Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Ma samo nek on otane zdrav, i neka bude na 16-10-3 i taman. Odlicne brojke za trecu violinu u napadu. Nadam se da ce nakon ugovora naci mjesta i za repku, te s Musom doci makar do cetvrtfinala EP za par godina, kad i Dzenan bude u NBA. 

Neka Duleta posluži zdravlje, biće i rezultata.AshburtonG je napisao/la:Ma samo nek on otane zdrav, i neka bude na 16-10-3 i taman. Odlicne brojke za trecu violinu u napadu. Nadam se da ce nakon ugovora naci mjesta i za repku, te s Musom doci makar do cetvrtfinala EP za par godina, kad i Dzenan bude u NBA.
Svaki igrač će doći da igra, kada tim vodi ozbiljan trener.
Tada će biti i rezultata

Je li nasao nekoga da radi s njim na igri ledjima?Tu je tanak..Ramirez5 je napisao/la:I jasam stava da je odokativno od 115-120 ali sigurno ne više. Ono sto je pohvalno da je i za Bajram vodio računao zdravoj prehrani. Kaže za par dana ovdje moram 10 dana skidati.
Nisam o tome razgovarao s Jukom jer kad se vidimo obično idu neke neobavzne teme. Ono sto sam mogao da primijetim je da stvarno fizički prilično spreman i da ima sigurno manje 12-15 kg manje nego prošle godine.Lotus je napisao/la:Je li nasao nekoga da radi s njim na igri ledjima?Tu je tanak..Ramirez5 je napisao/la:I jasam stava da je odokativno od 115-120 ali sigurno ne više. Ono sto je pohvalno da je i za Bajram vodio računao zdravoj prehrani. Kaže za par dana ovdje moram 10 dana skidati.
Jaj Ramirez, ja bih ga obasuo sa najmanje 100 pitanja u minuti.Ramirez5 je napisao/la: Nisam o tome razgovarao s Jukom jer kad se vidimo obično idu neke neobavzne teme. Ono sto sam mogao da primijetim je da stvarno fizički prilično spreman i da ima sigurno manje 12-15 kg manje nego prošle godine.

Ima li buraz (Keno, koliko se sjecam) talenta za kosarku i koliko je vec (otprilike) narastao? Nadam se da ce i on na babu i buraza ici preko 2 m. Je li stariji od 10 godina?
U danasnje vrijeme niko ne voli puno pitanja a još manje savjeta. Jedna narodna izreka kaže "lakše je odbiti poklon nego primiti savjet". Imajući to na umu smanjio sam i pitanja a posebno savjete i onda je O.K. Što se tiče Kenana on je mislim napunio 10 godina, vrijedno trenira ali mi djeluje fizički dominantnije od Juke u tom dobu. Kenan trenira već 3 ili 4 godine pa je i to vjerujem razlogom ubrzanog fizičkog razvoja. Cijenim da bi i on mogao proći 200 cm. Juka pored Kene ima i amidžišnu Džemilu koja je napunila 12 godina i već 4 godinu trenira a Juka se često interesira za njihov razvoj.Federer17 je napisao/la:Jaj Ramirez, ja bih ga obasuo sa najmanje 100 pitanja u minuti.Ramirez5 je napisao/la: Nisam o tome razgovarao s Jukom jer kad se vidimo obično idu neke neobavzne teme. Ono sto sam mogao da primijetim je da stvarno fizički prilično spreman i da ima sigurno manje 12-15 kg manje nego prošle godine.![]()
Ima li buraz (Keno, koliko se sjecam) talenta za kosarku i koliko je vec (otprilike) narastao? Nadam se da ce i on na babu i buraza ici preko 2 m. Je li stariji od 10 godina?
Zadnja izmjena: Ramirez5, dana/u 20 sep 2017, 13:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Zašto ne bi mogao bit All star.KK_Bosna je napisao/la:Sa tom statistikom ce biti all-starSPY je napisao/la:Nurk će dobit sigurno masan ugovor samo da ga zaobiđu povrede ove sezone. Lično očekujem ga da razvali ovu sezonu.. 20pts, 10sk, 3 bl i 3 as u prosjeku.. SkromnoVidi se da je radio na sebi, smanjio težnu dobit će na agilnosti sto je i bolje za njega. Ogroman je teret na koljenima kad ljudina doskače sa 130 kila.. Baš me zanima koliko ima sada, ima li đe taj podatak??
![]()
A skinuo je dosta kila, sad je na nekih 110ak odokativno

Juka sa 140 kg na 125 kg, 15 kg skinuo
A fizički jači, a i puno bržiChinaglia je napisao/la:Juka sa 140 kg na 125 kg, 15 kg skinuo
Ma nisam mislio na neka 'pametovanja', vec uopsteno pitanja u vezi saigraca, NBA, ciljeva-planova, neke nepoznanice oko Denvera i sl. Taj NBA svijet je zanimljiv sam za sebe.Ramirez5 je napisao/la: U danasnje vrijeme niko ne voli puno pitanja a još manje savjeta. Jedna narodna izreka kaže "lakše je odbiti poklon nego primiti savjet". Imajući to na umu smanjio sam i pitanja a posebno savjete i onda je O.K. Što se tiče Kenana on je mislim napunio 10 godina, vrijedno trenira ali mi djeluje fizički dominantnije od Juke u tom dobu. Kenan trenira već 3 ili 4 godine pa je i to vjerujem razlogom ubrzanog fizičkog razvoja. Cijenim da bi i on mogao proći 200 cm. Juka pored Kene ima i amidžišnu Džemilu koja je napunila 12 godina i već 4 godinu trenira a Juka se često interesira za njihov razvoj.
Vidio sam ga ja podavno s babom, ali nisam nesto previse zagledao koliki je. Djeca danas svakako za mjesec-dva znaju ozbiljno porasti. Tu djevojcicu sam isto tako vidio (mislim da je Juka objavio sliku, vjerovatno je ona u pitanju), i, koliko mi se cini, vec sada je poprilicno visoka, a jos ce rasti akoBogda. Neka treniraju, daju sve od sebe, Juka ce tu sigurno pripomoci za bolje uslove treniranja ukoliko vec bude bilo naznaka za neku ozbiljniju kosarku. Ja vjerujem da ce biti, jer 4 godine treniranja sigurno nesto govore. Da, akoBogda, vec za 6-7 godina imadnemo jos jednog Jusufa Nurkica i Maricu Gajic. Ne treba nista vise.

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Imat ćemo braću Nurkić. 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
O.K. Mislim da su oboje iznadprosječne visine u odnosu na svoju generaciju. Ono što je posebno pohvalno da marljivo treniraju i imaju poseban tretman od Juke kada dođe provodi značajno vrijeme s njima. Mada je još rano govoriti o bilo kakvim rezultatima ali je važno da su obezbijeđene solidne pretpostavke za razvoj punih potencijala pa ako Bog da ostaje da vidimo.Federer17 je napisao/la:Ma nisam mislio na neka 'pametovanja', vec uopsteno pitanja u vezi saigraca, NBA, ciljeva-planova, neke nepoznanice oko Denvera i sl. Taj NBA svijet je zanimljiv sam za sebe.Ramirez5 je napisao/la: U danasnje vrijeme niko ne voli puno pitanja a još manje savjeta. Jedna narodna izreka kaže "lakše je odbiti poklon nego primiti savjet". Imajući to na umu smanjio sam i pitanja a posebno savjete i onda je O.K. Što se tiče Kenana on je mislim napunio 10 godina, vrijedno trenira ali mi djeluje fizički dominantnije od Juke u tom dobu. Kenan trenira već 3 ili 4 godine pa je i to vjerujem razlogom ubrzanog fizičkog razvoja. Cijenim da bi i on mogao proći 200 cm. Juka pored Kene ima i amidžišnu Džemilu koja je napunila 12 godina i već 4 godinu trenira a Juka se često interesira za njihov razvoj.
Vidio sam ga ja podavno s babom, ali nisam nesto previse zagledao koliki je. Djeca danas svakako za mjesec-dva znaju ozbiljno porasti. Tu djevojcicu sam isto tako vidio (mislim da je Juka objavio sliku, vjerovatno je ona u pitanju), i, koliko mi se cini, vec sada je poprilicno visoka, a jos ce rasti akoBogda. Neka treniraju, daju sve od sebe, Juka ce tu sigurno pripomoci za bolje uslove treniranja ukoliko vec bude bilo naznaka za neku ozbiljniju kosarku. Ja vjerujem da ce biti, jer 4 godine treniranja sigurno nesto govore. Da, akoBogda, vec za 6-7 godina imadnemo jos jednog Jusufa Nurkica i Maricu Gajic. Ne treba nista vise.
http://www.1029thegame.com/jusuf-nurkic ... rody-song/
pa genijalno, ovo trebaju pustat u Rose Gardenu :tokralju:
pa genijalno, ovo trebaju pustat u Rose Gardenu :tokralju:

Jusuf Nurkic says he's in 'the best shape of my life'
Nurkic said he's lost 34-35 pounds since last season.
Nurkić says he will "definitely" take the occasional three-pointer this season
Nurkic emphasized the need for the Blazers to play better defense and called their defense last year "trash."

Nurkic said he wants the Blazers to be "Bad Boys" this season. Asked to elaborate, he compared them to the Billups-Wallace Detroit teams.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
eto potvrde od Juke, ima 122 kg
dajte mu sta da jede

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Rekoh ja da ima preko 120, ogromne je konstitucije, nadajmo se da će moći igrati 30 minuta po večeri u punoj snazi.Chinaglia je napisao/la:eto potvrde od Juke, ima 122 kg
mnogo igraca u NBA prica o politickoj situaciji u toj zemlji, pitali su i Juku, a on odgovori da bi se sportisti trebali bavit sportom, a politicari politikom, a Dame rekao da sportisti trebaju pricat i podrzao to :mrgreen:
Svaka cast na zalaganju. Ocigledno je da je ozbiljno radio ovo ljeto i zaista ovako na prvu izgleda spremnije nego ikad. Djeluje da je i foliranje prilikom davanja intervjua sveo na minimum, sto je takodjer pohvalno. 
Samo da ga ako Bog da povrede zaobidju, ovo bi mogla biti njegova sezona iz snova. Ja bih recimo bio prezadovoljan sa 17ppg 12rpg 3apg 2bpg.

Samo da ga ako Bog da povrede zaobidju, ovo bi mogla biti njegova sezona iz snova. Ja bih recimo bio prezadovoljan sa 17ppg 12rpg 3apg 2bpg.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Juka je po mom misljenju super odgovorio. Nisam odavde i ne petljam se u to, s druge strane Dame je amerikanac i treba da se petlja. Juka je tu ispao gospodin, gost sam u ovoj kuci (drzavi) i nije moje da pametujem. Pa nije ga pitao o politickoj situaciji u Bosni.Chinaglia je napisao/la:mnogo igraca u NBA prica o politickoj situaciji u toj zemlji, pitali su i Juku, a on odgovori da bi se sportisti trebali bavit sportom, a politicari politikom, a Dame rekao da sportisti trebaju pricat i podrzao to
Trenutno korisnika/ca: haklamas, TripleThreat i 16 gostiju.