Ja nisam hvalio Rodgersa u smislu da je bolji od Kloppa i da zalim za njim. Klopp je za njega svemirski brod i sad bih potpisao da on ostane trener do kad zeli, samo sam spomenuo par apsurda i negativnih okolnosti unutar kluba pod kojima je radio.senkY je napisao/la:Nakon godinu dana pauze i ne pisanja na ovom postu ali Sam bio aktivan i pratio svaki dan komentare i kao svi ostali se zivcirao i ljutio za ove sve nesrece nase izgubljene odbrane i ovog naseg veznog reda.Al sad ste bas pretjerali, sa ovim zadnjim komentarima,sad bi Rodgers bio dobar i da je kao strucnjak veci od kloppa,ok mozda i jest ,ima znanje ali tacno prije dvije godine ste ga pljuvali i tjerali sa klupe a sad opet kad bi se vratio,neka dodje ,poslje kloppa ,mozda i on bolji nego Hodgson i neki nigdje veze strucnjaci,al nije ok poredit njega i rezulatat prije 3 god kad je Premier Liga bila po meni kudikamo slabija nego danas,i danas kloppa i ovo stanje,Klopp samo da ima vezni red ,jednog gerrarda bilo bi svega,bez ljutnje iko ,moje misljenje samo
Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Al evo nam carlo slobodan trebali smo trade sa bayernom napraviti 

You are someone else I am still right here
Rodgers je trebo dobiti otkaz nakon one utakmice protiv Stokea, a ne krajem septembra. Ni prvi ni drugi nisu napravili rezultat, a trenutno je Rodgers ispred.
Walk on, with hope in your hearts.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
I Klopp i Rodgers su odlicni treneri, Liverpool je proklet klub. Najbolje smo igrali kada su Rodgers i Clark bili u tandemu. Kada je Clark otisao odbrana se raspala i sve je krenulo nizbrdo. Ono sto je realno jeste da Liverpool uopste nije napredovao, niti napreduje.
Bukvalno prva utakmica Rodgersa u ligi je bila protiva Clarkea.OTNYS_YNWA je napisao/la:I Klopp i Rodgers su odlicni treneri, Liverpool je proklet klub. Najbolje smo igrali kada su Rodgers i Clark bili u tandemu. Kada je Clark otisao odbrana se raspala i sve je krenulo nizbrdo. Ono sto je realno jeste da Liverpool uopste nije napredovao, niti napreduje.
Walk on, with hope in your hearts.
Mozda mislis Dalglish i Clarke, ako mislimo na istog taj Clarke ti je otpusten dva dana nakon sto je Rodgers potpisao.OTNYS_YNWA je napisao/la:I Klopp i Rodgers su odlicni treneri, Liverpool je proklet klub. Najbolje smo igrali kada su Rodgers i Clark bili u tandemu. Kada je Clark otisao odbrana se raspala i sve je krenulo nizbrdo. Ono sto je realno jeste da Liverpool uopste nije napredovao, niti napreduje.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Re: RE: Re: Liverpool FC
Citam i ja i ne vjerujem koliko ljudi "prate" klub i dice se time. Da nemam tv i internet. jos bih povjerovao da je odbrana pod Rodgersom bila dobra.artemis77 je napisao/la:Bukvalno prva utakmica Rodgersa u ligi je bila protiva Clarkea.OTNYS_YNWA je napisao/la:I Klopp i Rodgers su odlicni treneri, Liverpool je proklet klub. Najbolje smo igrali kada su Rodgers i Clark bili u tandemu. Kada je Clark otisao odbrana se raspala i sve je krenulo nizbrdo. Ono sto je realno jeste da Liverpool uopste nije napredovao, niti napreduje.
Tog Rodgersa toliko dizete,lik je popusio protiv Palacea 3-0 jer je ganjao pobjedu od 10 golova prednosti,cak i kad su ovi dosli na 3-2. Prevara od trenera.
Clark nikad nije bio s Rodgersom. To je period dok je King bio trener i stvarno je odbrana bila jaka, ali je i napad bio slab. Jednostavno dio taktike i stila igre. Doduše daleko bolja igra u kaznenom od ove sad, ali vrijeme i nostalgija čine svoje pa sad djeluje kao da je Maldini bio u ekipi.
Nije baš ni istina da Rodgers nije imao kontrolu. Na početku je itekako imao. Pep Segura je trebao biti novi DoF, obećano mu je, ali Rodgers je bio protiv toga i FSG mu je zbog famoznih 300str udovoljio i otpustio Seguru. Nešto kasnije je napravljen kompromis sa komitetom. Istina je da je kasnije imao sve manje uticaja u komitetu, ali i to je dijelom njegova krivica. Rodgers je imao dobar plan kojeg se držao u prvoj sezoni i vidio se napredak kako je sezona odmicala. Problem je druga sezona u kojoj je potpuno odstupio od tog plana zbog Suareza i Sturridgea. Isplatilo mu se u toj sezoni, ali sve poslije su bile lutanje. Daleko je on od lošeg trenera. Njegov Swansea je bio jedan od najljepših timova za gledanje u Engleskoj(i Welsu), ali je ostalo sjećanje na onu patnju na kraju njegovog mandata. Osim toga, njegov omjer u derbijima je jako loš. Nikad nije bio taktičar, nije se znao prilagoditi protivniku, ni blizu Kloppovog kvaliteta. Volio bih ga vidjeti na klupi nekog jačeg tima u ligama petice.
Danas sam vidio podatak da je Liverpool u LP dopustio protivnicima 10 prilika što je najmanje od svih timova u LP. od tih 10 primio je 3 gola što je cca 30% prilika, a to je najveći procenat od svih timova u LP. Dakle standardna priča, odbrana se kolektivno igra dobro, protivnik nema puno prilika, ali gotovo uvijek kad dođe u priliku zabije go.
Nije baš ni istina da Rodgers nije imao kontrolu. Na početku je itekako imao. Pep Segura je trebao biti novi DoF, obećano mu je, ali Rodgers je bio protiv toga i FSG mu je zbog famoznih 300str udovoljio i otpustio Seguru. Nešto kasnije je napravljen kompromis sa komitetom. Istina je da je kasnije imao sve manje uticaja u komitetu, ali i to je dijelom njegova krivica. Rodgers je imao dobar plan kojeg se držao u prvoj sezoni i vidio se napredak kako je sezona odmicala. Problem je druga sezona u kojoj je potpuno odstupio od tog plana zbog Suareza i Sturridgea. Isplatilo mu se u toj sezoni, ali sve poslije su bile lutanje. Daleko je on od lošeg trenera. Njegov Swansea je bio jedan od najljepših timova za gledanje u Engleskoj(i Welsu), ali je ostalo sjećanje na onu patnju na kraju njegovog mandata. Osim toga, njegov omjer u derbijima je jako loš. Nikad nije bio taktičar, nije se znao prilagoditi protivniku, ni blizu Kloppovog kvaliteta. Volio bih ga vidjeti na klupi nekog jačeg tima u ligama petice.
Danas sam vidio podatak da je Liverpool u LP dopustio protivnicima 10 prilika što je najmanje od svih timova u LP. od tih 10 primio je 3 gola što je cca 30% prilika, a to je najveći procenat od svih timova u LP. Dakle standardna priča, odbrana se kolektivno igra dobro, protivnik nema puno prilika, ali gotovo uvijek kad dođe u priliku zabije go.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Ima i temirgerr je napisao/la:Ti majke mi najrahatniji. Ko god da pobijedi u derbijima i osvoji EPL, tebi dobroFerdo je napisao/la:Od Velike četvorke možda mi je Liverpool i najdraži i njihov sam najveći simpatizer. Volio bih da se osvoji liga.

Iako je zamjetan pad Redsa u zadnje vrijeme.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ma pisem o Rodgersu zato sam ga i tutno. Kenny - Clark. Odlaskom Clarka odbrana izgleda izgubljeno, ni dan danas se nista uvezalo nije.
@Laslo, ti ako nemas nesto konkretno i argumentovano napisati onda bolje da ne pises nista? Pun si nekakvih negativnih jona, zabij ga negdje maca.
@Laslo, ti ako nemas nesto konkretno i argumentovano napisati onda bolje da ne pises nista? Pun si nekakvih negativnih jona, zabij ga negdje maca.

Normalno da ce odbrana biti losa kad ne cinis nista da se pojacas u odbrani, ili dovodis panjeve. Mi od Reine nemamo golmana, i on je znao kiksati, ali je koliko toliko unosio sigurnost, barem do one zadnje sezone, a poslije njega drvo do drveta, jos onu njemacku bukvu hvalili, sta su vidjeli u njemu, @kume ? 
Pa lijevog beka nemamo odkad je JAR licio na igraca, znaci preko deset godina, Aurelio vise visio u bolnici nego na terenu. Desno smo napokon rijesili problem defanzive sa Clyneom. Ali taj izgleda nije ziv. Zadnjeg veznom nismo imali od one povrede Lukasa protiv Chelsea, i nisu mi jasni ni BR ni JK, kako je moguce da je prvi Gerrada stavljao na tu poziciju, a drugi gura Hendersona, pa kraj njih bi prolazio i Wijnaldum, protivnik ima autoput do stopera, a ni oni nisu nesto posebno, pogotovo zamjene.

Pa lijevog beka nemamo odkad je JAR licio na igraca, znaci preko deset godina, Aurelio vise visio u bolnici nego na terenu. Desno smo napokon rijesili problem defanzive sa Clyneom. Ali taj izgleda nije ziv. Zadnjeg veznom nismo imali od one povrede Lukasa protiv Chelsea, i nisu mi jasni ni BR ni JK, kako je moguce da je prvi Gerrada stavljao na tu poziciju, a drugi gura Hendersona, pa kraj njih bi prolazio i Wijnaldum, protivnik ima autoput do stopera, a ni oni nisu nesto posebno, pogotovo zamjene.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Liverpool FC
dzaba se nervirate,lagano vec otpisati sezonu i bez brige pratit tekme
na kraju kad united uzme ligu osjetit gorcinu u ustima i vozdra.
Ovaj klub je toliko naograjisao da vise nije ni bitno jel ga vodio neki levat ili world class trener.
Sto se tice Kloppa vidim ga na kraju sezonu u Bayernu da pokusa kako spasiti svoju karijeru ali on je done deal.
Trener koji prica da nema boljih stopera na trzistu od klavana i lovrena, automatski nije vise dobar s glavom.
Pokusaj s firminom kao glavnim napadacem ne vodi nicem dobrom(svi ostali se kockali s pretplacivanjem napadaca i svi su dobro krenuli)
Gino veznjak smijesan,to sam toliko puta ponovio prosle godine da me glava zabolila i dokazalo se da igra dobro kad i ekipa citava igra dobro.U ostalim tekmama lik je duh jbni
Do kraja sezone gledati tvrdoglavog Kloppa kako forsira panja Klavana,Lovrena izgubljenog Firmina bezlicnog kapitena Hende i opleti gangam stajl
Jedina od rijetkih pozitivnih stvari je Adam koji kod Kloppa igra doktorski fudbal i ekipa ce biti 40% jaca s njegovim povratkom u vezu
Sent from my iPhone using Tapatalk
na kraju kad united uzme ligu osjetit gorcinu u ustima i vozdra.
Ovaj klub je toliko naograjisao da vise nije ni bitno jel ga vodio neki levat ili world class trener.
Sto se tice Kloppa vidim ga na kraju sezonu u Bayernu da pokusa kako spasiti svoju karijeru ali on je done deal.
Trener koji prica da nema boljih stopera na trzistu od klavana i lovrena, automatski nije vise dobar s glavom.
Pokusaj s firminom kao glavnim napadacem ne vodi nicem dobrom(svi ostali se kockali s pretplacivanjem napadaca i svi su dobro krenuli)
Gino veznjak smijesan,to sam toliko puta ponovio prosle godine da me glava zabolila i dokazalo se da igra dobro kad i ekipa citava igra dobro.U ostalim tekmama lik je duh jbni
Do kraja sezone gledati tvrdoglavog Kloppa kako forsira panja Klavana,Lovrena izgubljenog Firmina bezlicnog kapitena Hende i opleti gangam stajl
Jedina od rijetkih pozitivnih stvari je Adam koji kod Kloppa igra doktorski fudbal i ekipa ce biti 40% jaca s njegovim povratkom u vezu
Još par puta sam ovo pregledao i jedino što nam je falilo jeste gol za pobjedu. Imali smo sve. Forumaši pišu o nekim igračima, recimo Henderson je napravio 3 100% šanse, ali kada neće onda baš neće.
U oktombru 5 utakmica, opet više gostovanja 3, nego kod kuće 2. Da mi prvo savladamo Newcastle pa ćemo ići dalje.
Sa njima je uvijek bilo puno golova, pogotovo sada.
Kocka je bačena
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Da Karius nije primio ono sto je morao odbraniti utakmica bi isla u suprotnom smjeru. Mene najvise nervira to rotiranje golmana. Mignolet je ( ako se moze reci ) bolji golman od Kariusa, a obojica su velike kiksare. Dovoljno je da pogledate slobodnjak Fernanda, ja mislim da bi ono svaki forumas sa ovog kompletnog foruma odbranio. Ne moze se sad kriviti nesto Henderson jer ne povezuje igrace, tu ga je Klopp stavio, ne mogu se kriviti Salah i Firmino sto sa metar pucaju u golmana, odlicno je postavljen. Ne moze se krivit Sturidge sto nije fino uhvatio volej, njemu treba jos utakmica. Nadam se da do januara mozemo drzati prikljucak za gornjim dijelom tabele i da cemo proci ovu grupnu fazu, u onda se mora dovesti pojacanje nazad.
Očekujem da doc.dr Rafa smiri utakmicu, lupi nam jedan gol iz kontre i jedan nakon prekida i pokaže doc.dr Kloppu stručnjaku za igranje odbrane kako se zatvara utakmica.
Niko me ne može ubijedit da nije do njega ovo sve što se dešava kad je sam birao pojačanja i sam vodi treninge!
Niko me ne može ubijedit da nije do njega ovo sve što se dešava kad je sam birao pojačanja i sam vodi treninge!
Tako blizu, a tako daleko.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Sturidge je uvijek raspolozen protiv Njukasa, treba ga ocekivati sutra umjesto Firmina. Lijevo bih poceo sa Robertsonom, ostatak standardno uz Mignoleta na golu.
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Sturridgeu treba samo par tekmi konstante i da ga zdravlje posluzi. Sigurno bi bio no. 1 u spicu i dosta opasniji i bolji egzekutor od Roberta. Steta sto je staklen i zbog bezbroj povreda do sad jer je specifican napadac i do sad bi upisao hrpu golova na racun. Nadam se da ce dobijati vecu minutazu.
Ma kakav Sturridge, nemojte se bezveze nadati.
On nikad neće biti onaj stari, davao je neke znake da hoće u drugoj dijelu sezone čim je Klopp došao, kad smo igrali dva finala, ali ništa od toga.
Promašiti onakve dvije šanse u takvoj utakmici i izgubiti bar 5-6 lopti na 20-25 metara na smiješan način, bio je pokazatelj da se ovaj igrač što prije mora prodati.
On nikad neće biti onaj stari, davao je neke znake da hoće u drugoj dijelu sezone čim je Klopp došao, kad smo igrali dva finala, ali ništa od toga.
Promašiti onakve dvije šanse u takvoj utakmici i izgubiti bar 5-6 lopti na 20-25 metara na smiješan način, bio je pokazatelj da se ovaj igrač što prije mora prodati.
You'll never walk alone.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Kako mozes tako pisati o covjeku koji je toliko dugo van terena. Samo da ne bude novih povreda i sigurno je najveci bust za Liverpool.
ma danas je 2013 godina , stu je doktor jes jes
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.