio post, krecem direktno od gvardioline avnture u minhenu. jbg., mrzi me da jos jednom nakucam ogromni post.
nakon odmora u americi kojeg je uzeo nakon napustanja procitanog barsinog broda koji tone, genijalni (ja kazem da se iskljucivo radi o vrijednom radniku) barcin trofejni trener uspjeva da svoj produkt proda bayernovoj upravi.
vec tada je bilo glasova koji su govorili da je imao srece jer dolazi u ligu u kojoj bez velikog truda moze biti prvak.
glavni ligaski konkurent - borusija, je bila osakacena povredama branica i prodajom glavnih igrca. prva gvardiolina sezona goce, druga levandovski.
dakle, bayernova ligaska dominacija je bila zagarantovana, pa su sve oci bile uprte u ligu prvaka.
buduci da je "lovac na trofeje" gvardiola naslijedio najjaci evropski klub, mnogi su vjerovali da ce upravo bayern biti taj koji ce po prvi put u historiji ovog takmicenja odbraniti titulu.
da ne idem u detalje, reci cu da je bayern i gvardiolin stil pokopan od strane reala sa ubjedljivih 5-0. prva utakmica 1-0, pa onda potop na domacem terenu. real je vec na poluvremenu vodio sa 3-0. bas me zanima sta je trenerski mag mislio kada je u vezni red postavio trome svajnstajgera i krosa.
svoje trenersko umjece je potvrdio i u narednoj sezoni kada je od drugog spanskog tima primio pet golova.
da je trener koji se tek uci, nazalost na nasem bayernu, pokazala je i takticka postavka. u utakmicu je usao sa trojicom u zadnjoj liniji: rafinja, boateng i benatija.
dakle, covjek je za samo dvije godine unistio najjaci evropski klub koji je, opet, netom pred gvardiolin dolazak, zakucao posljednji klin u sanduk u kojem je sahranjena cuvena ajaxova fudbalska skola.
covjek je napravio klub na kojem su spanski klubovi popravljali gol razliku.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 okt 2017, 12:14

Već u prvoj utakmici pokazalo se da je Ancelotti bio potpuno u pravu što je klupirao ove buntovnike bez razloga. "Čudna" postava u Parizu bila je zapravo najbolja postava koju je trenutno mogao izvesti, Carlo možda nije revolucionar ali nije ni bedast. Ako dođe TT prvo što će buntovnicima bez razloga reći je "jezik za zube", treniraj jače, više, bolje, dobićeš priliku, vidjećemo kako ćeš je iskoristit, onda možemo pričat.
Ko nije zadovoljan intenzitetom treninga ko mu brani da trenira individualno, na raspolaganju su mu pomoćni treneri, kondicijski treneri, ako mu ni to nije dovoljno može se kupiti Footbonaut, ne bi to za vas bio prevelik trošak.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 okt 2017, 13:22

Brajtner kaze, a I drugi, u klubu sam 50 godina I ovo je najbolji Bayern (pepov) u historiji. Toliko o tome da je sve razvalio.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 02 okt 2017, 13:59

Ide se iz krajnosti u krajnost. Niti je Pep bio promasaj, niti totalni pogodak. Cinjenica je da je Bayern bio odlican, ali da mu je falio zavrsni korak, koji je opet protiv Atletica bio skoro pa ucinjen. Da se ne ponavljam, rekao sam za utakmice protiv Reala i Barce svoje misljenje, ali i za Atletico. Pepov mandat je obiljezen uspjesima i zalom sto nije osvojena Liga prvaka. Da smo bili konkurenti jesmo. Da smo imali jak tim jesmo. Da se moglo vise, vjerovatno jeste, ali govoriti kako je "razvalio" pobjednicki tim je neosnovano. Nije ispadao u grupnoj fazi i brukao se protiv nizerazrednih timova. Ispadao je protiv dva prvaka, jednog koji je i trostruku krunu osvojio. Da li ja ocjenjujem njegovu epizodu desetkom? Ne, imao je mana, ali te mane ne treba preuvelicavati, a jednu koju nisam spomenuo (zaboravio sam) je slabije tempiranje forme.

Porediti Juppa i Pepa je veoma tesko. Pep je dosao da nadmasi, bolje reci izjednaci, najveci uspjeh u klupskom fudbalu. Obojica ce biti upamceni kao jedni od najboljih trenera minhenskog tima, s tim da je Jupp sigurno na prvom mjestu. Jupp je postavio normu koju mozda niti jedan trener ne bi mogao ponoviti. Taj Bayern je bio masina, ali te masine vise nema, a niti ce je biti. Pokusalo se na drugi nacin, koji je bio veoma uspjesan, ali nije dosegao vrh koji je prethodni imao. GENERALNO, JUPPOV BAYERN JE BOLJI, SNAZNIJI I USPJESNIJI OD PEPOVOG I TO SE NE MOZE OSPORITI, KAO NI TO DA JE PEPOV BAYERN, IAKO SLABIJI, BIO ITEKAKO JAK I NIKAKO GUBITNICKA EKIPA, STO I TROFEJI POKAZUJU.
Spamm

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 okt 2017, 14:03

De citiraj i senilnog gerda :mrgreen:
Ili fergusona koji je za mladog riberija kazao da nikad neće biti igrač. Može i talijane koji nisu htjeli mesija.
Ima još bezbroj situacija u kojima su se i najbolji prevarili i pogrešno procijenili.
Ti hvalospjevi na pepov račun su vjerovatno upućeni netom nakon onih uistinu briljantnih partija koje je imao protiv sitija, salkea, volfsburga pa čak i u uzvratnoj protiv atletika iako smo ispali (ludi muler i penal)
Dobro, možda bi peponja pokorio evropu da je dobio igrače koje je želio. Da, svi igrači koje je želio su napravili odlične karijere.
Ali, mi njemu sudimo na osnovu rezultata, a nikako na osnovu šbbkbb

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.