Eurobasket 2017

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Raonffa
Kontakt:

Re: Eurobasket 2017

Post Postao/la Raonffa » 18 sep 2017, 18:17

DANTES je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Uvijek ista priča, a malo ko ima muda reći kako stvari stoje. Bošnjaci mrze što Srbi i Hrvati navijaju za Srbiju i Hrvatsku, a ne BiH. Jbg, da sam na drugoj strani vjerojatno bi slično razmišljao, ali šta da radim? Hrvat sam jbg, tako sam odgojen, želim BiH sve najbolje, ali Hrvatska mi je broj jedan što se emocija u sportu tiče. Što se tiče drugih segmenata društva, primarno mi je ono di živim, tj država u kojoj živim. Znam da je to teško shvatit, ali tako je, barem meni.

Dalje, nema veze koliko BiH god želi da igrači tu rođeni igraju za BiH, oni neće ukoliko imaju šansu igrati za Hrvatsku/Srbiju. To je brutalna istina. I sve one priče o nesposobnosti struke u BiH su djelomično istinite. I da je ona na pristojnoj razini, stanje bi bilo isto, nemojte se zavaravat. Ne idu oni igrat za ove 2 reprezentacije radi boljih uvjeta (makar su tamo daleko bolji), već radi emocija, koliko god to bilo teško shvatit. Jedan je Misimović, mada mislim da i tada nije imao mjesta u Srbiji, nisam baš siguran.

Glupa priča, svako prvenstvo ista. Jedni se hvale previše, drugi pronalaze razloge da navijaju kontra. Šta će vam poseban razlog? Ja evo prvi mogu iskreno reć da nikad nisam niti ću navijat za Srbiju. I ne trebam se pravit fin i pronazalit razlog, novinara i sličnih, da je igrala Švedska sinoć, navijao bi za Švedsku. Stanje je takvo i bolje da ga prihvatite. I ja ne vidim šta je u tome toliko loše. Samo budite iskreni. :mrgreen:
Tako je budi muško nemoj uvijati. Slično razmišljamo sem što je meni bila draga vaša rukometna ekipa dok su igrali džomba i balić..
Hajde što ne možete navijati za Srbiju/Hrvatsku, al' što ne možete navijati za BiH, a živite u njoj, e to ti je problematika.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 sep 2017, 18:19

Raoffna

Ja kod BiH recimo za rukometnu reprezentaciju baš navijam. Ovima ostalima želim sve najbolje, bilo mi je drago kad god ostvare uspjehe, ali nije to ista emocija. Ma ne mogu to objasnit, jbg, takvi smo i gotovo. :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 18 sep 2017, 18:23

DANTES je napisao/la: Srbiju je nato sredio. Srušili su yebeno sve.. Ali sve. Uništili ekonomiju.
Što se tiče treće strane.. Sve su ti izgovori.. Partijokratija nas ubi.. Evo kod nas. Dodik neće da zna za opštine gdje nije on na vlasti. I opet ljudi ga glasaju. Ma mrš u pm
Srbiju je Milošević i njegova partija sredila i zacementirala, kakav crni Nato.

Inače, sinoćnje finale je bilo odlično, prva liga. Čas sam navijao za jedne čas za druge, mislio sam da će Srbi ipak pobijediti kad su izjednačili i kad je Dragić izašao. Al, ipak, drago mi je za Slovence, apsolutno su zaslužili.

Kokoškov :tokralju:
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 sep 2017, 18:23

Kada tako razmisljate onda najbolje otcjepite se svi pa da i mi ko svaki normalan covjek na planeti igramo pod svojom zastavom i himnom. Kada mogu Kosovari, Makedonci svako ziv onda da i mi osjetimo iskrenu emociju. Imali bi i normalan buzdet i zivot i ne bi bilo opstrukcija, sve kao i svi ostali narodi u bivsoj Jugoslaviji.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 sep 2017, 18:25, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 sep 2017, 18:24

Lillard je napisao/la:Uvijek ista priča, a malo ko ima muda reći kako stvari stoje. Bošnjaci mrze što Srbi i Hrvati navijaju za Srbiju i Hrvatsku, a ne BiH. Jbg, da sam na drugoj strani vjerojatno bi slično razmišljao, ali šta da radim? Hrvat sam jbg, tako sam odgojen, želim BiH sve najbolje, ali Hrvatska mi je broj jedan što se emocija u sportu tiče. Što se tiče drugih segmenata društva, primarno mi je ono di živim, tj država u kojoj živim. Znam da je to teško shvatit, ali tako je, barem meni.

Dalje, nema veze koliko BiH god želi da igrači tu rođeni igraju za BiH, oni neće ukoliko imaju šansu igrati za Hrvatsku/Srbiju. To je brutalna istina. I sve one priče o nesposobnosti struke u BiH su djelomično istinite. I da je ona na pristojnoj razini, stanje bi bilo isto, nemojte se zavaravat. Ne idu oni igrat za ove 2 reprezentacije radi boljih uvjeta (makar su tamo daleko bolji), već radi emocija, koliko god to bilo teško shvatit. Jedan je Misimović, mada mislim da i tada nije imao mjesta u Srbiji, nisam baš siguran.

Glupa priča, svako prvenstvo ista. Jedni se hvale previše, drugi pronalaze razloge da navijaju kontra. Šta će vam poseban razlog? Ja evo prvi mogu iskreno reć da nikad nisam niti ću navijat za Srbiju. I ne trebam se pravit fin i pronazalit razlog, novinara i sličnih, da je igrala Švedska sinoć, navijao bi za Švedsku. Stanje je takvo i bolje da ga prihvatite. I ja ne vidim šta je u tome toliko loše. Samo budite iskreni. :mrgreen:
Eh ovo je srž problema, što se odgaja da BiH nije primarna država. Nemam ja problem što ti voliš Hrvatsku ili Srbiju, ali imam problem što ne voliš BiH (ne mislim konkretno na tebe već općenito kažem). Mogu se i dvije države voljeti. Teško je razdvojiti emocije i mjesto gdje živiš.

Jedan od glavnih razloga što idu za druge države igrati su uslovu. Možda Čilić ili Dodig i ne bi otišli igrati za Hr da su ovdje bolji uslovi jer i sam je Dodig je izjavio da je otišao jer nije mogao napredovati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 sep 2017, 18:25

Misketa je Salihamidžić nekako nagovorio, a igrao je za mladu repku tadašnje SRJ. Po Misketu će moje dijete dobiti ime, ako budem imao. :mrgreen:

Dobar ti je ovaj post i sve osim ovog zadnjeg iz njega se slažem s tobom. Ja nemam problema s time da navijam za Srbiju i Hrvatsku kad imaju simpatične ekipe. Čak i kad ima ovih iz BiH što igraju. Za Srbiju sam navijao u rukometu dok sam još pratio velika takmičenja, a za Hrvatsku redovno u fudbalu i košarci. Ne navijam jer su komšije ili iz sličnih glupih razloga nego su mi Bojan (iako ne volim to što ne igra za nas), Dario, Luka, Mateo i drugi dragi. Rukometnu repku Hrvatske nikad nisam volio (ko što ne volim košarkašku Srbije) i tada su mi znali govoriti da sam fašista jer ne navijam za Hrvatsku. :rol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 18 sep 2017, 18:27

tuzlak1987 je napisao/la:Kada tako razmisljate onda najbolje otcjepite se svi pa da i mi ko svaki normalan covjek na planeti igramo pod svojom zastavom i himnom. Kada mogu Kosovari, Makedonci svako ziv onda da i mi osjetimo iskrenu emociju.
Ma nek se ne odcjepljuju,bujrum napravit seobu naroda,ima toliko ne naseljenog mjesta u srbiji i hrvatskoj,nek pokusaju naseliti da vidimo da li ce ih "braca" dozvoliti i primiti rasirenih ruku...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 sep 2017, 18:29

Muumii je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Kada tako razmisljate onda najbolje otcjepite se svi pa da i mi ko svaki normalan covjek na planeti igramo pod svojom zastavom i himnom. Kada mogu Kosovari, Makedonci svako ziv onda da i mi osjetimo iskrenu emociju.
Ma nek se ne odcjepljuju,bujrum napravit seobu naroda,ima toliko ne naseljenog mjesta u srbiji i hrvatskoj,nek pokusaju naseliti da vidimo da li ce ih "braca" dozvoliti i primiti rasirenih ruku...
Ja sam za to da ne trebaju se oni nista otcjepiti od nas, evo otcjepit cemo se mi od njih, nismo mi losi da se oni otcjepe od nas realno.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 18 sep 2017, 18:34

Ne bih se ostalim bavio... Nije Misimovića niko nagovorio, već je bard Živadinović isticao kako mu se isti ne uklapa u sistem i kako je prespor... I tu se priča sa njim završila. Smatram da je bard pogriješio.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 18 sep 2017, 18:35

Unofficialpage je napisao/la:

Eh ovo je srž problema, što se odgaja da BiH nije primarna država. Nemam ja problem što ti voliš Hrvatsku ili Srbiju, ali imam problem što ne voliš BiH (ne mislim konkretno na tebe već općenito kažem). Mogu se i dvije države voljeti. Teško je razdvojiti emocije i mjesto gdje živiš.

Jedan od glavnih razloga što idu za druge države igrati su uslovu. Možda Čilić ili Dodig i ne bi otišli igrati za Hr da su ovdje bolji uslovi jer i sam je Dodig je izjavio da je otišao jer nije mogao napredovati.
I ti bi vjerovatno razmisljao isto ko i on da si kao sto on kaze, odgojen tako. I Lillard fino pise. Nema tu emocije, tako je kako je. Neka navijaju ljudi za koga hoce,jbg srce ne bira. Ili bira, kako se kaze? :mrgreen:
I ja bih najradije da se vise pronalaze u BiH, ili u obje drzave ali tako je kako je.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 sep 2017, 18:38

Lillard je napisao/la:Raoffna

Ja kod BiH recimo za rukometnu reprezentaciju baš navijam. Ovima ostalima želim sve najbolje, bilo mi je drago kad god ostvare uspjehe, ali nije to ista emocija. Ma ne mogu to objasnit, jbg, takvi smo i gotovo. :mrgreen:
Znam ja Lillard to, razumijem sve, nije da podržavam to al' prosto razumijem, takve su okolnosti ovdje kod nas da je to postalo normalno.

Nije da me nešto dotiču te stvari, nemam problem što neko iz moje države navija za drugu, al' imam problem kad mi dođu onda ti što žive u mojoj državi i navijaju za drugu (ne ti ili Dantes, da me pogrešno ne shvatite vi niste pisali o tome sinoć, oni koji jesu su se ušutili i ne odgovaraju) i pričaju meni priču kao "šta ste VI osvojili i postigli, MI (misli na Srbiju) smo vicešampioni", imaju obraza još pisati ovo vi/mi, okretati neke činjenice, ma smiješno al' eto.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 sep 2017, 18:40

Prepelič za tri... :arrow:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 sep 2017, 18:44

Kajzer10 je napisao/la:I ti bi vjerovatno razmisljao isto ko i on da si kao sto on kaze, odgojen tako. I Lillard fino pise. Nema tu emocije, tako je kako je. Neka navijaju ljudi za koga hoce,jbg srce ne bira. Ili bira, kako se kaze? :mrgreen:
I ja bih najradije da se vise pronalaze u BiH, ili u obje drzave ali tako je kako je.
Moguće, zato i kažem odgoj je tu problem, od malena te uče da je susjedna država tvoja primarna država.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 sep 2017, 18:47

Sve je to ok,ko ce za koga navijati i iz kojih razloga me apsolutno ne dotice ali bi isto tako red bio da oni kojima je ova država tek na drugom ili ko zna kojem mjestu ne uzimaju prostora onima koji nemaju rezervnu zemlju,.Šta to znaci,ako si Srbin koji želi igrati iskljucivo za Srbiju budi to i sa trinaest ili petnaest godina ali nemoj se afirmisati kroz omladinske selekcije ove napacene zemlje da bi se nametnuo komšijama jer si uzeo mjesto nekom ko je 100 % za BiH,.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 sep 2017, 18:50

BernardBarnjak je napisao/la:Prepelič za tri... :arrow:
slika
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 sep 2017, 18:58

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 18 sep 2017, 19:12

Kakva bolan ljubav/patriotizam. Uzmi bilo koje dijete koje nije indoktrinirano bilo kojom indoktrinacijom i možeš od njega napraviti suprotno od onoga tko su mu roditelji i njihovih stavova. Stvar je programa, indoktrinacije a ne lažnog patriotizma koji varira od pobjede do poraza, uspjeha i neuspjeha i drugih situacija poput ekonomije. Koliko je vas ovdje produkt indoktrinacija a ne nezavisnog razmišljanja.

Ništa od ovog ne bi bilo da nije bilo rata, barem za večinu, jer večina je bila normalna, ali ko te pita šta.

Garantujem da bi se stvari okrenule za 90 stepeni kod ljudi za relativno kratko vrijeme kad bi s glave i vrha krenulo da se radi na pomirenju naroda, a političari su svakako pomireni - ista bagra. Mediji/politika/vjera su čudo jedno.

Balkan je seljačko područje. Ljudi plaču izgubili utakmicu. Ne plače zbog utakmice nego što mu nacionalistička sujeta nije zadovoljena.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 sep 2017, 19:16

90 stepeni? :shock: :mrgreen:

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 18 sep 2017, 19:18

save je napisao/la:Kakva bolan ljubav/patriotizam. Uzmi bilo koje dijete koje nije indoktrinirano bilo kojom indoktrinacijom i možeš od njega napraviti suprotno od onoga tko su mu roditelji i njihovih stavova. Stvar je programa, indoktrinacije a ne lažnog patriotizma koji varira od pobjede do poraza, uspjeha i neuspjeha i drugih situacija poput ekonomije. Koliko je vas ovdje produkt indoktrinacija a ne nezavisnog razmišljanja.

Ništa od ovog ne bi bilo da nije bilo rata, barem za večinu, jer večina je bila normalna, ali ko te pita šta.

Garantujem da bi se stvari okrenule za 90 stepeni kod ljudi za relativno kratko vrijeme kad bi s glave i vrha krenulo da se radi na pomirenju naroda, a političari su svakako pomireni - ista bagra. Mediji/politika/vjera su čudo jedno.

Balkan je seljačko područje. Ljudi plaču izgubili utakmicu. Ne plače zbog utakmice nego što mu nacionalistička sujeta nije zadovoljena.
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 18 sep 2017, 19:20

BernardBarnjak je napisao/la:Prepelič za tri... :arrow:
Gdje si Bernarde jesil poželio moje postove na NBAu
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.